Απόκτηση κουταβιού Staffordshire Bull Terrier


Pavlik

Member
29 Ιανουαρίου 2019
10
6
40
Καλημέρα σε όλους ,

Είμαι 35 ετών και ενδιαφέρομαι για την απόκτηση του πρώτου μου σκύλου. Μένω μόνος και έχω ένα γιο 4 ετών .Το παιδί μένει με την μαμά του αλλά περνάμε μαζί αρκετές ώρες την εβδομάδα . Θέλω ένα σκύλο που να μπορεί να ζήσει άνετα σε διαμέρισμα 45τμ, θεωρητικά να μην γαυγίζει πολύ ,να μην μαδάει πολύ , να είναι εώς μεσαίου μεγέθους ώστε να είναι πιο εύκολο για εμένα να τον έχω συνεχώς μαζί μου και το πιο σημαντικό από όλα να τα πηγαίνει περίφημα με τα μικρά παιδια !Κάνοντας την αναζήτηση μου σχεδόν κατέληξα στην εν λόγω ράτσα . Πιστεύεται ότι ταιριάζει στο προφίλ μου ή θα μου προτείνατε κάποια άλλη ράτσα ?
 


Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.847
ΑΘΗΝΑ
Καλώς ήρθες!
Τι θέλεις να κάνεις με τον σκύλο; Γιατί κατέληξες στην συγκεκριμένη ράτσα; Ποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά σε οδήγησαν σε αυτήν, που δε μπορεί π.χ. να στα προσφέρει ένα ημίαιμο σκυλί;
 


elinapol2

Well-Known Member
13 Δεκεμβρίου 2018
326
405
35
Καλημέρα σε όλους ,

Είμαι 35 ετών και ενδιαφέρομαι για την απόκτηση του πρώτου μου σκύλου. Μένω μόνος και έχω ένα γιο 4 ετών .Το παιδί μένει με την μαμά του αλλά περνάμε μαζί αρκετές ώρες την εβδομάδα . Θέλω ένα σκύλο που να μπορεί να ζήσει άνετα σε διαμέρισμα 45τμ, θεωρητικά να μην γαυγίζει πολύ ,να μην μαδάει πολύ , να είναι εώς μεσαίου μεγέθους ώστε να είναι πιο εύκολο για εμένα να τον έχω συνεχώς μαζί μου και το πιο σημαντικό από όλα να τα πηγαίνει περίφημα με τα μικρά παιδια !Κάνοντας την αναζήτηση μου σχεδόν κατέληξα στην εν λόγω ράτσα . Πιστεύεται ότι ταιριάζει στο προφίλ μου ή θα μου προτείνατε κάποια άλλη ράτσα ?
Ιδανικη ρατσα για παιδια, nanny dogs οπως τα αποκαλουν.

Πολυ σημαντικο τα παιδια να μεγαλωνουν με ζωα, ποσο μαλλον με εναν συντροφικο σκυλο! Συμφωνω απολυτα με την αποφαση να μπει ενα νεο μελος στην οικογενεια σας, τα οφελη παρα πολλα!!!

Γνωριζεις πως θα τον αποκτήσετε; εχεις ερθει σε επαφη με καποιον εκτροφεα;
 


sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Ιδανικη ρατσα για παιδια, nanny dogs οπως τα αποκαλουν.
Η αλήθεια είναι ότι μόλις διάβασα για πιτσιρίκι και σταφάκι ήθελα να γράψω "αν διάβασες πουθενά για nanny dog ξέχνα το" οπότε με συγχωρείς που θα πιαστώ απ'το ποστ σου αλλά έτσι κι αλλιώς ερχόταν :)

Δεν υπάρχει nanny dog, ούτε κριτήρια που να χαρακτηρίζουν κάποια τέτοια συμπεριφορά. Ο όρος χρησιμοποιήθηκε σε μια προσπάθεια ωραιοποίησης κατά κάποιο τρόπο φυλών που χρησιμοποιήθηκαν σε κυνομαχίες και παρεμφερείς δραστηριότητες. Πάνω απ' όλα όμως, για ένα τετράχρονο πιτσιρίκι ακόμα κι ένα γιόρκι μπορεί να είναι επικίνδυνο. Δεν υπάρχει σκυλί που να "ενδείκνυται" για παιδιά, με την έννοια ότι έχω το κεφάλι μου ήσυχο πως ο σκύλος θα ανεχτεί αδιαμαρτύρητα τις φωνές ή τις κινήσεις ή τα παιχνίδια ενός μικρού παιδιού.
Ποτέ και σε καμία περίπτωση δεν αφήνουμε παιδιά και σκυλιά χωρίς άμεση επίβλεψη, όσο φιλικός κι αν είναι ο σκύλος, όσο καλά και να τον ξέρουμε.

Ανεξαρτήτως παιδιού @Pavlik , τα σταφάκια είναι μεν μικρόσωμα, αλλά ό,τι τους λείπει σε μέγεθος το αναπληρώνουν σε χαρακτήρα και ενέργεια, και χρειάζονται ανθρώπους που θα τους αφιερώνουν χρόνο. Επίσης το μέγεθος του σκύλου δεν πάει αναλογικά με τα τετραγωνικά του σπιτιού, ούτε σημαίνει πως ένας σκύλος που μεταφέρεται εύκολα μπορεί ή πρέπει να σε ακολουθεί παντού :) Θέλεις να μας πεις πως σκέφεται την καθημερινότητά σου με τον σκύλο και πως κατέληξες στα σταφι;
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.123
10.078
Athens
Το σταφ είναι πολύ αγαπησιάρικο, πολύ ανθρωποκεντρικό, καραγκιόζης. Είναι όμως σκύλος που χρειάζεται εκρηκτική εκτόνωση για να μην είναι ένας γκρινιάρης που γυρνάει μέσα στο σπίτι ασταμάτητα σαν την άδικη κατάρα.

Αυτό που θα με προβλημάτιζε στο"Βόλτα με σκύλο-παιδί" με ένα σταφ είναι ότι τα σταφ συνήθως "γυρεύουν φασαρίες". Εύκολα θα αρπαχτεί με έναν άλλο σκύλο (ειδικά με του ιδίου φύλου) στο δρόμο αν σου τύχει η στραβή. Δεν είναι ο σκύλος "χίπης", δεν είναι ήπιος με τα άλλα του είδους του.
 


canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.410
6.538
Καλώς όρισες @Pavlik και να χαίρεσαι τον μικρό!

Αν εσύ θες σκύλο, αν ήθελες καιρό και νομίζεις πως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να αποκτήσεις, να το κάνεις. Μη το κάνεις όμως για τον μικρό και επειδή του αρέσει η ιδέα να έχετε σκυλάκι...

Δεν είναι κακή η ιδέα σου για ένα Staffordshire Bull Terrier αλλά δεν θα ήταν κακή ιδέα και η απόκτηση αρκετών άλλων φυλών ή ημίαιμων σκύλων. Να ξέρεις πως τελικά για τον σκύλο ως κατοικίδιο σε μια πόλη, ένα διαμέρισμα δεν υπάρχει εύκολο το κριτήριο "αυτό είναι καλό" ή "αυτό δεν κάνει" διότι οι παράγοντες που οδηγούν σε μια επιτυχημένη συμβίωση είναι πολλοί και διάφοροι. Δηλαδή, δεν είναι σαν να ζητούσες μια φυλή για κυνήγι λαγού που τα πράγματα γίνονται απλούστερα.

Το προφίλ του κάθε υποψήφιου ιδιοκτήτη δεν αποτελείται από τα τετραγωνικά του σπιτιού του ή το αν θέλει σκύλο που να μαδάει και να γαβγίζει (κανένας δε θέλει τέτοιο σκύλο, αλλά πολλοί έχουν). Χαρακτηριστικά που ο κάθε υποψήφιος ιδιοκτήτης σκύλου πρέπει να έχει και θα παίξουν ρόλο είναι η υπομονή, η επιμονή, η προσαρμοστικότητα, η υπευθυνότητα, το χιούμορ, η ανεκτικότητα... κ.α. Τώρα σιγά μη βρεις πολλούς που θα παραδεχτούν ότι δεν έχουν τα παραπάνω.

Όλα τα παραπάνω δε τα χρειάζεσαι για να δημιουργήσεις τον τέλειο σκύλο και να έχεις την τέλεια ζωή με αυτόν ωσάν χολυγουντιανή παραγωγή. Τα χρειάζεσαι για να κατανοήσεις πως η ζωή σου δεν θα είναι ποτέ όπως πρώτα, για να μάθεις να ζεις και με την τρίχα, για να μπορείς να επαναλαμβάνεις σαν αυτιστικός "Κατέβα κάτω!" ή "Ήσυχα!" ή "Μη είπα!", για να συνειδητοποιήσεις πως από τότε που πήρες σκύλο έχεις βελτιωθεί τρομερά στο... σφουγγάρισμα, για να σκύβεις και να μαζεύεις σκατά τουλάχιστον 2-3 φορές την μέρα, για να μη δίνεις πλέον αξία στα πράγματα διότι πολλά από αυτά θα μασουληθούν, για να ξεχάσεις τα απρογραμμάτιστα διημεράκια ή τριημεράκια διότι "Παιδιά έχω και το σκύλο", για να απορήσεις με το πόσο γρήγορα μπορείς να σηκωθείς από το κρεββάτι στον ήχο του εμετού και πολλά άλλα.

Επίσης, όπως έχω ξαναγράψει, αυτός που θέλει σκύλο θα πρέπει να θέλει και τον γέρικο σκύλο, αυτόν που θα έχει ακράτεια, που μπορεί να χρειάζεται βοήθεια για να σηκωθεί, που θα κάνει πληγές κατάκλισης και θα θέλουν περιποίηση, που θα χάσει όραση και ακοή, που θα μυρίζει, που δεν θα είναι όμορφος, εντυπωσιακός και δεν θα παίζει... Τα χρόνια περνάνε γρήγορα.

Ακόμα σε σχέση με το παιδί να ξέρεις πως το ενδιαφέρον του παιδιού για το σκύλο συνήθως περνά και σπάνια ο 13-14 ετών γιος θα έχει ακόμα ενδιαφέρον για τον 9-10 ετών σκύλο... και αυτός ο σκύλος ίσως έχει ακόμα 5-6 χρόνια ζωής (μακάρι και πιθανό αν είναι stafford).

Το θέμα και "η αλήθεια", αν θα μπορούσαμε να πούμε, για το "nanny dog" βρίσκεται και σε αυτά που έγραψαν οι @vrmode και @sis πιο πάνω. Είναι μια πολύ ανθρωποκεντρική φυλή, αγαπησιάρικη με τους ανθρώπους (σε σημείο που ξεχνάς κάθε πιθανό πόθο για φύλαξη), καραγκιόζης και κλόουν που χαίρεται να παίζει και δεν κουράζεται ποτέ και σπάνια είναι κτητικό με πράγματα ή περιοχή... Αυτά μα και η ανάγκη ενός "rebranding" λόγω κυνομαχιών και άλλων παράνομων ενασχολήσεων των όσων περιέβαλλαν την φυλή οδήγησε σε εικόνες με μωράκια που κοιμούνται πάνω τους, που τα ταΐζουν από το στόμα, κ.α. μα και ιστορίες ηρωισμού, υπεράσπισης και αυταπάρνησης με την απαραίτητη δόση υπερβολής και ωραιοποίησης.

Η ουσία είναι πως σκύλος και παιδί μαζί δεν πρέπει να μένουν χωρίς επίβλεψη και μάλιστα κάποιου με γνώση και ικανότητα να παρέμβει με σχετική επιτυχία σε περίπτωση που χρειαστεί.

Σε αυτό το σημείο θα σου πω πως εγώ έχω ένα θηλυκό Staffordshire Bull Terrier 7 ετών που τα παιδάκια 2-3 ετών (ίσως και 4-5 αν δεν είναι ανεπτυγμένα) τα βλέπει κάπως σαν "θήραμα". Τα "προσέχει", τα ακολουθεί, τα "γυρίζει" σαν καρχαρίας και σε απότομες κινήσεις τους ή φωνές κάνει κίνηση να τα "συνετίσει" και έχει τραβήξει και ρούχο, έχει "τσιμπίσει" και παπούτσι παιδιού. Υπό την επίβλεψη μου είναι πολύ πιο ήρεμη και αν δείξει σημάδια, με εντολή μου έρχεται κοντά μου ή πάει "σπίτι της". Όταν δεν είμαι παρών και μας επισκέπτονται παιδάκια αυτής της ηλικίας η σκύλα μπαίνει στο crate της. Δεν έχει δαγκώσει ποτέ παιδάκι, αλλά θα στοιχημάτιζα πως υπό κάποιες συνθήκες και υπό άλλη ιδιοκτησία θα το είχε κάνει. Με τις μεγαλύτερες ηλικίες αδιαφορεί...

Ήδη έχω μακρηγορήσει και ίσως κούρασα μα και αυτά που σου γράφουν για την βόλτα είναι σωστά και για την σχέση του σκύλου με άλλα ζώα και σκυλιά και για τις ανάγκες εκτόνωσης. Σίγουρα υπάρχουν εξαιρέσεις και διαβαθμίσεις μα η φυλή έχει και ιστορία και χαρακτηριστικά.

Για να κλείσω (επιτέλους) θα σου έλεγα να σκεφτείς και να αναλύσεις καλά τα κίνητρα που σε ωθούν στην απόκτηση σκύλου και έπειτα στο πως φαντάζεσαι την ιδανική ζωή σου με τον σκύλο (αυτή που ποτέ δε θα ζήσεις, αλλά να δούμε με τι και πόσα μπορείς να συμβιβαστείς).
 
Last edited:


elinapol2

Well-Known Member
13 Δεκεμβρίου 2018
326
405
35
Σαφέστατα δεν λεμε nanny dog και εννοούμε πως θα προσεχει το παιδι...

Ολα οσα εχουν αναφερθει ειναι περα ως περα αληθινά. Απλα πολλες φορες ξεχνω και εγω πως μιλαμε για πρωτο σκυλο, και ετσι τα θεωρω δεδομενα οσα ειπατε. Λαθος μου. Δεν ειναι ετσι. Δεν μεγαλωσαν ολοι με σκυλια, πολλα σκυλια... οποτε σωστα τα αναφέρετε!

Παρολα αυτα να συμπληρωσω πως εννοείται πως υπαρχουν ρατσες ειδανικες για παιδια. Απο πειρα μιλω πως το λαμπραντορ μου δεν θα μπορουσε να ειχε πιο τελεια συμπεριφορα απεναντι σε παιδια. 10 χρονια τωρα ΠΟΤΕ δεν αγριεψε, δαγκωσε ουτε καν γαυγισε οχι μονο τα δικα μου παιδια αλλα κ τους φιλους τους... Δεν θα ηταν ετσι τα πραγματα αν ειχα ενα ντοπερμαν πχ η καποια αλλη ρατσα.
 


joks

Well-Known Member
1 Μαϊου 2012
367
618
Λίγο πολύ οι γενικές απαιτήσεις που έχει η κατοχή ενός σκύλου αναφέρθηκαν.
Αν παρόλαυτά θες ακόμα σκυλο κοίτα για ημίαιμο κυνηγόσκυλο,1+ έτους.
"Μαλακό" στόμα, αρκετή ενέργεια για να αντέξει το παιδί, ήπιος χαρακτήρας τόσο εντός όσο και εκτός οικογένειας.
Δεν είναι όλα έτσι αλλά αν είναι ενήλικος ο σκύλος θα μπορέσεις να διαπιστώσεις αν έχει τα παραπάνω χαρακτηριστικά.
 
  • Like
Reactions: Hammer


canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.410
6.538
@elinapol2

Δεν υπάρχουν ιδανικές φυλές σκύλων για παιδιά και μη ιδανικές φυλές σκύλων για παιδιά. Αν ήταν να πρέπει να περιγράψω με περισσότερη ακρίβεια θα έλεγα πως υπάρχουν ιδανικοί και/ή τυχεροί ιδιοκτήτες σκύλων και ιδιοκτήτες σκύλων με άγνοια (κινδύνου) και/ή άτυχοι.

Δε θα μπορούσαν να πουν το ίδιο με εσένα οι παρακάτω:


Επίθεση Λάμπραντορ σε 3χρονο αγόρι

Ρώτα και τον Millan... :D


Επίσης, στατιστικά, ίσως το Ντόμπερμαν να ήταν ιδανικότερη επιλογή...

chartoftheday_15446_breeds_of_dog_involved_in_fatal_attacks_on_humans_in_the_us_n.jpg
 


Panos1234

Member
11 Δεκεμβρίου 2018
11
0
33
Παιδια να ρωτησω κατι ασχετο οταν λεει μια εκθεση οτι θα γινει στην αχαϊα σε πια περιοχη αρκιβως?
 


canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.410
6.538
...και όταν λέει "2 μέτρια ξερά κρεμμύδια" για το κοκκινιστό εννοεί "μετρίως ξερά" ή "μετρίου μεγέθους";
 


Pavlik

Member
29 Ιανουαρίου 2019
10
6
40
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για το ενδιαφέρον και τις πληροφορίες .
Δεν θα απαντήσω στον καθένα ξεχωριστά για ευννόητους λόγους . Να σας πω όμως λίγο για εμένα . Καταρχήν τον σκύλο τον θέλω για εμένα πρώτα από όλα . Τώρα το ότι θα κάνει καλό και στο παιδί , ακόμα καλύτερα . Δεν έχω αυταπάτες ότι ένα τετράχρονο θα έχει την επιμέλεια του σκύλου όυτε τώρα όυτε όμως και μεγαλώντας . Συνεχίζοντας, η καθημερινότητα μου έχει ως εξής : Πρωί στην δουλειά και στην συνέχεια με τον γιο μου ! (λόγω του προγράμματος της μαμάς του).Αυτό σημαίνει ότι κάνουμε μαζί τα πάντα , από σουπερ μαρκετ οδοντίατρο, καφετέρια γήπεδο και ότι άλλο βάλει ο νους σας . Επίσης ένας χωρισμένος μπαμπάς ο οποίος έχει τόσες πολλές ώρες και ημέρες τον 4 χρονο γιο του καταλαβαίνετε ότι σφουγγαρίζει , μαγειρεύει , μαζεύει ακαταστασίες ,λέει συνεχώς "μη σε παρακαλώ το τάδε " "δεν είναι σωστό παιδί μου αυτό..." κτλ και το σημαντικότερο είναι ότι όλα αυτά είναι πλέον μέρος της καθημερινότητας του :LOL::LOL::LOL: .
Τα σταφάκια μου αρέσουν σαν σκυλιά (δεν θα το έλεγα κριτήριο αλλά συγχωρέστε με ). Παρόλο που τα τμ δεν "παίζουν " ρόλο , άλλο 50kg σκύλος σε 45τμ και άλλο 18kg , όπως και να το κάνεις .
έχουν ενέργεια , δεν θεωρούνται σκυλιά "συναγερμοί" , είχα διαβάσει ότι είναι φυλή που γίνεται αναφορά καταλληλότητας για παιδιά . Έχω μιλήσει με δύο εκτροφείς , τους έχω περιγράψει το προφίλ μου και σκοπεύω να τους επισκεφτώ, να δω τον χώρο τους και τα σκυλάκια τους, να γνωριστούμε από κοντα , να συζητήσουμε εκτενέστερα και φυσικά να έρθει και ο γιος μου σε επαφή καθώς (κλασικά)θα είναι και εκείνος μαζί μου !
Δεν μου αρέσει να ωραιοποιώ ράτσες ούτε όμως να τις στιγματίζω επομένως δεν θα περιοριστώ μόνο στα σταφ . Ξαναλέω όμως ότι μου αρέσουν τα άτιμα .....
Πάραυτα εγώ θέλω ένα σκυλάκι με ενέργεια φιλικό με ανθρώπους και παιδιά . Καθαρά σκυλί συντροφιάς , να είμαστε συνεχώς μαζί ,με την παρέα, με το παιδί , στις κούνιες , στο γήπεδο , στην θάλασσα , στο κάμπινγ κλπ. Να μην έχει πολλά ιατρικά , να μην μαδάει υπερβολικά , και να μην γαυγίζει για "ψύλλου πήδημα"
 
  • Like
Reactions: elinapol2


elinapol2

Well-Known Member
13 Δεκεμβρίου 2018
326
405
35
@elinapol2

Δεν υπάρχουν ιδανικές φυλές σκύλων για παιδιά και μη ιδανικές φυλές σκύλων για παιδιά. Αν ήταν να πρέπει να περιγράψω με περισσότερη ακρίβεια θα έλεγα πως υπάρχουν ιδανικοί και/ή τυχεροί ιδιοκτήτες σκύλων και ιδιοκτήτες σκύλων με άγνοια (κινδύνου) και/ή άτυχοι.

Δε θα μπορούσαν να πουν το ίδιο με εσένα οι παρακάτω:


Επίθεση Λάμπραντορ σε 3χρονο αγόρι

Ρώτα και τον Millan... :D


Επίσης, στατιστικά, ίσως το Ντόμπερμαν να ήταν ιδανικότερη επιλογή...

View attachment 70719
Δεν αντιλέγω, καθε αλλο.
Ουτε μου αρεσει να ερχομαι σε αντιπαραθεση, εθεσα το παραδειγμα μου.
Και ολα οσα ειπα για ειδανικη ρατσα εννοω φυσικα πως το εκαστοτε σκυλι εχει μεγαλωσει κατω απο ιδανικες για το χαρακτηρα του συνθήκες. Δεν "ξυπνησαμε" προσωπικα σε κανενα μας σκυλι καποιο αγριο ένστικτο. Οποτε, φυσικο ακόλουθο ενα σκυλι μεγαλωμενο χωρις βια και με αγαπη να την ανταποδωσει. Εχω μεγαλωσει με σκυλια, ΠΟΤΕ δεν αντιμετωπισα κανενα προβλημα απο αυτα που τεθηκαν, χωρις να ξερω απο εκπαιδευση, χωρις τιποτα.
Δινεις αγαπη-παιρνεις αγαπη.

Δεν ειναι νομος και κανονας αυτο που λεω, ομως τιποτα δεν ειναι δεδομενο σε αυτη τη ζωη...
 


Panos1234

Member
11 Δεκεμβρίου 2018
11
0
33
...και όταν λέει "2 μέτρια ξερά κρεμμύδια" για το κοκκινιστό εννοεί "μετρίως ξερά" ή "μετρίου μεγέθους";
Ρωταω γιατι καποιος μπορει να ξερει η να εχει παει για να μ πει
 


elinapol2

Well-Known Member
13 Δεκεμβρίου 2018
326
405
35
@elinapol2

Δεν υπάρχουν ιδανικές φυλές σκύλων για παιδιά και μη ιδανικές φυλές σκύλων για παιδιά. Αν ήταν να πρέπει να περιγράψω με περισσότερη ακρίβεια θα έλεγα πως υπάρχουν ιδανικοί και/ή τυχεροί ιδιοκτήτες σκύλων και ιδιοκτήτες σκύλων με άγνοια (κινδύνου) και/ή άτυχοι.

Δε θα μπορούσαν να πουν το ίδιο με εσένα οι παρακάτω:


Επίθεση Λάμπραντορ σε 3χρονο αγόρι

Ρώτα και τον Millan... :D


Επίσης, στατιστικά, ίσως το Ντόμπερμαν να ήταν ιδανικότερη επιλογή...

View attachment 70719
Παρακολουθωντας τα βιντεο, επιφυλάσσομαι για το πως εχουν μεγαλωσει τα συγκεκριμενα λαμπραντορ (αν και το δευτερο δεν νομιζω πως ειναι λαμπραντορ).

Και ξαναφερνω την κουβεντα πως σεβαστα οσα λες, εννοείται πως μια ρατσα απο μονη της δεν σου δινει εγγύηση χαρακτήρα, ομως η προδιαθεση να ειναι φιλικα και σωστη καλλιέργεια πανω σε αυτο οδηγει σε επιθυμητό αποτελεσμα...
 


canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.410
6.538
@Panos1234

Εννοείται ότι κάποιος μπορεί να ξέρει... Δε διαφωνούμε σε αυτό. Αλλά αν γράφαμε κάθε απορία, ερώτηση και σχόλιο σε όποιο θέμα να 'ναι η σελίδα θα είχε ένα νήμα με 866.410 δημοσιεύσεις.

Το σωστό είναι να δεις αν υπάρχει ήδη θέμα για αυτό που θες να γράψεις και αν υπάρχει να το γράψεις εκεί, αν δεν υπάρχει να δημιουργήσεις νέο θέμα. Με αυτό τον τρόπο θα βοηθήσεις όλους όσους ενδιαφέρονται για το ίδιο πράγμα με εσένα να το δουν, μα θα βοηθηθείς κι εσύ διότι θα αυξηθούν οι πιθανότητες κάποιος να δει το θέμα που δημιούργησες και να απαντήσει. Εδώ χάνεται...

@elinapol2

Χωρίς να έχω πάρει προσωπικά το θέμα, αλλά για να βοηθήσω στην συζήτηση... Νομίζεις πως εγώ και η οικογένεια μου δεν έχουμε μεγαλώσει σωστά την σκύλα μας και έχει αυτή την συμπεριφορά/χαρακτήρα; Πιστεύεις πως είναι έτσι όπως είναι επειδή δε της έχουμε δείξει αγάπη και έχουμε χρησιμοποιήσει βία;

Το δίνεις αγάπη, παίρνεις αγάπη είναι πολύ ασαφές και άδικο... Όπου και αν αναφέρεται. Διότι έχω καταλάβει πως η αγάπη έχει πολλές έννοιες και μορφές και πως η αγάπη του ενός ίσως είναι η καταδίκη του άλλου.

Έχουμε διαγράψει μια πορεία χιλιάδων ετών επιλεκτικής εκτροφής στα σκυλιά (και σε άλλα ζώα) και έχουμε φτάσει να έχουμε εκατοντάδες φυλές με πάρα πολλά διαφορετικά χαρακτηριστικά συμπεριφοράς, πέρα από εμφάνισης. Το να πιστεύουμε πως με το "σωστό μεγάλωμα" όλα αυτά μπορούν να γίνουν "ίσιωμα" και να καταλήγουμε σε "μία και μόνη σωστή και αποδεκτή συμπεριφορά" είναι μέγα λάθος.

Δυστυχώς χρησιμοποιούμε πολλά στερεότυπα με ευκολία... Όπως και αυτό που έγραψε ο φίλος @Pavlik πιο πάνω πως ο σκύλος "κάνει καλό στα παιδιά" για παράδειγμα. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Πως το ερμηνεύει ο κάθε ένας από εμάς άραγε;... Κάποια στιγμή θα γράψω για αυτό και θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας.

@Pavlik

Αν ασχολούμουν με προβλέψεις θα έλεγα πως σύντομα θα είσαι ιδιοκτήτης ενός Staffordshire Bull Terrier... Θα ευχηθώ πρώτος, λοιπόν, να σου ζήσει και αυτό όπως και ο γιος και να είναι και τα δύο καλότυχα! :)
 


elinapol2

Well-Known Member
13 Δεκεμβρίου 2018
326
405
35
@Panos1234

Εννοείται ότι κάποιος μπορεί να ξέρει... Δε διαφωνούμε σε αυτό. Αλλά αν γράφαμε κάθε απορία, ερώτηση και σχόλιο σε όποιο θέμα να 'ναι η σελίδα θα είχε ένα νήμα με 866.410 δημοσιεύσεις.

Το σωστό είναι να δεις αν υπάρχει ήδη θέμα για αυτό που θες να γράψεις και αν υπάρχει να το γράψεις εκεί, αν δεν υπάρχει να δημιουργήσεις νέο θέμα. Με αυτό τον τρόπο θα βοηθήσεις όλους όσους ενδιαφέρονται για το ίδιο πράγμα με εσένα να το δουν, μα θα βοηθηθείς κι εσύ διότι θα αυξηθούν οι πιθανότητες κάποιος να δει το θέμα που δημιούργησες και να απαντήσει. Εδώ χάνεται...

@elinapol2

Χωρίς να έχω πάρει προσωπικά το θέμα, αλλά για να βοηθήσω στην συζήτηση... Νομίζεις πως εγώ και η οικογένεια μου δεν έχουμε μεγαλώσει σωστά την σκύλα μας και έχει αυτή την συμπεριφορά/χαρακτήρα; Πιστεύεις πως είναι έτσι όπως είναι επειδή δε της έχουμε δείξει αγάπη και έχουμε χρησιμοποιήσει βία;

Το δίνεις αγάπη, παίρνεις αγάπη είναι πολύ ασαφές και άδικο... Όπου και αν αναφέρεται. Διότι έχω καταλάβει πως η αγάπη έχει πολλές έννοιες και μορφές και πως η αγάπη του ενός ίσως είναι η καταδίκη του άλλου.

Έχουμε διαγράψει μια πορεία χιλιάδων ετών επιλεκτικής εκτροφής στα σκυλιά (και σε άλλα ζώα) και έχουμε φτάσει να έχουμε εκατοντάδες φυλές με πάρα πολλά διαφορετικά χαρακτηριστικά συμπεριφοράς, πέρα από εμφάνισης. Το να πιστεύουμε πως με το "σωστό μεγάλωμα" όλα αυτά μπορούν να γίνουν "ίσιωμα" και να καταλήγουμε σε "μία και μόνη σωστή και αποδεκτή συμπεριφορά" είναι μέγα λάθος.

Δυστυχώς χρησιμοποιούμε πολλά στερεότυπα με ευκολία... Όπως και αυτό που έγραψε ο φίλος @Pavlik πιο πάνω πως ο σκύλος "κάνει καλό στα παιδιά" για παράδειγμα. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Πως το ερμηνεύει ο κάθε ένας από εμάς άραγε;... Κάποια στιγμή θα γράψω για αυτό και θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας.

@Pavlik

Αν ασχολούμουν με προβλέψεις θα έλεγα πως σύντομα θα είσαι ιδιοκτήτης ενός Staffordshire Bull Terrier... Θα ευχηθώ πρώτος, λοιπόν, να σου ζήσει και αυτό όπως και ο γιος και να είναι και τα δύο καλότυχα! :)
Δεν θα υπονοουσα ποτε κατι τετοιο, προς Θεου. Δεν μιλω συγκεκριμενα. Δεν ειναι ουτε του χαρακτήρα μου αλλα θα ειχα και ηθικο φραγμο σε κατι τετοιο.
Με συγχωρεις αν το θεωρησες προσωπικο σχολιο. Ουδεμια προθεση για κατι τετοιο.
 
  • Like
Reactions: canis


sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
@Pavlik Όλες αυτές οι δραστηριότητες που αναφέρεις (παιδί, κάμπινγκ, παρέα...) είναι ασχολίες που έχεις ήδη και απλά θα προστεθεί κι ένας σκύλος. Για τον ίδιο το σκύλο, τί σκέφτεσαι να κάνεις για να τον απασχολείς / διασκεδάσεις/ εκτονώσεις;
Και συγχώρεσέ μου την περιέργεια, αλλά... γιατί γήπεδο μαζί με το σκύλο;
 
  • Like
Reactions: Haris Drazen


canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.410
6.538
@elinapol2

Μα το έγραψα πως δεν το πήρα προσωπικά, μα σου απευθύνω συγκεκριμένες ερωτήσεις σε συγκεκριμένο παράδειγμα για να προχωρήσει η συζήτηση... και για να ακριβολογούμε το υπονόησες άθελα σου μα σίγουρα δε το εννοούσες μια που όταν έγραφες δεν είχες εμένα στο μυαλό σου μα τους "άλλους" (όλοι έτσι λειτουργούμε συνήθως).

Καμία παρεξήγηση και με χαρά περιμένω απαντήσεις και συνέχεια... :)
 


Pavlik

Member
29 Ιανουαρίου 2019
10
6
40
@Pavlik Όλες αυτές οι δραστηριότητες που αναφέρεις (παιδί, κάμπινγκ, παρέα...) είναι ασχολίες που έχεις ήδη και απλά θα προστεθεί κι ένας σκύλος. Για τον ίδιο το σκύλο, τί σκέφτεσαι να κάνεις για να τον απασχολείς / διασκεδάσεις/ εκτονώσεις;
Και συγχώρεσέ μου την περιέργεια, αλλά... γιατί γήπεδο μαζί με το σκύλο;
Με συγχωρείς... Να αναφέρω ότι συν όλα τα άλλα ασχολούμαι και διοικητικά με τον ερασιτεχνικό ποδοσφαιρικό σύλλογο της περιοχής μου . Λέγοντας γήπεδο εννοώ ότι ένα μέρος του ελεύθερου χρόνου έχει να κάνει και με τις υποχρεώσεις της ομάδας μας . Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούμε όταν μας το επιτρέπει ο καιρός να πηγαίνουμε στο γήπεδο και να πάιζουμε όπως ήδη κάνω ! Ξέρεις παιχνίδι στο γήπεδο με μπαλάκια και λοιπά , ελέυθερο τρέξιμο για εκτόνωση και φυσικά πολύ ενδιαφέρων από τα μέλη της ομάδας για ένα γλυκυτατο και περίεργο κουταβάκι (αρχικά ) το οπόιο πιστεύω τον πρώτο καιρό ίσως να είναι καθοριστικό για την κοινωνικοποίηση του .
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.113
Μηνύματα
895.813
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf