Απόκτηση κουταβιού Staffordshire Bull Terrier


sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Φαντάστηκα το σκύλο στην κερκίδα δίπλα στα τύμπανα και μου ήρθε μια ανατριχίλα… Όποιο σκύλο βάλεις στη ζωή σου, θα χρειαστεί να αφιερώσεις καθημερινά χρόνο με γνώμονα αυτόν, είτε εντός είτε εκτός σπιτιού. Ακόμα κι αν έχεις τον πλέον φιλικό και αγαπησιάρη σκύλο του πλανήτη, θα ήταν άδικο για τον σκύλο απλά να σε συνοδεύει σε ό,τι κάνεις ήδη, είτε αυτό είναι δουλειά, χόμπι, υποχρεώσεις. Παρεμπιπτόντως, τις παιδικές χαρές με το σκύλο τις ξεχνάς, αν μη τι άλλο λόγω νόμου :)
Θα σου πρότεινα να επανεξετάσεις αν και πόση ώρα έχεις στη διάθεσή σου αυτή τη χρονική περίοδο να ασχολείσαι καθημερινά μ’ένα σκυλί και όχι το αντίθετο, δηλαδή ποιος σκύλος μπορεί να σε συνοδεύει στην καθημερινότητά σου.

Καλή αναζήτηση και από μένα, και να μας κρατήσεις ενήμερους για τις βόλτες σου στα εκτροφεία και τις συζητήσεις που θα κάνεις – τα σταφάκια είναι αγαπημένο απωθημένο :love:
 


Pavlik

Member
29 Ιανουαρίου 2019
10
6
40
Να αναφέρω επίσης και κάτι ακόμα . Λένε "το παιδί και το σκυλί όπως το μάθεις " . Το ασπάζομαι εν μέρη .... Ξέρετε κάποιοι γονείς μου θυμώνουν "Πως μπορείς και θεωρείς ένα παιδί ίδιο με σκύλο ".
Λοιπόν τι εννοώ. Θεώρω ότι κάθε παιδί , σκυλάκι είναι μοναδικό . Έχει ιδιοσυγκρασία η οποία προέρχεται εν μέρει από τους γεννήτορες του έχει όμως και κάποια χαρακτηριστικά τα οπόια απλώς τα έχει . Εκεί εμπίπτει και η μοναδικότητα .
Δεν υπάρχει κάποιο μοντέλο σωστής ανατροφής και δεν είμαι τόσο ματαιόδοξος ώστε να θέλω να φτιάξω το "τέλειο παιδί" ή το "τέλειο" σκύλο (αφήστε που θεωρώ προσωπικά την τελειότητα βαρετή). Παρόλα αυτά θεωρώ ότι υποχρέωση μου είναι να παρέχω τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να αναπτυχθούν φυσιολογικά σεβόμενος και αποδεχόμενος την ιδιοσυγρασία - προσωπικότητα τους.
Σίγουρα θα κάνω λάθη όπως ήδη κάνω καθημερινά , σίγουρα δεν μπορεί κάποιος να μου προεξοφλήσει πως άμα κάνω το σωστό ,το παιδί ή το σκυλάκι όταν ενηλικιωθούν θα γίνουν αυτό που θεωρώ εγώ "καλό παιδι -καλό σκυλί".
Πιστεύω όμως στις αρχές και στο περιβάλλον που δεν καλλιεργεί βία . Αν καταφέρεις στην εκπαίδευση να περάσεις αρχές και όρια ανεξαρτήτως ταμπεραμέντου θα είναι εφικτό να έχεις ένα παιδάκι ή σκυλάκι το θα μπορεί να ενταχθεί (βάζοντας φυσικά το χρωμα της ιδιοσυγκρασίας του ) σε κοινωνικό πλαίσιο .
Τελικά υπάρχει κάτι τελειότερο από ανόμοια πλάσματα χαρακτήρες κλπ να συνεργάζονται και να συμβιώνουν αρμονικά και με αγάπη γνωρίζοντας - αναγνωρίζοντας την διαφορετικότητα και της ανάγκες του άλλου ?
 


elinapol2

Well-Known Member
13 Δεκεμβρίου 2018
326
405
35
@elinapol2

Μα το έγραψα πως δεν το πήρα προσωπικά, μα σου απευθύνω συγκεκριμένες ερωτήσεις σε συγκεκριμένο παράδειγμα για να προχωρήσει η συζήτηση... και για να ακριβολογούμε το υπονόησες άθελα σου μα σίγουρα δε το εννοούσες μια που όταν έγραφες δεν είχες εμένα στο μυαλό σου μα τους "άλλους" (όλοι έτσι λειτουργούμε συνήθως).

Καμία παρεξήγηση και με χαρά περιμένω απαντήσεις και συνέχεια... :)
Χαιρομαι αν λυθηκε οποιαδηποτε παρεξήγηση, πραγματικα δεν θα εκανα ποτε κατι τετοιο.

Εγω προσωπικα διαλεξα καποτε λαμπραντορ για τον καλο του χαρακτηρα, και η αληθεια ειναι πως με ανταμείβει αλλα και το επιβεβαιωνει καθημερινα αυτο. Οταν καποιος θελει ενα σκυλακι, εχει ομως και παιδι στο σπιτι καλο ειναι να σκεφτεται αυτη τη παραμετρο σοβαρα. Τα παιδια πρεπει να μεγαλωνουν με σκυλια, ειναι θεμα παιδιας. Μαθαινουν να σεβονται τα ζωα, να τα αγαπουν αλλα επισης μαθαινουν και τον κοσμο τους.

Τις προαλλες βαζω τον γιο μου για υπνο (4.5 χρονων) κ τον ακουγα που σιγοψιθυριζε την προσευχη του. -Να ειναι ολα τα σκυλακια καλα...(εκτος των αλλων)...
Και σαν γονιος λες, ε ναι αυτο το παιδι ποτε δεν θα βλαψει ζωο οταν ενηλικιωθεί...

Δεν ειναι σημαντικο αυτο; Να δωσεις αυτην την παιδια σε ενα παιδι;

Φυσικα και ειναι, αν ομως αυτο το παιδι ειχε να αντιμετωπισει ενα πολυ επιθετικο σκυλι ισως να εβγαζε φοβο κ μισος προς αυτα. Οποτε για να μη πλατιαζω κ να το κλείσω, πιστευω, προσωπικα πως καλο ειναι να διαλεγουμε (εφόσον μπορουμε) την καλυτερη-ιδανικοτερη ρατσα για εμας!
 
  • Like
Reactions: spyv




Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.709
@Pavlik
Αν θες να ακουσεις και μια αλλη γνωμη.. για εμενα ειναι πολυ λαθος η επιλογη της φυλης για αυτη τη φαση, εννοω για την ηλικια του παιδιου σου και τις απαιτησεις που εχει.
Πολλα απο αυτα που γραφεις για την φυλη ειναι σωστα, αλλα ειναι η μιση αληθεια.
Μπορει να μην ειναι 50 κιλα το staff, αλλα ανετα θα καθηλωσει(ή εξαϋλωσει..) εναν σκυλο 50 κιλων επειδη...ετσι, απλα δεν του καθησε καλα η φατσα του...Μην σε "ξεγελανε" τα κιλα του σκυλου, δες το για αυτο που ειναι.
Το staff δεν ειναι απλα ενα μικροσωμο/μεσαιο αθλητικο σκυλακι(καπου πιο πανω εγραψες "σκυλακι", δεν ειναι σκυλακια φιλε!), ειναι πολλα παραπανω...
Εκει που θελω να καταληξω ειναι οτι υπαρχουν πολλες φυλες αθλητικων σκυλων για βολτιστες, καμπινγκ, παιχνιδια με μπαλακια κτλ, που μπορεις ευκολα, αν γινει στραβη, να τις "ξεκολλησεις" απο τον λαιμο ενος αλλου σκυλου που εχουν σβερκωσει...

Το καλυτερο για εμενα στην φαση που εισαι ειναι αυτο που ειπε ο @joks. Ενας σκυλος ή σκυλα που εχει χρονισει και εχει αποδεδειγμενα ηπιο και με παιχνιδιαρικο χαρακτηρα, αυτο που ζητας δηλαδη.
Ψαξε κι αλλο για τα "πιτ" και κρατα τον για δευτερο σκυλο, οταν ερθει η ωρα. Ειναι τα top σκυλια που μπορεις να εχεις αλλα υπαρχουν αρκετες προϋποθεσεις.


Υγ. Για το παιδι και το σκυλι "οπως το μεγαλωσεις..."
Λεει μια παροιμια: Ο λυκος αμα γερασει και πεσουν τα δοντια του...παλι λυκος ειναι.
Οπως και να μεγαλωσεις ενα πιτ, παραμενει πιτ;) και ετσι πρεπει.
 
  • Like
Reactions: Haris Drazen


Pavlik

Member
29 Ιανουαρίου 2019
10
6
40
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Πραγματικά με βοηθάτε . Τα σταφάκια είναι μια από τις ράτσες που με γοητεύουν. Φυσικά όμως είμαι ανοικτός και σε άλλες ράτσες. Έχετε να μου προτείνετε κάποια άλλη ράτσα;
 


Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.709
Πολυ κοντα σε αυτο που ζητας, νομιζω οτι εχει ολα τα χαρακτηριστικα, και πολυ καλη περιπτωση για παιδια ειναι τα boxer. Και ειναι και σκυλαροι;)
 




Pavlik

Member
29 Ιανουαρίου 2019
10
6
40
Πολυ κοντα σε αυτο που ζητας, νομιζω οτι εχει ολα τα χαρακτηριστικα, και πολυ καλη περιπτωση για παιδια ειναι τα boxer. Και ειναι και σκυλαροι;)
Λίγο μεγάλα δεν είναι ????:):):)
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.123
10.077
Athens
Υπάρχουν άπειρα αδέσποτα ημίαιμα που έχουν φιλοξενηθεί και σε σπίτια και έχουν αποδείξει ότι τους αρέσουν κιόλας τα παιδιά. Δεν θα δυσκολευτείς καθόλου να βρεις ένα τέτοιο.
Γενικά πάντως ότι έχει μέσα σταφ ή άλλη κυριαρχική φυλή είναι "τραμπούκοι" ενώ όπως έγραψαν πιο πάνω, ό,τι έχει συγγένεια με κυνηγόσκυλα είναι γενικά πιο ήπιοι χαρακτήρες.
 
  • Like
Reactions: Haris Drazen




spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.557
5.969
Πειραιάς
δεν ειπα οτι ειπες οτι πρεπει να ειναι ρατσα. λες ομως:

Φυσικά όμως είμαι ανοικτός και σε άλλες ράτσες. Έχετε να μου προτείνετε κάποια άλλη ράτσα;
και ρωταω γιατι πρεπει να ειναι ρατσα.

δεν ειναι ολοι σκυλοι καποιας φυλης, ουτε ο καταλληλος για μας σκυλος ειναι παντα καποιας φυλης.
 




Pavlik

Member
29 Ιανουαρίου 2019
10
6
40
δεν ειπα οτι ειπες οτι πρεπει να ειναι ρατσα. λες ομως:



και ρωταω γιατι πρεπει να ειναι ρατσα.

δεν ειναι ολοι σκυλοι καποιας φυλης, ουτε ο καταλληλος για μας σκυλος ειναι παντα καποιας φυλης.
Αποκτώντας ένα ημιαιμο δεν γνωρίζω ποια και σε τι βαθμό θα έχει χαρακτηριστικά από τις ράτσες από τις οποίες προήλθε. Και ρωτάω συνεχώς για συγκεκριμένες ράτσες γιατί εκεί είναι πιο ξεκάθαρος ο χαρακτήρας τους λόγω ιδιοσυγκρασίας της κάθες φυλής .
Και λέω. Όχι δεν πρέπει να είναι ράτσα. Αυτό όμως είνα άλλη συζήτηση.
Τώρα όμως θα ήθελα να με βοηθήσετε στις απορίες μου σε περιπτωση που είναι ράτσα .γιατί να μην έχει κάποια χαρακτηριστικά που μου ταιριάζουν?
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Η άποψή μου είναι πως αν θέλουμε έναν σκύλο και εάν δεν έχουμε κόλλημα με μια συγκεκριμένη φυλή, ένα ημίαιμο σκυλάκι είναι η ιδανική επιλογή.
Το "κόλλημα" δεν το λέω τυχαία.
Κάποιος που γουστάρει πραγματικά μια φυλή, την έχει μελετήσει, ξέρει τι πρεσβεύει, ξέρει πως πρέπει να είναι και δεν περιμένει από κανέναν άλλον να του πει εαν του κάνει ή όχι.

Ολο αυτό έχει και άλλη μια προέκταση εξίσου σημαντική : ξέρει το ΠΟΥ θα απευθυνθεί.
Θα πάει σε εκθέσεις, θα δει, θα σχηματίσει άποψη για σκυλιά και εκτροφείς και εν ανάγκη θα πάει και σε ξένη χώρα να βρει τον ιδανικό εκτροφέα ώστε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Γράφεις πως έχεις βρει "2 εκτροφείς" και επειδή έχω δει και ακούσει πολλά, εύχομαι οι 2 εκτροφείς που αναφέρεσαι να είναι όντως εκτροφείς και όχι ο "αντρέας κουταβάκια" για παράδειγμα.
 
Last edited:


Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.847
ΑΘΗΝΑ
Οπως σου ειπαν και αλλα μελη, αυτα που ζητας (συντροφια ουσιαστικα) μπορει να στα προσφερει ανετοτατα και ενα ημιαιμο σκυλι. Το οποιο μπορεις να βρεις σε λιγο μεγαλυτερη ηλικια, να γλιτωσεις την δυσκολη κουταβοπεριοδο, αλλα και να εχεις ξεκαθαρη εικονα για τον χαρακτηρα του σκυλου. Να βρεις ενα καλοβολο σκυλι, μεσαιου μεγεθους, που ιδανικα να εχει ζησει και σε σπιτι με παιδια.
Αν παρολα αυτα, εχεις τοσο τρομερο κολλημα με την συγκεκριμενη ρατσα, εισαι διατεθειμενος να αφιερωσεις πολυ χρονο για να μαθεις για την φυλη, να πας σε εκτροφεια, να πας σε εκθεσεις, να σκασεις αρκετες εκατονταδες ευρω για την αποκτηση του, να ασχοληθεις σοβαρα με την εκπαιδευση του (ενδεχομενως και ιδανικα με καποιον σωστο εκπαιδευτη=χρονο+χρημα), τοτε προχωρα στην αναζητηση και την αποκτηση του σκυλου που γουσταρεις.
Προσωπικη μου γνωμη, για πρωτο σου σκυλο παρε κατι πιο ηρεμο και πιο "ευκολο", και καλα να εισαι, παρε το σταφακι σε επομενη φαση, που και το παιδι σου θα εχει μεγαλωσει και θα μπορει να το χειριστει καλυτερα, αλλα κι εσυ θα εχεις αποκτησει μια σχετική εμπειρια.
 
  • Like
Reactions: elinapol2


Pavlik

Member
29 Ιανουαρίου 2019
10
6
40
Η άποψή μου είναι πως αν θέλουμε έναν σκύλο και εάν δεν έχουμε κόλλημα με μια συγκεκριμένη φυλή, ένα ημίαιμο σκυλάκι είναι η ιδανική επιλογή.
Το "κόλλημα" δεν το λέω τυχαία.
Κάποιος που γουστάρει πραγματικά μια φυλή, την έχει μελετήσει, ξέρει τι πρεσβεύει, ξέρει πως πρέπει να είναι και δεν περιμένει από κανέναν άλλον να του πει εαν του κάνει ή όχι.

Ολο αυτό έχει και άλλη μια προέκταση εξίσου σημαντική : ξέρει το ΠΟΥ θα απευθυνθεί.
Θα πάει σε εκθέσεις, θα δει, θα σχηματίσει άποψη για σκυλιά και εκτροφείς και εν ανάγκη θα πάει και σε ξένη χώρα να βρει τον ιδανικό εκτροφέα ώστε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Γράφεις πως έχεις βρει "2 εκτροφείς" και επειδή έχω δει και ακούσει πολλά, εύχομαι οι 2 εκτροφείς που αναφέρεσαι να είναι όντως εκτροφείς και όχι ο "αντρέας κουταβάκια" για παράδειγμα.
Όχι φυσικά . Οι εκτροφείς είναι γνωστοί με συμμετοχές σε εκθέσεις .
Ο ένας είναι ο γνωστός στην Πάτρα (staff diamonds ) και ο άλλος Αθήνα. Γκίνης - Michelleti
Έχω επικοινωνήσει και με τους δύο τηλεφωνικά και είμαστε σε επαφή για οτιδήποτε απορίες έχω .
Λόγω απόσταση (μένω Χαλκίδα) δεν μου είναι εύκολο να επισκεφτώ το εκτροφείο στην Πάτρα , αλά έχω προγραμματίσει να επισκεφτώ τον εκτροφέα στην Αθήνα μαζί με τον γιο μου , να τα πούμε από κοντά, να δούμε τις συνθήκες διαβίωσης,να γνωρίσουμε και να μας γνωρίσουν τα σκυλιά και να πάρουμε μία πρώτη ιδέα τι εστί sbt .
 
  • Like
Reactions: dazo


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.123
10.077
Athens
Όχι φυσικά . Οι εκτροφείς είναι γνωστοί με συμμετοχές σε εκθέσεις .
Ο ένας είναι ο γνωστός στην Πάτρα (staff diamonds ) και ο άλλος Αθήνα. Γκίνης - Michelleti
Έχω επικοινωνήσει και με τους δύο τηλεφωνικά και είμαστε σε επαφή για οτιδήποτε απορίες έχω .
Λόγω απόσταση (μένω Χαλκίδα) δεν μου είναι εύκολο να επισκεφτώ το εκτροφείο στην Πάτρα , αλά έχω προγραμματίσει να επισκεφτώ τον εκτροφέα στην Αθήνα μαζί με τον γιο μου , να τα πούμε από κοντά, να δούμε τις συνθήκες διαβίωσης,να γνωρίσουμε και να μας γνωρίσουν τα σκυλιά και να πάρουμε μία πρώτη ιδέα τι εστί sbt .
Σε όποιον και να πας, ζήτα:
1. Eξετάσεις υγείας (μάθε για τα κληρονομικά προβλήματα της φυλής)
2. DNA test που θα σου πιστοποιήσει ότι ο σκύλος που θα επιλέξεις θα είναι όντως ο σκύλος που θα πάρεις (πως λέμε ..."ποιανου είναι βρε γυναίκα το παιδί? :D )

Και για το ακαδημαικό του πράγματος, αν θέλεις πες μας τι σου είπαν για αυτά τα δύο. Επίσης θα με ενδιάφερε να μάθω και την τιμή στο πλαίσιο του "τι δίνω σε αυτή την τιμή".
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Οι εκτροφείς είναι γνωστοί με συμμετοχές σε εκθέσεις .
Εδώ είναι που αρχίζουν τα δύσκολα γιατί πρέπει να να έχεις γνώση πάνω σε μια φυλή ώστε να είσαι σε θέση να δεις πέρα από συμμετοχές, διακρίσεις και δημόσιες σχέσεις. Αλλιώς οτιδήποτε και να δεις, οτιδήποτε και αν σου πουν δεν θα μπορείς να το αξιολογήσεις.
Όλα αυτά δεν στα λέω για να υπονοησω το οτιδήποτε για τους συγκεκριμένους εκτροφείς. Δεν γνωρίζω την φυλή, δεν γνωρίζω τους εκτροφείς που αναφέρεις πάρα μόνον εξ όψεως σε πάρα πολλές εκθέσεις που έχω συμμετάσχει με τα σκυλιά μου.
Όλα αυτά στα λέω ώστε να αντιληφθείς πως όσα περισσότερα γνωρίζεις για μια φυλή, τόσο πιο εύκολα μπορείς να αξιολογήσεις σκυλιά και εκτροφείς (την δουλειά τους). Όσα λιγότερα, τόσο πιο εκτεθειμένος είσαι και τόσο περισσότερο αυξάνουν οι πιθανότητες να παρασυρθείς και να κάνεις την λάθος κίνηση, απευθυνόμενος σε λάθος ανθρώπους.
Επομένως το "γνωστός εκτροφεας που συμμετέχει σε εκθέσεις" , από μόνο του μπορεί να λέει πολλά, μπορεί όμως να μην λέει και τίποτα απολύτως.