Απόκτηση σκύλου - προβληματισμοί!

tzini

Member
4 Αυγούστου 2015
20
30
50
Καλημέρα σας.
Εδώ και εξι μήνες περίπου σκεφτόμαστε να αποκτήσουμε ένα νέο μέλος στην οικογένειά μας, τον τελευταίο μήνα το μελετάμε πιο διεξοδικά το θέμα. Ωστόσο έχουμε κάποιους προβληματισμούς ως προς το χρόνο που απουσιάζουμε από το σπίτι. Ο σύζυγος ΄φεύγει κατά τις 8 τα πρωινά κι εγώ κατά τις 8,45. Επιστρέφουμε μετα τις 3 μπορεί και κατά τις 4 ( όχι και οι δυο μαζί, αλλά αυτό λίγη σημασία έχει). Όπως καταλαβαίνετε το κύριο θέμα μας είναι τι γίνεται με αυτές τις ώρες που λείπουμε. Από την άλλη σκεφτόμαστε βέβαια ότι δεν είναι δυνατον κάποιοι που εργάζονται (ακόμα!) να μην μπορούν να έχουν σκυλάκι οπότε θα ήθελα τις απόψεις σας.
Κάποιες παραπάνω πληροφορίες για εμάς που μπορεί να σας βοηθήσουν είναι ότι έχουμε ένα 10χρονο παιδί και ότι μένουμε σε διαμέρισμα. Είχαμε σκεφτεί να αφήνουμε ανοιχτή την μπαλκονόπορτα να μπαινοβγαίνει το σκυλακι μεσα-εξω από το σπίτι όσο απουσιάζουμε, αλλά φοβόμαστε με το θέμα της ασφάλειας. Μια άλλη πιθανότητα που δεν ξέρω αν είναι σωστή είναι να το παίρνει ο σύζυγος μαζί τα πρωινά στη δουλειά του (μπορεί να κανονιστεί γιατί είναι οικογενειακή ) , τουλάχιστον όσο καιρό είναι μικρό (κουτάβι , αν πάρουμε κουτάβι!) μέχρι να μάθει την τουαλέτα. Αλλά μπορεί μετά αν μένει στο σπίτι να μελαγχολήσει;
Μας ενδιαφέρει πάρα πολύ η φυλή Κοκόνι, κάθε πληροφορία γι αυτό είναι ευπρόσδεκτη. Εχουμε στείλει και μήνυμα στον ΚΟΕ εδώ και μερικές μέρες και περιμένουμε απάντηση.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Καλώς ήρθατε!
Όπως θα δείτε πάρα πολλά μέλη, τα περισσότερα, έχουν σκύλο και εργάζονται, και ο σκύλος μένει μόνος πολλές ώρες.
Είναι απόλυτα φυσικό και τελικά ο σκύλος προσαρμοζεται και συνηθίζει αυτή τη ρουτίνα. Σαν κουτάβι καλό θα ήταν να μη μένει τόσες ώρες μόνο ακριβώς για το θέμα της τουαλέτας. Θα αργήσει περισσότερο να μάθει δηλαδή. Η λύση με τη δουλειά του άντρα σου είναι πάρα πολύ καλή. Αν καταλήξετε στο κοκόνι που είναι και μικρόσωμο ως κουτάβι μπορείτε να πάρετε ένα πάρκο για κουτάβια και να τοχρησιμοποιεί και στο γραφείο του όσες ώρες είστε εκεί.
Μην ανησυχείς πάντως, όλα συνήθισαν σε τέτοιους ρυθμούς. Σημασία έχει να είστε έτοιμοι για αυτή τη δέσμευση, να είστε έτοιμοι για αρκετά κατουρήματα μέσα στην αρχή, για μασούλημα αντικειμένων και έξοδα σε κτηνιάτρους και για βόλτες 2-3 φορές την ημέρα για όλη τη διάρκεια της ζωής του.
Επίσης αν η βεράντα σας έχει κάγκελα πολύ προσοχή μη χωράει και πέσει από κει (το λέω σε όλους γιατί έχουν συμβεί ατυχήματα).
Καλές συζητήσεις εύχομαι!

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Συμφωνώ απόλυτα με την @I.Kyveli και πιστεύω ότι η επιλογή κοκονιού (!) είναι εξαιρετική. Υπάρχουν πάρα πολλά διαθέσιμα και για υιοθεσία.... ρίξτε μια ματιά και εδώ:
http://paratrixa.skai.gr/main/searc...ed]=0&pet[ads_type]=adoption&commit=Αναζήτηση

Προσωπικά, ειδικά αν είναι η πρώτη φορά που θα έχετε σκυλάκο, θα σας προέτρεπα στο να σκεφτείτε σοβαρά την υιοθεσία λίγο πιο μεγάλου σε ηλικία και όχι κουταβιού, για πολλούς και διάφορους λόγους, π.χ. ενός νεαρού σκυλιού 1-2 ετών. Αν έχετε οποιαδήποτε αμφιβολία ως προς το 'δέσιμο', την εκπαίδευση, κτλ, πολλοί από εμάς θα σας διαβεβαιώσουμε με μεγάλη χαρά ότι δεν τίθεται κανένα τέτοιο θέμα :LOL:

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
με το καλό σας εύχομαι... στο φόρουμ επάνω δεξιά έχει ''αναζήτηση'' πληκτρολόγησε την λέξη '' κοκόνι'' και μετά κλικ στο '' αναζήτηση'' με μπλέ χρώμα και θα εμφανιστούν πολλά θέματα με μεγάλο ενδιαφέρον και πληροφορίες.. όρεξη για διάβασμα να έχεις :)
αν η οικογενειακή επιχείρηση ''κάνει'' σαν περιβάλλον για σκύλο.. νομίζω θα γίνει μόνιμος κάτοικος (με χιούμορ) ή ίσως και υπάλληλος (χωρίς ΙΚΑ) ! :D

tzini

Member
4 Αυγούστου 2015
20
30
50
Η απόκτηση ενός νεαρού σκυλιού 1-2 ετων, ναι εχει περάσει από το μυαλό μας αλλά όντως προβληματιζόμαστε για την εκπαίδευση του και τις συνήθειές του. Όσο εχω κοιταξει για εκτροφη κοκονιών δεν εχω βρει κατι, εκτος από τον κ. Μακαριτη και πληροφορίες για την ενασχόλησή με τη φυλή. Για να είμαι ειλικρινής μας γοητεύει το μεγαλωμα ενός καθαρόαιμου κοκονιού χωρίς αυτό να είναι βέβαια απαραίτητο.

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Ο μακράν καλύτερος εκτροφέας Κοκονιών κατά την γνώμη μου είναι ο Βαγγέλης Παπαδιόχος με το εκτροφείο "της αργοναυτικής εκστρατείας". Μπορείς να τον ψάξεις στο facebook. Νομίζω έχει κάποιες γέννες τώρα, αλλά λογικά θα τα έχει δώσει. Μπορεί όμως σίγουρα να σας κατατοπίσει για την φυλή, τις ανάγκες της, και τους λοιπούς εκτροφείς.

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Σούπερ φαίνεται!
Μακάρι να την δίνουν κι αστείρωτη, μπας και βοηθήσετε την προσπάθεια διάσωσης της φυλής!
Αλλά όπως και να έχει, καλοφόρετη! :D

• Like
Reactions: mareco

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Ανεξάρτητα από το αν πάρεις κοκόνι από τη γέννα του Βαγγέλη, εγώ θα σου πρότεινα να επικοινωνήσεις μαζί του, να μιλήσετε και να σε κατατοπίσει στα πάντα για τα κοκόνια!
Είναι ο καταλληλότερος άνθρωπος γι'αυτό!

tzini

Member
4 Αυγούστου 2015
20
30
50
Παιδια σας ευχαριστώ για όλα και για την ταχύτητα των απαντήσεων σας . Αυριο φεύγουμε για λιγες μέρες διακοπούλες και με πολύ ενθουσιασμό και προσμονή! Εννοείται θα πέσουν mails για να κανονίσουμε συναντήσεις όταν επιστρέψουμε αλλά και διάβασμα και θα σας ενημερώσω .

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Παιδια σας ευχαριστώ για όλα και για την ταχύτητα των απαντήσεων σας . Αυριο φεύγουμε για λιγες μέρες διακοπούλες και με πολύ ενθουσιασμό και προσμονή! Εννοείται θα πέσουν mails για να κανονίσουμε συναντήσεις όταν επιστρέψουμε αλλά και διάβασμα και θα σας ενημερώσω .
Κάνε τα τηλεφωνήματα!
Πολλές φορές τα μέιλς μένουν αναπάντητα λόγω φόρτου της αλλης πλευράς! Ενώ και ορισμένες φορές δίνουν λάθος εντύπωση σχετικά με το ενδιαφέρον του υποψηφίου κηδεμόνα! ;)

dimitris-skg

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
845
2.852
Το πιθανότερο είναι ότι αυτό το thread δεν θα ξεπεράσει τις 1-2 σελίδες όπως άλλα,
είναι όμως αντιπροσωπευτικό δείγμα του πόσο γρήγορα και έγκυρα μπορεί το forum να βοηθήσει κάποιον που έχει την διάθεση και την προνοητικότητα να "ψαχτεί" πριν πάρει σκύλο.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Μια άλλη πιθανότητα που δεν ξέρω αν είναι σωστή είναι να το παίρνει ο σύζυγος μαζί τα πρωινά στη δουλειά του (μπορεί να κανονιστεί γιατί είναι οικογενειακή ) , τουλάχιστον όσο καιρό είναι μικρό (κουτάβι , αν πάρουμε κουτάβι!) μέχρι να μάθει την τουαλέτα.

Καλώς ήρθατε!
Η λύση με τη δουλειά του άντρα σου είναι πάρα πολύ καλή. Αν καταλήξετε στο κοκόνι που είναι και μικρόσωμο ως κουτάβι μπορείτε να πάρετε ένα πάρκο για κουτάβια και να τοχρησιμοποιεί και στο γραφείο του όσες ώρες είστε εκεί.
Δε συμφωνω. Το κουταβι πρεπει να ξερει πως θα ειναι η ζωη του εξ' αρχης. Το να το παιρνει οσο ειναι κουταβι στη δουλεια, αλλα αργοτερα να το αφηνει σπιτι, θα του δημιουργησει στρες κ την εννοια της απορριψης= μπαχαλο στο σπιτι.

Μπορει να παρει κλουβι μεγαλυτερο απο το τελικο του μεγεθος(σιγα το μεγεθος δηλ :p ) και να μενει εκει οση ωρα λειπουν οι ανθρωποι απο το σπιτι. Θα λερωνει μεσα, ισως κ να λερωνεται το ιδιο, θα αργησει να μαθει τουαλετα (κανενα μηνα παραπανω), αλλα θα δωσει σταθεροτητα στη ζωη του ζωου. Θα ξερει οτι το πρωι φευγουν κ θα μεινει εκει. Τελος! Καθως μεγαλωνει θα μπορει να κυκλοφορει ελευθερο στο σπιτι ολη μερα.

Τον δικο μου τον αφηνω πλεον ελευθερο με ανοιχτη την μπαλκονοπορτα κ τα παραθυρα. Μενουμε σε οροφο.