Απόκτηση crate?

zabrielza

Well-Known Member
3 Απριλίου 2013
99
0
Καλημέρα,

έχω πρόβλημα, είμαι με το σκύλο μου εδώ και 2 μήνες 24 ώρες το 24ωρο. Δεν τον αφήνω μόνο γιατί μου κάνει ζημιές και είχε σπάσει λίγο το δόντι του. Είμαι φοιτητής και ευτυχώς η σχολή μου είναι γεμάτη σκυλιά οπότε τον έπαιρνα μαζί μου, τώρα όμως είναι καλοκαίρι δεν έχω αμάξι και δε μπορώ να τον παίρνω μαζί μου στη θάλασσα αν και θέλω. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι δεν ξέρω τι θα συμβεί αν μέχρι να γίνει ενήλικος ( είναι 7 μηνών dogo argentino με husky ) δε μάθει να μένει μόνος θα έχω σοβαρά προβλήματα όταν πρέπει να μείνει μόνος. Χρήματα πολλά δεν έχω αυτό το καιρό και κάνω ότι καλύτερο μπορώ για το σκύλο. Σκέφτηκα λοιπόν είτε να αγοράσω ένα μεταχειρισμένο είτε κάποιο φθηνό με δόσεις είτε να φτιάξω ένα. Σε 8 μήνες περίπου θα πάω Κωνσταντινούπολη εράσμους με το σκύλο και θέλω να έχω και για μεταφορά. Σκεφτόμουν μήπως του αγοράσω ένα για μεταφορά τώρα να το χρησιμοποιώ στην Καβάλα και από Σεπτέμβρη να φτιάξω ένα για τις εστίες. Υπάρχει κάποιος που να ξέρει για μεταχειρισμένα, φθηνα με δόσεις κλπ?

Περιμένω συμβουλες αν είναι δυνατόν!

(Έχω κάνει αναζήτηση στο φόρουμ αλλά σε σχέση με αυτό πυ ζητάω νομίζω τίποτα)

Ευχαριστώ

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
η λυση ειναι μια ... να αγορασεις κρειτ μεταφορας οσο και να σου κοστισει... να παρεις το 7 νουμερο..
το να φτιαξεις δεν σε συμφερει.... γιατι δεν θα μπορεις να το αξιοποιησεις στα μεσα μεταφορας...το φτιχτο θα εχει περισσοτερο βαρος κι ογκο σιγουρα...

zabrielza

Well-Known Member
3 Απριλίου 2013
99
0
η λυση ειναι μια ... να αγορασεις κρειτ μεταφορας οσο και να σου κοστισει... να παρεις το 7 νουμερο..
το να φτιαξεις δεν σε συμφερει.... γιατι δεν θα μπορεις να το αξιοποιησεις στα μεσα μεταφορας...το φτιχτο θα εχει περισσοτερο βαρος κι ογκο σιγουρα...
Το μεταφοράς είδα ότι είναι με πλαστικό. Φοβάμαι μην το δαγκώνει όταν θα είναι μόνος. Αλλά σίγουρα το χρειάζομαι. Πως μπορώ να τον εμπιστευτώ?? Θα ήταν ότι καλύτερο να μπορέσω να έχω μόνο το μεταφοράς. Αλλά πως?

Για αυτό σκεφτόμουν μήπως πάρω συρμάτινο ή φτιάξω ένα φθηνό και πάρω και το μεταφοράς είτε τώρα είτε κάποια στιγμή. Τίποτα σε μεταχειρισμένο δε θα μπορούσα να βρω?

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Το μέγεθος είναι ανάλογα το μέγεθος του σκύλου σου, πρέπει να μπορεί να στέκεται όρθιος και να γυρίζει. Σχετικά οικονομικά εδώ MIDWEST , μπορείς επίσης να ψάξεις και για μεταχειρισμένα στην xe.gr, aggeliopolis.gr κτλ
Προσωπικά ΔΕ θα έπαιρνα πλαστικό για τους λόγους που ανέφερες, ενώ το dyi πιστεύω δε θα είναι ασφαλές... Πάντως, από όσα μας έχεις πει, πιστεύω πως πρέπει να το φροντίσεις άμεσα και ως προτεραιότητα, και για τις ζημιές αλλά και για την ασφάλεια του σκύλου σου.

immunity

Well-Known Member
5 Ιουνίου 2013
111
0
Θεσσαλονικη
Zabruelza ειναι ετσι κατασκευασμενα που δεν μπορει να τα δαγκωσει. οσο ειναι μικρο ισως μπορει να δαγκωνει λιγο τα σιδερα της πορτας αλλα ο δικος σου ειναι μεγαλος 7 μηνων δεν νομιζω να μπορει

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Αν μιλας για το πλαστικο crate σκυλος 9 μηνων φιλου μας κατεστρεψε ολο το πανω μερος.

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Συμφωνώ με την Ηλιάννα: για μεταφορά και μόνο και ίσως μικρή παραμονή μπορεί να είναι μια χαρά, αλλά δεν είναι για να μένει εκεί ο σκύλος ώρες. Έχει σημασία το να μπορεί να σηκώνεται και να γυρίζει...

By the way/slightly off topic Ηλιάννα - είδα στις φωτό του κουταβιού ότι μάλλον έχεις και υφασμάτινο crate. Αυτό σε έχει βολέψει για μετακινήσεις, ολιγόωρες παραμονές σε επισκέψεις κτλ; Το σκέφτομαι για τα overnight μας, κτλ...

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Το υφασματινο crate ειναι γατισιο, απλα για καλη μου τυχη χωραει και το κουταβι. Με εχει βολεψει αρκει να χωραει στο αμαξι. Για κουταβι δεν το συνιστω, ηδη αυτο καλοκοιταει να το ξεσκισει, για ενηλικο ομως ειναι μια χαρα και μεταφερεται κι ευκολα. Αποτι εχω δει υπαρχουν και μεγαλα υφασματινα για πιο μεγαλα σκυλια.

immunity

Well-Known Member
5 Ιουνίου 2013
111
0
Θεσσαλονικη
Το κλουβι το πλαστικο το παιρνεις σε τετοι μεγεθος ωστε να μπορει το σκυλι να ειναι ορθιο ναι μπορει να τεντωθει και να μπορει να κανει μια πληρη περιστροφη. Αλλιως "δεν" το δεχονται στα αεροπλανα. Λιγο δυσκολο ναμπορεσε να κανει κατι τετοιο τκ σκυλο απο μεσα. Το δικο μου κλουβι τουλαχιστον ειναι καμπυλωτα και δεν μπορει να το δαγκωσει απο μεσα. Απο εξω ναι μπορει να το καταστρεψει

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Και αυτο καμπυλωτο ειναι, ή μαλλον ηταν, και μια χαρα το καταφερε απο μεσα! Μεχρι και συρματινο κλουβι, εχω δει να εχει καταστραφει και μαλιστα απο σκυλο μελος του φορουμ. Αν θελουν ολα τα μπορουν, απλα το συρματινο ειναι πολυ πιο δυσκολο να καταστραφει αποτι το πλαστικο.

zabrielza

Well-Known Member
3 Απριλίου 2013
99
0
Και αυτο καμπυλωτο ειναι, ή μαλλον ηταν, και μια χαρα το καταφερε απο μεσα! Μεχρι και συρματινο κλουβι, εχω δει να εχει καταστραφει και μαλιστα απο σκυλο μελος του φορουμ. Αν θελουν ολα τα μπορουν, απλα το συρματινο ειναι πολυ πιο δυσκολο να καταστραφει αποτι το πλαστικο.
Συρμάτινα για μεταφορά δέχονται όμως? Ή θα αναγκαστώ να πάρω και τα 2? Προχθές δάγκωνε την αλυσίδα μετά μανίας γιατί τον είχα δέσει για λίγο τι τον εμποδίζει να κάνει το ίδιο στο 100ευρω κλουβί συρμάτινο? Θέλω να πω μήπως απλά πρέπει να εκπαιδευτεί ότι και να πάρω?

immunity

Well-Known Member
5 Ιουνίου 2013
111
0
Θεσσαλονικη
Οχι νομιζω απαγορευονται τα συρματινα
Και οτσν τσξιδευουν αγχωνονται αρσ μπορει να στο ξεσκισει τοτε το πλαστικο αν μπορεσει.

Το καλυτερο ειναι να του κανεις ρκπαιδευση κλουβιου ωστε να το νιωσει ως φωλια και να μην το φαει

dimitris_27

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2013
179
89
Καλημέρα σε ολους. Οπως εγραψα στην ενοτητα των νεων μελων, προκειται να αποκτησω Γερμανικο Ποιμενικο(κουταβι εως 3,5 μηνων). Μπορειτε να μου πειτε τι μεγεθος crate και τι μεγεθος κλουβι μεταφορας πρεπει να παρω? Ο εκτροφεας μου ειπε οτι το κλουβι μεταφορας μπορει να παιζει και τον ρολο του crate(εδω να σημειωσω οτι ο σκυλος θα μενει μονος τις καθημερινες κανα 6ωρο).

immunity

Well-Known Member
5 Ιουνίου 2013
111
0
Θεσσαλονικη
Ο σκυλος 3,5 μηνων πρεπει να καθετε μαξιμοθμ 2-2.5 ωρες στο κλουβι (συνεχομενες) (2 μηνων 1 ωρα μαξ) θα πρεπει να το βγαζεις για βολτα /παιχνιδι/μαθημα αλλα πανω απο ολα επειδη η κυστη ειναι μικρη και θα τυραννηθει (θα κρατιεται οσο μπορεσει για να μην κατουρησει μεσασ το κλουβι). (5-6 ωρες μονο το βραδυ στον υπνο και αφου εχει απομακρυνθει το μπολ με το νερο 1-3 ωρες πριν τον υπνο.

Μεγεθος: αν ειναι θηλυκο θα εχει υψος 60cm μαξ. τοτε ενα 9X+ (μηκος) 62+ (υψος) 60+ (πλατος) θα ειναι καλο (απλα για τωρα μπορεις να το μυκρινεις βαζωντας πχ χαρτονι ωστε να ειναι πιο μικρο και να το νιωθει ως φωλια (crate). αν ειναι αρσενικο τοτε 9Χ+ υψος 67+ υψος 65+ πλατος

dimitris_27

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2013
179
89
Ο σκυλος 3,5 μηνων πρεπει να καθετε μαξιμοθμ 2-2.5 ωρες στο κλουβι (συνεχομενες) (2 μηνων 1 ωρα μαξ) θα πρεπει να το βγαζεις για βολτα /παιχνιδι/μαθημα αλλα πανω απο ολα επειδη η κυστη ειναι μικρη και θα τυραννηθει (θα κρατιεται οσο μπορεσει για να μην κατουρησει μεσασ το κλουβι). (5-6 ωρες μονο το βραδυ στον υπνο και αφου εχει απομακρυνθει το μπολ με το νερο 1-3 ωρες πριν τον υπνο.

Μεγεθος: αν ειναι θηλυκο θα εχει υψος 60cm μαξ. τοτε ενα 9X+ (μηκος) 62+ (υψος) 60+ (πλατος) θα ειναι καλο (απλα για τωρα μπορεις να το μυκρινεις βαζωντας πχ χαρτονι ωστε να ειναι πιο μικρο και να το νιωθει ως φωλια (crate). αν ειναι αρσενικο τοτε 9Χ+ υψος 67+ υψος 65+ πλατος

Εννοεις στο κλουβι μεταφορας δεν πρεπει να καθεται πανω απο 2,5 ωρες ή και στο crate? Ετσι οπως το χα σκεφτει εγω, θα εβαζα στο crate απο τη μια πλευρα κρεβατι, φαγητο και νερο , και απο την αλλη μια πανα. Και λογικα επειδη δε λερωνουν εκει που κοιμουνται, θα τα κανει πανω στην πανα(αλλωστε δε εχω απαιτηση να κρατιεται 3,5 μηνων κουταβι). Αυτα οσον αφορα τα πρωινα που θα λειπουμε. Ειναι λαθος αυτα που λεω?
Ενα τετοιο Dog pet cage crate METAL TRAY BEDDING & TREATS S 24" M 30" L 36" XL 42" XXL 48" | eBay θα ηταν καλη λυση ή ειναι ρισκο απο αποψη ποιοτητας(υπερβολικα φθηνο μου φαινεται)? Της midwest απ οτι χω καταλαβει ειναι πολυ καλα, αλλα δε βρισκω καποιο σαιτ που να στελνει.

immunity

Well-Known Member
5 Ιουνίου 2013
111
0
Θεσσαλονικη
Τα σιδερενια κλουβια ειναι φθηνα. Δεν νομιζω να ειναι και οτι καλυτερο να ειναι τα κατουρα και τα κακακια στα 30 εκατοστα απο εκει που κοιμαται ισως ηταν καλυτερα η σιδερενια "περιφραξη" που θα εχει μεγαλυτερο χωρο .

dimitris_27

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2013
179
89
Κατ' αρχην, ευχαριστω για τις απαντησεις.
Σιγουρα δεν ειναι ο,τι καλυτερο, αλλα δε νομιζω να υπαρχει και αλλη λυση. Πιστευω δεν ειναι τοσο μεγαλο το ρποβλημα απο τη στιγμη που θα βρισκεται μεσα σε ενα κλουβι που θα χωραει ακομα και Μεγαλος Δανος.
Παντως, για να σου πω την αληθεια, εγω ειχα απορριψει την ιδεα του σκυλου λογω του οτι τις καθημερινες θα λειπω 6-7 ωρες. Αλλα μετα απο συζητησεις με εκτροφεις καθως και με εκπαιδευτες, μου ειπαν οτι υπαρχει η λυση του crate και οτι το σκυλι δε θα εχει προβλημα. Στην αρχη μου φανηκε ασχημο να μενει τοσες ωρες εκει μεσα, αλλα λεω κατι θα ξερουν για να μου το λενε.
Παντως στο πισω μερος του μυαλου μου εχω και την περιπτωση να παρω ενηλικο σκυλο, λογω ολων αυτων. Αλλα αυτο δεν αφορα το συγκεκριμενο θεμα.