Από εδώ η Νάιλα!

ΤLilith

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2016
153
362
Αθήνα
Tα χαρτιά δεν τα "θέλουμε" για να μην ανησυχεί κάποιος για την υγεία του σκύλου.
Τα θέλουμε, τα ζητάμε και τα απαιτούμε για να περιορίσουμε τον κάθε πικραμένο που "εκτρέφει" ό,τι νά ναι.

Νομίζω οτι τα θέλουμε και για τα δυο που αναφέρεις!

Συμφωνώ οτι δεν πρέπει "πλέον" να "ανησυχεί" για τα χαρτιά του σκύλου, αλλά θα έπρεπε να "ανησυχούσε" ΠΡΙΝ και να ΑΝΗΣΥΧΕΙ γενικότερα για την υγεία (γενικώς) του σκύλου, για το χαρακτήρα, την ανεξέλεγκτη εκτροφή (χωρίς να στοχοποιώ τον φίλο του φίλου που δεν ξέρουμε καν ποιος είναι), την "κακοποίηση" (εντός κι εκτώς εισαγωγικών) των ζώων για να φέρνουν στον κόσμο συνέχεια κι όσο πιο συχνά γίνεται κουταβάκια/γατάκια με στόχο τα περισσότερα χρήματα.... κι όλα αυτά τα καλά που "έρχονται" με την ανεξέλεγκτη εκτροφή των ζώων.

Έχει γραφτεί πολλές φορές το ζήτημα κι έχει ξεχειλωθεί στις άπειρες συζητήσεις. Απο εκεί και πέρα ο καθένας διαβάζει, ανταλλάσει απόψεις, συζητάει κι αποφασίζει μόνος του αν θέλει να συμμετέχει σε όλο αυτό το πανηγύρι που γίνεται με τα δόλια τα ζωάκια στο όνομα της "αγάπης" και της "εκτροφής" τους και να τροφοδοτεί όλο και περισσότερους να πράττουν είτε έτσι είτε αλλιώς.

Πριν λίγους μήνες δεν είχα ασχοληθεί με το θέμα, δεν γνώριζα, δεν είχα σκεφτεί γύρο απ' αυτό. Πλέον (και μετά απο πολύ διάβασμα) καταλαβαίνω απόλυτα όσους τονίζουν συνεχώς το γιατί πρέπει να προσέχουμε απο που παίρνουμε τα ζωάκια μας, ακόμη κι αν δεν βγάζω μαστίγιο σε όσους δεν το κάνουν! :p

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.082
Να σου ζήσει και να την χαίρεσαι!
Κατάλαβετε κάτι όλοι σας που μπαίνετε στο φόρουμ, συστήνετε τα καθαρόαιμα σας που δεν είναι καθαρόαιμα και ακούτε τα εξ αμάξης..
Δεν γίνεται επίθεση στο πρόσωπο σας . Ακόμη δε περισσότερο δεν γίνεται επίθεση στα πανέμορφα κουτάβια σας που είναι αξιολάτρευτα είτε έχουν πεντιγκρί είτε τα βρήκε κάποιος στα σκουπίδια. Η επίθεση αφορά την πράξη που κάνατε να στηρίξετε έναν καραγκιόζη που ζευγαρώνει ημίαιμα και βγάζει λεφτά από αυτό!!! Ας το καταλάβουν όλοι επιτέλους αυτό.

σωστό..αλλά ακόμη και να μην την έπαιρνα εγώ, θα την έπαιρνε κάποιος άλλος. και έτσι θα συνεχίσει να αναπαράγει έτσι κι αλλιώς.

Κάποια στιγμή όλοι οι άλλοι θα είναι ενημερωμένοι και αυτοί και τότε δεν θα υπάρχει άλλος να την πάρει και τότε ο καραγκιόζης δεν θα ξαναζευγαρώσει. Όσο οι άλλοι όμως είναι στον κόσμο τους αυτή η μέρα θα αργήσει.

ΤLilith

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2016
153
362
Αθήνα
σωστό..αλλά ακόμη και να μην την έπαιρνα εγώ, θα την έπαιρνε κάποιος άλλος. και έτσι θα συνεχίσει να αναπαράγει έτσι κι αλλιώς.
Ναι βρε @Misty δεν διαφωνώ οτι θα την έπαιρνε κάποιος άλλος. Αλλά μ' αυτή τη νοοτροπία του "σιγά μην αλλάξω εγώ τώρα τον κόσμο" δεν πάμε πουθενά. Κάνε εσύ πρώτη αυτό που πρέπει και θα ακολουθήσουν σιγά σιγά κι άλλοι. Αν όλοι μας λέμε αυτό το πράγμα δεν πρόκειται ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ να αλλάξει η κατάσταση!! Δεν συμφωνείς?

Spyros-Akita

Well-Known Member
13 Αυγούστου 2016
356
783
27
Και κάπως έτσι ενισχύεται ο ωχαδερφισμος που δεν θα βγάλει ποτέ τον Έλληνα από τα μνημονια....

Misty

Active Member
10 Νοεμβρίου 2015
41
40
38
Καταρχήν να πω ότι δεν λαμβάνω ως επίθεση όσα γράφετε παιδιά. είναι απόλυτα κατανοητά και σωστά, όπως διαπιστώνω και εγώ η ίδια, όντας πλέον πολύ προσεκτική και πολύ πιο διαβασμένη. δυστυχώς ή ευτυχώς εκ των υστέρων, αφού μπήκε στη ζωή μου η νάιλα. σημειωτέον ότι το ποστ δεν το άνοιξα διαφημίζοντας το "καθαρόαιμο" σκυλάκι μου. είπα απλώς ορίστε η νάιλα, καθώς εγώ έτσι τη βλέπω. όντας υπερβολικά ρεαλίστρια, επέλεξα αυτή τη φορά να μην σώσω τον κόσμο, αλλά ένα συγεκριμένο σκυλάκι. από εκεί και πέρα, είναι σίγουρο ότι δεν πρόκειται να κάνω όμοια επιλογή στο μέλλον, αν αποφασίσουμε να αυξήσουμε την οικογένειά μας.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Οταν θα σε ρωτάνε τι σκυλάκι είναι, καλύτερα να λες "ημίαιμο" τότε.
Εστω "ημίαιμο dogo". Και όταν θα σε ρωτάνε που το βρήκες, μην λες "από φίλο εκτροφέα". Από έναν βλάκα που ζευγαρώνει τα σκυλιά του, και δυστυχώς δεν ήξερα πόσο λάθος είναι :unsure::barefoot:

Misty

Active Member
10 Νοεμβρίου 2015
41
40
38
το να λέω είναι "υποτιθέμενο" dogo μήπως είναι καλύτερα αποδεκτό ; ευχαριστώ πολύ για τις υποδείξεις!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
το να λέω είναι "υποτιθέμενο" dogo μήπως είναι καλύτερα αποδεκτό ;
Τι να σου πω; Θέμα γούστου είναι!
Σίγουρα, απεικονίζει περισσότερο την πραγματικότητα πάντως!

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Επειδή είναι ημίαιμο dogo, δύσκολο θα πούμε αν ο χαρακτήρας της συμβαδίζει με το πρότυπο της φυλής. Αλλά ας υποθέσουμε ότι μοιάζει στο χαρακτήρα με dogo. Αντιλαμβάνεστε ότι είναι δυναμική φυλή και χρειάζεται σωστό χειρισμό και σίγουρα καλή εκπαίδευση για να μπορεί να συμβιώνει μαζί σας? Ότι από μικρό χρειάζεται έντονη και σωστή κοινωνικοποίηση?
Ο φίλος σου έχει ξανά χειριστεί τέτοιου είδους σκυλιά? Για ποιο λόγο την πήρε? για συντροφιά, για φύλαξη, για κάτι άλλο ή απλά του αρέσει εμφανισιακά?

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.668
11.086
Athens
Όταν ένας ή δύο "πελάτες" θα αρχίσουν να ρωτάνε τον εκτροφέα της συμφοράς "που είναι τα χαρτιά και που οι εξετάσεις υγείας" (στα dogo αν θυμάμαι καλά είχε πάει ο όμιλος κάποτε να εφαρμόσει και πιστοποιητικό εξέτασης συμπεριφοράς για την καταλληλότητα αναπαραγωγής - δεν ξέρω τι απέγινε) τότε ο εκτροφέας θα αρχίσει να βλέπει ότι ο κόσμος ψυλιάζεται και ξυπνάει. Και ίσως προβληματιστεί ότι κάποια στιγμή οι "κοιμισμένοι πελάτες" θα εκλείψουν σταδιακά.

Επίσης, ο πρώτος που θα επιστρέψει το κουτάβι πίσω (έστω και επειδή προβληματίστκε εκ των υστέρων) θα τον βάλει σε ακόμη μεγαλύτερους προβληματισμούς.

Όταν οι πελάτες γίνονται απαιτητικοί, ο έμπορος αναγκάζεται να συμμορφωθεί.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Όταν οι πελάτες γίνονται απαιτητικοί, ο έμπορος αναγκάζεται να συμμορφωθεί.
Ναι αλλά τότε, θα πρέπει να συμμορφωθεί και ως προς τις τιμές του επίσης. Θα προσαρμοστεί στο "πληρώνομαι αναλόγως, της αξίας που παραδίδω", αντί του "ότι έχετε ευχαρίστηση". Καταλαβαίνεις το δίλημμα...

Misty

Active Member
10 Νοεμβρίου 2015
41
40
38
Επειδή είναι ημίαιμο dogo, δύσκολο θα πούμε αν ο χαρακτήρας της συμβαδίζει με το πρότυπο της φυλής. Αλλά ας υποθέσουμε ότι μοιάζει στο χαρακτήρα με dogo. Αντιλαμβάνεστε ότι είναι δυναμική φυλή και χρειάζεται σωστό χειρισμό και σίγουρα καλή εκπαίδευση για να μπορεί να συμβιώνει μαζί σας? Ότι από μικρό χρειάζεται έντονη και σωστή κοινωνικοποίηση?
Ο φίλος σου έχει ξανά χειριστεί τέτοιου είδους σκυλιά? Για ποιο λόγο την πήρε? για συντροφιά, για φύλαξη, για κάτι άλλο ή απλά του αρέσει εμφανισιακά?
μοιάζει αρκετά σε όσα έχω διαβάσει για το χαρακτήρα των dogo. το εχω αντιληφθεί κιόλας ότι πρόκειται για ενα πολύ δυναμικό και κυριαρχικό σκυλί, ειδικά σε εμένα βγάζει μια έντονη κυριαρχία ανά στιγμές, στο φίλο μου όχι. γι αυτό και έχουμε ξεκινήσει εκπαίδευση με εκπαιδευτή. επίσης, σε αντίθεση με τους ανθρώπους, είναι πολύ επιφυλακτική με τα άλλα σκυλιά, προς το παρόν τα πάει καλά κυρίως με κουτάβια της ηλικίας της.. την κοινωνικοποιούμε και ασκούμε καθημερινά, προσπαθώντας να την φέρνουμε σε επαφή με ήρεμα και παιχνιδιάρικα σκυλάκια και δειλά δειλά βλέπουμε μικρή πρόοδο. προσωπικά δεν είχα ποτέ σκύλο, ο φίλος μου έχει μεγαλώσει με διάφορα σκυλιά, καθώς είναι από επαρχία, όχι όμως τέτοιου είδους. οι γνώσεις του περιορίζονται σε όσα έχει διαβάσει και μελετήσει επί σειρά ετών, και σε όσα μαθαίνουμε τώρα στην πράξη. το σκυλί δεν το θέλουμε για φύλαξη. προσανατολιζόμασταν σε ένα ανθρωποκεντρικό και πιστό σκυλί,που να μπορεί να τα πάει καλά και με ένα μωρό που ενδεχομένως έρθει αργότερα.

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
μοιάζει αρκετά σε όσα έχω διαβάσει για το χαρακτήρα των dogo. το εχω αντιληφθεί κιόλας ότι πρόκειται για ενα πολύ δυναμικό και κυριαρχικό σκυλί, ειδικά σε εμένα βγάζει μια έντονη κυριαρχία ανά στιγμές, στο φίλο μου όχι. γι αυτό και έχουμε ξεκινήσει εκπαίδευση με εκπαιδευτή. επίσης, σε αντίθεση με τους ανθρώπους, είναι πολύ επιφυλακτική με τα άλλα σκυλιά, προς το παρόν τα πάει καλά κυρίως με κουτάβια της ηλικίας της.. την κοινωνικοποιούμε και ασκούμε καθημερινά, προσπαθώντας να την φέρνουμε σε επαφή με ήρεμα και παιχνιδιάρικα σκυλάκια και δειλά δειλά βλέπουμε μικρή πρόοδο. προσωπικά δεν είχα ποτέ σκύλο, ο φίλος μου έχει μεγαλώσει με διάφορα σκυλιά, καθώς είναι από επαρχία, όχι όμως τέτοιου είδους. οι γνώσεις του περιορίζονται σε όσα έχει διαβάσει και μελετήσει επί σειρά ετών, και σε όσα μαθαίνουμε τώρα στην πράξη. το σκυλί δεν το θέλουμε για φύλαξη. προσανατολιζόμασταν σε ένα ανθρωποκεντρικό και πιστό σκυλί,που να μπορεί να τα πάει καλά και με ένα μωρό που ενδεχομένως έρθει αργότερα.
Ελπίζω τότε ότι ο εκπαιδευτής είναι σωστός και το σκυλί σας θα διαμορφωθεί κατάλληλα.
Καλή τύχη λοιπόν στο μεγάλωμα του κοριτσιού και ... να θυμάσαι: όταν έρθει το μωρό σας - ΠΟΤΕ δεν αφήνουμε παιδιά μόνα τους με τα σκυλιά όση εμπιστοσύνη τους έχουμε.

Misty

Active Member
10 Νοεμβρίου 2015
41
40
38
Ελπίζω τότε ότι ο εκπαιδευτής είναι σωστός και το σκυλί σας θα διαμορφωθεί κατάλληλα.
Καλή τύχη λοιπόν στο μεγάλωμα του κοριτσιού και ... να θυμάσαι: όταν έρθει το μωρό σας - ΠΟΤΕ δεν αφήνουμε παιδιά μόνα τους με τα σκυλιά όση εμπιστοσύνη τους έχουμε.
ευχαριστώ πολύ για την ευχή. εννοείται το babysitting θα το αναλάβει άλλος και όχι η σκύλα.

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
Να σας ζησει η κουταβα και να χετε μια αρμονικη συμβιωση και πολλα πολλα χρονια γεματες ομορφες στιγμες. Για το τροπο αποκτησης...στα εξηγησαν οι προλαλησαντες, η ενημερωση γυρω απο την αποκτηση σκυλου ειναι σημαντικο σε μια κοινωνια σαν την ελληνικη που εχει βαθια μεσανυχτα για την πηγη αποκτησης κατοικιδιου. Στο δια ταυτα επειδη ειπες οτι μεταγενεστερα σκεφτεστε και για ενα δευτερο αδεσποτακι, θα σας πω οτι σαν dogo-mix-bread θα πρεπει να ξεκινησετε απο τωρα την εκπαιδευση και να θετετε ορια γιατι μολις πιασει 14-18 μηνων θα δοκιμασει να ανεβει στην ιεραρχια (ειναι στη φυση των ζωων αυτο) οποτε καλο ειναι να εχετε ενα σκυλακι φουλ συνεργασιμο/υπακουο πριν την ενσωματωση ενος δευτερου στην αγελη σας! Καλως ηλθατε και βαλε μας λιγο φωτογραφικο υλικο της μικρης τωρα που ναι ακομα κουταβα, να ζαχαρωσουμε λιγουλακι!

Misty

Active Member
10 Νοεμβρίου 2015
41
40
38
πιάστηκε στην πόρτα του ασανσέρ..κ έχει κάνει αιμάτωμα. ευτυχώς προς το παρόν ευτυχώς η ουρά είναι ζωντανή, γι αυτό ελπίζουμε να αποφύγουμε τυχόν νέκρωση..είμαστε ανά τρεις ημέρες στον κτηνίατρο για αλλαγή γάζας.