Από τι πέθανε ο Hachiko?

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Hachiko: Σαν σήμερα πέθανε ο πιο πιστός σκύλος. Από τι όμως;

Ο Χάτσικο (Hachico) έγινε γνωστός για την μεγάλη πίστη και αφοσίωσή του στον ιδιοκτήτη του. Για χάρη του έφτιαξαν άγαλμα στο σταθμό Shibuya ενώ το σώμα του έχει ταρριχευθεί και διατηρείται στο Εθνικό Μουσείο Φύσης και Επιστημών στο Τόκιο(φωτό αριστερά). Η ιστορία του πιστού Hachiko έχει ως εξής: Όταν πέθανε ο ιδιοκτήτης του, ο καθηγητής Hidesaburo Ueno, ο Hachiko πήγαινε ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ στο σταθμό, εκεί που τον πρωτοβρήκε ο καθηγητής και τον περίμενε, μάταια, να επιστρέψει για να πάνε σπίτι.

Σύμφωνα με αρχεία του Πανεπιστημίου του Τόκιο, ο Hachiko άφησε την τελευταία του πνοή στις 8/3/1935, σε ηλικία 13 ετών. Εκείνη τη μέρα, 13 ώρες μετά το θάνατό του, ερευνητές του τότε Tokyo Imperial University (σήμερα λέγεται University of Tokyo) έκαναν νεκροψία στο σκύλο και ανακάλυψαν πολλά παράσιτα στην καρδιά του και υγρό που είχε συγκεντρωθεί στο θώρακα.

Παρότι εξέτασαν στο μικροσκόπιο μέρος του ιστού του τότε δεν ήταν δυνατή μια λεπτομερής ανάλυση και έτσι δεν καθορίστηκε η αιτία θανάτου. Πολλοί πίστευαν ότι ο Χάτσικο πέθανε από διλοφιλαρίωαση, μία ασθένεια που προκαλούν τα ενδοπαράσιτα, αν ο σκύλος δεν λαμβάνει προληπτική αντιπαρασιτική αγωγή.

Όμως μία πρόσφατη έρευνα με σύγχρονες μεθόδους, όπως η απεικόνιση MRI, που χρησιμοποιήθηκαν για να αναλύσουν τα όργανα του Χάτσικο τα οποία συντηρούνταν ως σήμερα σε φορμόλη, έδειξε ότι αιτία θανάτου του σκύλου ήταν ο καρκίνος!

Ο Χάτσικο είχε καρκίνο που μάλιστα είχε εξαπλωθεί από τους πνεύμονες μέχρι την καρδιά του.
Ο καρκίνος της καρδιάς είναι σπάνιος και δεν περίμεναν να βρουν αυτό οι αναλυτές.. Τελικά ο Χάτσικο είχε και διλοφιλαρίωση και καρκίνο, σε σοβαρό βαθμό και τα δύο.

Τα όργανα του Χάτσικο διατηρούνται στη φορμόλη στο ερευνητικό κέντρο του Πανεπιστήμιο του Τόκιο δίπλα σε μία προτομή του ιδιοκτήτη του.

Η ιστορία του Χάτσικο όμως έγινε και ταινία, το 2009. Πρωταγωνιστής ο Richard Gere. Ετοιμαστείτε να έχετε δίπλα σας πολλά πακέτα χαρτομάντιλα αναποφασίσετε να την δείτε!!!!!

Πηγή: adespoto.gr

Last edited:

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Ενδιαφέρον! Βέβαια σ' αυτή την ηλικία από κάτι θα πέθαινε ο κακομοίρης ο σκύλος :(
Αλλά βέβαια, αυτό
Η ιστορία του Χάτσικο όμως έγινε και ταινία, το 2009
δεν είναι ακριβές
αφού αυτή η ταινία ήταν ριμέικ ιαπωνικής ταινίας του 1987.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Από το μαράζι του πίστευα ότι ειχε φύγει...
Οπως έχει πλέον αποδειχτεί και για τους ανθρώπους, ο καρκίνος είναι ψυχοσωματική ασθένεια...

Αρα, Veronica, δεν είχες άδικο... από το "μαράζι" του έφυγε ο Hachico...

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Μωρέ από ότι και αν έφυγε,,, αυτή η ιστορία είναι η ομορφότερη ιστορία του κόσμου!

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Για αδέσποτο, με διατροφή ότι να'ναι, χωρίς αντιπαρασιτικά και εξετάσεις μια χαρά είναι και τα 13 χρόνια! :D
Την ταινία (το remake όπως πολύ σωστά είπε η Chloe) την είδα, αλλά δεν "έπιασε τόπο"...
Όλο κάτι τέτοια κουλά σκεφτόμουν... Καλά, βάζει το κουτάβι να κοιμηθεί στον καναπέ? Θα του τον κατουρήσει και θα το πετάξει η γυναίκα του έξω! Και πώς είναι κάθε μέρα μέσα στις αγκαλιές με το ακίτα και δεν έχει ούτε μια τρίχα πάνω του? :p

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Αχαχαχαχαχαααααααααα κι εγώ την είδα Ειρήνη και βαρέθηκα τη ζωή μου ρε γαμώ το, αλλά ίσως φταίει που είχα δει 150.000 φορές προηγουμένως τη γιαπωνέζικη και το είχα εμπεδώσει το θέμα. Πολύ δάκρυ με την πρώτη εκδοχή, αν και είχε κι αυτή κάαατι χαζομάρες!

Εγώ πάντως στην αρχή σκεφτόμουν. Καλά... καθαρόαιμο ακίτα κουτάβι στη μέση του σταθμού, χαμένο! Τι κωλόφαρδος!
Γιατί η φάση με το μπαλάκι... η... σημαδιακή? :Ρ

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Τιγκα απο ακιτα σου λέει... Εγω στην ταινια εβλεπα τον πρωταγωνιστή πιο πολύ. Δεν παρατηρούσα τίποτα άλλο.:D

Πολυ κλάμα όμως, παιδια. Μολις ειχα μετακομισει στην Ιταλια, χωρίς σκύλο στο σπίτι, δυο κουκοι ο καλός μου κι εγω, κλάααααμα να βλέπατε...
Αυτο το πράγμα πάντως που δεν έφερνε πίσω το μπαλάκι... το κάνει και η Βερονικα. Οταν θα το φέρει... ελπίζω να μην έχω την ίδια κατάληξη...:(

Οπως έχει πλέον αποδειχτεί και για τους ανθρώπους, ο καρκίνος είναι ψυχοσωματική ασθένεια...

Αρα, Veronica, δεν είχες άδικο... από το "μαράζι" του έφυγε ο Hachico...
Η θλίψη, το σαράκι... γι' αυτο πολλοι παππουδες φευγουν μετα τις γυναίκες τους και τανάπαλιν...:(

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Εγω στην ταινια εβλεπα τον πρωταγωνιστή πιο πολύ. Δεν παρατηρούσα τίποτα άλλο.:D

Αυτο το πράγμα πάντως που δεν έφερνε πίσω το μπαλάκι... το κάνει και η Βερονικα. Οταν θα το φέρει... ελπίζω να μην έχω την ίδια κατάληξη...:(

(
Για να το ελαφρύνω λιγάκι.....
Τι κοίταγες μωρέ απο το κοντό!:p:D:p

Η Μαίρα το φέρνει αλλά δεν το αφήνει να το πάρεις!

Μήπως να μην παίρνουμε το τρένο???

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Για να το ελαφρύνω λιγάκι.....
Τι κοίταγες μωρέ απο το κοντό!:p:D:p

Η Μαίρα το φέρνει αλλά δεν το αφήνει να το πάρεις!

Μήπως να μην παίρνουμε το τρένο???
Με αρεσει το χαμόγελο του, τα μάτια του και τα μαλλιά του...αχ, τα μαλλιά του... :D
Το τρενο το χρησιμοποιώ κάθε μέρα σχεδον και πολλές ωρες... Μου αρεσει πολύ, αλλά πάντα κάνω τον σταυρό μου... :D

Το καλό είναι ότι μετα την ταινία δεν ήθελα να πάρω ακίτα, αλλά έπεισα τον καλό μου να μεγαλώσουμε την οικογένεια. :D:D:D

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr