Απώλεια τρίχας

sfinas

Well-Known Member
13 Ιουνίου 2010
306
0
Απο την ημέρα που πήρα το κουτάβι είχα παρατηρήσει καποια περίεργα σημάδια στο ενα του πόδι μπροστά. Φαινοντουσαν σαν μαυρες τριχες ή σαν χτύπημα. Δεν εδωσα βαση τοτε. Μεγαλώνοντας όμως το κουτάβι, μεγάλωναν και τα σημαδακια. Παρατήρησα πριν κανα μηνα ότι πρόκειται για απώλεια τρίχας. Πήγα κατευθείαν στον κτηνίατρο και μου είπε ότι μάλλον πρόκειται για μύκητα κατα 99% ή για ψώρα 1%. Μου έδωσε αγωγή να βαζω πρωί βράδυ Dactarine κρεμα που ειναι για τους μυκητες των ανθρώπων, και κάθε μεσημερι αραιωμενο Tactic για την ψωρα. Εδω και 3 εβδομάδες περίπου που εφαρμόζω την αγωγή δεν έχω κανένα σημάδι βελτίωσης. Ίσως έχω και χειρότερα αποτελέσματα. Ίσως δεν ξερω. Ωστόσο να σας πω πως είμαι σε συνεχή επαφή με τον κτηνίατρο, μου έχει πει πάρα πολλά αλλα μου είναι τελείως αναμφίβολα τα όσα μου λέει. Πήγα και σε δευτερο κτηνίατρο και τρεις χειρότερα. Μου ειπε να κόψω την αλοιφη και να του βαζω βαμα Bedadine για μια βδομάδα. Εγω δεν την έκοψα την αλοιφη, αλλα στα ανδιάμεσα βάζω και βάμα.
Να σημειώσω πως το περίεργο της υπόθεσης ειναι ότι στα σημεία αυτά δεν εχει καθολου φαγουρα το τερας:paja1:, δεν εχει εξανθήματα και σπηράκια, και δεν εχει εμφανισει πουθενα αλλου αυτο το πραγμα εκτος απο το μπροστινο δεξί του πόδι. Ο κτηνίατρος μου λέει ότι θα συνεχίσουμε και αυτη την εβδομάδα την αγωγή (συνολικά τρεις εβδομάδες) και μετά αν δεν εχει βελτιωθεί θα πάρουμε ξύσμα αν και οπως λεει μπορει να μην δειξει τιποτα. Ωστόσο θα κανουμε και το εμβολιο για μυκητες. Είναι μύκητας αυτο το πράγμα ρε παιδιά?? Καθόλου φαγούρα καθόλου εξανθήματα...? Ωστόσο εγώ του βάζω και Dactarine και Verdal η οποία ειναι καλυτερη απο όσο ξέρω απο την πρώτη...
Και κάτι τελευταίο. Ρώτησα τον κτηνίατρο αν πρόκειται για ετροφία του δερματος και μου ειπε οτι σχεδόν αποκλείεται. Δεν ξερω γιατι το ειπε αυτο αλλα ετσι ειπε. Ο εκτροφέας ωστόσο μου είπε οτι αποκλείεται να ειναι κατι αλλο απο δαγκώματα της μανας του οταν ηταν μωρο. Και αυτο δυσκολο να το πιστεψω αφου δεν φαινονται σαν δαγκώματα. Ούτε ειναι τοσο σοβαρη πληγη που προκαλει ενα δαγκωμα....
Σας εχει τυχει ρε παιδια??

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Οταν πηρα το δικο μου,ειχε κενο τριχωματος στην ουρα.Η κτηνιατρος μου ειπε οτι ειχε περασει ψωρα,δεν θα βγουν ξανα τριχες κι αφου δε βλεπω φαγουρες ,κοκκινιλες,κτλ,να μην ασχοληθω αλλο.Ο σκυλος ειναι 2,5 ετων και οταν ειναι περιοδος μαδηματος το κενο αυτο φαινεται λιγο.Δεν φυτρωσαν ποτε τριχες.

Δεν ξερω αν εχει σχεση...

Theo

Well-Known Member
24 Νοεμβρίου 2010
356
1
Αθηναίων Πολιτεία
Στην ψώρα οι τρίχες επανέρχονται, εκτός και αν έχουν δημιουργηθεί θηλακίτιδες άσχημης μορφής και υπάρχει καταστροφή.

Σφήνα γιατί δεν πήρες από τώρα ξύσμα να αποκλείσεις την ψώρα?

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Στην ψώρα οι τρίχες επανέρχονται, εκτός και αν έχουν δημιουργηθεί θηλακίτιδες άσχημης μορφής και υπάρχει καταστροφή.

Σφήνα γιατί δεν πήρες από τώρα ξύσμα να αποκλείσεις την ψώρα?
Αναφερω οτι μου ειπε η γιατρος.Δε γνωριζω να διευκρινισω τιποτα αλλο.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Δημητρη, επρεπε να παρει ξεσμα ο γιατρος. Στα τυφλά προχωραει? Θα ελεγα να επιμεινεις να παρει ξεσμα για εξεταση.
Βαλε επισης μια φωτογραφια με ζουμ εδω στο φορουμ για να την δουν και οι δικοι μας εκτροφεις.

sfinas

Well-Known Member
13 Ιουνίου 2010
306
0
Απο οσο μου ειπε ο Γιατρος και το ξυσμα δεν ειναι βεβαιο οτι θα σου δειξει, γιατι μπορει να εχει σκοτωθει πχ ο μυκητας και να δειξει αρνητικο. Δεν το εκανε απο την πρωτη στιγμη για να μην δημιουργησει πληγη. Ήθελε να το αποφυγει αυτο. Θα το κανει μου ειπε αν δεν υπαρξει καμια βελτιωση. Στο τελος της εβδομαδας ή την Δευτερα θα το παω να το δει. Μαλλον τοτε παμε για ξυσμα, αλλα δεν ειναι και παλι σιγουρο. Ίσως πάμε κατευθειαν σε εμβολιο για να αποφυγουμε περαιτερω μόλυνση απο την πληγη του ξυσματος. Οτι μου πει...
Θα βάλω φωτο αργοτερα γιατι τωρα εχει πεσει σε κομα...!!!

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Καλο θα ηταν πρωτα να παρεις το ξεσμα και μετα αν χρειαστει να κανεις το εμβολιο. Δεν χρειαζεται να τον φορτωνεις με φαρμακα αν δεν εισαι σιγουρος για το τι εχει. Αν δεν εισαι ικανοποιημενος απο τον/την κτηνιατρο σου παρε και δευτερη γνωμη!

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
858
Ξεσσαλονικη!!!
πως να σκοτωθει ο μυκητας δλδ?πες του ρε να παρει ξυσμα του φαφαρα!τι ακουω παλι!!!!!!!!ας παρει να εχει μια γνωμη!στα τυφλα κανουμε αγωγες?βαλε αλοιφη ,βαλε μπεταντιν,βαλε λαδι ,το ειδα λιγο αναλατο ,ριξε κ αλατι?!η πιο λογικη τακτικη ειναι η εξης.παιρνει ξυσμα ,ξυριζει την περιοχη αν εχει γινει κ πληγη κ μετα ακολουθεις την πιο ηπια αγωγη μεχρι να βγουν τα αποτελεσματα.δεν ακολουθεις την αγωγη κ μετα κανεις εξετασεις.προς θεου!!!!!!

κ εμενα οταν ειχε περασει ,οι τριχες ξαναβγηκαν.η μονη περιοχη που κατακαιρους χανει τριχωμα αλλα επανερχεται ειναι ενα σημειο στην ουρα.αλλα δεν ξερω απο τι ειναι...

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
μηπως ειναι δεμοδηκωση? εχει και ο δικος μου. ειχε ενα τετοιο σημαδι στη μουσουδα και αλλο ενα στην κοιλια. αυτο στη μουσουδα του κρατησε 2 μηνες και εφυγε μονο του ενω αυτο στην κοιλια το εχει ακομα απο τοτε που τον πηρα σχεδον. και ειναι οπως το περιγραφεις, σημαδακια χωρις τριχες τα οποια δεν τον ενοχλουν καθολου, ουτε φαγουρα ουτε τπτ.. αλλα φανταζομαι πως αν ηταν κατι τετοιο θα το ειχε καταλαβει αμεσως ο γιατρος... τι να πω, καλυτερα να κανεις αυτο που λενε κ οι αλλοι, καντου εξετασεις πρωτα

sfinas

Well-Known Member
13 Ιουνίου 2010
306
0
DSC03850..jpgDSC03847..jpgDSC03852..jpgDSC03849..jpgDSC03848..jpg
Οι φωτογραφιες ειναι χαλια γαμωτο. Υπαρχουν και πολλα υπολειματα κρεμας επανω και δεν φαινονται καλα τα γυμνα σημεια.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
σφηνας ειναι πολλα τα σημαδια για να το αφησεις ετσι....
εγω στην θεση σου θα πηγαινα σε τριτο γιατρο και θα ζηταγα εκτος απο οπτικη απλα εξεταση να κανει κι αλλες εξετασεις...

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
φανταζομαι πως αν ηταν μυκητας θα ηταν πολυ κοκκινο και θα ειχε και φοβερη φαγουρα.. μηπως ειχε χτυπησει πουθενα πριν το παρεις?? επουλωθηκε η πληγη αλλα οπως ειναι φυσικο τριχες δεν ξαναβγαινουν. οτι και να λεμε εμεις ειναι απλα εικασιες, δεν ειμαστε ειδικοι, παρε και αλλη μια γνωμη και κανε εξετασεις οπως λεει και ο GRDANE

sfinas

Well-Known Member
13 Ιουνίου 2010
306
0
Ο εκτροφέας μου ειπε πως ειναι χτυπηματα (δαγκώματα) αλλα και αυτο λιγο απιστευτο μου φαινεται. Παντως με οσα λετε συμπαιρενω πως δεν ειναι μυκητας σιγουρα... Θα δουμε αυτην την εβδομαδα. Μπορει και σημερα να παω σε τριτο κτηνιατρο αν προλάβω.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Ο εκτροφέας μου ειπε πως ειναι χτυπηματα (δαγκώματα) αλλα και αυτο λιγο απιστευτο μου φαινεται. Παντως με οσα λετε συμπαιρενω πως δεν ειναι μυκητας σιγουρα... Θα δουμε αυτην την εβδομαδα. Μπορει και σημερα να παω σε τριτο κτηνιατρο αν προλάβω.
Μοιάζουν με δαγκώματα παντως. Ισως και να έχει δίκιο ο εκτροφεας...

sfinas

Well-Known Member
13 Ιουνίου 2010
306
0
Και ηταν τοσο σοβαρα δαγκωματα που ακομα να βγαλει τριχα?? Και το απο κατω μερος της σιαγωνας δεν αφησε σημαδια??

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Εάν είναι δαγκώματα/χτυπήματα πιθανόν να μη ξαναβγάλει τρίχα στα σημεία αυτα. Πάρτε ξύσμα για να είστε σίγουροι οτι δεν είναι κατι άλλο...