Αρσενικό σκυλί και στείρωση

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Μα , δεν γράφω εδώ αν είμαι υπέρ ή κατά της στείρωσης γενικότερα. Το έχω γράψει στο άλλο θέμα, αλλά αφού θεωρείται επιτακτικό, να το κάνω κι εδώ. Όχι, δεν είμαι υπέρ της στείρωσης, πλέον, αν δεν υπάρχει ιατρικός λόγος. Κι αυτά , αφού έχω στειρώσει τον αρσενικό σκύλο μου σε νεαρή ηλικία χωρίς ιατρικό λόγο και χωρίς να προσδοκώ αλλαγή συμπεριφοράς και χωρίς να τον έχω πάρει από φιλοζωική ώστε να έχω τέτοια υποχρέωση. Οπότε τον επόμενο σκύλο μου δεν θα τον πάρω από φιλοζωική. Δόξα τω Θεώ, υπάρχουν επιλογές σωστής απόκτησης που δεν επιβάλλουν τη στείρωση. (φυσικά δεν εννοώ τέτοια επιλογή τα πετ σοπ και τους byb, αυτές ΔΕΝ είναι επιλογές )

Δεν με λες εθελοντρια γιατί με τα αδέσποτα έχω ασχοληθεί ελάχιστα, αλλά έχω δώσει για υιοθεσία ένα νεαρό ενήλικο και τέσσερα σκουπιδοκούταβα. Το νεαρό ενήλικο δώθηκε ήδη στειρωσει. Τα κουτάβια δόθηκαν με συμβόλαιο υιοθεσίας, και υποχρέωση στείρωσης. Η κηδεμόνας ενός εκ των κουταβιών (ή κοπέλα με την οποία είχαμε κατόπιν και την πιο τακτική επαφή ) μου ζήτησε, αφού ενηλικιώθηκε, να μην στειρώσει τον δικό της. Είχαμε μια εκτεταμένη συζήτηση όπου με έπεισε ότι μπορώ να την εμποστευτούμε. Και ο σκύλος δεν στειρώθηκε αφού και οι δύο πλευρές συναινέσαμε. Δεν είναι απίθανο να συμφωνήσουν μαζί σου, στην δική σου, ειδική περίπτωση. Γιατί να κάνεις κάτι δια της πλαγίου οδού , όταν μπορείς στην ευθεία και να μην τεθεί και πότε θέμα αξιοπιστίας σου .

Όλα αυτά , αντιλαμβάνεσαι, αναλύονται καθαρά φιλοσοφικά . Δεν σε παρακολουθεί κανείς με μικροκάμερα.

Kouros

Banned
Banned
25 Μαρτίου 2014
757
529
Πήραμε τον μικρό από φιλοζωική την άνοιξη, και μας είχε τότε ζητηθεί να τον στειρώσουμε, το οποίο και σκοπεύαμε να κάνουμε κάπου πριν τα πρώτα του γενέθλια. Αυτή τη στιγμή είναι περίπου 9 μηνών.
Το θέμα είναι ότι τώρα που ήρθε η ώρα, αναρρωτιέμαι αν είναι κάτι που έχει νόημα σε αρσενικό σκυλί που ποτέ δεν περιφέρεται μόνο του.
Βόλτα βγαίνει μόνο με λουρί, παίζει αυτή τη στιγμή μία φορά τη μέρα σε περιφραγμένο χώρο με μόνιμη παρέα ένα περίπου συνομήλικο θηλυκό στειρωμένο και ένα άλλο αρσενικό. Η αυλή έχει περίφραξη που κανένας σκύλος δε θα μπορούσε να περάσει (είναι 2 μέτρα ύψος) και όταν μένει μόνος έξω είναι σε περιορισμένο κομματι της αυλής, με δεύτερη περίφραξη. Τα μόνα σενάρια που μπορώ να σκεφτώ είνα να γίνει κάτι του τύπου από σατανικό ατύχημα να σπάσει το λουρί στη βόλτα και να το σκάσει ακολουθώντας θηλυκιά σε οίστρο, που δεν το βλέπω φοβερά πιθανό, ή να μείνει η αυλόπορτα ανοιχτή, που πάλι δεν το βλέπω πιθανό, και να μυρίσει θηλυκιά σε οίστρο απέξω. Βέβαια, λογικά μπορεί οτιδήποτε απο τα δύο να συμβεί, τι να πω. Αλλά αξίζει για τέτοια σενάρια να στηρωθεί; Αν ήταν θυληκό δε θα το σκεφτόμουν και για λόγους υγείας, αλλά σε αρσενικό, έχω επιφυλάξεις.
Καμία ιδέα;
Σε καμια περιπτωση ΜΗΝ προχωρησεις στη στειρωση και στον τραυματισμο (χωρις επιστροφη) ενος ζωντανου που αγαπας.
Η στειρωση δεν επιφερει ΚΑΝΕΝΑ περιορισμο πολλαπλασιασμου αδεσποτων..ειναι απλα για να κονομανε κτηνιατροι κλινικες και φιλοζωικες...
Εαν θελανε...(η κλικα..) τα αδεσποτα θα περιοριζονταν σε ελαχιστο χρονικο διαστημα..αλλα δεν..

Τα υπολοιπα οσον αφορα συμβολαια και λοιπα ειναι μπουρδες.....Ας ερθει οποιος θελει να ελεγξει.
Εφοσον το εχεις περιορισμενο και ελεγχομενο ας το οπως ειναι το ζωντανο...μην του κανεις αυτο που δεν θα ηθελες να σου κανει..

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.916
20.318
Οποιανού δεν του αρέσει να τηρεί τους όρους τους οποίους αποδέχεται και με τους οποίους συμφωνεί, και κυρίως να τηρεί τον λόγο του, να μην πηγαίνει να τα βρίσκει έτοιμα. Να τριγυρνάει στους δρόμους, να τα μαζεύει στην κατάσταση που τα μαζεύουν αυτοί οι άνθρωποι και να τα φέρνει στην κατάσταση, στην οποία τα δίνουν, με ότι ταλαιπώρια και κόστος, αυτό συνεπάγεται. Και μετά, ας τους κάνουν ότι θέλουν.

genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
53
Οποιανού δεν του αρέσει να τηρεί τους όρους τους οποίους αποδέχεται και με τους οποίους συμφωνεί, και κυρίως να τηρεί τον λόγο του, να μην πηγαίνει να τα βρίσκει έτοιμα. Να τριγυρνάει στους δρόμους, να τα μαζεύει στην κατάσταση που τα μαζεύουν αυτοί οι άνθρωποι και να τα φέρνει στην κατάσταση, στην οποία τα δίνουν, με ότι ταλαιπώρια και κόστος, αυτό συνεπάγεται. Και μετά, ας τους κάνουν ότι θέλουν.
Τωρα να μην τρελαθούμε κιόλας! Δεν έχω ακούσει τη φιλοζωική ως εύκολη λύση ποτέ. Την αγγελία από ιδιώτη ίσως, αλλά τη φιλοζωική;;; Ούτε χάρη κάνει η οποιαδήποτε φιλοζωική σε μια οικογένεια που υιοθετεί ένα σκυλάκι. Δηλαδή το να βαρύνουν τα έξοδα της διατροφής, εμβολιασμού κλπ τη φιλοζωικη για να ζει το σκυλί στο δρόμο σε ένα κουτί, και να βασανίζονται οι άνθρωποι να το προσέξουν στοιχειωδώς, θα ήταν προς όφελος οποιουδήποτε στην όλη υπόθεση; Οι φιλοζωικές με όλα τα παρατημένα αδέσποτα παρακαλάνε για υιοθεσίες, δεν είναι χάρη που κάνουν σε μία οικογένεια να πάρει ένα σκυλάκι, ούτε είναι διαγωνισμός ποιος αγαπά τα ζώα πιο πολύ

• Like
Reactions: spgkolem

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.916
20.318
Βεβαίως και παρακαλάνε για υιοθεσίες.
Και κάνουν τον σταυρό και την προσευχή τους, οι υιοθεσίες που κάνουν, να μην αποδεικνύονται αποτυχημένες. Το ότι δεν έχουν την πολυτέλεια, να διώχνουν υποψήφιους, δεν σημαίνει, ότι δεν μπορούν να έχουν λόγο και άποψη, για το που δίνονται τα ζώα, που εκείνοι έχουν μαζέψει και περιθάλψει πρωτογενώς. Η ψυχή τους το ξέρει, αν και ποιούς συμβιβασμούς, θα αναγκαστούν να κάνουν.

Ασφαλώς και έχουν νομική ισχύ, τα συμβόλαια που υπογράφονται. Αλλιώς δεν θα υπογράφονταν. Θα αντάλλασσαν στοιχεία σε χαρτοπετσέτες.

Και επειδή στο παρόν θέμα, αυτό που συζητάμε, ΠΟΥ ΕΣΥ ΜΑΣ ΡΩΤΑΣ να σου πούμε την γνώμη μας, είναι το αν θα τηρήσεις τους όρους, τους οποίους εσύ έχει δεχθεί αρχικά και στους οποίους έχεις συναινέσει, προσωπικά το να μην το κάνεις, το θεωρώ εντελώς ανήθικο. Αν μη τι άλλο, κάντο, χωρίς να μας το διαφημίζεις.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Μην προσπαθούμε να κάνουμε το μαύρο άσπρο ή το αντίστροφο και ας μην συζητάμε γενικά για τα αδέσποτα. Το θέμα εδώ είναι πολύ συγκεκριμένο. Πήρες σκυλί από φιλοζωική με συμβόλαιο και έχεις συμφωνήσει σε κάποιους όρους. Αν δεν τους τηρήσεις αθετείς την συμφωνία σου. Γιατί είναι τόσο δύσκολο να γίνει κατανοητό. Θέλεις να τους αθετήσεις ...κάντο. Μην περιμένεις όμως να σου πούμε δεν τρέχει και τίποτα. Απλά θα είσαι άλλο ένα άτομο που άλλα συμφωνεί και άλλα κάνει μετά...

genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
53
Βεβαίως και παρακαλάνε για υιοθεσίες.
Και κάνουν τον σταυρό και την προσευχή τους, οι υιοθεσίες που κάνουν, να μην αποδεικνύονται αποτυχημένες. Το ότι δεν έχουν την πολυτέλεια, να διώχνουν υποψήφιους, δεν σημαίνει, ότι δεν μπορούν να έχουν λόγο και άποψη, για το που δίνονται τα ζώα, που εκείνοι έχουν μαζέψει και περιθάλψει πρωτογενώς. Η ψυχή τους το ξέρει, αν και ποιούς συμβιβασμούς, θα αναγκαστούν να κάνουν.

Ασφαλώς και έχουν νομική ισχύ, τα συμβόλαια που υπογράφονται. Αλλιώς δεν θα υπογράφονταν. Θα αντάλλασσαν στοιχεία σε χαρτοπετσέτες.

Και επειδή στο παρόν θέμα, αυτό που συζητάμε, ΠΟΥ ΕΣΥ ΜΑΣ ΡΩΤΑΣ να σου πούμε την γνώμη μας, είναι το αν θα τηρήσεις τους όρους, τους οποίους εσύ έχει δεχθεί αρχικά και στους οποίους έχεις συναινέσει, προσωπικά το να μην το κάνεις, το θεωρώ εντελώς ανήθικο. Αν μη τι άλλο, κάντο, χωρίς να μας το διαφημίζεις.
Aσχετό, αλλά όχι ένα συμφωνητικό μη επικυρωμένο από οποιαδήποτε αρχή, δεν έχει καμία νομική ισχύ. Ούτε καν αποδεικνύεται ποιοι το υπέγραψαν.
Εν πάσει περιτώση, ΑΝ και τονίζω το ΑΝ αποφασίσω ότι δεν είναι για το καλό του ζώου η επέμβαση, για να σκεφτώ, πότε θα νιώθω πιο ανήθικη: αν δεν έχω τηρήσει όλους τους όρους μίας συμφωνίας ή αν έχω κάνει κάτι λάθος για το σκυλί μου; Χμμ...

genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
53
Μην προσπαθούμε να κάνουμε το μαύρο άσπρο ή το αντίστροφο και ας μην συζητάμε γενικά για τα αδέσποτα. Το θέμα εδώ είναι πολύ συγκεκριμένο. Πήρες σκυλί από φιλοζωική με συμβόλαιο και έχεις συμφωνήσει σε κάποιους όρους. Αν δεν τους τηρήσεις αθετείς την συμφωνία σου. Γιατί είναι τόσο δύσκολο να γίνει κατανοητό. Θέλεις να τους αθετήσεις ...κάντο. Μην περιμένεις όμως να σου πούμε δεν τρέχει και τίποτα. Απλά θα είσαι άλλο ένα άτομο που άλλα συμφωνεί και άλλα κάνει μετά...
Οταν παίρνεις καλοπροαίρετα ένα ζωάκι από φιλοζωική, έχεις την εντυπωση ότι ό,τι σου λένε είναι για το καλό του σκύλου. Ζώντας με το σκυλί και καθώς δένεσαι μαζί του, δεν νομίζω ότι είναι εντελώς παράλογο να αρχίσεις να αμφισβητείς και να το ψάχνεις. Τι λέμε τώρα δηλαδή, ότι αλλιως αγαπώ αυτό το σκυλί γιατί προωθήθηκε μέσω φιλοζωικής (όπου δεν πάτησε καν το πόδι του, ιδιώτης το βρήκε και οι άνθρωποι πλύ σωστα τον βοήθησαν να του βρει σπίτι), από όσο τα ζώα που είχα μαζέψει μόνη μου; Είναι δυνατό να παρθούν αποφάσεις με άλλα κριτήρια στη μία και την άλλη περίπτωση;

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Νομιζω οτι αν συνεχισουμε απλως θα λεμε τα ιδια και τα ιδια.
πότε θα νιώθω πιο ανήθικη: αν δεν έχω τηρήσει όλους τους όρους μίας συμφωνίας ή αν έχω κάνει κάτι λάθος για το σκυλί μου; Χμμ...
Αυτο ακριβως σου ειπα και γω και μου πες οτι λεω σαχλαμαρες!! :D

Ολα αυτα τα σκεφτεται ο ανθρωπος ΠΡΙΝ υιοθετησει σκυλο, κατα τη γνωμη μου.

genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
53
Νομιζω οτι αν συνεχισουμε απλως θα λεμε τα ιδια και τα ιδια.

Αυτο ακριβως σου ειπα και γω και μου πες οτι λεω σαχλαμαρες!! :D

Ολα αυτα τα σκεφτεται ο ανθρωπος ΠΡΙΝ υιοθετησει σκυλο, κατα τη γνωμη μου.
Σεβαστό, αλλά έλα που δεν το σκέφτηκα :(

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Κάθε συμφωνια απ την στγμή που εγινε, πρέπει να τηρείται! Είτε είναι γραπτή, είτε μόνο διά λόγου.
Aπό την στιγμη που (καλώς ή κακώς) συμφώνησες για τον ευνουχισμό, διότι άλλο το «μου ζητήθηκε» όπως ανεφερες στο αρχικό ποστ και άλλο το «συμφωνήσαμε»΄ νομιζω ότι θα πρεπει να προσπαθησεις να τους κάνεις με επιχειρήματα να δεχτούν έστω μια σιωπηρή επ αορίστω παράταση του χρόνου της επέμβασης, εφ όσον λες ότι σε γνωρίζουν.
Αν δεν δεχθούν, για λόγους τιμής, οφείλεις να το κάνεις.

Last edited:

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
Aσχετό, αλλά όχι ένα συμφωνητικό μη επικυρωμένο από οποιαδήποτε αρχή, δεν έχει καμία νομική ισχύ. Ούτε καν αποδεικνύεται ποιοι το υπέγραψαν.
Το υπέγραψαν οι εκεί αναφερόμενοι.
Και αν τελικά αυτοί το χρησιμοποιήσουν δικαστικά, εσύ θα το αμφισβητήσεις ως πλαστό;

Το ότι δεν έχει καμία νομική ισχύ γιατί το επαναλαμβάνεις; Από πού προκύπτει;

Σε κάποιες περιπτώσεις ο νόμος θέλει για να είναι έγκυρη και να παράγει αποτέλεσμα μία συμφωνία να έχει ειδικό τύπο, που αν δεν το έχει είναι ανίσχυρη (κλασική τέτοια περίπτωση είναι η μεταβίβαση ακινήτων που απαιτείται συμβολαιογραφικό έγγραφο).
Στην περίπτωση σου όμως η θεώρηση του γνησίου της υπογραφής από δημόσια αρχή δεν προσδίδει κύρος στη συμφωνία.
Να σου πω ως δικηγόρος ότι στη δικαστηριακή καθημερινότητα η πλειοψηφία των εγγράφων που χρησιμοποιούμε δεν έχουν θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής.

Το τι συνέπειες θα μπορούσε να έχει η μη τήρηση των υποχρεώσεων από πλευράς σου δεν το ξέρω γιατί δεν έχω ιδέα τι υπογράψατε.
Γενικά μιλώντας, στα νομικά μία βασική αρχή είναι το pacta sunt servanda (χρησιμοποιώ τη φράση γιατί είναι ευρύτερα διαδεδομένη), δηλαδή η υποχρέωση τήρησης των συμφωνηθέντων.

Αυτά που περιγράφεις δεν είναι ξαφνικοί και σοβαροί λόγοι που εμφανίστηκαν τώρα και επιδρούν στην υποχρέωση που έχεις αναλάβει.

Στην πράξη και εγώ πιθανολογώ ότι η φιλοζωική ούτε έχει κάνει ένα ισχυρό (από πλευράς περιεχομένου) συμφωνητικό αλλά ούτε και θα ασχοληθεί περαιτέρω γιατί έχει άλλα πιο επείγοντα.

Να σου πω επίσης και εγώ ότι σαν σκυλογονιός αρχικά είχα σκοπό να στειρώσω τη σκύλα μου, τελικά δεν το έκανα και πλέον δε βλέπω λόγο να το κάνω. Στην περίπτωση σου όμως όπως σου είπαν ήδη δεν είναι εκεί, στα θετικά/αρνητικά της στείρωσης, το θέμα. Ενοχλεί το να μην τηρεί κάποιος αυτά που συμφωνήθηκαν επειδή εκ των υστέρων άλλαξε γνώμη.

Μία συμβιβαστική λύση ίσως θα ήταν να το συζητήσεις με τους ανθρώπους της φιλοζωικής, να τους εξηγήσεις την κατάσταση και αντί της στείρωσης του δικού σου να προτείνεις να αναλάβεις τη στείρωση ενός ζώου που ζει στο δρόμο.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.910
5.282
patra
grdane.blogspot.com
@genie καλησπέρα
είσαι έξι μήνες στο φόρουμ
χωρις παρεξήγηση θα αναφέρω τι αρνητικο έχω ζήσει στα χρονια που ειμαι μελος στο φορουμ..
έχω δει μελη να ερχονται να ρωτανε ολο απορια κι ενδιαφερον για το σκυλακι τους πως θα το φροντισουν , πως θα το μεγαλωσουν, πως θα το κανουν καλα, πως πως πως...
και επειτα εξαφανιζονται για να εμφανιστουν μετα απο κανα χρονο με αλλο σκυλο να μαθουμε οτι το σκυλί το εδωσαν , τους εφυγε, πεθανε το σκοτωσαν κλπ κλπ κλπ
ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΝΗΚΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

αλλά κατάλαβε ότι για την φιλοζωική είσαι μία άγνωστη, στην οποία εμπιστεύθηκαν ένα κουτάβι υπό προυποθέσεις,
δεν μπορεί να γνωρίζουν τι θα γίνει το κουτάβι ή τι θα κανεις εσύ μελλοντικά, η τι θα σου τύχει αν το θέλεις, ώστε να αφήνουν στην θεά τύχη, τι μελλει γεννεσθαι....
άρα με τη δικη μου λογική πάντα δεν υπάρχει περίπτωση να συμφωνήσουν με τα δικά σου θέλω στη συγκεκριμμένη περίπτωση...

όσο για τα χαρτια χωρις γνησιο υπογραφής μια χαρά στέκουν, αν σκεφτείς ότι εμένα επειδή υπήρχε και οικονομική συναλλαγή μια χαρά τα δέχτηκε η εφορία χωρίς γνησια και τετοια...
αν δε, πας κόντρα, αν η φιλοζωική δεν έχει μεγάλο θέμα φιλοξενίας μέχρι και να απαιτήσουν το κουτάβι πίσω μπορούν για αθέτηση συμφωνίας...
σε άλλο τόπικ αν θέλετε να μιλήσουμε γενικά περί στείρωσης η όχι, εδώ το ζήτημα είναι ξεκάθαρο κι αφορά μια συμφωνηθείσα συναλλαγή με υποχρεώσεις και δικαιώματα και για τις δύο πλευρές...

Last edited:

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Κουταβια στον δρομο υπαρχουν χιλιαδες.
μερικα ειναι τυχερα και βρισκουν σπιτια.
απο αυτα αλλα περνανε καλα αλλα τα τρωει η μαρμαγκα. .
οι φιλοζωικες που τα μαζευουν προσπαθουν για ολα να βρουν ενα σπιτι.
δινουν και συμβολαιο να το υπογραφουν οι νεοι ιδιοκτητες.
Το σημαντικοτερο κομματι σε αυτο ειναι της στειρωσης στην καταλληλη ηλικια.
Ετσι βρε παιδι μου για να μην γινονται ολα ματαια. . .
Στραβες γινονται πολλες, πηδανε τα καγκελα μολις μυρισουν θυληκες σε
οιστρο, τσακωνονται με αλλα αρσενικα και so the story goes. .
Στο δευτερολεπτο ομως. . .
δεν εχω καταλαβει τι ακριβως σε κραταει απο την στειρωση.
δεν θα καταλαβει κατι, ειναι μια γρηγορη και καθολου επωδυνη διαδικασια για εναν
αρσενικο σκυλο.
Και φυσικα ειναι η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ στο να μειωθουν τα αδεσποτα ειναι η ΣΤΕΙΡΩΣΗ.
ολα τα αλλα ειναι ταμ τιρι ριμ. . .

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
Και φυσικα ειναι η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ στο να μειωθουν τα αδεσποτα ειναι η ΣΤΕΙΡΩΣΗ.
...αναφέρεσαι σε στείρωση των αδέσποτων να υποθέσω;
γιατί αν μιλάμε για δεσποζόμενα (πραγματικά δεσποζόμενα, εντός σπιτιού εννοώ, όχι παρατημένων σε κήπους και χωράφια), δεν είναι η στείρωση η μόνη λύση.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
...αναφέρεσαι σε στείρωση των αδέσποτων να υποθέσω;
γιατί αν μιλάμε για δεσποζόμενα (πραγματικά δεσποζόμενα, εντός σπιτιού εννοώ, όχι παρατημένων σε κήπους και χωράφια), δεν είναι η στείρωση η μόνη λύση.
Καλα δεν ειμαι και ο δημιος των "στολιδιων" ολου του κοσμου! :p
στα αδεσποτα εννοειται και σε ολους αυτους που εχουν τα σκυλια τους
να κυκλοφορουν ανεξελεγκτα.
τωρα στην συγκεκριμενη περιπτωση η κοπελα ειπε οτι εχει υπογραψει συμβολαιο
και καλο θα ηταν να τηρησει τους ορους.
ετσι ειθισται σε αυτες τις περιπτωσεις μεταξυ φιλοζωικων σωματειων και νεων
ιδιοκτητων. αλλιως γιατι να γινει ολο αυτο το αλισβερισι?

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
Καλα δεν ειμαι και ο δημιος των "στολιδιων" ολου του κοσμου! :p
στα αδεσποτα εννοειται και σε ολους αυτους που εχουν τα σκυλια τους
να κυκλοφορουν ανεξελεγκτα.
τωρα το διατυπωσες διαφορετικά,οκ, γιατί η προταση σου στο προηγουμενο post ηταν πολυ γενικη και απολυτη και ετσι με τα κεφαλαια κιολας μπορει να παρερμηνευθει ευκολα...
Παντως στην συγκεκριμενη περιπτωση του thread δε μιλαμε για αδεσποτο...
τωρα,για το θεμα της συμφωνιας κτλ δεν ανακατευομαι...ο καθενας ειναι υπευθυνος των επιλογων και των πραξεων του.

Last edited:
  • Like
Reactions: Elrandir

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Μεταξύ μας, δεν ειναι δύσκολο να την κάνει ο σκυλος από κηπο ή στη βόλτα ενώ εχει μυρίσει θηλυκιά σε οίστρο. Δεν ειναι ότι γινεται σπάνια. Και οκ, αν εχεις το θηλυκο ξερεις τι εχει γινει και αναλαμβάνεις τις ευθύνες σου. Με το αρσενικό τι κανεις;
(ειδικά με αυτά τα νεα σκυλιά που απο 3 μηνών και κάτι ειναι ενεργά σεξουαλικά...:p )

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
Μεταξύ μας, δεν ειναι δύσκολο να την κάνει ο σκυλος από κηπο ή στη βόλτα ενώ εχει μυρίσει θηλυκιά σε οίστρο.
Καθολου δυσκολο, αν ο κηπος ειναι ξεφραγο αμπελι ή αν στην βολτα ειναι λυτος...τα οποια και τα δυο συνεπαγονται ΑΝΕΥΘΥΝΟ ιδιοκτητη...

• Like
Reactions: d-friend

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.317
Μέλη
20.077
Νεότερο μέλος
ΜΟΒΥ