Ασθένεια ή κρυολόγημα?

Βάσω81

New Member
5 Νοεμβρίου 2017
1
0
44
Καλησπέρα σας,

Την βοήθεια σας παρακαλώ! Έχουμε ένα μικρόσωμο σκυλάκι 13 ετών, από χθές εμφάνισε έντονη αδιαθεσία δηλαδή: μένει κουλουριασμένη σε μια θέση, σηκώνεται μόνο για να πιεί νερό, δεν έχει διάθεση να φάει, είχε για λίγη ώρα την ουρά ανάμεσα στα πόδια, η μυτούλα της δεν ήταν τόσο υγρή , σαν να προσπαθούσε να βήξει και τελικά από την δυσκολία έβγαλε κάποια φλέματα. Η κοιλίτσα της είναι ελαφρώς πρισμένη και σαν να φοβόταν να αφήσει να την ακουμπήσουμε. Δεν έχει κάνει στείρωση, δεν έχει κάποια διαπιστωμένη αλλεργία ή κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας τόσα χρόνια. Μπορεί να είναι και ένα απλό κρύωμα ή κάτι άλλο??? Να σημειώσω δυστυχώς πως δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα ούτε για να την πάμε σε κάποιο κτηνίατρο. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Penguin

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2017
621
1.187
29
Αν ζητούσατε απο τον κτηνίατρο στον οποίον πάτε γενικά να πληρώσετε με δώσεις/να σας κάνει κάποια καλύτερη τιμή; Ή έστω να ανέβασετε σε κάποιο μέσω κοινωνικής δικτύωσης τον λογαριασμό του κτηνιάτρου και τα έξοδα να γίνει κάτι.

cygor

Well-Known Member
15 Νοεμβρίου 2015
623
1.496
42
δηλαδη για να καταλαβω 13 χρονια τωρα δεν εχετε επισκεφθει ποτε κτηνιατρο;
αν υποθεσουμε οτι στα 13 χρονια εχετε επισκεφθει τον κτηνιατρο 3 φορες το χρονο μινιμουμ μιλαμε για 40 φορες, ακομα και μια δυσκολια να περνας ενας κτηνιατρος που σε εχει δει 40 φορες σε γνωριζει και γνωριζει και το ζωο, μπροστα σε ενα σκυλι που πιθανον να κινδυνευει η ζωη του φανταζομαι μπορει να κανει μια διευκολυνση. Δεν εχω γνωρισει ουτε εναν γιατρο που δεν θα το κανε και ειμαι χαρουμενος γιαυτο..
Ολοι τραβαμε ζορια, ολοι προσπαθουμε να μην κανουμε ασκοπες σπαταλες αλλα οταν προκειτε για θεματα υγειας, τα πραγματα αλλαζουν και τα φορουμ και οι γνωμες δεν ειναι αρκετες, βιασου γιατι ο χρονος ειναι πολυτιμος, ειδικα οταν δεν εχει γινει ακομα διαγνωση...

eddieK

Well-Known Member
26 Σεπτεμβρίου 2017
167
74
50
Όπως είπε κ ένας φίλος πριν, διάγνωση από εδώ δεν γίνεται κ φυσικά δεν γίνεται ούτε θεραπεία. Οπότε πρέπει να βρεθεί τρόπος να το δει γιατρός οπωσδήποτε. Μπορεί να είναι κάτι απλό, μπορεί κ κάτι θανάσιμο. Μην το ρισκάρεις κ μην περιμένεις να γίνει καλά μόνο του. Τουλάχιστον για την κλινική εξέταση,θα μπορούσες να ζητήσεις από κάποιον κτηνίατρο να σου την κάνει δωρεάν. Ίσως χρειαστούν κ ειδικότερες εξετάσεις κ φυσικά θεραπεία, αλλά από κάπου πρέπει να αρχίσεις, άμεσα.

• Like
Reactions: StergiosMpa

eddieK

Well-Known Member
26 Σεπτεμβρίου 2017
167
74
50
δηλαδη για να καταλαβω 13 χρονια τωρα δεν εχετε επισκεφθει ποτε κτηνιατρο;
αν υποθεσουμε οτι στα 13 χρονια εχετε επισκεφθει τον κτηνιατρο 3 φορες το χρονο μινιμουμ μιλαμε για 40 φορες, ακομα και μια δυσκολια να περνας ενας κτηνιατρος που σε εχει δει 40 φορες σε γνωριζει και γνωριζει και το ζωο, μπροστα σε ενα σκυλι που πιθανον να κινδυνευει η ζωη του φανταζομαι μπορει να κανει μια διευκολυνση. Δεν εχω γνωρισει ουτε εναν γιατρο που δεν θα το κανε και ειμαι χαρουμενος γιαυτο..
Ολοι τραβαμε ζορια, ολοι προσπαθουμε να μην κανουμε ασκοπες σπαταλες αλλα οταν προκειτε για θεματα υγειας, τα πραγματα αλλαζουν και τα φορουμ και οι γνωμες δεν ειναι αρκετες, βιασου γιατι ο χρονος ειναι πολυτιμος, ειδικα οταν δεν εχει γινει ακομα διαγνωση...
Καλά τα λες φίλε αλλά γελάω... Όχι μαζί σου, με την κατάσταση. Που κανονικά για κλάμα είναι. Ξέρεις πόσα σκυλιά τα βλέπει κτηνίατρος μόνο μια φορά τον χρόνο,για τα εμβόλια; Και πόσα άλλα, δεν τα βλέπει ούτε μια φορά τον χρόνο γιατί παίρνουν τα εμβόλια κ τα κάνουν μόνοι τους. Για να μην πω γι' αυτά που δεν κάνουν καν εμβόλια... Δυστυχώς κάποια πράγματα που σε μας φαίνονται αυτονόητα, απέχουν πολύ από αυτό που συμβαίνει "εκεί έξω".

4 Οκτωβρίου 2016
108
33
34
Κυπρος
Mono o giatros tha voithisei..exei pios apo piso? Giati p vixas mpori na min exei sxesi me ton pono stin kilia.an exei igro apo piso mpori na einai k piomitria..alla k ta ipolipa pou sou exoun pei ta alla meloi..mia e3etasi ston giatro mporei na min einai k toso akrivi

p_gper

Well-Known Member
25 Αυγούστου 2016
48
59
45
Εγώ θα του έβαζα πρώτα θερμόμετρο και μετά θα πήγαινα στον γιατρό.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.970
20.401
@ΕΛΕΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ μην γράφεις greeklish σε παρακαλώ :)
@p_gper αν διάβασες το πρώτο ποστ, θα είδες ότι δεν υπάρχει δυνατότητα επίσκεψης σε γιατρό :unsure:

Ας περιμένουμε να δούμε, αν θα ξαναμπεί η κοπέλλα γενικώς, γιατί μετά το αρχικό της μύνημα, δεν έχει δώσει, σημεία ζωής :rolleyes:

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Κρυωμα...το ξερεις κ συ η ιδια οτι δεν ειναι...
Καταλαβαινω οτι προσπαθεις απο καπου να πιαστεις,
ολοι την εχουμε αυτη την αναγκη...αλλα στην προκείμενη χρειαζεται κτηνιατρο,επειγοντως,χθες, κ οχι φιλικα χτυπηματα στην πλατη του ενος στον αλλο!
Ολοι τραβαμε ζόρια...
σε θεματα υγειας ομως νομιζω ολοι θα ξεπουλιομασταν προκειμενου να βοηθησουμε ενα πλασμα που μας σταθηκε επι 13 χρονια (με τον τροπο του κ αυτο...πολλοι θα ξεπουλιομασταν κ για πολυ λιγότερα)
Αφηνεις τον δικο σου "ανθρωπο" να παιδευεται?δε τον αφήνεις...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Μη στειρωμένο θηλυκό μπορεί να αντιμετωπίζει μια πολύ οξεία και επικίνδυνη κατάσταση όπως η πυόμητρα και να το χάσεις αν δεν τρέξεις άμεσα. Πρέπει να την δει κτηνίατρος.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Πάντως επειδή πολλοί κάνουν τους έκπληκτους, ή κοροϊδεύουν, σαν να μην ξέρουν ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν να φάνε. Υπάρχουν όντως οικογένειες που δεν πληρώνουν τίποτα για να έχουν φαγητό και τα εξώδικα πέφτουν βροχή. Μπορεί η κοπέλα να μην ανήκει σε τέτοια κατηγορία και απλώς να είναι τελευταία προτεραιότητα η ιατρική περίθαλψη του σκύλου της. Μπορεί όμως και να ανήκει. Και ίσως οι κτηνίατροι φεσωμένοι τρελα τα τελευταία χρόνια να μην κάνουν ευκολίες. Και μην αρχίσουν οι εξυπνάδες ας έδινε τον σκύλο. Αν θέλουμε να μιλάμε ρεαλιστικά ας μιλάμε με βάση την πραγματικότητα της χώρα που ζούμε στη δεδομένη εποχή και ας μην αρχίζουμε τις θεωρίες. (το οποίο κάνω κι εγώ τώρα :p)
Όπως και να έχει πας σε κτηνίατρο και του λες άνθρωπε μου είμαι στεγνή αλλά το ζώο μου μπορεί να έχει κάτι πολύ σοβαρό, βόηθα και θα στα δώσω με δόσεις.

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Ξέρεις πόσα σκυλιά τα βλέπει κτηνίατρος μόνο μια φορά τον χρόνο,για τα εμβόλια;
Δεν καταλαβαίνω την λογική ότι το ζώο πρέπει να πάει στον κτηνίατρο αν δεν έχει έστω κάποιο σύμπτωμα πέραν των περιοδικών εξετάσεων και των ετήσιων εμβολίων. Η δικά μου τελείωσε με τα εμβόλια της, τώρα θέλει αμπούλα, κολάρο, χάπι τακτικα και τις προληπτιξες αιματολογικές 2 φορές τον χρόνο, οι οποίες είναι προαιρετικές μεν αλλά για εμένα αναγκαίες.

Αν δεν ήταν αναγκαίες γιατί να πάω κάθε τρεις και λίγο στον κτηνίατρο άνευ λόγου; Για να μου πει ότι λάμπει το τρίχωμα, είναι καλά και να βάλει την αμπουλα; Κουλος είμαι και δεν βλέπω ότι είναι καλά ή εντελώς ανίκανος να δω 10 βίντεο στο yt να βάλω την αμπουλα σωστά;
Βέβαια υπάρχουν και αυτό που έχουν κουλαμαρα και την τελευταία φορά που άνοιξαν το στόμα του σκύλου τους ήταν όταν δεν είχε δόντια άρα σου λένε, άσε να δώσω ένα 30αρι να το κάνει άλλος. Εκεί πάω πάσο.