Ασφάλιση Υγείας για σκύλους

7 Μαρτίου 2016
15
26
56
Καλησπέρα σε όλα τα μέλη του forum και καλή εβδομάδα.

Είμαι νέο μέλος εδώ, έχω γνωρίσει ήδη κάποιους απο εσάς και έχω ποστάρει στην ενότητα "Εμεις και τα σκυλιά μας" για όσους θέλουν να δουν φωτο της Ήρας ,με την οποία είμαστε 2 χρόνια μαζί :)

Ανοίγω το θέμα εδώ, γιατί ξέρω πως είναι κάτι που αφορά τον κάθε κηδεμόνα σκύλου και ειδικά όσοι είχαν την ατυχία να αντιμετωπίσουν κάποιο θέμα υγείας του σκύλου τους γνωρίζουν (πέρα απο το πόσο πονάμε μέσα μας όταν αρρωσταίνει ο σκύλος μας) το πόσο στοιχίζουν οι θεραπείες, τα χειρουργεία οι εξετάσεις κτλ.

Σαν κηδεμόνας σκύλου αλλα και σαν ασφαλιστής στο επάγγελμα, έχω τη χαρά μετά απο αρκετές προσπάθειες, να σας ενημερώσω ότι υπάρχουν πλέον διαθέσιμα ασφαλιστικά προγράμματα που εστιάζουν στη κάλυψη των εξόδων υγείας του σκύλου μας (και της γάτας) είτε λόγω κάποιας ασθένειας είτε λόγω κάποιου ατυχήματος.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σε μια τέτοια περίπτωση σε ότι αφορά το κόστος θεραπείας, ο κηδεμόνας θα κάνει ότι είναι αναγκαίο να κάνει για να γινει καλά ο σκύλος του και θα συμμετέχει στην όλη δαπάνη σε ποσοστό πολύ μικρό αφού η ασφαλιστική θα έχει καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων αυτών.

Σίγουρα είναι κάτι καινούργιο και καινοτόμο, κάτι που το περιμέναμε χρόνια όλοι οι κηδεμόνες σκύλων, είναι σε χαμηλό ετήσιο κόστος και θα χαρώ να δώσω περισσότερες εξηγήσεις πανω στο συγκεκριμένο θέμα σε όποιον/α ενδιαφέρεται να ενημερωθεί περισσότερο και να προσφέρει μια τέτοια κάλυψη στο αγαπημένο του/ης σκυλάκι ;) :cool:

Last edited:

kosmaki

Well-Known Member
17 Σεπτεμβρίου 2015
367
793
38
Καλησπέρα! Συμπτωματικά πριν κανα 10ημερο συζητούσαμε με έναν φίλο το θέμα, ωστόσο, αν και είχε ασφάλισει το λαμπραντοράκο του, δεν ήξερε να μου πει κάποια πράγματα. Αυτό που με ενδιέφερε να μάθω, αν μπορείς να το διαφωτίσεις ως πιο ειδικός, είναι πως λειτουργεί η ιστορία. Και εξηγούμαι: πχ συμβαίνει κάτι και θες ιατρική κάλυψη (όπως πχ σήμερα μου έτυχε περιστατικό σοκ από κάμπια). Πας μόνο σε συμβεβλημένο γιατρό? (φαντάζομαι αν είναι έτσι θα υπάρχει σχετική λίστα)...

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.581
10.948
Athens
Σε ποια ασφαλιστική εταιρεία?
Που μπορούμε να δούμε καλύψεις, διαδικασίες αποζημίωσης, συμβεβλημένους κτηνιάτρους (αν έχει), κόστη κλπ?

7 Μαρτίου 2016
15
26
56
Καλησπέρα! Συμπτωματικά πριν κανα 10ημερο συζητούσαμε με έναν φίλο το θέμα, ωστόσο, αν και είχε ασφάλισει το λαμπραντοράκο του, δεν ήξερε να μου πει κάποια πράγματα. Αυτό που με ενδιέφερε να μάθω, αν μπορείς να το διαφωτίσεις ως πιο ειδικός, είναι πως λειτουργεί η ιστορία. Και εξηγούμαι: πχ συμβαίνει κάτι και θες ιατρική κάλυψη (όπως πχ σήμερα μου έτυχε περιστατικό σοκ από κάμπια). Πας μόνο σε συμβεβλημένο γιατρό? (φαντάζομαι αν είναι έτσι θα υπάρχει σχετική λίστα)...
kosmaki καλησπέρα ! Υπάρχει η δυνατότητα να πας μόνο σε συμβεβλημένο κτηνίατρο (οπου και φυσικά υπαρχει λίστα σε ηλεκτρονική μορφή) αλλά επίσης υπάρχει και η δυνατότητα να πας στον κτηνίατρο που ήδη έχεις.

Απο κει και μετά, αν επιλεγεί η δυνατότητα να απευθύνεται ο κηδεμόνας στον δικό του κτηνίατρο τότε αποζημιώνεται απολογιστικά (δλδ πληρώνει, παίρνει αποδείξεις, τις υποβάλει και του αποδίδεται το ποσόν της αποζημίωσης) ενώ αν επιλεγεί η δυνατότητα να απευθύνεται ο κηδεμόνας μονο σε συβεβλημένους κτηνιάτρους τότε πληρώνει στον γιατρό μόνο το ποσό της συμμετοχής του στην όλη δαπάνη και το υπόλοιπο ποσόν το εισπράτει ο συμβεβλημένος κτηνίατρος απο την ασφαλιστική.

Ελπίζω να σε βοήθησα

• Like
Reactions: kosmaki

7 Μαρτίου 2016
15
26
56
καποιο site ? με τα προγράμματα και τις καλύψεις και τα κέντρα που ειναι συμβεβλημένα ?
Καλησπέρα !
Μια εικόνα του τι παροχές υπάρχουν , μπορείς να έχεις στο www.asfaliszoi.gr (Υπηρεσίες --> Για Ιδιώτες).

Το 1ο πρόγραμμα παρέχεται απο την Αγροτική Ασφαλιστική, είναι αυτο που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΤΥΟ συμβεβλημένων και ουσιαστικά απευθυνόμαστε στον κτηνίατρο που ξέρουμε και αποζημιωνόμαστε αφού υποβάλλουμε τις σχετικές γνωματεύσεις+αποδείξεις.
Το 2ο πρόγραμμα παρέχεται απο την SafePet (www.safepetsystem.gr), είναι αυτό που ΕΧΕΙ ΔΙΚΤΥΟ συμβεβλημένων και απευθυνόμαστε μόνο στο δίκτυο για οποιο θεμα υγείας υπάρξει με τον σκύλο μας. Στη περίπτωση αυτή πληρώνουμε στον γιατρό την συμμετοχή στην δαπάνη βάσει προνομιακού τιμοκαταλόγου.

Last edited:
  • Like
Reactions: vek

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.305
Μέλη
20.066
Νεότερο μέλος
Matina L