Ασχημη αναπνοη...?

Napalina Lacrimal

Well-Known Member
20 Μαϊου 2010
241
0
Serres
www.myspace.com
Ειναι 5 μηνων και αλλαζει τους κοινοδοντες...
Πριν μια βδομαδα η αναπνοη της ηταν πεντακαθαρη, αφου "φιλιωμασταν" συνεχεια και ξαφνηκά "χαλασε" η αναπνοη της και ουτε να την πλησιασω δεν θελω....
Ειναι επειδη αλλαζει τα δοντακια της και μηπως εχουν σαπησει οι ριζες γιατι εχει βγαλει ηδη απο εναν δευτερο κοινοδοντα και δεν εχουν πεσει οι παλιοι παρα μονο ενας κατω....?
Η μηπως εχει τιποτα με το στομαχι, που παλι μια χαρα ηταν και ξαφνικα τοσο ασχιμα????

Δεν θελω να την παω στον γιατρο γιατι του τα εχω ψυλοπριξει και θελω να ακουσω και αλλες γνωμες....

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Είναι συχνό φαινόμενο απο ότι ξέρω ότι στα περισσότερα κουτάβια όταν αλλάζουν δόντια 4-6 μηνών να έχουν άσχημη αναπνοή (απο το αίμαι ή απο βακτήρια). Πρέπει εσύ ή κτηνίατρος αρχικά να κοιτάξετε τα δοντάκια του και τα ούλα του (μην τυχόν έχουν ματώσει ή έχουν κάποιο πρίξιμο). Λέγετε (αλλά δεν βάζω και το χέρι μου στην φωτιά) ότι αν δείς πρίξιμο στα ούλα για να το καταπραύνεις και να εξαφανιστεί είναι καλό να δώσεις στο σκυλάκι να δαγκώνει/παίζει είτε με παγάκια είτε με μια δεμένη πετσέτα (που την έχεις αφήσει να καταψυχθεί αρκετά). Επίσης μπορείς να δίνεις και κάποια μασουλητήρια με άρωμα δυόσμου, κλπ που υπάρχουν στην αγορά για να μειώσεις την μυρωδιά.

Αλλά το καλύτερο θα είναι να πας σε ένα κτηνίατρο να τον δει απο κοντά.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Η δικιά μου απο μόλις 2μηνών μύριζε απαίσια η αναπνοή της σε σημείο που βρώμαγε σε ακτίνα 3μ :D
Αποδείχτηκε ότι είχε σκουλικάκια...

Napalina Lacrimal

Well-Known Member
20 Μαϊου 2010
241
0
Serres
www.myspace.com
Η δικιά μου απο μόλις 2μηνών μύριζε απαίσια η αναπνοή της σε σημείο που βρώμαγε σε ακτίνα 3μ :D
Αποδείχτηκε ότι είχε σκουλικάκια...
Εντωμεταξη ειναι να της δωσω χαπι 15 οκτομωριου, εχω να της δωσω γυρο στους 3 μηνες δηλαδη... Λεω..ΜΗΠΩΣ... να ειναι απο σκουλικακια τωρα που το σκεφτομαι... Λεω να της δωσω το χαπακι τελος του μηνα να δω μπας και εχουμε καμια αλλαγη!

Napalina Lacrimal

Well-Known Member
20 Μαϊου 2010
241
0
Serres
www.myspace.com
Είναι συχνό φαινόμενο απο ότι ξέρω ότι στα περισσότερα κουτάβια όταν αλλάζουν δόντια 4-6 μηνών να έχουν άσχημη αναπνοή (απο το αίμαι ή απο βακτήρια). Πρέπει εσύ ή κτηνίατρος αρχικά να κοιτάξετε τα δοντάκια του και τα ούλα του (μην τυχόν έχουν ματώσει ή έχουν κάποιο πρίξιμο). Λέγετε (αλλά δεν βάζω και το χέρι μου στην φωτιά) ότι αν δείς πρίξιμο στα ούλα για να το καταπραύνεις και να εξαφανιστεί είναι καλό να δώσεις στο σκυλάκι να δαγκώνει/παίζει είτε με παγάκια είτε με μια δεμένη πετσέτα (που την έχεις αφήσει να καταψυχθεί αρκετά). Επίσης μπορείς να δίνεις και κάποια μασουλητήρια με άρωμα δυόσμου, κλπ που υπάρχουν στην αγορά για να μειώσεις την μυρωδιά.

Αλλά το καλύτερο θα είναι να πας σε ένα κτηνίατρο να τον δει απο κοντά.
Της δινω 2-3 φορες την εβδομαδα το μαλακο stick για τον καθαρισμο των δοντιων (pedigree) και κανενα παγακι που τρελενεται τοσο πολυ και τρεμει ολοκληρη.
Δεν παρατηρησα κανενα πριξιμο ουτε να εχει καμια κοκκινιλα σε ουλα, μια φορα μονο ματωσε το στοματακι της απο ενα πατατακι που αρπαξε απο το τραπεζακι....

Μα γιατί δεν πας στο γιατρό για ποιο σιγουρια απο το να κάνεις ικασίες στο τι μπορεί να είναι?
επειδη ειναι πολυ προσφατο, δλδ 4-5 μερες λεω να δω αν περασει απο μονο του με λιγο παγακι και διαφορα μηρωδικα κοκκαλακια και ισως και χαπακι που ειπα...Απλως δεν εχει κανενα αλλο σημαδι,ουτε με το στομαχι ουτε και με τα δοντια μονο η "ασχημη" μιρωδια που δεν ειναι και πολυ εντονη απλως αποκει που δεν ειχε καθολου καμια μιρωδια ξαφνηκα εμφανηστικε μια παραξενη λες και εχει φαει τα κακα της. Δεν εχει ακουμπισει καμια φορα ουτε τα δικα τις ουτε ξενα.

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Απότι μου έχει πει ο δικός μου γιατρος, τα κουταβια παρουσιαζουν δυσοσμία στην αναπνοη.
Παντως μην ανησυχείς για το γιατρο. Ο καλος γιατρος δεν "πρηζεται" εύκολα.

Τηλεφωνησε του, περιέγραψε το κι αν σου πει να πας πηγαινε.

silk

Well-Known Member
9 Οκτωβρίου 2008
440
3
42
Kinetta
Της δινω 2-3 φορες την εβδομαδα το μαλακο stick για τον καθαρισμο των δοντιων (pedigree) και κανενα παγακι που τρελενεται τοσο πολυ και τρεμει ολοκληρη.
Δεν παρατηρησα κανενα πριξιμο ουτε να εχει καμια κοκκινιλα σε ουλα, μια φορα μονο ματωσε το στοματακι της απο ενα πατατακι που αρπαξε απο το τραπεζακι....
Αυτά τα στικ εμένα μου φαίνεται δεν κάνουν τίποτα. Για να καθαρίσουν τα δόντια του πρέπει να το παλεύει πολύ να το μασήσει, αυτά μετά από λίγο τρίβονται άσε που το σπάει στην μέση και καταπίνει ότι μπορεί. Άσε που δεν ξέρω και γω τι έχουν μέσα.....

Chow

Well-Known Member
3 Απριλίου 2009
406
4
Θεσσαλονίκη
Όντως αυτά τα στικ δεν κάνουν απολύτως τίποτα. Η δικιά μου αν και της δίνω κάθε μέρα, έχει αρχίσει να κάνει πέτρα. Παράλληλα της δίνω κόκαλα (τα ψεύτικα των πετ σοπ), αλλά και πάλι τίποτα. Αποφάσισα να της παίρνω μοσχαρίσια, αλλά δυστυχώς έχω γυρίσει αρκετά κρεοπωλεία και σούπερ μάρκετ και δεν έχει κανένας. Μου ήρθε η φαεινή ιδέα να πάρω μοσχαρίσιο κρέας με κόκαλο και τότε ήρθε η απάντηση που δεν θα ήθελα ν'ακούσω ... σύμφωνα με την ΕΕ απαγορεύεται η διάθεσή τους, λόγω της ιστορίας με τις τρελές αγελάδες.

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
θυμαμαι κ εγω ειχα θεμα ξαφνικα και ενω δεν μυριζε τπτ το μπεμπε μου, αρχησε να ζεχνει. μετα απο ενδελεχες ψαψιμο και πριν παω γιατρο μιας κ ειχαμε παει προσφατα, σκεφτηκα οτι ειχα ξενικησει να της δινω κατι λιχουδιες στικ ζαμπονακια απο πετσοπ. Βασικα, το υποψιαστηκα επειδη οταν πηγαινα να φιλησω την κοιλιτσα της, μοιριζε σαν το στομα της αλλα στο πιο ελαφρυ. Τις εκοψα μαχαιρι και μετα απο 15 μερες, ηταν κ παλι το μπεμπε που ηξερα. Εννοειται εφαγαν σουτο οι υπολοιπες. Για δες μηπως της εχεις αλλαξει κατι τον τελευαιο καιρο στη διατροφη της.
Οπως κ να χει, θεωρω σωστο να πας στον κτηνιατρο να το δει. Σιγα το πρηξιμο καλε, αφου λεφτα θα παρει κ μαλιστα ανωδυνα ανεπαισχυντα,ειρηνικα και αναμαρτητα, χεχε

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Να πας στον γιατρό!
Τι θα πει ότι μπορεί να τον πρήξεις!
Αν πάθει τίποτα το κουτάβι?
Τα κουτάβια συνηθίζουν να έχουν αυτα τα συμπτώματα!
Όσο αφορά το δόντια δινε μόνο μαλάκα παιχνίδια,όχι σκληρά διότι μπορεί να του προκαλέσουν πρόβλημα!

Αυτα!
Περιμένουμε τι θα σου πει ο γιατρός!

Napalina Lacrimal

Well-Known Member
20 Μαϊου 2010
241
0
Serres
www.myspace.com
Πηρα τηλ στον γιατρο και μου ειπε να της δωσω μαγειρευτο φαι μεχρη την δευτερα για να δουμε μπας και ειναι απο την royal canin που τρωει γιατι λεει μπορει με τον μεταβολισμο του οργανισμου να μην της τεριαζει κατι...
Και αν δεν αλλαξει η μιρωδια μεχρη την δευτερα τοτε στον γιατρο για ακτινογραφιες και εξετασεις αιματως...
Παντως μου ειπε πως ειναι φυσιολογικο να εχει μια οσμη μεχρι καποιο επιπεδο για τα μικροβια που μπορει να μαζευει αναμεσα στα δοντια,αλλα ρε παιδια τοσο ξαφνικα?!?!
Κοιμαται με νορμαλ γλυκητατη ανασα και ξυπναει το τερας που σκοτωνει σε ακτινα ενος μετρου?!?!?
Επισης μου ειπε να της δωσω και το χαπακι γιατι ειναι καλυτερο λεει να τα δινω ανα 2 μηνες.... θα τα κανω ολα και βλεπουμε ...:rolleyes:

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Ειπε κανενας οτι ειναι κακο να μυριζει το στομα του σκυλου?αν δεν οφειλετε σε ασθενεια(συκωτι,νεφρα.κ.τ.λ.)που ειναι το προβλημα,ζωντανα βακτηριδια εχει μεσα,ο σκυλος νομιζει οτι βρωμαμε εμεις,τα κουταβια δηλαδη που βρωμανε απαισια λογω του μητρικου γαλακτος και δεν εχουν δοντια που οφειλετε στην κακη διατροφη?

Napalina Lacrimal

Well-Known Member
20 Μαϊου 2010
241
0
Serres
www.myspace.com
Με το ρυζι την βγαλαμε τις πρωτες 3 βδομαδες που ειχε δυαρια... Κολλαει στα δοντια και γεμιζει ολη η φατσα...χεχε
Αλλωστε αφου ειπε ο γιατρος κανα μακαρονακι....αλλα και το ρυζι δεν ειναι κακο...