Ατακτος σκυλος.


DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Τα μωρά κυρίως. Ένα μεγάλο σκυλί αν μάθει να τα κάνει στη βόλτα, δεν προλαβαίνει να ξαναγεμίσει το έντερο αμέσως μόλις φάει. Όπως κι εμείς. Ένας πρωϊνός τύπος, με το που ξυπνάει πιάνει την τουαλέτα, μετά τρώει, πάει στη δουλειά, ξανατρώει και μπορεί να μη χρειαστεί να ξαναπάει μέχρι την επόμενη μέρα! ;)

Αλλά, βγάζοντας το σκυλί πριν φάει, ικανοποιείς εκείνο το ένστικτο που τους ανάγκαζε να βγαίνουν βόλτα για αναζήτηση τροφής το πρωί και το σούρουπο. Χώρια που θα μπορούν να τρέχουν και να παίζουν χωρίς θέματα. Ειδικά για μερικές ράτσες που κινδυνεύουν από συστροφή στομάχου, είναι απαγορευτική η έντονη άσκηση αμέσως μετά το φαγητό.

Από το να μη βγει καθόλου πάντως, καλό είναι και το μετά.
 


Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
926
Καναδάς
Σου δοθηκαν ηδη μερικες πολυ καλες συμβουλες με τις οποιες συμφωνω κι εγω. Σταθερο προγραμμα και σταθεροι χειρισμοι απο ολους χρειαζονται. Καντε ενα 10 λεπτο οικογενειακο συμβουλιο ενα βραδυ που μαζευεστε ολοι και βαλτε μια κοινη γραμμη να ακολουθουν ολα τα μελη του σπιτιου. Αν δεν μπορειτε να τον περιορισετε καπου χωρις να καταστρεφει κατι ακομη και πορτες και πατωματα ισως τοτε παρε ενα crate να σου λυθουν τα χερια.

Διαφωνω με το να μην επιβραβευεις το "μη". Εγω εχω δει πολυ καλυτερη συμπεριφορα στην επιβραβευση του "μη" σε οσα κουταβια το εφαρμοσα ακομη και σε αυτο που μεγαλωνω τωρα. Καλα ειναι στην επιβραβευση να βαζετε και το "μπραβο" με ενθουασιασμο, συνδυαστικα με τη λιχουδια αρχικα μεχρι να το πιασει. Καποιες φορες μετα θα δινεις λιχουδια και μπραβο οταν υπακουει, καποιες αλλες μονο μπραβο, ειτε γιατι μπορει να εισαι χωρις λιχουδια ευκαιρη εκεινη τη χρονικη στιγμη αλλα και για να εχει ενα ενδιαφερον παραπανω αν θα παρει κατι ή οχι. Και να μην φωναζεις το ονομα του μαζι με το διορθωτικο "μη" ωστε να μην συνδεει το καλεσμα με κατι αρνητικο. Ξερουν πολυ καλα σε ποιον παει το "μη" ακομη κι οταν ειναι 3-4 σκυλια μαζι.
 


haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
λοιπόν, θα σου ζήσει το κουτάβι. Η δικιά μου είναι τώρα 5 και κάτι. Το πρωί τη βγάζω πρώτα για τις ανάγκες γιατί δεν αντέχει ενώ το μεσημέρι και το βράδυ μετά το φαγητό. Συνολικά βγαίνει 5 βόλτες γιατί ακόμα δεν κρατιέται. Η δικιά σου πόσες φορές τρώει?
κάντε της ένα σταθερό πρόγραμμα με το φαγητό και τις βόλτες και στο σπίτι απλά θα πέφτει ξερή για ύπνο :)
 




st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.741
Θεσ/νίκη
Το γεύμα λαμβάνεται μετά από άσκηση!

Εφόσον σου γρατζουνάει την πόρτα η επόμενη σωστή λύση είναι το crate!Ψάξε στο forum και δες την χρήση του!Βασικότατο εργαλείο για εκμάθηση αναμονής αλλά κυρίως τουαλέτας!

Με την χρήση crate η ρύθμισης της τουαλέτας γίνεται πιο εύκολα γιατί ο σκύλος μέσα σε αυτό πέφτει και κοιμάται δεν κινείται, άρα δεν έχει και την επιθυμία να ενεργηθεί!
Επίσης για να ρυθμίσεις την τουαλέτα του κουταβιού θα πρέπει να ορίσεις σωστές ώρες τα γεύματα σε συνδυασμό με αναμονή στο crate. Αν υποθέσουμε ότι το κουτάβι ενεργείται έπειτα από άσκηση, μετά από ύπνο, μετά από γεύμα επέλεξε τους χρόνους και διαμόρφωσε το πρόγραμμα!
 




simone0mylo

Well-Known Member
1 Ιουλίου 2013
89
0
για μένα η λύση δεν είναι ούτε το [FONT=Verdana, Geneva, sans-serif]crate ούτε η φουλ βασική σε αυτή την ηλικία ... χρειάζεται φουλ εκτόνωση και παιχνίδι .. χωρίς να ξέρω τις σωματικές δυνατότητες του κουταβιού σου πιστεύω οτι 2 ώρες σε αλάνα χωρίς ερεθίσματα..(άλλους σκύλους και ανθρώπους) είναι απαραίτητες.[/FONT]
[FONT=Verdana, Geneva, sans-serif]βρίσκεις μια αλάνα ήσυχη πας εκεί και ξεκινάς παιχνίδι (αν φοβάσαι να τον αφήσεις ελεύθερο παίρνεις ενα σχοινί 15-20 μέτρα και το δένεις στο κολάρο του) ξεκινάς να τρέχεις ώστε να σε ακολουθεί να του πετάς αντικείμενα, έστω και αν δεν στα φέρνει πίσω και σταματάς το παιχνίδι αφήνοντας τον να κάνει οτι θέλει κάθε 5-10 λεπτά για αρχή..[/FONT]
[FONT=Verdana, Geneva, sans-serif]εφόσον αυτό γίνει 3-4 μέρες ξεκινάς και μαθήματα υπακοής όπως και εκμάθηση επαναφοράς παιχνιδιού στην αλάνα, μην ξεχνάς οτι η βασική και το παιχνίδι μαζί σου δεν πρέπει να κρατάει πάνω απο 10 λεπτά την φορά..... δηλαδή παίζεις 10 λεπτά τον αφήνεις να κάνει οτι θέλει για 5 λεπτά, κάνεις βασική 10 λεπτά τον αφήνεις να κάνει οτι θέλει για 5 λεπτά.... αυτό επαναλαμβάνετε σε σύνολο 2 ωρών περίπου.[/FONT]
[FONT=Verdana, Geneva, sans-serif]επιθυμητό είναι όταν τον αφήνεις να κάνει οτι θέλει αυτός σε 2-3 λεπτά να έρχεται δίπλα σου και να σου ζητάει να ασχοληθείς μαζί του.[/FONT]
[FONT=Verdana, Geneva, sans-serif]φυσικά οι βόλτες του δεν θα περιορίζονται μόνο στην αλάνα πρέπει να πας και σε μέρη που συχνάζουν σκυλιά για κοινωνικοποίηση ..και αν έχεις γνωστό με σκύλο καλό θα ήταν μετά απο 10-15 μέρες που θα πας μόνος σου στην αλάνα να του ζητήσεις να έρχεται μαζί σου με τον σκύλο του ώστε να αρχίζουν και άλλα ερεθίσματα στα μαθήματα βασικής.
μην ξεχνάς οτι το σπίτι δεν είναι χώρος για παιχνίδια και δεν πρέπει να παίζει κανένα μέλος της οικογένειας μέσα στο σπίτι... οποίος θέλει παίζει εκτός σπιτιού.... σπίτι ίσον φαγητό και ξεκούραση
αν το σκυλί εκτονώνετε σωστά εκτός σπιτιού,ενα απλό μαξιλαράκι είναι αρκετό για να αράζει εκεί και να μην κάνει ζημιές. όμως το πρόγραμμα εκτόνωσης θα πρέπει για 1-2 μήνες να τηρείται με ευλάβεια έστω και με διαφορετικό άτομο..... μετά θα γίνει συνήθεια στον σκύλο και δεν θα έχει πρόβλημα αν δεν εκτονωθεί αρκετά για 1-2 μέρες.
εξάλλου και η σωστή χρήση crate δεν είναι να κλείνουμε τον σκύλο μέσα....... αλλά να μένει μόνος του εκεί με ανοιχτή την πόρτα.
[/FONT]
 


Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
926
Καναδάς
για μένα η λύση δεν είναι ούτε το crate ούτε η φουλ βασική σε αυτή την ηλικία ... χρειάζεται φουλ εκτόνωση και παιχνίδι .. χωρίς να ξέρω τις σωματικές δυνατότητες του κουταβιού σου πιστεύω οτι 2 ώρες σε αλάνα χωρίς ερεθίσματα..
Μην ορκιζεσαι οτι οποιον σκυλο βγαλεις και τον "ξεπατωσεις" 2 ωρες στο παιχνιδι οτι θα γυρισει και θα πεσει ξερος για υπνο. ;) Εστω οτι ακολουθει το προγραμμα αυτο και δεν πεφτει να αραξει στο μαξιλαρι που λες οταν γυρισουν στο σπιτι. Τι κανει τοτε? :)
 


simone0mylo

Well-Known Member
1 Ιουλίου 2013
89
0
συμφωνώ οτι μερικά δραστήρια σκυλιά πρώτα πέφτεις εσυ για ύπνο και μετά αυτά....σε ξεπατώνουν κανονικά και αυτά ακόμα αλωνίζουν.... αλλά και αυτά τα σκυλιά είναι που δεν δέχονται εύκολα το crate...
εξάλλου όπως είπα και πριν η σωστή χρήση crate δεν είναι να κλείνουμε εξαναγκαστικά το σκυλί μέσα αλλά να του δώσουμε να καταλάβει οτι στο σπίτι δεν αλωνίζουμε αλλά ξεκουραζόμαστε.
[FONT=Verdana, Geneva, sans-serif]αν δεν δίνεις καμία σημασία και δεν ανταποκρίνεσαι στο κάλεσμα παιχνιδιού του σκύλου ... συνήθως αυτός βαριέται και πάει και αράζει..... πάντως γνώμη μου είναι οτι το crate χρειάζεται μόνο σε ακραίες καταστάσεις εκτός αν απο την πρώτη μέρα το δουλέψεις σωστά και ειναι η φωλιά του σκύλου χωρίς να κλείνεις την πόρτα ...δεν είναι ενα μαγικό κλουβί που σου λύνει τα προβλήματα αλλά ενα εργαλείο που πρέπει να το δουλέψεις σωστά για να έχεις αποτελέσματα αλλιώς θα έχεις μόνο το κλάμα και τη θλίψη του σκύλου.
πολλές φορές και η τροφή του σκύλου παίζει ρόλο στην ενέργεια του, εγω με την acana είχα μεγάλη ενέργεια ενω με arden είμαι μια χαρά.
[/FONT]
 


ARIS1

Well-Known Member
4 Δεκεμβρίου 2013
62
7
LAMIA
μεχρι ποτε θεωρειτε κουταβι ενα σκυλι?εμενα κανει κακα 4-5 φορεσ την ημερα με ποσοτητα φαγητου οσο λεει η συσκευασια.αν μαθει στο κλουβακι του μεσα στο σπιτι πωσ θα μαθει να μην κανει ζημειες και να μενει ποιο μεγαλο σε ηλικια μονο και ελευθερο μεσα στο σπιτι οταν λειπουμε?
 


st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.741
Θεσ/νίκη
simoneOmylo και στα 2 posts σου δεν δέχεσαι την γνώμη των άλλων και τελικά καταλήγεις να συμφωνείς με τις γνώμες των άλλων!

για μένα η λύση δεν είναι ούτε το crate ούτε η φουλ βασική σε αυτή την ηλικία ... χρειάζεται φουλ εκτόνωση και παιχνίδι .. χωρίς να ξέρω τις σωματικές δυνατότητες του κουταβιού σου πιστεύω οτι 2 ώρες σε αλάνα χωρίς ερεθίσματα..(άλλους σκύλους και ανθρώπους) είναι απαραίτητες.
βρίσκεις μια αλάνα ήσυχη πας εκεί και ξεκινάς παιχνίδι (αν φοβάσαι να τον αφήσεις ελεύθερο παίρνεις ενα σχοινί 15-20 μέτρα και το δένεις στο κολάρο του) ξεκινάς να τρέχεις ώστε να σε ακολουθεί να του πετάς αντικείμενα, έστω και αν δεν στα φέρνει πίσω και σταματάς το παιχνίδι αφήνοντας τον να κάνει οτι θέλει κάθε 5-10 λεπτά για αρχή..
εφόσον αυτό γίνει 3-4 μέρες ξεκινάς και μαθήματα υπακοής όπως και εκμάθηση επαναφοράς παιχνιδιού στην αλάνα, μην ξεχνάς οτι η βασική και το παιχνίδι μαζί σου δεν πρέπει να κρατάει πάνω απο 10 λεπτά την φορά..... δηλαδή παίζεις 10 λεπτά τον αφήνεις να κάνει οτι θέλει για 5 λεπτά, κάνεις βασική 10 λεπτά τον αφήνεις να κάνει οτι θέλει για 5 λεπτά.... αυτό επαναλαμβάνετε σε σύνολο 2 ωρών περίπου.
επιθυμητό είναι όταν τον αφήνεις να κάνει οτι θέλει αυτός σε 2-3 λεπτά να έρχεται δίπλα σου και να σου ζητάει να ασχοληθείς μαζί του.
φυσικά οι βόλτες του δεν θα περιορίζονται μόνο στην αλάνα πρέπει να πας και σε μέρη που συχνάζουν σκυλιά για κοινωνικοποίηση ..και αν έχεις γνωστό με σκύλο καλό θα ήταν μετά απο 10-15 μέρες που θα πας μόνος σου στην αλάνα να του ζητήσεις να έρχεται μαζί σου με τον σκύλο του ώστε να αρχίζουν και άλλα ερεθίσματα στα μαθήματα βασικής.
μην ξεχνάς οτι το σπίτι δεν είναι χώρος για παιχνίδια και δεν πρέπει να παίζει κανένα μέλος της οικογένειας μέσα στο σπίτι... οποίος θέλει παίζει εκτός σπιτιού.... σπίτι ίσον φαγητό και ξεκούραση
αν το σκυλί εκτονώνετε σωστά εκτός σπιτιού,ενα απλό μαξιλαράκι είναι αρκετό για να αράζει εκεί και να μην κάνει ζημιές. όμως το πρόγραμμα εκτόνωσης θα πρέπει για 1-2 μήνες να τηρείται με ευλάβεια έστω και με διαφορετικό άτομο..... μετά θα γίνει συνήθεια στον σκύλο και δεν θα έχει πρόβλημα αν δεν εκτονωθεί αρκετά για 1-2 μέρες.
εξάλλου και η σωστή χρήση crate δεν είναι να κλείνουμε τον σκύλο μέσα....... αλλά να μένει μόνος του εκεί με ανοιχτή την πόρτα.
Στο 1° μισό post αναφέρεσαι ότι δεν χρειάζεται full υπακοή σε τέτοια ηλικία και μετά περιγράφεις την βασική υπακοή που θα πρέπει να εφαρμόσει!Αυτό που στην αρχή λες ότι είναι υπερβολή έρχεσαι μετά και το περιγράφεις να το κάνει!

Όπως και παρακάτω!
Δεν δέχεσαι το crate και έπειτα περιγράφεις την εκμάθηση crate!

συμφωνώ οτι μερικά δραστήρια σκυλιά πρώτα πέφτεις εσυ για ύπνο και μετά αυτά....σε ξεπατώνουν κανονικά και αυτά ακόμα αλωνίζουν.... αλλά και αυτά τα σκυλιά είναι που δεν δέχονται εύκολα το crate...
εξάλλου όπως είπα και πριν η σωστή χρήση crate δεν είναι να κλείνουμε εξαναγκαστικά το σκυλί μέσα αλλά να του δώσουμε να καταλάβει οτι στο σπίτι δεν αλωνίζουμε αλλά ξεκουραζόμαστε.
αν δεν δίνεις καμία σημασία και δεν ανταποκρίνεσαι στο κάλεσμα παιχνιδιού του σκύλου ... συνήθως αυτός βαριέται και πάει και αράζει..... πάντως γνώμη μου είναι οτι το crate χρειάζεται μόνο σε ακραίες καταστάσεις εκτός αν απο την πρώτη μέρα το δουλέψεις σωστά και ειναι η φωλιά του σκύλου χωρίς να κλείνεις την πόρτα ...δεν είναι ενα μαγικό κλουβί που σου λύνει τα προβλήματα αλλά ενα εργαλείο που πρέπει να το δουλέψεις σωστά για να έχεις αποτελέσματα αλλιώς θα έχεις μόνο το κλάμα και τη θλίψη του σκύλου.
πολλές φορές και η τροφή του σκύλου παίζει ρόλο στην ενέργεια του, εγω με την acana είχα μεγάλη ενέργεια ενω με arden είμαι μια χαρά.
Θα ήθελα να σου απαντήσω όμως και στα 2 σκέλη!
Η υπακοή όσο πιο νωρίς γίνει, με το ανάλογο χρόνο που θα πρέπει να δίνεις στο κουτάβι και πάντα σε συνάρτηση με την ηλικία, τόσο το καλύτερο είναι!
Υπακοή έχει μάθει το κουτάβι πολύ πριν έρθει στα χέρια μας!Από την τοκετοομάδα, από την ίδια την μητέρα στο πως να φέρεται κτλ. Η υπακοή δεν θα του πέσει βαριά σεβόμενοι την ηλικία του και το επίπεδο αφομείωσης του μυαλού!
Οπότε ακόμα και σε ηλικία 2 μηνών θα πρέπει να το βάλεις στο λούκι να αρχίσει να γεύεται το πως θα φέρεται και το πως θα υπακούει!Καθημερινά και ακατάπαυστα σε όλες τις εκφάνσεις!Η λέξη ακατάπαυστα δεν σημαίνει ότι θα το πρήζεις το κουτάβι στην υπακοή.

Όσον αφορά το crate, ονοματίζεις και περιγράφεις με λέξεις που δεν ταιριάζουν με την πραγματική χρήση του crate. Αναφέρει λέξεις όπως το "κλείνουμε εξαναγκαστικά", "ακραίες καταστάσεις" κτλ.
Ποιος είπε ότι το crate είναι για ακραίες καταστάσεις?Είναι απλά εργαλείο εκμάθησης!Και όπου βλέπεις την λέξεις όπως "εκμάθηση" δεν ταιριάζει η λέξη "ακραία κατάσταση".
To crate λοιπόν είναι ένα εργαλείο εκμάθησης τουαλέτας και αναμονής, ρύθμισης χρόνων για να μπορέσει ο σκύλος να μπει σε πρόγραμμα!
Θα πάω όμως και σε αυτό που είπες, ακόμα και σε ακραίες περιπτώσεις σκύλου ενεργητικού, ποιος είπε ότι ο ρόλος του crate είναι ο εγκλεισμός?Ακόμα και σε τέτοια σκυλιά ο ρόλος του crate είναι ρόλος εκμάθησης!
Όποιος χρησιμοποιεί σωστά το crate φυσικά και δεν θα αφήσει να εντυπωθεί και στο μυαλό του σκύλο η λέξη εγκλεισμός!Και με αυτό απαντώ πιο κάτω στο φίλτατο θεματοθέτη.

μεχρι ποτε θεωρειτε κουταβι ενα σκυλι?εμενα κανει κακα 4-5 φορεσ την ημερα με ποσοτητα φαγητου οσο λεει η συσκευασια.αν μαθει στο κλουβακι του μεσα στο σπιτι πωσ θα μαθει να μην κανει ζημειες και να μενει ποιο μεγαλο σε ηλικια μονο και ελευθερο μεσα στο σπιτι οταν λειπουμε?
Άρη, το ότι χρησιμοποιείς το crate δεν σημαίνει ότι ο σκύλος βρίσκεται σε κατάσταση εγκλεισμού!
Απλώς ρυθμίζεις τις ώρες του όσον αφορά τις ανάγκες του και την συμπεριφορά του!
Η απορία σου είναι εύλογη πως εφόσον μάθει το crate τώρα πως γίνεται να μην κάνει ζημιές όταν μεγαλώσει!
To crate είναι ένα εργαλείο, δεν είναι μια κατάσταση!Είναι μέρος της δουλειάς που θα καταβάλλεις!
Η λέξη "ζημιά" δεν έχει να κάνει με την λέξη "crate". Είναι εντελώς αντίθετες!
To crate δεν κρατά τον σκύλος από το να μην κάνει ζημιά. Αυτό που κάνει τον σκύλος να προβεί σε μια ζημιά είναι η λέξη "ερέθισμα". Ο σκύλος για να κάνει μια ζημιά θα πρέπει να εκτεθεί στο ερέθισμα!

Ίσα ίσα λοιπόν το crate βοηθά σε αυτό το πράγμα αν γίνει σωστή χρήση!

Αν δουλεύεις τον σκύλο συγκεκριμένα όπως βόλτα-φαί-ξεκούραση(crate)-βόλτα ο σκύλος δεν θα έχει μυαλό για να ασχοληθεί με ερεθίσματα. Και στην κουταβίστικη ηλικία βοηθάει το crate στο να μην εξιτάρει το κουτάβι στα ερεθίσματα.
Αυτό που αποτρέπει να κάνει ο σκύλος ζημιές δεν είναι το crate στην καθημερινότητα, αλλά το πρόγραμμα και η συνέπεια του!Και το πρόγραμμα είναι βόλτα-φαί-ξεκούραση(crate)-βόλτα!

*Φυσικά αναφερόμαστε σε ένα πρόγραμμα αλλά δεν σημαίνει ότι ο σκύλος δεν θα έχει και άλλες στιγμές που θα πρέπει να εκτεθεί σε πολλά πράγματα και καταστάσεις, ούτε σημαίνει ότι δεν θα κυκλοφορεί στο σπίτι μέσα! Απλώς θα πρέπει να δουλεύεται ακόμα και εκεί για να μην κάνει κοιλιά το πρόγραμμα!
**Φυσικά και όλα τα παραπάνω εξαρτώνται από πολλούς πράγοντες στο να γίνουν σωστά και στο να γίνουν λάθος!
 
Last edited:


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.642
7.753
Δεν διαβάζω όλο το θρεντ, δεν προλαβαίνω αυτή την στιγμή. Να πω μόνο ότι δεν υπάρχουν άτακτοι σκύλοι , υπάρχουν σκύλοι που βαριούνται και δεν εκτονώνονται σωστά. Τότε κάνουν διάφορα για να τους περάσει η ώρα και να τραβήξουν την προσοχή μας. Ο Έλβις πριν την βόλτα κλέβει τις παντόφλες μου και μου τις φέρνει για να τον κυνηγήσω και να παίξουμε. Ο Τζιμάκος τρέχει σε όλο το σπίτι και ψευτογρυλίζει στους υπόλοιπους για να μου τραβήξει την προσοχή. Μόλις γυρίσουν από μια μεγάλη εξόρμηση δεν πέφτουν ξεροί αλλά είναι αγγελούδια. Η εκτόνωση είναι η λύση για όλα.
 
  • Like
Reactions: Stella Thessaloniki


Swiftakias7

Member
5 Νοεμβρίου 2016
7
0
31
Εγώ είμαι κατά του create για την άποψη ότι ο σκύλος πρέπει να έχει πρόσβαση παντού!!!!
Να μάθει τους χώρους του και το σπίτι του.
Στο θέμα τροφής είναι πολύ περίεργα τα πράγματα και θέλει μεγάλη κουβέντα...
Εγώ ας πούμε είμαι κάτοχος ενός Doberman 11 μηνών !
Του δίνω την trueline και είμαι πολύ ευχαριστημένος ... το σκυλάκι έχει σταματήσει να έχει κνησμούς έχει μαλακώσει το τρίχωμα του και έχει πολύ ενέργεια!!!
Θέλουν πολύ εκτόνωση στη βόλτα και πολύ παιχνίδι-άσκηση...
Εγώ αντιμετωπίζω άλλο πρόβλημα... ιδιαίτερα ζημιαρης δεν είναι αλλά δεν μπορεί να κάψει με τπτ το κακό συνήθειο να δαγκώνει χέρια και πόδια. Μαζί δεν μπορούμε να τρέξουμε γιατί πιάνει το πόδι μου!!! Μπορώ να κάνω κάτι για αυτό;;;
Στς βασικές εντολές ακούει ανάλογα με τα κέφια του...
Εφαρμόζω μόνο την μέθοδο τς τιμωρίας όταν είναι άτακτος και τον κλείνω για κανα 15 λεπτό στο μπάνιο
 


Kouros

Banned
Banned
25 Μαρτίου 2014
757
529
Εγώ είμαι κατά του create για την άποψη ότι ο σκύλος πρέπει να έχει πρόσβαση παντού!!!!
Να μάθει τους χώρους του και το σπίτι του.
Στο θέμα τροφής είναι πολύ περίεργα τα πράγματα και θέλει μεγάλη κουβέντα...
Εγώ ας πούμε είμαι κάτοχος ενός Doberman 11 μηνών !
Του δίνω την trueline και είμαι πολύ ευχαριστημένος ... το σκυλάκι έχει σταματήσει να έχει κνησμούς έχει μαλακώσει το τρίχωμα του και έχει πολύ ενέργεια!!!
Θέλουν πολύ εκτόνωση στη βόλτα και πολύ παιχνίδι-άσκηση...
Εγώ αντιμετωπίζω άλλο πρόβλημα... ιδιαίτερα ζημιαρης δεν είναι αλλά δεν μπορεί να κάψει με τπτ το κακό συνήθειο να δαγκώνει χέρια και πόδια. Μαζί δεν μπορούμε να τρέξουμε γιατί πιάνει το πόδι μου!!! Μπορώ να κάνω κάτι για αυτό;;;
Στς βασικές εντολές ακούει ανάλογα με τα κέφια του...
Εφαρμόζω μόνο την μέθοδο τς τιμωρίας όταν είναι άτακτος και τον κλείνω για κανα 15 λεπτό στο μπάνιο
Σημερα εκανες εγγραφη και σημερα σου ηρθε η ορεξη για συζητηση??
Καποιος μου φαινεται ανοιγει θεματα σε αυτο το φορουμ....
 
  • Like
Reactions: GRDANE


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.820
Μέλη
19.924
Νεότερο μέλος
ALEXANDRA MOSCHOU