Ατιθασο λαμπραντορ

stellatd

Well-Known Member
27 Απριλίου 2011
151
30
45
chalkis
Καλησπερα! Εχω ενα λαμπραντορ περιπου 3ετων. Καποιες καταστασεις το φεραν ετσι και δεν μπορεσα να ασχληθω οσο οσο θα επρεπε μαζι του.! Εχω τεραστια αυλη και ετσι δεν τον κρατησα μεσα στο σπιτι. Το θεμα μου ειναι οτι ειναι πολυ ατιθασος. Γαβγιζει σχεδον συνεχεια οταν ειναι δεμενος . Και οσο για την βολτα μου φευγει η πιστη να τον κρατησω. Ξερω οτι εχω κανει λαθη πρωτα εγω μαζι του,ομως επειδη τεθικε η προταση να το δωσουμε δεν μου αρεσε καθολου το να μην τον εχω. Τα πρωινα δεν ειναι κανεις στο σπιτι αρα οτι κανω θα ειναι το απογευμα.πως να τον ηρεμησω ωστε να μενει ελευθερος στην αυλη χωρις να κανει ζημιες τα πρωινα που μενε μονος και να μηντο δενω.δεν εχει τροπο να βγει εξω αλλα αν βρει την ευκαιρια θα το κανει. Μπορει να μαθει τωρα στα 4 η εχασα την ευκαιρια γι εκπαιδευση;

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Αρχικά θα πω ότι πάντα μαθαίνουν τα σκυλια. Απλά όσο μεγαλύτερα, με παγιωμενες συμπεριφορες, τόσο περισσότερη υπομονη θέλει.

Γαυγίζει γιατι βαριέται και δεν εχει αλλα ερεθισματα το σκυλι. Καταρχήν γιατι ειναι δεμένος? Αυτό υποβαθμίζει απιστευτα την ποιοτητα ζωής του, καθώς και το ότι ειναι εξω αφημένος χωρις ενασχόληση δική σας. Δεν ειναι ατίθατο το σκυλι, κακώς το λες ετσι. Εσείς το κάνατε ετσι, αφήνοντας το ανεκπαίδευτο και "χωρις αγελη" εξορια. Μια χαρά φυσιολογική συμπεριφορά εχει! Οποτε το να τον "διωξετε" για εμένα ειναι ατοπο. Δεν διορθώνει το λάθος σας, αλλά απλά το φορτώνει σε αλλον. Ποιος θα πάρει εναν ανεκπαίδευτο σκυλο που τραβάει στη βολτα, που εβγαλε 3 χρόνια ζωής σε αυλή δεμένος χωρις ερεθισματα και σωστη επαφη με τον άνθρωπο?
Οποτε, στρέψου σε εκπαιδευτη γιατι δεν ειναι εύκολα τα πράγματα αλλά πάντα διορθώνονται. Μόνη μου θα ελεγα να μην κανεις πειράματα γιατι προφανώς δεν εχεις την εμπειρια. Από εκει και πέρα, η τεράστια αυλή δεν προσφέρει τίποτα στο σκυλι. Η επαφή με εσένα θα το βοηθήσει να "επικοινωνησει" σωστά μαζι σου.
Στρώσου λοιπόν στο διάβασμα, βρες και εναν σωστό εκπαιδευτη, και αλλαξε βάσεις στη σχέση σας. Φερτον μέσα στο σπιτι, δν εχει καμια δουλειά δεμένος στην αυλή.

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
φιλική προειδοποίηση προς όλους, εαν θέλετε σκύλο για την αυλή ΜΗΝ παίρνετε λαμπραντορ, θα χάσετε την ησυχία και τον κήπο σας.

Όσο για τον φίλο μας εαν αγαπάει το σκυλί του να μιλήσει με εκπαιδευτή και να το βάλει μέσα στο σπίτι, τί διάολο παίρνετε σκύλο και δεν παίρνετε χελώνα δεν το καταλαβαίνω!

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.264
3.098
τί διάολο παίρνετε σκύλο και δεν παίρνετε χελώνα δεν το καταλαβαίνω![/QUOκαι εδώ που τα λέμε οι χελώνες ξέρετε τί ανάγκες έχουν?δεν είναι παίξε γέλασε , στο αμέρικα αντιμετωπίζουν το πρόβλημα με τις παρατημένες-κακοποιημένες χελώνες όπως και εμείς με τα γατιά-σκυλιά

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
τί διάολο παίρνετε σκύλο και δεν παίρνετε χελώνα δεν το καταλαβαίνω![/QUOκαι εδώ που τα λέμε οι χελώνες ξέρετε τί ανάγκες έχουν?δεν είναι παίξε γέλασε , στο αμέρικα αντιμετωπίζουν το πρόβλημα με τις παρατημένες-κακοποιημένες χελώνες όπως και εμείς με τα γατιά-σκυλιά
Στην αμερικη βγαζουν και τα τζιτζικια βολτα

Gaara

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2014
824
649
42
Athens
Καλησπερα! Εχω ενα λαμπραντορ περιπου 3ετων. Καποιες καταστασεις το φεραν ετσι και δεν μπορεσα να ασχληθω οσο οσο θα επρεπε μαζι του.! Εχω τεραστια αυλη και ετσι δεν τον κρατησα μεσα στο σπιτι. Το θεμα μου ειναι οτι ειναι πολυ ατιθασος. Γαβγιζει σχεδον συνεχεια οταν ειναι δεμενος . Και οσο για την βολτα μου φευγει η πιστη να τον κρατησω. Ξερω οτι εχω κανει λαθη πρωτα εγω μαζι του,ομως επειδη τεθικε η προταση να το δωσουμε δεν μου αρεσε καθολου το να μην τον εχω. Τα πρωινα δεν ειναι κανεις στο σπιτι αρα οτι κανω θα ειναι το απογευμα.πως να τον ηρεμησω ωστε να μενει ελευθερος στην αυλη χωρις να κανει ζημιες τα πρωινα που μενε μονος και να μηντο δενω.δεν εχει τροπο να βγει εξω αλλα αν βρει την ευκαιρια θα το κανει. Μπορει να μαθει τωρα στα 4 η εχασα την ευκαιρια γι εκπαιδευση;
Να τολμήσω να ρωτήσω και που τον έχεις τι καταλαβαίνεις?? Δεμένος τις περισσότερες ώρες της μέρας, σε μια αυλή μόνος, χωρις κοινωνικοποίηση και χωρις εκπαιδευση. Δηλαδή τι ακριβώς κάνεις με αυτόν τον σκύλο? Αποφάσισες μετά απο 3 χρόνια να ασχοληθείς μόνο και μόνο επειδή ενδέχεται να πρέπει να τον δώσεις ? Αν είχες ασχοληθεί όπως έπρεπε ούτε να τον έδινες θα έπρεπε και ο σκύλος δεν θα είχε περάσει 3 μίζερα χρόνια...

Ελπίζω οι προθέσεις σου να είναι πιο αγνές από αυτό που δείχνει το ποστ σου, και κάλλιο αργά παρά ποτέ.....

stellatd

Well-Known Member
27 Απριλίου 2011
151
30
45
chalkis
Ακουστε,δεν ποσταρα το θεμα μου για μια ακομη κρητικη.Την εχω κανει εγω η ιδια στον εαυτο μου και τα λαθη μου τα ξερω. Οταν ηρθε ο σκυλος ως κουταβι στο σπιτι ηταν μεσα και τους πρωτος μηνες του μια χαρα τα πηγαιναμε. Για τον α η β λογο με εχασε και τον εχασα και εγω ια μεγαλο χρονικο διαστημα και δεν ηταν απο επιλογη... ο λογος που γραφω ειναι γιατι θελω να ειναι μερος της ζωης και της καθημερηνοτητας μου και οχι για να ακουσω κρητικες για το τι θα επρεπε να ειχα κανει... Οταν τον αφηνω και παιζω μαζι του μονιμως τρεχει οποτε αν τον βαλω οπως ειναι τωρα μεσα στο σπιτι θα το διαλυσει και μονο απο τη φορα που θα παρει.Εκαιδευτη ξερω κ εγω να παρω,ετσι ξεκινησα οταν τον πρωτοπηρα...Ρωταω αν μπορω να κανω κατι πριν παρω εκπαιδευτη.Αν μπορω και πως απο μονη μου να τον ηρεμησω και να του μαθω τα βασικα. Δεν θα χρειαζοταν να γραψω εδω αν ηταν να παρω κατευθειαν εκπαιδευτη. Την γνωμη καποιων με εμπειρια ζητησα αρχικα και οχι την κρητικη τους.... ευχαριστω

Last edited:

Elrandir

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2013
468
1.340
Ξεκίνα τις μεγάλες βόλτες Στέλλα. Ο σκυλος θέλει εκτόνωση.. Αν εχεις και κάποιο περιφραγμένο χώρο στην περιοχή σου να τον λυνεις και να παίζεις με μπαλάκι μαζι του ειναι επίσης καλο. Αλλα κυρίως βόλτες. 1.30 ώρα το λιγότερο τη μέρα. Και θα φτιάξει κάπως τη σχέση σας και θα εκτονώνεται κι ο σκυλος. Θέλει όμως πολλή υπομονή και προσπάθεια απο τη μεριά σου καθώς εχει ήδη παγιωμένες συμπεριφορές..

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.971
20.403
Βάλε πρόγραμμα στον σκύλο σου.

Σταθερά τις βόλτες του, ΜΕ λουρί παντού και εφαρμόζοντας την βασική υπακοή που έχει μάθει. Αφηνέ τον να ξελυσσάξει και λίγο στην αυλή και μετά μέσα στο σπίτι συνεχώς. Μαζί σου. Οταν λείπεις, βάζε τον σε crate. Να ρίχνει "θερμοκρασία" και να μην κάνει ζημιές. Οσο είσαι εκεί, απλώς επίβλεψη. Δεν επιτρέπεται, να...παίρνει φόρα μέσα στο σπίτι και να το αλωνίζει. Βασική υπακοή και μέσα στο σπίτι. Εχε του τον οδηγό του φορεμένο και μέσα στο σπίτι, να μπορείς να τον κοντρολάρεις εύκολα, αν δεις και ξεφεύγει. Δώστου ένα παιχνίδι που να του αρέσει, ένα κόκκαλο, ένα kong να περνάει την ώρα του, χωρίς να βαριέται. Ολα με σταθερότητα και υπομονή. Και να μιλήσεις με εκπαιδευτή, το συντομότερο.

ΚρΙτική, είναι μοιραίο να δεχθείς, όταν διατυπώνεις δημόσια, το πρόβλημά σου. Πάει πακέτο με τις συμβουλές.

gefil

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2013
129
68
48
Nea Smirni
www.facebook.com
Σε παραπέμπω στην Ελληνική επαρχια του 1950 που για παιχνίδι εδεναν σε σκοινι τζιτζίκια και τα εβγαζαν βόλτα!:p
Το μπερδεύεις με τις χρυσόμυγες (ή αλλιώς "κατσουφράδες" όπως τους λέμε στο νησί). Υπήρξε από τις αγαπημένες μας ασχολίες σαν παιδί (και είμαι του '76). Σας πληροφορώ πως το δέσιμο της κλωστής δεν ήταν απλό. Ήθελε "τέχνη"!

Τα τζιτσικια είχαν άλλον άχαρο προορισμό... Αφαιρούσαμε τα φτερά και τα "στήναμε" σε αγώνες δρόμου. Τις περίφημες "τζιτζικοδρομίες"!

Ζητώ συγνώμη για το off-topic...

avapimou

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2014
176
24
νικαια
Το μπερδεύεις με τις χρυσόμυγες (ή αλλιώς "κατσουφράδες" όπως τους λέμε στο νησί). Υπήρξε από τις αγαπημένες μας ασχολίες σαν παιδί (και είμαι του '76). Σας πληροφορώ πως το δέσιμο της κλωστής δεν ήταν απλό. Ήθελε "τέχνη"!

Τα τζιτσικια είχαν άλλον άχαρο προορισμό... Αφαιρούσαμε τα φτερά και τα "στήναμε" σε αγώνες δρόμου. Τις περίφημες "τζιτζικοδρομίες"!

καημενα εντομακια τι τους εμελε να παθουν :lloro:

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα

χαχαχ η Αχαΐα είχε τα τζιτζίκια και τους χρυσομπουρμπουλες!

Στέλλα, όση αυτοκριτική και αν κάνεις, ειναι δεδομένο οτι κάποια πράγματα δεν θα τα σκεφτείς να επιρριψεις ευθύνες στον εαυτό σου. Όταν λες για "ατιθασο" σκυλο, που ειναι καθαρά φυσιολογικός στις αντιδράσεις του, ηχει πολύ ασχημα γιατι ρίχνεις τις ευθύνες σε εκείνον.
Οπότε είναι δεδομένη η κριτική.... από εκει και πέρα μην κολλάς στο πώς νιώθεις εσύ για την κριτική, αλλά στο τι μπορείς να αποκομισεις και να μάθεις από την κριτική αυτή:
1. ότι το σκυλι δεν φταίει για την απειθαρχία μιας και δεν του εθεσες ποτε όρια
2. οτι το σκυλι ειναι εξόριστο σε μια αυλή χωρις επαφή και ερεθισματα
3. οτι το σκυλι ειναι -απαράδεκτα κατ΄εμε- δεμένο
4. οτι το σκυλι δεν βγαίνει βολτα γιατι όπως λες τραβάει
5. οτι το σκυλι φτάνει 4 ετων με ελλειπη κοινωνικοποιηση, χωρίς επι της ουσίας αγέλη να ανηκει (τεράστιο προβλημα για ενα φύσει αγελαίο ζώο) και χωρίς ορια.

Αρα εχεις ενα 'παιδι" που δεν ξέρει πώς να τραβήξει την προσοχή των ανθρώπων, στη μοναξιά που νιώθει.
Όλα αυτά θα είχαν ξεπεραστεί αν είχες ήδη παει σε εκπαιδευτη, αν είχες βάλει το σκυλο μέσα (και προσωπικά ποτε δεν καταλαβα το "κανει το σπιτι ρημαδιο για αυτο τον εχω έξω". Ο σκυλος όπου και αν ειναι θα τα κάνει ρημαδιο χωρις επιβλεψη και ορια)

Ξαναδιαβασε λοιπόν ό,τι σου γράψαμε και μη στεκεσαι στην κριτική, αλλά στις συμβουλες!

Gaara

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2014
824
649
42
Athens
++++ σε ό,τι είπε η ghelly από πάνω, και θα προσθέσω πως πολλές φορές ο άνθρωπος χρειάζεται μία σφαλιάρα για να συνέλθει.

Η σφαλιάρα πολλές φορές είναι η κριτική, για να καταλάβει κάποιος που ακριβώς έσφαλε.

Και άνθρωπος που καταφέρνει να φιλτράρει την κριτική και την δεχτεί, τότε σίγουρα αναθεωρεί και αλλάζει πορεία σκέψης και ενεργειών.

Άνθρωπος που δεν τη δέχεται, όσες συμβουλές και να πάρει, κάποια στιγμή θα ξανακάνει τα ίδια λάθη, γιατί δεν θα έχει καταλάβει 100% τον λόγο του προβλήματος.

Ελπίζω να ανήκει η θεματοθέτρια στην πρώτη κατηγορία, να φτιάξει τη σχέση της με το λαμπ της, και σε κανα 3μηνο να μπει και να πει πως είναι όλα τέλεια.

OMBRE

Well-Known Member
15 Δεκεμβρίου 2013
59
0
Οπως ειπαν ολοι πιο πανω το σκυλακι με τις βολτες, αλλα κυριως με παιχνιδι-εκτονωση σε περιφραγμενο χωρο,θα διοχετευσει την ενεργητικοτητα του κι ετσι μεσα στο σπιτι δεν θα κανει ζημιες.
Τονιζω το παιχνιδι-εκτονωση, δηλ. πολυ τρεξιμο και κουραση, γιατι μια βολτα απλα περπατωντας δεν θα εκτονωσει το σκυλο.
Περνωντας ποιοτικο χρονο μαζι του ο σκυλος θα δεθει περισσοτερο μαζι σου και θα θελει να βρισκεται διπλα σου, χωρις ναχει το μυαλο του στις αταξιες.
Οσο αφορα το τραβηγμα στη βολτα, υπαρχουν τροποι να το σταματησει, αλλα καλυτερα να σε συμβουλεψει καποιος εμπειρος, ωστε να γινουν σωστοι χειρισμοι, χωρις λαθη.

stellatd

Well-Known Member
27 Απριλίου 2011
151
30
45
chalkis
Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες! Για μεσα δεν το βλεπω ,τουλαχιστον για τωρα.Εδω τον λυνω και ριχνει κατω κ εμενα μεσα θα τα σπασει ολα. Αρχιζω με βολτες ,βασικη υπακοη και μαλλον με εκπαιδευτη. Το καλο ειναι οτι εσω και λιγο που θα ασχοκηθεις μαζι του.φαινεται να ακουει ευκολα.Αρα μαλλον δεν ειναι απο τα δυσκολα σκυλια.... Θα δουμε....
Και οσο για τις κριτικες...δεν με ενοχλησαν αυτες αλλα το γεγονος οτι εξεθεσα το προβλημα μου λεγοντας πως εγω το δημιουργησα και ψαχνω λυση και εσεις σταθηκατε στο ποιος δημιουργησε το προβημα και οχι στο οτι θελει να το διορθωσει και πως..;
Ευχαριστω .και παλι!

Last edited:

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Ο καταλληλος εκπαιδευτης σαφως θα βοηθησει στη βασική εκπαιδευση και στην προχωρημενη εκπαιδευση και σε ότι αλλο του ζητήσατε. Προφανως το πρόβλημα της συμπεριφοράς του όσο εσείς λείπετε ειναι ζητημα εκτονωσης και όχι υπακοης. Εχουν ατελειωτη ενεργεια τα ατιμα . Μηπως καμια πατεντα με τον οδηγό ενωμένο με το ποδήλατο, και φυσικα σε μη πολυσυχναστη απο αυτοκινητα περιοχη θα βοηθούσε; Θέλει βεβαιως προσοχή και για το σκυλο και για σας, το θετικο ειναι οτι μπορείτε να καλυψετε πολυ περισσότερα χιλιομετρα παρεα και ο σκυλος να εκτονωθει-κουραστει. Και θα πρεπει να γίνεται νωρίς το πρωι πριν φυγετε για τη δουλεια σας. Δεν ξέρω αν ειναι ορθη ως συμβουλη, ειναι απλως μια σκεψη.