Αυξημενες τιμες ενζυμου ALT και Αμμωνιας στο ηπαρ.

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.466
8.502
@medusa φαντάζομαι θα έχετε δοκιμάσει να τα κάνετε όλα αυτά, κάτω από το ταψί. Στο πάτωμα πχ. Μπας και του κακοφαίνεται λιγότερο του φουκαρά :unsure:
Η αιματοληψια την προηγουμενη φορα εγινε κατω στο πατωμα, μακρια απο το τραπεζι και με 4 ατομα απο πανω και εναν να περνει αιμα, απο το πισω ποδι, δε γινοταν αλλιως ... Πολυ στρες πραγματικα, σκεφτηκα οτι θα παθει καμια ανακοπη καμια μερα, τοτε βρηκε η τρανσαμιανση στα υψη. Τη προηγουμενη μερα, αποτυχημενη προσπαθεια σε αλλο γιατρο απο το κοπανημα εγδαρε ολο το ποδι και το ματωσε στο τραπεζι. Σημερα του εδεσε φιμωτρο με σκοινι κομπο στη μουρη και πισω, τα αλλα τα βγαζει, και παλι 3 ατομα κραταγαμε. Γι αυτο το Calmivet ενω δεν ειμαι υπερ του χαπακωματος, απο το να το βλεπω ετσι μου φαινεται ως καλη λυση. Πιστευω το τραυμα το ψυχικο που προκαλω στο γκρεμλιν και στη σχεση μας ειναι μεγαλυτερο.

Το μονο που δεν εχω δοκιμασει και το σκεφτομαι ειναι να φερω γιατρο σπιτι.
Αλλα ο διαολος πιστευω θα τον καταλαβει....εδω πηγα στο μπανιο κρυφα να μη με βλεπει, εβαλα μια σταγονα αλοιφη στο δαχτυλο, ανοιξα την πορτα και ειχε ηδη κρυφτει.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Μεγάλο πρόβλημα. Δεν μου έχει τύχει μέχρι τώρα. Δεν ξέρω τι θα έκανα :confused:
Ο Μαραγκός έχει την φήμη, ότι παίρνει πχ αίμα, μιλώντας με το άλλο χέρι στο τηλέφωνο, ακόμη και στα πιο δύσκολα. Μήπως κάποια στιγμή να δοκίμαζες.

• Like
Reactions: medusa

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.466
8.502
Μεγάλο πρόβλημα. Δεν μου έχει τύχει μέχρι τώρα. Δεν ξέρω τι θα έκανα :confused:
Ο Μαραγκός έχει την φήμη, ότι παίρνει πχ αίμα, μιλώντας με το άλλο χέρι στο τηλέφωνο, ακόμη και στα πιο δύσκολα. Μήπως κάποια στιγμή να δοκίμαζες.
Μου το ειχες ξαναπει για τον Μαραγκο και το εχω υποψιν μου, αλλα παει πολυ το κοστος μεταβασης εκει πανω χωρις αμαξι , συν 30 θα θελω για ταξι καθε φορα, δεν ειναι μονο το αιμα, ειναι γενικοτερα καθε εξεταση το θεμα. Ειτε αυτια, ειτε ποδι , ολα. Και ο προηγουμενος που πηγαιναμε τετοια φαση χαλαροτητας, ουτε που τον καταλαβαινεις ποτε το πηρε, το πρωτο χρονο δεν επερνε πρεφα καν ,ουτε το ενοιαζε το γκρεμλιν, αλλα πλεον ξεκιναει το στρες με το που μυρισει την αιθουσα και δει το τραπεζι. Επιδεινωθηκε η φαση το τελευταιο καιρο.

Ευελπιστω μηπως με το calmivet τις επομενες 2-3 φορες, τον παρω με το καλο, παιξω και ενα θεατρο χαρας και κανα καλο σετ λιχουδιες, δει υπο την επιδραση ηρεμιστικου οτι δεν εγινε και τιποτα παρα μονο καλα πραγματα και του φυγει λιγο ο φοβος και το στρες γενικοτερα (χαζομαρα σκεφτηκα ισως, αλλα δε χανω κατι).

• Like
Reactions: mareco

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.668
11.086
Athens
Όταν η Κάρλα για πρώτη φορά ανέβασε τιμές στο συκώτι ο Μαραγκός είχε αναφέρει ως πιθανά αίτια, εκτός από δηλητηρίαση, βλάβη σε συκώτι κλπ. και το σοκ. Ότι δηλαδή, σκυλιά που έχουν υποστεί σοκ για παράδειγμα από χτύπημα/τροχαίο έχουν σηκωμένες τιμές. Άρα όντως οι τιμές πιθανόν να αλλιώνονται όταν ο σκύλος είναι σε αμόκ.

Επίσης μου χει τύχει να βγει η Κάρλα σε αιμοληψία με 1/100 σε λεισμάνια και 1/100 σε ερλείχια σε γιατρό που την τρύπησε 6 (!) φορές για να βρει φλέβα. Τρεις μέρες αργότερα ξαναπήραμε αίμα στο Μαραγκό τελείως κουλ και οι τιμές ήταν μηδενικές. Γενικά δηλαδή το υπερβολικό στρες μπορεί να επηρεάζει και άλλες τιμές.

• Like
Reactions: medusa

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Περαστικα στο αλανι.
Εναλλακτικη "θεραπεια" για μυκητες(ή αλλεργια) δινω αυτο
https://www.xinospet.gr/product/luposan-βιοτίνη-130-χάπια-περ/
και βιταμινη ester C. Ταυτοχρονα καθαρισμους με μηλοξυδο ή και ποσιμη αλοη...ολα αυτα ειναι βοηθητικα αλλα πιστευω οτι αξιζουν τον κοπο.

Για το θεμα με τον γιατρο πιστευω οτι πρεπει να αρχισεις να τον πηγαινεις για "εκπαιδευτικο", κατι σαν εικονικη εξεταση ας πουμε και να αρχισεις να κανεις διορθωσεις μεχρι να παραιτηθει, να σταματησει να αντιστεκεται.
Αν εβλεπα οτι συνεχιζει θα χρησιμοποιουσα και prong για αυτο το σκοπο, οχι choke, οχι ηλεκτρισμο.
Αν δεν μπορεις η ιδια, τοτε ισως να χρειαζεται εκπαιδευτης, αλλα νομιζω οτι ειναι κατι που πρεπει να γινει για το καλο του.
Αν αποτυχει η εκπαιδευση, τοτε πας στα χαπια, αλλα νομιζω οτι του αξιζει να δοκιμασεις να τον "σπασεις" με "φυσικο" τροπο.
Τιποτα δεν θα αλλαξει στην σχεση σας, ξερει οτι υπαρχει αγαπη αναμεσα σας, ολα τα καταλαβαινει.

Sofiagiapantze

Well-Known Member
16 Δεκεμβρίου 2018
71
26
29
Καλησπέρα σας!
Εγώ με το μικρό μου yorkshire 3 ετών αντιμετωπίζω ένα θεματάκι με τα χολικά οξέα.

Συγκεκριμένα πριν από 7 μήνες είχε αυξημένες τιμές στο sgpt και ξεκινήσαμε την hepatic

Όλα ήταν εντάξει απλά πριν από 2 εβδομάδες μου έκανε κάποιους εμετούς και 2 φορές κάτι μικρές (σαν επιληπτικές κρίσεις) και κάναμε ξανά εξέταση στην sgpt που ήταν λίγο παραπάνω από το κανονικό , κάναμε υπέρηχο κοιλίας που βγήκε καλά και τέλος χολικά οξέα που ήταν υψηλά
Θα επαναλάβουμε την εξέταση χολικών οξέων και μετά θα δούμε αν θα προβούμε σε βιοψία του συκωτιού

Γνωρίζει κάποιος περισσότερα πάνω στο θέμα ? θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας.

Ευχαριστώ πολύ