Αυτοάνοσα νοσήματα

ntarko groenendael

New Member
17 Μαρτίου 2017
2
0
45
Καλησπέρα,
Έχω ένα βελγικό ποιμενικό 4 ετών αρσενικό. Τον τελευταίο καιρό η μύτη του εξωτερικά είναι ξηρή ενώ μέσα στα ρουθούνια έχει μύξες (ίσως πύον). Κατά τ' άλλα ο σκύλος είναι φυσιολογικός. Αρχικά πίστευα ότι οφειλόταν στον καιρό αλλά τελευταία παρατήρησα και αίμα μέσα στα ρουθούνια του. Επισκέφθηκα γιατρό και του έκανε διάφορες αιματολογικές εξετάσεις οι οποίες έδειξαν ότι ο σκύλος δεν έχει καλαζάρ ούτε ερλιχίωση αλλά έδειξαν αυξημένα λεμφοκύτταρα που κατά τον γιατρό παραπέμπουν σε αυτοάνοσο κ πρέπει να γίνει βιοψία για να βρεθεί για τι είδους αυτοάνοσο πρόκειται. Έμαθα ότι για θεραπεία χορηγείται κορτιζόνη αλλά πριν τη ξεκινήσω σίγουρα θα πάρω κ 2η γνώμη.

Σας παρακαλώ όποιος αντιμετωπίζει κάτι παρόμοιο ή γνωρίζει παραπάνω πράγματα ας με βοηθήσει γιατί έχω φρικάρει.
Ευχαριστώ

Χριστόφορος_Καρ

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2015
510
445
Αθήνα
2η γνώμη μόνο από άλλο γιατρό. Πήγαινε! να χάσεις τπτ δεν χάνεις να κερδίσεις μπορεί.
Τώρα άκου καμιά ιδέα που θα πουν τα παιδιά αλλά ο γιατρός ξέρει καλύτερα. Μην χάνεις χρόνο μπορεί να γίνει χειρότερα με το καιρό.

• Like
Reactions: archodea

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.023
ΑΤΤΙΚΗ
είναι λογικό να νιώθεις άγχος, ιδιαίτερα όταν υπάρχουν ενδείξεις προβλήματος χωρίς να έχεις σαφή γνώση του τι ακριβώς έχει ο σκύλος.Αν είναι αυτοάνοσο, ίσως να πρόκειται για πέμφιγα.

Το τι έχει όμως τελικά ο σκύλος και το τι θεραπεία θα ακολουθήσει είναι κάτι που θα σου πει ο κτηνίατρος σου. Προχώρησε στην βιοψία για να επιβεβαιώσετε ή όχι την υποψία του ιατρού.
Σε κάθε περίπτωση θα έχει ενδιαφέρον να ενημερώσεις το παρών θέμα για το αποτέλεσμα της βιοψίας αλλά και για την πορεία σας.

Εύχομαι να γίνει γρήγορα καλά ο σκύλος σου και να μας κάνεις μια παρουσίασή του.

• Like
Reactions: Orilis

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.672
11.096
Athens
To ΑΝΑ test δεν δείχνει για ύπαρξη αυτοάνοσου? (αλλά δεν δείνχει ποιο)
Επίσης κάνατε εξετάσεις και για άλλες ασθένεις όπως τοξόπλασμα, μπαμπέσια κλπ.?

ntarko groenendael

New Member
17 Μαρτίου 2017
2
0
45
Πρώτα απ' όλα ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας. Η αλήθεια είναι ότι είχα άλλο γιατρό αλλά πρόσφατα μετακόμισα κ μου είναι δύσκολο να τον πάω εκεί. Αυτός ο γιατρός δεν μου εξήγησε πολλά. Όπως κ να'χει θα τον πάω κ στον γιατρό που εμπιστεύομαι πριν αρχίσω οποιαδήποτε θεραπεία.
Μου είπε ότι έχει αυτοάνοσο οπότε λογικά έκανε το ΑΝΑ test. Επίσης έκανε το test για καλαζάρ κ ερλιχίωση κ βγήκε αρνητικό. (Όλες μαζί οι εξετάσεις στοίχισαν 100€). Για τοξόπλασμα κτλπ δεν ξέρω αν έχουν γίνει εξετάσεις αλλά με ενδιαφέρει να πάρω τις εξετάσεις στα χέρια μου. Γνωρίζετε αν μπορώ;

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.672
11.096
Athens
Πρώτα απ' όλα ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας. Η αλήθεια είναι ότι είχα άλλο γιατρό αλλά πρόσφατα μετακόμισα κ μου είναι δύσκολο να τον πάω εκεί. Αυτός ο γιατρός δεν μου εξήγησε πολλά. Όπως κ να'χει θα τον πάω κ στον γιατρό που εμπιστεύομαι πριν αρχίσω οποιαδήποτε θεραπεία.
Μου είπε ότι έχει αυτοάνοσο οπότε λογικά έκανε το ΑΝΑ test. Επίσης έκανε το test για καλαζάρ κ ερλιχίωση κ βγήκε αρνητικό. (Όλες μαζί οι εξετάσεις στοίχισαν 100€). Για τοξόπλασμα κτλπ δεν ξέρω αν έχουν γίνει εξετάσεις αλλά με ενδιαφέρει να πάρω τις εξετάσεις στα χέρια μου. Γνωρίζετε αν μπορώ;
Φυσικά και μπορείς - πρέπει να τις έχεις στα χέρια σου - έπρεπε να σου τις δώσει. Τα αποτελέσματα είναι δικά σου, όχι του γιατρού. Πάρτες και δες τι ακριβώς έχει κάνει, επίσης θα τις πας και στον επόμενο γιατρό.

Asmodeus

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2012
1.469
1.618
Καλησπέρα,
Έχω ένα βελγικό ποιμενικό 4 ετών αρσενικό. Τον τελευταίο καιρό η μύτη του εξωτερικά είναι ξηρή ενώ μέσα στα ρουθούνια έχει μύξες (ίσως πύον). Κατά τ' άλλα ο σκύλος είναι φυσιολογικός. Αρχικά πίστευα ότι οφειλόταν στον καιρό αλλά τελευταία παρατήρησα και αίμα μέσα στα ρουθούνια του. Επισκέφθηκα γιατρό και του έκανε διάφορες αιματολογικές εξετάσεις οι οποίες έδειξαν ότι ο σκύλος δεν έχει καλαζάρ ούτε ερλιχίωση αλλά έδειξαν αυξημένα λεμφοκύτταρα που κατά τον γιατρό παραπέμπουν σε αυτοάνοσο κ πρέπει να γίνει βιοψία για να βρεθεί για τι είδους αυτοάνοσο πρόκειται. Έμαθα ότι για θεραπεία χορηγείται κορτιζόνη αλλά πριν τη ξεκινήσω σίγουρα θα πάρω κ 2η γνώμη.

Σας παρακαλώ όποιος αντιμετωπίζει κάτι παρόμοιο ή γνωρίζει παραπάνω πράγματα ας με βοηθήσει γιατί έχω φρικάρει.
Ευχαριστώ
Ποσα λεμφοκυτταρα ειχε?