Αφιερωμένο στα σκυλιά καταφυγίων στις Η.Π.Α

nacho_DL

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2010
615
3
Αθηνα - Moσχατο
Δηλαδη τι...? Θανατωνονται τα σκυλια που εγκαταλειπονται στα καταφυγια?

Λιγο αστοχο το βρισκω το βιντεακι....και αδικο για την προσπαθεια των καταφυγιων... τουλαχιστον απο τα λιγα που ξερω για τα Ελληνικα καταφυγια.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Η αλήθεια είναι οτι και εγώ Διονύση δεν καταλαβα ποιος ο σκοπος αυτού του βιντεο...

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Ναι, nacho, δυστηχός στα καταφύγεια της Αμερικής, υπάρχουν πολλά σκυλιά που θανατόνωνται κάθε μήνα. Και η Sara πιστεύω μπορεί να στο επιβεβαιώσει αυτό που μένει Αμερική και ξέρει το πρόβλημα των καταφυγείων εκεί.

Αμαλία, δεν μιλάει για τα καταφύγεια της Ελλάδας, όπως γνωρίζεις στα καταφύγεια της Αμερικής (που το πρόβλημα είναι μεγάλο) πολλά σκυλιά θανατώνονται αν παρατηθούν εκεί. Ίσως έπρεπε να το γράψω στο θέμα ότι πρόκειτε για τα καταφύγεια Αμερικής. My BAD!!! Ίσως κάποιος Mod να μπωρεί να αλλάξει τον τίτλο του θέματος.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Η αλήθεια είναι πως στις ΗΠΑ και στον Καναδά (απ' όσο ξέρω, τουλάχιστον) υπάρχουν πολλά καταφύγια όπου θανατώνονται σκυλιά (τα λεγόμενα death pounds) που δεν τα θέλει κάποιος καινούργιος ιδιοκτήτης μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα...

Στις αρχές της παρουσίας μου στο forum, είχα ανοίξει ένα σχετικό θέμα, με τίτλο "Πως Μπόρεσες?", παραθέτωντας μία ελεύθερη μετάφραση ενός "δυνατού" κειμένου, που σε εικόνες είναι περίπου σαν το βίντεο του Διονύση...

Η αλήθεια είναι πως στην Ελλάδα τα καταφύγια δεν θανατώνουν σκυλιά, αλλά η ουσία του βίντεο (και του παλιότερου εκείνου κειμένου μου) δεν είναι τα καταφύγια, αλλά οι ..."μαμάδες". Και έχουμε καθημερινά τέτοια περιστατικά εγκατάλειψης...

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Παντως δε νομιζω ότι ενδιαφέρει αυτον που θα παρατήσει το σκυλο του αν θα καταλήξει σε καταφυγιο για να θανατωθεί, αν θα φαει φόλα, αν θα το πατήσει αυτοκίνητο κλπ.
Εμεις στην αντιπερα όχθη τα γνωρίζουμε αυτα και μόνο θλιψη και στεναχώρια μας προσφέρουν.. απο εδώ δε μπορούμε να κανουμε τιποτα... Ευτυχώς στα Ελληνικά καταφύγια δεν ισχυουν ούτε κατά διάννοια αυτα...
Γι αυτο εγραψα οτι δεν καταλαβα το σκοπο του βιντεο πιο πάνω...

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
ΟΚ, Αμαλία, mod είσαι, σβήστο τότε το θέμα, δεν θα σου πω και τίποτα, σιγά το πράγμα. :)
Οχι καλε σιγα μη το σβήσω! Τη γνώμη μου ειπα!

Η αληθεια είναι Διονύση οτι όταν διαβασα τον τίτλο του θέματος απο σενα νομιζα οτι θα είχες φτιαξει κανενα βιντεο με τα σκυλούνια του ΚΑΖ και ενθουσιάστηκα...

Last edited:

nacho_DL

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2010
615
3
Αθηνα - Moσχατο
Οχι εννοειται να μην σβηστει... πηρα και αφορμη για προβληματισμο, απο τις απαντησεις ....

Οταν λεμε οτι θανατωνονται σκυλια στα καταφυγια ΗΠΑ Καναδα Βελγιου και φανταζομαι και σε αλλες χωρες.... μιλαμε για σκυλια υγιη , χωρις προβληματικη συμπεριφορα , που απλα εγκαταλειφθηκαν?? Κι αν ειναι ετσι .... εμεις ειμαστε πισω κυνολογικα? (οχι οτι δεν ειμαστε....)
Ετσι ξερω και εγω να ελλατωσω τον αριθμο των αδεσποτων... σε μια βδομαδα....
Δεν μου φαινεται και πολυ φιλοζωικη η διαδικασια.....

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Δεν ξέρω 100% τους λόγους, αλλά έχω διαβάσει ότι οποιοδήποτε σκυλί έχει κάποιο σωματικό ή ψυχολογικό πρόβλημα που το δυσκολεύει να υιοθετηθεί (δηλαδή είναι επιθετικό, φοβικό, έχει 3 πόδια, κλπ) είναι τα πρώτα που εντάσωνται στην φάση της θανάτωσης. Δεν βάζω όμως και το χέρι μου στην φωτιά ότι παντού αυτό ισχύει.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.684
11.124
Athens
Παντως δε νομιζω ότι ενδιαφέρει αυτον που θα παρατήσει το σκυλο του αν θα καταλήξει σε καταφυγιο για να θανατωθεί, αν θα φαει φόλα, αν θα το πατήσει αυτοκίνητο κλπ.
Πολλοί νομίζουν ότι οι φιλοζωικές εδώ είναι μες στην τρελή χαρά, με λεφτά, με υποδομές κλπ. Έτσι τα παρατάνε λέγοντας "έλα μωρέ θα το μαζέψει η φιλοζωική". Ποντάρουν δηλαδή στις φιλοζωικές εν αγνοία τους και θεωρώντας ότι το σκυλί θα βολευτεί κάπως. Εδώ υπάρχουν άλλοι που νομίζουν ότι ο κτηνίατρος δεν πληρώνεται για τα αδέσποτα - το έχω δει και live αυτό.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Μερικά νουμερα απο 90 Βελγικα καταφύγια για το 2009 και 87 για το 2008
  • επιστροφή στον ιδιοκτήτη: 10.500/10.923
  • ευθανασία: 4.155/5.447
  • φυσικός θάνατος: 242/246
  • υιοθετήθηκαν: 17.644/17.729
  • Σύνολο: 32.541/34.345

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Alexia αυτό σημαίνει 30-35.000 νέοι σκύλοι σε καταφύγια του Βελγίου ανα χρόνο ή δεν κατάλαβα καλά τα νούμερα?

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Μια χαρά κατάλαβες
+ 35.000 γάτες απο τις οποίες γυρω στις 13.000 θανατώνονται και υπάρχει πρόταση υποχρεωτικής στείρωσης γατιών

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ναι, όντως στην Αμερική κάνουν πολλές ευθανασίες αν και έχουν μειωθεί κάπως με την αύξηση του εθελοντισμού και την προώθηση σκύλων προς υιοθεσία από no-kill καταφύγια. Το Μουφ π.χ. προέρχεται από high-kill καταφύγιο όπου έχουν 5000 αδέσποτα το χρόνο και κάνουν ευθανασία στα 2500 λόγω έλλειψης χώρου και χρημάτων. Το Μουφ τη γλύτωσε διότι ήταν καθαρόαιμο και δραστηριοποιήθηκε ο σωστικός όμιλος Αυστραλέζων που είναι ιδιαίτερα ικανός στην περιοχή.

Στην εκπομπή της Victoria Stilwell It's Me or the Dog είχε μια φορά ένα μαλάκα που ήθελε να ζευγαρώσει τα σκυλιά του και να γίνει ΒΥΒ, χώρια που τα σκυλιά του ήταν άγρια και απαίσια διότι τα κακομάθαινε. Οπότε η Βικτώρια τον πήγε βόλτα στο τοπικό καταφύγιο να δει το ψυγείο που βάζανε τα πτώματα των σκύλων στους οποίους κάνανε ευθανασία λόγω χώρου μέχρι να τα πάρουν για καύση, ο τύπος έγινε πράσινος από τη ναυτία και συνήλθε. Στο τέλος του επεισοδίου στείρωσε τα σκυλιά του και έβαλε μυαλό.

nacho_DL

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2010
615
3
Αθηνα - Moσχατο
Xοtikouli , εχουμε κανενα νουμερο για την Ελλαδα, ετσι για να δουμε , μιας και πληθυσμιακα ειμαστε κοντα με το βελγιο?

Παντως εντυπωσιακα νουμερα στις υιοθεσιες! ...Αλλα και αυτες οι 5000 περιπου ευθανασιες τον χρονο ειναι καπως ....

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Δε νομίζω να υπάρχουν επίσημα κατεγεγραμμένα νούμερα για την Ελλάδα.
Ακόμα και αν υπήρχαν όμως δεν θα μπορούσε να γίνει σύγκριση.
Σε πολλές χώρες οι αρθμοί των καταφυγίων αντιπροσωπεύουν το σύνολο των αδέσποτων/ανεπιθύμητων σκύλων.
Στην Ελλάδα είναι μάλλον η μειονότητα... Ή και να μην είναι, δεν υπάρχει τρόπος καταγραφής των χιλιάδων αδέσποτων σκύλων που βρίσκονται εκτός καταφυγιων.
Έστω δηλαδή ότι αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται σε καταφύγια, πανσιόν κλπ 5-10.000 σκύλοι (τυχαίο νούμερο). Πώς μπορούμε να ξέρουμε πόσοι ακόμοι ζουν στους δρόμους?

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.344
Μέλη
20.112
Νεότερο μέλος
Anastasia skia