Δερματίτιδες .

Xristos1988

Member
11 Σεπτεμβρίου 2025
7
0
36
Καλησπέρα υιοθέτησα έναν Τζομπανακο με Ψώρα από κυνοκομειοη οποία ήταν σε προχωρημένη κατάσταση την οποία αντιμετωπίσαμε όσο ήταν μωρό .
Πλέον 10 χρόνων και 40 κιλά παλικάρι βγάζει ετησίως δερματίτιδες τις οποίες αντιμετωπίζουμε με θεραπεία με Augmentin και malaseb .
Η Augmentin θεωρώ είναι βαριά για τα νεφρά οπότε θέλω να την αποφύγω .
Έχω γυρίσει έναν σωρό γιατρούς ανάμεσα τους και έναν δερματολόγο κτηνίατρο ο οποίος είναι στον Άλιμο ο οποίος μας προέτρεψε σε αυτήν την θεραπεία .
Σίγουρα μπορεί κάποια τροφή να προκαλεί την έξαρση και σίγουρα και οι καιρικές συνθήκες με την ζέστη δεν βοηθάνε .
Παρόμοιες δερματικές εμπειρίες και πως τις αντιμετωπίζεται ευχαριστώ .

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.983
20.417
Μήπως έχεις φωτό; Είναι γενικές δερματίδες ή μήπως hot spot πχ;
Τα δερματικά δυστυχώς είναι δύσκολα. Σίγουρα θέλει η περιοχή να είναι απόλυτα στεγνή και ότι συμπληρωματικά φαρμακευτική αγωγή, σου δώσει ο γιατρός σου. Αντιβίωση τώρα, εφ' όρου ζωής του, δεν ξέρω αν τελικά σου προσφέρει κάτι.

ΡΟΥΛΗΣ

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2018
194
66
66
O Ρούλης είχε σχεδόν κάθε χρόνο δερματικά προβλήματα κ χοτ σπότ,με πολυ ελαφρότητα και με ιδιες περιπου θεραπείες τον αντιμετώπισαν οι κτηνίατροι,αλλαξαμε 3 στην διάρκεια των ετων,πέρυσι τον πηγαμε σε δερματολόγο στο Χαλάνδρι,εκει μας άλλαξε την τροφή και μας ειπε να κανουμε 2 μπάνια με malaseb την εβδομάδα,εναν χρονο τώρα δεν εχουμε κανενα θέμα,γυρω στα 10 ειναι και ο Ρούλης,η τροφη που τρώει ειναι η Anallergenic της Royal Canin 8κιλη,να σημειώσω οτι ολες οι τροφές που του διναμε ηταν ακριβότερες και συστημένες απο τους πρωην κτηνίατρους του,αυτή την εδωσε ο δερματολόγος,

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.344
Μέλη
20.112
Νεότερο μέλος
Anastasia skia