Αmerican StaffordshireΤerrier

JohnG

Member
11 Ιουλίου 2011
7
0
Παιδια γεια σας ..
Εχω αποφασισει να ενταξω στην ζωη μου εναν Aμερικανο staff..
Eλλαδα βλεπω οτι εχουμε μονο ενα εκτροφειο και χωρις γεννες μεχρι τωρα..
Εχω διαβασει αρκετα για την φυλη ..Εμπειρος δεν θα το ελεγα οτι ειμαι εχει ο αδερφος μου ενα golder retriver το οποιο ειναι πολυ καλοσυνάτο και αγαπαει ολον το κοσμο..Οποτε αυτος θα ειναι ο κολλητος του δικου μου γιατι την σωστη κοινωνικοποίηση του..
Λετε να πεφτω αμεσως στα βαθεια με την επιλογη του Amstaff?
Βολτες θα εχει καθημερινα με τρεξιμο κλπ.
Δεν ειμαι ανθρωπος του κανaπε μα αρεσει η φυση ταξιδια κλπ..
Ρωτηστε με οτι θελετε..Αν υπαρχει καποιος με amstaff ας μου πει μερικα πραγματα γιατι αλλο να διβαζεις βιβλια κλπ και αλλο να εχεις προσωπικες εμπειριες..
Ευχαριστω..

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Δεν υπάρχει μόνο ένα. Υπάρχουν σίγουρα δύο. Δεν πιστεύω ότι πέφτεις στα βαθιά. Εύκολη φυλή-ίσως όχι τόσο όσο τα γκόλντεν ή τα λαμπραντορ αλλά όχι ιδιαίτερα δύσκολη. Αρκεί να κοινωνικοποιήσεις από νωρίς με σκυλιά φιλικά.

JohnG

Member
11 Ιουλίου 2011
7
0
Μονο για το staffdiamonds ηξερα..Να σε ρωτησω αν βαζαμε σε σειρα απο την πιο δυσκολη ξεροκεφαλη -φυλη στην πιο ευκολη απο τις εξης ρατσες..Rott,Boxer,Akita,Amstaff,G.Shepherd,Dogo argentino πως θα πηγαινε ?
Επειδη εχω γνωστους που εχουν καποιες απο αυτες τις ρατσες και ξερω πανω κατω πως συμπεριφερνται..
Μα αρεσουν παρα πολυ τα amstaff αλλα φοβαμαι μηπως δεν ειμαι ικανος..

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Τα Amstaff ειναι πιο ευκολα απο πολλα αλλα σκυλια, εαν μιλαμε παντα για σκυλια απο καλο εκτροφειο με τον σωστο χαρακτηρα. Το θεμα ηταν και θα ειναι οι σχεσεις τους με αλλα σκυλια οπως ειπε και ο Θανος. Ικανος γιατι να μην εισαι ; Εχεις 2 ποδια, 2 χερια, και 1 μυαλο ;
Ενημερωσου, κανε τα σωστα βηματα και γινε ενας σωστος ιδιοκτητης...:)

JohnG

Member
11 Ιουλίου 2011
7
0
Mορε εχω και ποδια και χερια αλλα δεν ξερω διαβαζω τοσα post και εδω μεσα και γενικα που τα περισσοτερα λενε στους αρχαριους ιδιοκτητες να πανε σε labrador ή golden ή κανενα αλλο μικροσωμο.
Αυτο που ειπες οτι ειναι πιο ευκολα απο πολλα αλλα σκυλια μου εδωσε αληθεια φτερα,μιας και νομιζα ακριβως το αντιθετο.
Καπου διαβασα παλι οτι τα amstaff ακομη και στο παιχνιδι οταν αρχιζουν και παιζουν δυναμικα μαζι σου βγαζουν δοντακια πολυ περισσοτερο απο αλλες φυλες.Βεβαια το κανουν για να παιξουν ..
Eχω διαβασει ολα τα Post εδω μεσα που αναφερονται σε amstaff αλλα ακομη μπερδεμενος ειμαι..

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.695
4.340
43
www.proudtobegreek.eu
Το μόνο θέμα που έχουν είναι οτι πρέπει να κοινωνικοποιηθούν με άλλα σκυλιά απο μικρά..κατά τα άλλα είναι όπως κάθε άλλη φυλή...Το staffdiamonds αν δε κάνω λάθος περιμένει γέννα σύντομα...το θέμα όμως δεν είναι πόσο γρήγορα θα πάρεις σκύλο αλλά να πάρεις απο σωστό εκτροφέα ώστε να μην έχεις προβλήματα μετά και για οτι χρειαστείς να είναι δίπλα σου!;)

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Εφόσον σου αρέσουν τα ΑMSTAF πάρε αυτή τη φυλή. Είναι πάρα πολύ ανθρωποκεντρικά ζώα και δένονται πάρα πολύ με τον ιδιοκτήτη τους. Εσένα δεν θα σου πουλήσει τσαμπουκά. Στα άλλα σκυλιά μπορεί. Και αυτό είναι θέμα χειρισμού. Δεν χρειάζεται να υποστείς 10+ χρόνια ζωής με ένα λαμπ ας πούμε για να *προπονηθείς* για ένα αμσταφ. Μην ανησυχείς για τίποτα. Διάβασε για τη ράτσα και δεν θα έχεις πρόβλημα. Και αν σε προβληματίζει τόσο πάρε θηλυκό. Αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση δύσκολη ράτσα. Τα δαγκωματάκια στην μικρή ηλικία είναι δεδομένα σε όλες τις ράτσες. Θα του δείξεις τη δυσαρέσκεια σου αφενός αφετέρου θα στρέψεις την επιθυμία του σε δάγκωμα με παιχνιδάκια tugs of war κλπ. Αν θές αμσταφ προχώρησε.

spyrou

Well-Known Member
13 Νοεμβρίου 2008
857
6
υπαρχουν σιγουρα 3 εκτροφεια φιλε μου ζητα λιστα απο τον κοε και ξεκινα την ερευνα σου

JohnG

Member
11 Ιουλίου 2011
7
0
Κοιταξτε αλλα σκυλια καθε μερα δυσκολο να βλεπω..Εκτος του αδερφου το golden που οπως ειπα θα ειναι ο κολλητος του..Η κοινηκοποιηση ειναι εφικτη με ενα αλλο σκυλο ή θελει πολλα σκυλια?
Μιας και σκυλοπαρκα δεν εχουμε στην περιοχη μου μιας και ειμαι απο επαρχια..
ιce και θανο εσεις βλεπω εχεις αγγλικο?Πως και δεν πειρατε αμερικανο?
Απο οτι διαβαζω τα αγγλκια ειναι πιο παιχνιδιαρικα ,πιο ευκολα στην εκπαιδευση και οχι τοσο ξεροκεφαλα..
Το σκευφτομαι και για αγγλικο αλλα μαλλον λεω να παω σε Amstaff.
Milva αυτο που σου ειπα για τα δαγκωματα πανω στο παιχνιδι του το εχεις παρατηρησει?Οτι δεν έχει καλό έλεγχο των σαγόνων του?Οτι μολις ανεβει λιγο η αδρεναλίνη γινονται καπως αγαρμπα?
Βασικα να υποθεσω οτι οσο ποιο ηρεμους γονεις εχει τοσο πιο ηρεμο θα ειναι και το κουταβι?
Θα πω στους εκρτοφεις τι θελω και ελπιζω να με βοηθησουν.

Εdit εχουν καποια site τα 3 εκτροφεια να παρω μια ιδεα?

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Πρώτον άγαρμπα γίνονται όταν εξιτάρονται και παίζεις έντονα μαζί τους, παλεύεις μαζί τους στο πάτωμα κυλιέστε κλπ. Εσύ θέτεις τα όρια του πόσο έντονα θές να παίξετε. Αν ενοχληθείς σταματάς και θα το κόψει και αυτός. Αν πάλι θές να μην κυλιέστε παλευετε κλπ απλά μην το κάνετε:p Δηλαδή μην φανταστείς ότι αφιονίζεται ο σκύλος και θα σου κόψει κανένα κομμάτι. Η κοινωνικοποίηση θέλει φιλικά σκυλιά. Οσο περισσότερα τόσο καλύτερα. Τώρα αν δεν έχεις στην περιοχή σου δεν χρειάζεται να μετακομίσεις και για το σκύλο... Απλά όταν βρείς ευκαιρία φέρνε τον επαφή με φιλικά σκυλιά. Και όταν αρχίσει τα κυριαρχικά του να τον κόβεις. Οταν δηλαδή παίζει έντονα μαζί τους και τους γρυλίζει η τα καβαλάει κλπ. Δεν χρειάζεται πανικός. Απλά του δείχνεις ότι δεν πρέπει να το κάνει. Προσωπικά πήρα αγγλικό γιατί είναι πιο μικρόσωμα και πίστευα ότι με μεγαλύτερο θα είχα πρόβλημα. Δεν είχα άλλη εμπειρία οπότε δεν ήξερα. Τώρα μετά από ένα χρόνο σχεδόν με το αγγλικό σταφ είμαι σίγουρος ότι και αμέρικαν να είχα δεν θα είχα κανένα πρόβλημα. Επίσης όταν πρωτοείδα αγγλικό στάφ σε ένα ταξίδι μου στην ολλανδία απλά το ερωτεύτηκα και υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι αν έπαιρνα σκύλο (για μέσα στο σπίτι) θα ήταν αγγλάκι σταφ. Είναι πάρα πολύ παιχνιδιάρικα και δεν είναι ξεροκέφαλα αρκεί να χτίσεις μια σωστή σχέση μαζί του και να επικοινωνείτε σωστά. Ξαναλέω συγκριτικα με τα σκυλιά που ανέφερες δεν είναι καθόλου δύσκολα. Ισως είναι λίγο πιο ζόρικα από τα μπόξερ. Αλλά συγκριτικά με τις άλλες φυλές που ανέφερες δεν υπάρχει σύγκριση στην ευκολία χειρισμού.

JohnG

Member
11 Ιουλίου 2011
7
0
Φιλοι μου με ενθαρρύνατε αρκετα θα ελεγα με τις συμβουλες σας..
Θανο αυτο το που λες οτι φοβηθηκες με το μεγαλωσομο και οτι θα εχεις προβλημα αφου ειναι ο πρωτος σου σκυλος, σε αυτη την φαση ειμαι ακριβως..
Αλλα εχω ολη την διαθεση να γινω καλος ιδιοκτητης..

toshko18

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2009
497
1
Bulgaria
diabesica.com
Και εγώ με τη σειρά μου να σου πω να προχωρήσεις αν σου αρέσουν τα amstaff. Συμφωνώ με όσα σου είπαν ήδη οι υπόλοιποι. Είναι ανθρωποκεντρικά και αξιαγάπητα σκυλιά. Να προσέξεις τον χαρακτήρα των γονέων και τις εξετάσεις για Ataxia

Εdit εχουν καποια site τα 3 εκτροφεια να παρω μια ιδεα?
Staff Diamonds Πάτρα - http://staff-diamods.weebly.com/
Ciconians Amstaffs Αλεξανδρούπολη - http://ciconians.com/
Atal Amstaffs Έδεσσα - δεν ξέρω αν υπάρχει site
Spartan Spear Πάτρα - δεν ξέρω αν υπάρχει site

Αν ξέχασα κάποιον παρακαλώ να συμπληρώσετε

JohnG

Member
11 Ιουλίου 2011
7
0
Παιδια υπαρχει καμια προτομιση απο τα 4?
Θα μιλησω βεβαια μαζι τους απλα αν καποιο παιδι απο δω ξερει για την δουλεια τους..

Last edited:

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Εγω σου προτεινω το Staff-Diamonds. Ειναι φιλοι μου και οι δυο, απο εκει πηρα τον σκυλο, ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο ολη την επαφη μας.

JohnG

Member
11 Ιουλίου 2011
7
0
Ναι βλεπω και στο site τους τα σκυλια ειναι αρκετα καλα..
Εχει καποιος απο τα αλλα 3 καμια προσωπικη εμπειρια?

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr