Βάρος Πίνσερ;

lilDayDreamer

Member
13 Αυγούστου 2011
18
0
Γειά σας! :D Έχω ένα πίνσερ που στις 11 του μηνός θα κλείσει τους 3 μήνες. Αυτή τη στιγμή είναι ήδη περίπου 2kg & 900gr ,σχεδόν δηλαδή 3 κιλά. Απο όσο γνωρίζω θα έπρεπε να ζυγίζει 4 κιλά ως ενήλικος (κάτι το οποίο φυσικά και δεν ελπίζω πια :rolleyes:) όμως αν κρίνω απο την αναπτυξή του μου φαίνετε πως θα γίνει γύρω στα 6-7 κιλάκια. Η αλήθεια είναι ότι ήταν γίγαντας σε σχ'εση με τις αδελφές του αλλά τελικά με τούμπαρε και έπεισα τον εαυτό μου ότι ήταν μεγαλύτερος μόνο και μόνο γιατί ηταν αρσενικός (όχι οτί δεν το ήξερα πως παραμυθιάζομαι, διπλάσιος ήταν αλλα λέμε εμείς τώρα :D) Τέλος πάντων θα ήθελα απλά να ρωτήσω αν το βάρος του είναι φυσιολογικό και αν υπάρχει κάποιο είδος τροφής που θα ευνοήσει την σωστή και υγιή αναπτυξη του. Προς το παρόν τρώει μόνο ξηρά τροφη όμως όταν τον πήρα ήτανε μπούλης (δεν άφηνε άλλο κουτάβι να πάει να φάει ο μπουνταλας:mad:), τώρα έχει αρχίσει να βρίσκει την γραμμή τουBoss..jpg

• Angry
Reactions: TheBestBoi

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Τελικα, από πού το πηρες το πινσερακι?
Αν το πηρες από πετ σοπ ή από γεννα καποιου φιλου, μην ψαχνεις ποιο είναι το κανονικο βαρος που θα φτασει.
Τα πινσερακια συχνα «νοθευονται» με άλλες φυλες και τελικα δεν μπορεις να βγαλεις ακρη βασει προτυπου, γιατι πολύ απλά δεν υπαρχει πλεον προτυπο.

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Καλημέρα κι από μένα.

Τα πράγματα με τα πιντσερ δεν είναι και τόσο εύκολα...
Υπάρσει το German Pitscher 14 με 20 κιλά και το Zwergpitscher ή Miniatur Pintscher 4-6 κιλά. Δυστυχώς τα μικροσκοπικά αυτά σκυλάκια που συναντάμε κατά καιρούς είναι είτε αποτέλεσμα κακής εκτροφής όπως στα Yorkies η οποία στοχεύει στο όσο πιο μικρό τόσο πιο καλό (και μοσχοπουλημένο) ή αποτέλεσμα διασταύρωσης με το English Toy Terrier (Black and Tan) [FONT=&quot]2.7‑3.6 kg[/FONT] ή και"καθαρόαιμα" English Toy Terrier, τα οποία είναι πολύ πολύυυυ δύσκολο να τα ξεχωρίσεις από τα Pintscher ειδικά άμα δεν έχεις ιδέα ότι υπάρχουν....

Μια χαρά είναι το σκυλάκι σου, ας μην τα καταντάμε ποντίκια τα σκυλιά... ;)

Προς μελέτη και διαφώτηση: http://www.fci.be/nomenclature.aspx

lilDayDreamer

Member
13 Αυγούστου 2011
18
0
Τον μικρο δεν τον πηρα απο pet-shop φυσικα! Οκ όταν άρχισα να πρωτοψάχνω σκύλο δεν ήξερα και πολλά απο την στιγμή όμως που έμαθα δεν θα έκανα ποτέ κάτι τέτοιο. Τον μικρό τον πήρα απο BYB. Έχω δει και τους δύο γονείς και το pedigree ενός απο αυτών. Και οι δυο γονείς ήταν νανόσωμοι (γύρω στα 4 κιλά ) και όπως είπα και όλα τα άλλα κουτάβια ήταν σαν στρουμφάκια μπροστά του (αλλά εμένα αυτός μου κατσε στο μάτι αυτόν πήρα γιατι είναι φανταστικος:D)
Δεν έχω πρόβλημα με τον σκύλο μου φυσικά, είναι υγιέστατος και πανέμορφος απλά αναρωτιόμουν αν είναι φυσικό για αυτόν να γίνει τόσο μεγάλος ή θα πρεπε να ανησυχήσω και να του αρχίσω δίαιτα thats all :)
Ευχαρίστω για τις απαντήσεις!

• Angry

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
To βάρος των γονιών αυτών καθ' εαυτών δεν επηρεάζει από μόνο του το βάρος των απογόνων. Μεγάλο ρόλο παίζει και η κληρονομικότητα και δεδομένου ότι δεν ξέρεις τίποτα για τους προγόνους των σκυλιών αυτών όλα είναι lotto.
Το pedigree που σου έδειξε ήταν του Κ.Ο.Ε. ? Αν όχι και πρόκειται για σκύλο από pet shop τότε είναι πολύ πιθανόν να μην ανήκει καν στο σκύλο που είδες.

Τελική παρατήρηση... έχω την εντύπωση ότι αστειευόσουνα αλλά για την μία στο 1000000 που το εννοούσες σοβαρά.... με τον έλεγχο της τροφής δεν ελέγχουμε το τελικό σωματικό βάρος ενός κουταβιού. Το κουτάβι θα αναπτυχθεί όπως ορίζει το dna του και κάνοντάς του δίαιτα απλά δεν θα είναι σωστή. Η μοναδική περίπτωση να κρατήσεις μικρό ένα κουτάβι σε μέγεθος και να του κόψεις την ανάπτυξη είναι απάνθρωπη και επώδυνη (αν και φρικτά διαδεδομένη σε όσους φημίζονται και διαφημίζονται για τα μικροσκοπικά πέραν του φυσιολογικού σκυλιά τους) την οποία για ευνόητους λόγους δεν θα αναφέρω. Πληροφοριακά εντελώς.

Είναι απολύτως φυσικό να γίνει ένα σκυλί 6 κιλών ο μικρός σου και όχι "τόσο μεγάλος".

lilDayDreamer

Member
13 Αυγούστου 2011
18
0
Φυσικά και δεν εννοούσα αλλαγή διατροφής για να "μείνει μικρο", ρώτησα γιατί γνωρίζω οτί γενικά αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα με την παχυσαρκία κατι που φυσικά δεν θα του έκανε καθόλου καλό και δεν θέλω να πέσω σε αυτή την παγίδα. Το να προσπαθήσω να αλλάξω κατ αυτόν τον τρόπο τον σκύλο μου δεν πέρασε καν απο το μυαλό μου!!!
Το pedigree απο την άλλη που ρώτησες ναι ειναι απο τον KOE όμως η γέννα δεν έχει δηλωθεί γιατί ο πατέρας δεν έχει pedigree. Τέλοσπάντων, ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και καλή σας μέρα

• Angry