Βήχας, αποπαρασίτωση?

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Η Ζηνα τις τελευταιες μερες παρουσιασε βηχα. Όχι κατι πολύ εντονο αλλά ουτε και ασημαντο. Την πηγα εδώ στον γιατρο αλλά δεν βρηκε κατι.

Εχει ως γνωστον το θεμα με την λεϊσμανιωση, αλλά πλεον η κατασταση θεωρειται ελεγχομενη και καναμε πληρεις εξετασεις πριν καμια δεκαρια μερες στην Πανεπιστημιακη κλινικη.
Ακτινογραφια ειχαμε κανει πριν κανενα διμηνο (όλα καθαρα) και θα ξανακανουμε αρχες Ιουνιου.

Εχω την υποψια ότι οφειλεται στην αποπαρασιτωση. Πιθανον το εχω παρακανει. Φοραει περιλαιμιο scalibor, αμπουλα advantix για μινι σκυλια και frontline σπρέι κάθε εικοσι μερες και τελος ψεκασμα με antiphlevotome σπρέι κάθε βραδυ αλλά μονο όταν ειμαστε στο κτημα. Στο μεταξυ την φαγουριζει και το scalibor αλλά αυτό είναι άλλο θεμα.

Υπαρχει περιπτωση να οφειλεται στα παραπανω ο βηχας? Οι δοσεις είναι αναλογες του μεγεθους της.
Μπορει να την επηρεαζει η γυρη της ανοιξης? Αν όχι, ποιες είναι οι πιθανες αιτιες?

Να σταματησουμε τουλαχιστον το frontline? Μαλλον δεν προσφερει κατι επιπλεον. Από τα υπολοιπα δεν νομιζω να πρεπει να σταματησουμε καποιο. Το antiphlevotome είναι σαν εξτρα ασπιδα για την επαναπροσβολη, την οποια φοβαμαι ιδιαιτερα.

ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.810
59
ΑΘΗΝΑ
Όντως μου φαίνονται πολλά.
Θα έκοβα το frontline και ίσως να άλλαζα
το antiphlevotome με σιτρονέλα.
Από την πανεπιστημιακή τι σου προτείνουν;

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Από το Πανεπιστημιο μου δωσανε τις παρακατω συνταγες:

1. Αμπουλα Advantix για μινι σκυλο, μια ανα μηνα (εγω βαζω καινουρια ανα 20 μερες).

ή εναλλακτικα

2. περιλαιμιο Scalibor + Frontline σπρέι

Εγω βαζω τα παντα λογω φοβου + antiphlevotome σπρέι, αλλά το Scalibor και το antiphlevotome τα βαζω μονο στο κτημα.
Στην ουσια τα μονιμα είναι το Advantix και το Frontline.

Λενε όμως ότι το Scalibor αν το βαζεις και το βγαζεις δεν κανει δουλεια.

Καλυτερα μαλλον να κρατησω την Αμπουλα Advantix + antiphlevotome σπρέι και να κοψω τα άλλα.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Αρη μου, πως βήχει η Ζήνα? Συνέχεια? Κάνει σαν να πνίγεται?
Ρωτάω γιατί εδω και κάποιες μέρες ο Τσούφι βήχει σαν να του έχει κολλήσει κάτι στο λαιμό και προσπαθεί να το βγάλει...δεν το κάνει συνέχεια...και μία φορά έβγαλε και άσπρο αφρό...

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Δυσκολο να το περιγραψω αλλά θυμιζει αρκετα αυτό που λες. Άλλες φορες παλι είναι υποκωφος ο βηχας.
Χθες στο κτημα ηταν σε καποια φαση εντονος και εκανε σαν να ηθελε να κανει εμετο, όχι λογω στομαχικων διαταραχων αλλά για να αποβαλλει κατι, αλλά δεν εβγαζε τιποτα.
Μπορει να φταιει η βλαστηση, μπορει ομως και η κουραση γιατι ετρεχε δυο μερες ασταματητα.
Σημερα είναι ολη μερα εντελως καλα.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Αμαν ρε Αρη,αυτο δεν ειναι πια σκυλι,αυτο ειναι πειραματοζωο.
Χαιδεψε την στο λαρυγγι,και δες αν προκαλεις βηχα με αυτο.
Το βλεπω περισσοτερο για Κεννελ βηχα,ενα εμβολιο θελει δεν ειναι τιποτα,αλλα μαζι με τα υπολοιπα ειναι ισως πολυ.
Εχω χασει σκυλι απο υπερβολες Αρη,δεν αντεχει τα πολλα φαρμακα και τα χημικα η καρδια του σκυλου.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Καλυτερα μαλλον να κρατησω την Αμπουλα Advantix + antiphlevotome σπρέι και να κοψω τα άλλα.
και εγώ αυτόν τον συνδυασμό ψηφίζω αν και θα άλλαζα το antiphlevotome σε σιτρονέλα..

Eπίσης κανονικά για να έχεις θεωρητικά πλήρως κάλυψη πρέπει να φοράς και Scalibor..αλλα επειδή φέτος το έχει παρα κάνει σαν να έχει δυναμώσει την ισχύ του.., αναγκαστικά κόβουμε όσοι έχουμε αλλεργίες..

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ηλια, συχνα την χαϊδευω κατω από τον λαιμο και αυτό ποτέ δεν της προκαλει βηχα.

Κατια, γι αυτό ειπα να κοτσάρω και το σκαλιμπορ αλλά μαλλον της πεσανε πολλα.

Και την Ηρα την φορτωνω οταν ειμαστε στο κτημα, γιατι κοιμαται εξω, αλλά δεν φαινεται να την ενοχλει. Της την δινει βεβαια το φσιτ του σπρέι και τρεχει να κρυφτει.

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
εγω θα κραταγα ,οπως και κραταω, scalibor,advadix,σιτρονελα και λαμπα για τα κουνουπια,μυγες κλπ σε αντιθετη πλευρα απο αυτη των σκυλιων,τοσα χρονια δεν ειχα κανενα προβλημα
αλλα επειδη ειμαι ανασφαλης απο φετος θα χρεισιμοποιω και k-othrin για το χωρο μια φορα το μηνα

Aρη ναι μπορουν τα σπρει να προκαλεσουν βηχα ,αν ομως ειναι οπως λεει ο omarock Kennel Cough θα πρεπει να παρει αντιβιωση ,εχεις κανει pneumodog ? αν δεν εχεις κανει και ειναι βηχας εκτροφειου ,θα πρεπει να παρει αντιβιωση να περασουν 15 μερες να κανεις εμβολιο και μετα παλι να περα σουν αλλες 15 μερες και παλι αλλη μια επαναλληψη εμβολιου ,επισης υπαρχει προαιρετικος ενδορινικος εμβολιασμος μετα απο το pneumodog που κανει πολυ καλη δουλεια

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Οχι, δεν εχουμε κανει pneumodog. Δευτερη μερα σημερα χωρις καθολου βηχα. Συμπτωματικα λειπει η βλαστηση και το σκαλιμπορ.
Θα μιλησω παλι με τους γιατρους ομως και θα δουμε.
Ευχαριστω πολυ Κρινα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.322
Μέλη
20.086
Νεότερο μέλος
xaskoulini