Βίασαν και σκότωσαν σκύλο

Status
Κλειδωμένο θέμα

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.695
4.340
44
www.proudtobegreek.eu
Το θέμα είναι οι ανωμαλάρες που κυκλοφορούν παντού...και έχω την εντύπωση οτι αυξάνονται(ίσως φταίνε αυτά που μας ψεκάζουν!:rolleyes:)!Δυστυχώς τους συναντάει κανείς σε όλο τον πλανήτη..μακάρι να ίσχυε το έγκλημα και τιμωρία και η τιμωρία σε κάθε περίπτωση να ηταν ανάλογη!
Σας παρακαλώ να παραμείνουμε στο θλιβερό θέμα μας...τα άλλα περιττεύουν...ευχαριστώ!

Last edited:

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Τα "σπιτια" παραμενουν στη θεση τους.
Οι "ενοικιαστες" αλλαζουν.
Αν έχεις προβλημα με το ¨γειτονα¨σου που μενει στο απεναντι σπιτι και ο γειτονας πεθάνει ή φύγει κι έρθει να μείνει άλλος, θα συνεχισεις να εχεις προβλημα με το σπιτι;
Ποιοι ενοικιαστες και ποια σπιτια? Δεν με βλεπω ως "ενοικιαστη" στην Ελλαδα αλλα ως οικοπεδουχο!

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Ποιοι ενοικιαστες και ποια σπιτια? Δεν με βλεπω ως "ενοικιαστη" στην Ελλαδα αλλα ως οικοπεδουχο!
Μαλλον δεν καταλαβες τι θελω να πω.

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Παραμονές της εθνικης μας γιορτης ας μη λέμε τετοια πράγματα. Ο,τι έγινε έγινε και ειχε ένα σκοπο, αν δεν τον βλεπουμε και καθομαστε στη μιζερια που θέλουν να μας περασουν, ειμαστε αξιοι της μοιρας μας.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Αυτά τα πράγματα μου φαίνονται πραγματικά απίστευτα. Για μένα άτομα που φτάνουν σε τέτοιες καταστάσεις είναι άκρως οριακές προσωπικότητες με κάποιο ψυχιατρικό υπόβαθρο. Τέτοια περιστατικά προφανώς συμβαίνουν σε όλα τα μέρη του κόσμου. Το θέμα είναι κατά πόσο το ανέχονται οι κοινωνίες. Και προφανώς κάποιες κοινωνίες είναι πιο ανεκτικές ενδεχομένως απο κάποιες άλλες. Σε αυτό παίζουν ρόλο πολλά πράγματα όπως η παιδεία, οι γονείς, το σχολείο, η κοινωνία κλπ. Όσο για τους γείτονες εγώ που μένω σε μέρος που απέχει μόλις 700 μέτρα απο την γείτονα χώρα έχω να πω οτι καλοί και κακοί άνθρωποι υπάρχουν παντού. Οι πολιτικές είναι που φανατίζουν τον κόσμο και διαιωνίζουν αυτήν την κατάσταση...

grekos

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2010
468
4
Μικροοργανισμός
Σωστός, εν γένει και θα ήσουν απόλυτα σωστός, αν δεν έβαζες το επίθεμα (κλισέ, πλέον - όσα δε φτάνει η αλεπού, καθώς και πολλές άλλες παροιμίες του θυμόσοφου Ελληνικού λαού;)) που τόνισα, Βαγγέλη...

Διάβασα το θέμα με μεγάλη προσοχή (αν προσπαθήσω να ξεχάσω τη θλίψη και τους προβληματισμούς που μου προκάλεσε)...

Θάθελα μόνο να σχολιάσω, ρωτώντας όλους τους άντρες - συμμετέχοντες: Εχετε πάει στο στρατό? Εχετε συναντήσει νεαρούς φαντάρους από την Ελληνική κτηνοτροφική επαρχία? Σαν έχουν αφηγηθεί τίποτα? Ήταν ελάχιστοι ή ήταν πολλοί κατά τη γνώμη σας?

Δεν ξέρω, μπορεί πλέον η Ελλάδα να έχει εκσυγχρονιστεί, αν και, δυστυχώς, δεν έχω τέτοια αντίληψη...
Οταν, όμως, πήγα στο Πολεμικό Ναυτικό (στο Πολεμικό Ναυτικό, που τότε ήταν το πιό "κυριλέ" όπλο!!!) το 1984, έπαθα μεγάλη "ήττα", διαπιστώνοντας πόσοι νεαροί Ελληνες ήταν ήδη κτηνοβάτες (και όχι μόνο)...:(

Έχω προσπαθήσει, πραγματικά έντονα, να καταλάβω την συγκεκριμένη σου δημοσίευση, μα

κατακλείστηκα από την περίφημη αποτυχία.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
παράδοξο καθότι φημίζεσαι για οξύνοια αρκετή.......

εγώ αντιλαμβάνομαι πως επισημαίνει ότι η κτηνοβασία είναι πολύ συνηθισμένη (ανευ φόνου βέβαια....)
προσωπικά έχω διαπιστώσει και εντονότερη συμπάθεια προς τα δεκτικότερα μηρυκαστικά απο τον "ποιμένα"

μπουλης

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2010
752
306
n.smirni
εγώ αντιλαμβάνομαι πως επισημαίνει ότι η κτηνοβασία είναι πολύ συνηθισμένη (ανευ φόνου βέβαια....)
προσωπικά έχω διαπιστώσει και εντονότερη συμπάθεια προς τα δεκτικότερα μηρυκαστικά απο τον "ποιμένα"
Πανω στο παθος, εχουν συμβεί τα μοιραία....

babster

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2010
118
0
Ένα θέμα δύο σκέλη κτηνοβασία και ελληνοτουρκική "φιλία".

Για το πρώτο, η κτηνοβασία δυστυχώς υπάρχει και μάλιστα σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι νομιζουμε. Όπως έιπε και ο johnk τέτοιες ιστορίες υπάρχουν άπειρες. Δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Προφανώς καταδικαστέο, αλλά από έκει και πέρα τι? Τίποτα, και λέω τίποτα γιατί όσοι νόμοι και αν γραφούν, όσο και αν εφαρμοστούν, το πρόβλημα δε χτυπιέται στη βάση του, που να δεις τι κάνει ο καθένας σπίτι του? Το κλειδί για εμένα είναι η παιδεία, όπου δεν υπάρχει παιδεία τα φαινόμενα αυτά θα συνεχίζουν να υφίστανται. Δε μπορείς να κατηγορίσεις τον κάτοικο του βουνοχωρίου για κάτι που δε διδάχτηκε ποτέ, αυτός κάνει ότι ο παπούς, ότι ο ξάδερφος και ούτω καθ εξής. Το ίδιο ισχύει και για τις πόλεις και όπου δεν φτάνει η παιδεία ή όπου είναι ελλιπής.

Για το δέυτερο, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις. Τι να λέμε τώρα, μεγαλώσαμε με ιστορίες φρίκης από γιαγιαδες και παππούδες, όποιος μισεί τους τουρκούς καλά κάνει, δεν μπορώ να τον κατηγορίσω για τίποτα. Ούτε σαν φίλους μπορώ να δω τους τούρκους για τον πολύ απλό λόγο, ούτε αυτός με θέλει για φίλο. Τι μπορεί να γίνει? Να σκοτωθούμε μετάξύ μας? Σίγουρα όχι, εγώ θέλω να μην ενοχλώ κανένα και να μην μ ενοχλούν και αυτο ισχύει για όλους τους λάους. Το "μακρία και αγαπημένοι" δε βγήκε τυχαία. Ο καθένας στην μεριά του και δεν χρειάζονται ούτε φιλίες ούτε έχθρες.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
άσχετο
και αν και η μέρα δεν είναι η καταλληλότερη περι ελληνοτουρκικής φιλίας

όσο κόσμο ξένο γνώρισα
αν παραμερίσεις τα πάντα και αφήσεις μόνο τον άνθρωπο
με τους τούρκους είχα πολλά να πώ και να μοιραστώ
με κάτι βέλγους και λοιπούς γότθους κλπ......δυσκολευτηκα ιδιαιτέρως

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
τα σύνορα που χωρίζουν τα έθνη, την κουλτούρα, την παιδεία, την φιλοσοφία, την ανθρωπιά και την ευαισθησία είναι ανθρώπινα κατασκευάσματα.......

ο πλανήτης Γη είναι ένας.....
αλλά τα συμφέροντα είναι πολλά.....

γνωρίζω προσωπικά περιστατικό επαναλαμβανόμενης κτηνοβασίας σε παραγωγικά ζώα που γίνεται με την ανοχή ολόκληρης της μικρής κοινωνίας ενός χωριού....
οι λεπτομέρειες είναι περιττές....:(

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
σαφώς και υπάρχουν διαχωρισμοί που είναι ανθρώπινα κατασκευάσματα

όμως
υπάρχουν και κλιματολογικές συνθήκες οι γεωγραφικές οι οποίες δημιουργούν διαφορετικό τρόπο ζωής και κατ επέκταση έντονες διαφορές στην κουλτούρα
άλλο οι θαλασσινοί λαοί και άλλο οι βουνίσιοι
και για να επανέρθω στο παράδειγμά μου
άλλο οι "του βάλτου" και άλλο οι "της παραλίας"
και ναι μεν είμαστε όλοι άνθρωποι και όταν το θυμόμαστε αυτό θέλουμε όλοι τα ίδια πράγματα άρα δεν μας χωρίζει τίποτα ουσιαστικό
αλλά εγώ μεγάλωσα Ελλάδα και έχω μάθει "έτσι" στην λιακάδα στην αλάνα στην παραλία στο χώμα ,και θέλοντας και μή είμαι "έτσι"

καταλήγοντας
δεν είμαστε όλοι οι άνθρωποι ίδιοι-ούτε όλοι οι λαοί
και με τους τούρκους μοιάζουμε περισσότερο απο ότι με ...τους σουηδούς

grekos

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2010
468
4
Μικροοργανισμός
Οι μικρές ελληνικές κοινότητες και ειδικότερα δε οι ορεινές έχουν την συνήθης παρακάτω δομή.

Τους χωρικούς που ανέχονται.

Τον δάσκαλο για να δασκαλεύει την μεικτή τάξη.

Το αστυνομικό όργανο για να επιβάλει τον νόμο στην τάξη.

Τον ιερέα για να επιβάλει τον λόγο του θεού στο ποίμνιο του.

Τον τρελό για να μας θυμίζει ότι κάτι δεν κάνουμε σωστά.

Στον κόσμο του δασκαλάκου όλοι είναι ξύλα απελέκητα.

Στον κόσμο του αστυνομικού οργάνου κλεφτοκοτάδες.

Στα μάτια του πάτερ όλοι αμαρτωλοί.

Στα μάτια του τρελού, όλοι περίεργοι και σαλεμένοι.

Στου χωρικού τα μάτια σκληρός βίος.

Αυτή την ιδιότητα ίσως να πρέπει να προσπελάσουμε ορεινοί και μη.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
η πολυποικιλότητα και τα συνεπακόλουθά της που υπάρχει αντικειμενικά στην Γή/φύση/....θα έπρεπε να είναι στοιχεία προσέγγισης της διαφορετικότητας της κουλτούρας και της νοοτροπίας και αφορμή για να κάνουμε την ζωή μας πιο πλούσια και ενδιαφέρουσα και όχι να είναι πηγή φόβου και αντιπαράθεσης...

τι να κάνω βρε Βαγγέλη που εγώ είμαι του βουνού και εσύ της παραλίας....:):D

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Όποιος από τους από πάνω είναι ο Βαγγέλης, του εύχομαι χρόνια πολλά και καλά.

(νομίζω είναι ο κοκόνις;;;;;;;;))

Status
Κλειδωμένο θέμα