Βαθύ κόψιμο

Psarrianos

Member
18 Ιανουαρίου 2014
8
0
Καλησπέρα σας,

Ξέρω ότι ζητάω από το πουθενά να μου απαντήσετε σε κάτι χωρίς να είμαι πολύ καιρό μέλος στην κοινότητά σας αλλά δεν ξέρω τι άλλο μπορώ να κάνω.
Έχω ένα σκύλο (πόιντερ) και έκοψε το πόδι του αρκετά άσχημα. Είμαι σε απομακρυσμένο νησί χωρίς κτηνιατρική βοήθεια και γενικά περιορισμένες δυνατότητες... Τηλεφώνησα σε κτηνίατρο και μου είπε να του βάλω μία αλοιφή που έχω αλλά το πιθανότερο είναι ότι χρειάζεται ράμματα. Του έστειλα φωτογραφίες με το τραύμα αλλά δεν απαντάει. Θα ήθελα κάποιος που γνωρίζει να μου πει αν είναι απαραίτητα τα ράμματα και τι άλλο μπορώ να κάνω στην αντίθετη περίπτωση... (Το άσπρο στις φωτογραφίες είναι η αλοιφή, η πληγή δεν αιμορραγεί).

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
εγω θα ελεγα αφού ειχε καθαριστεί καλά, να εβαζες αντιβιωτικό σπρέυ.
Αλοιφη σε ανοιχτη πληγη... δεν ξερω, δεν μου καθεται. Αλλά σαφώς δεν εχω και γνώσεις κτηνιατρικες

Kimigaz

Well-Known Member
7 Απριλίου 2013
743
238
Goldenland
Δυστυχως εγω δεν ξερω να σου απαντησω! περαστικα ευχομαι στον σκυλο! Αληθεια, απο τι κοπηκε?

ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΑΝΟΣ

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2013
136
6
μυτιληνη
ΒΑΛΣΑΜΟΛΑΔΟ ειναι η λυση.το ιδιο ειχε παθει και ο αρης και πολυ χειροτερο απο το δικο σου και για καποιο λογο που δεν θυμαμαι δεν του εκανε ραμματα ο γιατρος και μου ειπε τρεις φορες την ημερα βαλσαμολαδο και οντως εκλεισε μονο του σε 10 μερες...

Psarrianos

Member
18 Ιανουαρίου 2014
8
0
Ο σκύλος μένει σε εξωτερικό χώρο αλλά δεν υπάρχει κάτι που να μπορούσε να του προκαλέσει τέτοιο τραύμα. Ξαφνικά τον είδαμε που είχε την πληγή οπότε δεν ξέρω από τι το έπαθε και πότε το έπαθε. Προς το παρόν δεν δείχνει να ενοχλείται ή να έχει αλλάξει συμπεριφορά και όταν του βάλαμε την αλοιφή δεν πονούσε...

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Καλώς ήρθες!

Όπως διαπιστώνεις ήδη, δεν χρειάζεται να είσαι καιρό μέλος για να έχεις απαντήσεις.
Από τις φωτογραφίες τουλάχιστον, δεν φαίνεται σαν κάτι που δεν μπορεί να κλείσει με απλή περιποίηση του τραύματος.
Λαμβάνεις υπόψη σου βέβαια, ότι οι απαντήσεις όλων μας είναι εμπειρικές, σημαντικότερη όλων εξακολουθεί να είναι η γνώμη του γιατρού.

Περαστικά του

Psarrianos

Member
18 Ιανουαρίου 2014
8
0
Όντως το διαπίστωσα και με το παραπάνω και σας ευχαριστώ ΠΟΛΥ όλους για αυτό. Επειδή δεν μπορώ να βρω το γιατρό και δεν γνωρίζω τι άλλο να κάνω εκτός από την αλοιφή που μου είπε πρωί-βράδυ (μετά έκλεισε το τηλέφωνο, μάλλον είχε δουλειά), πρέπει να το τυλίξω με κάτι για να μην είναι εκτεθειμένο το τραύμα;

ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΑΝΟΣ

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2013
136
6
μυτιληνη
δεν νομιζω οτι ειναι καλη ιδεα να το τυλιξεις αλλα ας σου απαντησει σε αυτο καποιος πιο εμπειρος...μου φαινεται περιεργο που σου ειπε να βαλεις κρεμα σε ανοιχτη πληγη...μηπως να ζητησεις και τη γνωμη ενος αλλου γιατρου που θα σε ακουσει πιο προσεκτικα??παντως μην αγχωνεσαι,δεν ειναι κατι που δεν θα κλεισει...

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Όντως το διαπίστωσα και με το παραπάνω και σας ευχαριστώ ΠΟΛΥ όλους για αυτό. Επειδή δεν μπορώ να βρω το γιατρό και δεν γνωρίζω τι άλλο να κάνω εκτός από την αλοιφή που μου είπε πρωί-βράδυ (μετά έκλεισε το τηλέφωνο, μάλλον είχε δουλειά), πρέπει να το τυλίξω με κάτι για να μην είναι εκτεθειμένο το τραύμα;

Παρε αλλον κτηνιατρο, ανεξάρτητα αν ειναι δικός σου, στείλε του με μέιλ τις φωτογραφίες και περιμενε απαντηση. Δεν ειναι κατι που θελει ιστορικό του σκύλου και αυτη τη στιγμή εισαι χωρις κτηνιατρο. Αρα δεν χρειάζεσαι τον κτηνιατρο ΣΟΥ. (δεν ξερω αν γινομαι κατανοητη... εφαγα και ηπια κατι μπύρες)

Psarrianos

Member
18 Ιανουαρίου 2014
8
0
Απλά τον γνωρίζω χρόνια αυτόν τον γιατρό και ξέρει το σκύλο, για αυτό πήρα μόνο αυτόν. Αλλά θα ψάξω να ρωτήσω και κάποιον άλλο να δω τι παίζει με την αλοιφή...

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Απλά τον γνωρίζω χρόνια αυτόν τον γιατρό και ξέρει το σκύλο, για αυτό πήρα μόνο αυτόν. Αλλά θα ψάξω να ρωτήσω και κάποιον άλλο να δω τι παίζει με την αλοιφή...
ποια αλοιφη ειπι? fucidin???
επρεπε να εχει καθαριστεί πρωτα η πληγη και μετά να μπει κατι αλλά όχι αλοιφη μεσα σε τραύμα. Γι'αυτο ειπα γia aντιβιωτικό σπρέυ, pulvo klp

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
Σε τραύμα που είχε η δικιά μου ο γιατρός μας είχε πει να βάζουμε μια αλοιφή για ανθρώπους, αν θυμάμαι καλά τη λέγαν bactroban, και να δίνουμε αντιβίωση προληπτικά για μερικές μέρες προκειμένου αν πάει κάποιο μικρόβιο να μπορέσει ο οργανισμός να το αντιμετωπίσει αποτελεσματικά (αρχικά μας είχε προτείνει μία κτηνιατρική αλλά τελικά δώσαμε augmentin).
Δεν είμαι κτηνίατρος οπότε δεν έχω ιδέα αν αυτά θα ταίριαζαν στην περίπτωση του τραύματος του δικού σου σκύλου.
Όταν τον ρώτησα αν χρειάζεται να το καλύψω πχ με κάποια γάζα μου είχε πει ότι δε χρειάζεται αλλά μετά τη βόλτα και πριν βάλω την κρέμα να πλένω το σημείο.
Τώρα αν ο σκύλος μένει έξω από τη μια λες ότι τον προστατεύεις αλλά από την άλλη αν δεν "αναπνέει" το τραύμα κλείνει πιο αργά.

Νομίζω ότι καλό θα ήταν να μην γλύφει το σημείο που έχεις βάλει την κρέμα.

Περαστικά!

Psarrianos

Member
18 Ιανουαρίου 2014
8
0
Ναι αυτή τη fucidin μου είπε, είναι αντιβιοτική.
Κάτι σχετικά με τη βόλτα που είπες. Κάνει να τον αφήνω να κινείται ή πρέπει να μένει όσο γίνεται ακίνητος για να μην τεντώνεται συνέχεια το δέρμα και η πληγή;

Last edited:

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.810
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Αυτή η πληγή μάλλον θέλει ράμματα.

Κατά τ' άλλα, προσωπικά χρησιμοποιώ υπεροξείδιο του υδρογόνου για ξέπλημα της πληγής και ιώδιο. Προσοχή μη γλείφει ο σκύλος την πληγή, αυξάνονται οι πιθανότητες να μολυνθεί.

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
ποια αλοιφη ειπι? fucidin???
επρεπε να εχει καθαριστεί πρωτα η πληγη και μετά να μπει κατι αλλά όχι αλοιφη μεσα σε τραύμα. Γι'αυτο ειπα γia aντιβιωτικό σπρέυ, pulvo klp
καθομαι και εξηγω αυτου του ψαριανου τι να κανει ακριβως..
ορο στεγνωμα με γαζα,οξυζενε στεγνωμα με γαζα,μπεταντιν παστα μετα γαζουλα και ενα ελφρυ δεσιμο ισα ισα να κραταει,γιατι ειναι σε σημειο που θα ανοιγοκλεινει..
απο τεμνον οργανο,μαχαιρι η κανενα βαρελι,η συρμα εγινε αφου εχει χαρακτηριστικες παρυφες και χειλη τραυματος..
τωρα οταν <<γιατρος>> του λει σκετη φουσιντιν απο το τηλεφωνο τι να πω..
και το πουλβο που λες καλο ειναι ειδικα τωρα που ειναι στεγνο πλεον..
αλλα η περιποιηση-καθαρισμος τραυματος ειναι με αλλο τροπο..
η φουσιντιν εχει βαζελινη.. αρα δεν αναπνεει σωστα αρα καθηστερει την επουλωση..
της εστειλα π.μ με λεπτομερειες τι να κανει και ακομα το ψαχνει..
τι θελω και βοηθαω..
συνηθως για καλο πας..
μετα το μετανοιωνεις !

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.515
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Φαινεται σαν τελειος επιφανειακο τραυμα- μονο το δερμα να ειναι κομμενο.
Εφοσον δεν αιμοραγει- δεν χρειαζεται και πολλα πολλα.

Πιο βασικο ειναι, να ειναι οσο το δυνατον καθαρα!
Εγω θα επαιρνα τον σκυλο για λιγες μερες μεσα στο σπιτι για να εχω καλυτερο ελεγχο, μεχρι να κανει ενα καρπαλο.

Εμποδισε τον σκυλο να το πειραξει, κυριος να το γλυφει!

Πλενε το τραυμα καθε μερα με οξυζενε ( ριξε μπολικο στην πληγη και σκουπισε μετα με γαζα) και βαλε μετα Fucidin.
Αμα δεις, οτι δημηουργειται πυον, θα πρεπει να συμβουλευτεις οποσδηποτε ιατρο, για αντιβιωση απο το στομα.

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
θελει σίγουρα καθάρισμα πριν την αλοιφη, ειτε με οξυζενε, με octanisept, με κάτι παντως.
τωρα οτι ξενο σωμα ειχε,αν ειχε το πεταξε εξω το αιμα..
περαστικα..
θεραπεια τραυματος απο το τηλεφωνο χωρις εικονα πρεπει να ειναι ματριξ φαση και ετσι

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
τωρα οτι ξενο σωμα ειχε,αν ειχε το πεταξε εξω το αιμα..
περαστικα..
θεραπεια τραυματος απο το τηλεφωνο χωρις εικονα πρεπει να ειναι ματριξ φαση και ετσι
δεν ειναι μόνο το ξένο σωμα που εκανε την πληγη, αλλά κυριως για μικρόβια στον περιβάλλοντα χωρο του σκυλου το λέω. Αλλά περαν αυτου, δεν βαζεις ποτε κατι σε πληγη και δη ανοιχτη χωρις καθάρισμα πρώτα.