Βαθύ κόψιμο

Psarrianos

Member
18 Ιανουαρίου 2014
8
0
Δεν το είδα το μήνυμα συγγνώμη... δεν ξέρω πού ακριβώς είναι κάθε τι στο φόρουμ... εγώ θα σε ευχαριστήσω για τις συμβουλές σου και ας το μετάνιωσες που με βοήθησες... είναι αδύνατο να βρεθούν όλα αυτά αφού φαρμακείο δεν υπάρχει και το αγροτικό ιατρείο είναι κλειστό το σ/κ... Θα προσπαθήσω να κάνω ό,τι μπορώ με την αλοιφή το betadin και καμιά γάζα...

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
Κάτι σχετικά με τη βόλτα που είπες. Κάνει να τον αφήνω να κινείται ή πρέπει να μένει όσο γίνεται ακίνητος για να μην τεντώνεται συνέχεια το δέρμα και η πληγή;
Εφόσον είναι στο πόδι υποθέτω ότι καλό θα είναι να είναι περιορισμένες οι μετακινήσεις του.
Και αν μπορείς, τουλάχιστον για αυτές τις μέρες, να τον βάλεις στο σπίτι για να είναι πιο προστατευμένος και εσύ να τον παρατηρείς καλύτερα.

Κατά τα λοιπά θα σου πρότεινα να κάνεις ότι σε συμβούλευσε ο ntoulis!
Όταν εγώ ζήτησα τη γνώμη του σε κάτι, ήταν Σαββατοκύριακο και δε μπορούσα να πάω στον κτηνίατρο, μου απάντησε πολύ αναλυτικά -και ευγενικά εφόσον δεν γνωριζόμασταν και δεν είχε και καμία υποχρέωση.
Αργότερα πήγα στον κτηνίατρο και μου απάντησε ακριβώς το ίδιο. :)

Psarrianos

Member
18 Ιανουαρίου 2014
8
0
Δεν ξέρω κατά πόσο είναι εύκολο να μπει στο σπίτι ο σκύλος αφού δεν έχει μάθει για κάτι τέτοιο (είναι κυνηγόσκυλο). Και δεν με νοιάζει που θα τα σπάσει όλα, θα γεμίσει τρίχες ο κόσμος, θα τα κάνει όπου βρει κτλ. αλλά νομίζω ότι και ο ίδιος θα τρελαθεί γιατί δεν του αρέσουν γενικότερα οι κλειστοί χώροι...

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
Δεν το είδα το μήνυμα συγγνώμη... δεν ξέρω πού ακριβώς είναι κάθε τι στο φόρουμ... εγώ θα σε ευχαριστήσω για τις συμβουλές σου και ας το μετάνιωσες που με βοήθησες... είναι αδύνατο να βρεθούν όλα αυτά αφού φαρμακείο δεν υπάρχει και το αγροτικό ιατρείο είναι κλειστό το σ/κ... Θα προσπαθήσω να κάνω ό,τι μπορώ με την αλοιφή το betadin και καμιά γάζα...
περαστικα..
τα κλινικα δεν ειναι το φορτε μου σορι..
τα αφτερ κλινικα ειναι..
δεν το μετανιωνω ..απο την βιασυνη δεν ειδα οτι εισαι καινουργιος..
σορι

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.415
Δεν ξέρω κατά πόσο είναι εύκολο να μπει στο σπίτι ο σκύλος αφού δεν έχει μάθει για κάτι τέτοιο (είναι κυνηγόσκυλο). Και δεν με νοιάζει που θα τα σπάσει όλα, θα γεμίσει τρίχες ο κόσμος, θα τα κάνει όπου βρει κτλ. αλλά νομίζω ότι και ο ίδιος θα τρελαθεί γιατί δεν του αρέσουν γενικότερα οι κλειστοί χώροι...
Αυτό, μπορείς τουλάχιστον να το δοκιμάσεις, από την στιγμή που υπάρχει ανάγκη.

Εχεις λάβει ήδη, σημαντική βοήθεια από τους συναγωνιστές εδώ, αλλά να σου πω μόνο το εξής έξτρα...αφού είναι τόσο δύσκολες οι συνθήκες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης του σκύλου σου [φαντάζομαι και οι δικές σας] καλό θα ήταν, να έχεις πάντα στο σπίτι σου, ένα πλήρως ενημερωμένο φαρμακείο [δες εδώ πχ], για κάθε ώρα ανάγκης και να έχεις έστω και εκτυπωμένες, οδηγίες για πρώτες βοήθειες. Μπορεί κάποτε, να συμβεί κάτι πολύ σοβαρότερο, και να πρέπει να πράξεις άμεσα. Το κάθε φόρουμ, δεν θα μπορεί δυστυχώς να σε βοηθήσει, τόσο πολύ.

Περαστικά στον σκύλο σου. Δεν φαίνεται να έχει κάτι σοβαρό, αλλά να προσέχεις να μην μολυνθεί.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Αυτή η πληγή μάλλον θέλει ράμματα.

Κατά τ' άλλα, προσωπικά χρησιμοποιώ υπεροξείδιο του υδρογόνου για ξέπλημα της πληγής και ιώδιο. Προσοχή μη γλείφει ο σκύλος την πληγή, αυξάνονται οι πιθανότητες να μολυνθεί.
Berna, ο δικός μου έχει αρκετά μεγάλη πληγή απο δάγκωμα (κόψιμο ουσιαστικά) και όταν ήμουν στο κτηνιατρείο ρώτησα τη γιατρό μήπως πρέπει να του βάλω κολάρο και μου είπε πως αν το γλύφει μια στις τόσες και δεν ασχολείται συνεχώς με αυτό δεν υπάρχει πρόβλημα, ίσα ίσα βοηθάει.