Βαμμένα Σκυλιά!!

belladoggy

Member
13 Οκτωβρίου 2008
6
0
Μια μόδα που δεν είναι καινούργια μα στην Κίνα ανέβασε τις πωλήσεις των σκύλων κατά 500% (!!!) τα τελευταία χρόνια, όπως αναφέρουν διάφορα άρθρα και έρευνες.

Οι πάντα εκκεντρικοί Ασιάτες τρελένονται να βάφουν τα σκυλιά τους μεταμορφώνοντας τα σε τίγρεις, πάντα ή άλλα ζώα.

Οι ιδιοκτήτες πηγαίνουν τα σκυλιά τους σε ειδικευμένους κομμωτές οι οποίοι με την βοήθεια βαφών αλλά και κουρέματος τα μεταμορφώνουν!

Βέβαια κάτι τέτοιο δεν θα έλειπε από τις Η.Π.Α. όπου διοργανώνονται ακόμα και διαγωνισμοί με "μεταμορφωμένα" σκυλιά.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Εγω ειμαι Groomer - δεν μπορω να μην θαυμαζω το ταλεντο, την φαντασια και την τεχνη με την οποια "μεταμορφωθηκαν" αυτα τα σκυλια.

Εχω δει και πιο φανταχτερα και καλλιτεχνικα φτιαγμενα σκυλια στο "Starwoods".

Αλλα ειμαι και κυνοφιλη - και πισω απο εναν βαμμενο σκυλο με φανταχτερο Look, βλεπω παντα τον σκυλο. Ο οποιος θα πρεπει ΩΡΕΣ να μεινει ακουνητος πανω στο τραπεζι, να βαφωνται και να τραβιουνται τα μαλλια του, να μπουνε extensions και να φοραει Accesoire για να δινουν την τελευταια πινελια- και μετα να συνεχιζει αυτο με ατελειωτες ωρες φωτογραφηση - ε οχι ρε παιδια - δεν το βισκω σωστο!

Πλεον αποτελει βασανισμο ζωων - σιγουρα υποβαθμιζει την προσωπικοτητα του σκυλου και το κατανταει αψυχο accesoir. Ελεος δηλαδη!

Και εμενα μου ερχονται κατα καιρους ατομα που θελουν να βαψω τον σκυλο σε διαφορα χρωματα, να βαλω χρωματιστες ανταυγες η να βαψω τα νυχια τους. Αρνουμαι!!! Δεν ειναι σωστο να ποδοπαταμε την αξιοπρεπεια του σκυλο μας - μονο και μονο για να κανουμε το κεφι μας.

Last edited:

killah1

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
142
0
48
Γιάννενα
:eek: οσο και αν συμφωνώ και εγώ με το οτι είναι ταλαιπωρία για το ζώο και πρεπει να έχεις κάλο στον εγκέφαλο να κάνεις το σκυλί σου έτσι, πρέπει να πω πως ερωτεύτηκα τα panda *agapoylas* και πως το πρώτο σκυλί είναι απίστευτο (τελικά τι είναι το πρώτο??) και ακρως ψαρωτικό!!

FrenchieFan said:
να βαψω τα νυχια τους
ε ποτέ!!! έχουμε φτάσει ΚΑΙ σε αυτό??:eek:

nikos

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2009
108
0
Τρίπολη
Απορώ με τη βλακεία αυτών που κακοποιούν έτσι τα σκυλία και
ακόμη περισσότερο αυτών που παρακολουθούν τέτοια σόου

jimboGS

Well-Known Member
10 Οκτωβρίου 2011
1.629
581
New Peramos City a.k.a Megalo Peuko
Ποιός ο λόγος να βάψεις τον σκύλο?Υπάρχει περίπτωση να του αρέσει αυτό του σκύλου?Η εσένα? Δεν γνωρίζω απο ψυχολογία σκύλων αλλά φαντάζομαι πως έαν βάψεις πχ ένα γκρενενταλ τιγρε η ροζ η άσπρο η οτι άλλη βλακεία σου έρθει στο κεφάλι θα είναι σαν να το σκοτώνεις.και στην τελική έαν θές ένα καρνάβαλο για σκύλο πάρε ενα λούτρινο.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
856
Ξεσσαλονικη!!!
να ρωτησω κατι?υπαρχει περιπτωση καποιο ζωο απο αυτα να γουσταρει που ασχολουνται τοσο μαζι του?ειναι κουραστικο οκ.αλλα δεν εχω δει κανεναν σκυλο να τον χτενιζεις κ να θελει να φυγει.δεν ξερω βεβαια τον τροπο που γινονται ολα αυτα,αλλα νομιζω πως αν καποιος ξερει,θα ειναι καλο να μας ενημερωσει,ωστε να βγαλουμε κ πιο ασφαλη συμπερασματα για το αν θα πρεπει να εξολοθρευσουμε αυτους τους απανθρωπους γκρουμερ!

νομιζω παντως ,οτι πιο πολυ την σπαμε στον σκυλο με το μπανιο ,παρα με κατι τετοιο που ισως χρειαζεται μονο χτενισμα.
οι βαφες απο τι ειναι?ξερουμε?κινδυνευει η υγεια του ζωου?

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Ναι θεωρώ πολύ πιθανό τα σκυλιά να έχουν μάθει να απολαμβάνουν όλη αυτή την προσοχή που δέχονται. Και τι σημαίνει αυτό? Όλο το σκηνικό θυμίζει τσίρκο. Ο σκύλος δεν είναι καμβάς, έχει συγκεκριμένους ρόλους και μια φύση που, όσο κι αν έχουμε υποτάξει και αλλοιώσει έχει και όρια που πρέπει να σεβόμαστε. Μην ψάχνουμε και πολύ πού βρίσκονται τα όρια αυτά. Για μένα αυτό το πράγμα τα ξεπερνά κατά πολύ.