Βαριά δυσπλασία σε Γερμανικό Ποιμενικό 10 μηνών!

dedalus11

Member
23 Μαϊου 2010
8
0
Αθηνα-Ηλιουπολη
Καλησπερα σε ολους,το ονομα μου ειναι γιαννης απο Αθηνα,κ εδω κ 2 1/2 μηνες εχει γινει μελος στην οικογενεια μας η μικρη Ηρα,μια πανεξυπνη κ παμπονηρη θηλυκια(γερμανικο ποιμενικο) 10 μηνων,την οποια την πηρα απο ενα φιλαρακι μου που μενει Ιταλια-Ναπολη κ δεν μπορουσε να την κρατησει..
Η μικρη ειναι απιστευτη,αλλα δυστυχως επαθε(οπως αρκετα καθαροαιμα ποιμενικα) δυσπλασια ισχυος σε βαρια μορφη στο ενα ποδι κ ειμαστε ετοιμοι για χειρουργειο μαλλον...:(:(

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.925
20.333
Περαστικά στην Ηρα σου. Ελπίζω να έχεις βρει καλό γιατρό και να πάνε όλα καλά.

valeria

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2009
563
3
Αθηνα
Καλως ηρθες στο κλαμπ!
Πριν 3 μηνες εκανε το μωρο μου σε ηλικια 8 μηνων εγχειρηση (εκτομη της κεφαλης του μηριαιου).
Εχουν περασει 3 μηνες, κατα τη διαρκεια των οποιων εκανε κολυμπι (υδροθεραπεια) 3 φορες την εβδομαδα και τωρα ειναι σουπερ το παιδι μου. Τρεχει, ανεβαινει σκαλια, καναπεδες , κρεβατια, ολα τα κανει.
Βεβαια, ειναι τσιουαουα 2,8 κιλων!!!
Απ' ο,τι ξερω τα μεγαλοσωμα σκυλια χρειαζονται περισσοτερο χρονο αποκαταστασης, νομιζω γυρω στους 12 μηνες για πληρη αποκατασταση.
Περαστικα στη μικρη σου!!

dedalus11

Member
23 Μαϊου 2010
8
0
Αθηνα-Ηλιουπολη
Περαστικά στην Ηρα σου. Ελπίζω να έχεις βρει καλό γιατρό και να πάνε όλα καλά.
Ευχαριστω ολους σας για τα καλα σας λογια...
Οσον αφορα τη μικρη Ηρα,την παρατηρησα μαζι με τον εκπαιδευτη-της κανω βασικη υπακοη-να μαζευει στην αρχη το πισω δεξιο ποδι κ μετα να να το στραβοπαταει(κανοντας το τρεξιμο του κουνελιου),ολα αυτα μεσα σε 20 μερες,κ την πηγα για ακτινογραφια στον κτηνιατρο μου(εναν αρκετα καλο κ κτηνιατρο αλλα κ ανθρωπο) ο οποιος μου ειπε οτι προκειται για δυσπλασια βαριας μορφης κ δεν μπορει να κανει κατι αφου δεν κανει εγχειρησεις σε σκυλια ανω των 20 κιλων...
Οντως η ακτινογραφια της ηταν χαλια..φαινεται εμφανως στο πισω δεξιο της ποδι,το κοκκαλο που κλειδωνει στην λεκανη πολυ εξω απο την κανονικη θεση,εκτος οτι φαινεται κ στην ηρα...
Στενοχωρημενος πια αρχισα να ψαχνομαι..κ μια γνωστη μου-κτηνιατρος-μου συστησε στο περιστερι εναν καλο κτηνιατρο πανω στο θεμα δυσπλασιας...
Οποτε πηγα κ την ειδε κ μου συστησε χειρουργειο,με μονη λυση το κοψιμο στο κοκκαλο που εξεχει.μια διαδικασια που οπως ειπε την εχει κανει δεκαδες φορες με επιτυχια κ γρηγορη επαναφορα στο σκυλι...

valeria

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2009
563
3
Αθηνα
Ευχαριστω ολους σας για τα καλα σας λογια...
Οσον αφορα τη μικρη Ηρα,την παρατηρησα μαζι με τον εκπαιδευτη-της κανω βασικη υπακοη-να μαζευει στην αρχη το πισω δεξιο ποδι κ μετα να να το στραβοπαταει(κανοντας το τρεξιμο του κουνελιου),ολα αυτα μεσα σε 20 μερες,κ την πηγα για ακτινογραφια στον κτηνιατρο μου(εναν αρκετα καλο κ κτηνιατρο αλλα κ ανθρωπο) ο οποιος μου ειπε οτι προκειται για δυσπλασια βαριας μορφης κ δεν μπορει να κανει κατι αφου δεν κανει εγχειρησεις σε σκυλια ανω των 20 κιλων...
Οντως η ακτινογραφια της ηταν χαλια..φαινεται εμφανως στο πισω δεξιο της ποδι,το κοκκαλο που κλειδωνει στην λεκανη πολυ εξω απο την κανονικη θεση,εκτος οτι φαινεται κ στην ηρα...
Στενοχωρημενος πια αρχισα να ψαχνομαι..κ μια γνωστη μου-κτηνιατρος-μου συστησε στο περιστερι εναν καλο κτηνιατρο πανω στο θεμα δυσπλασιας...
Οποτε πηγα κ την ειδε κ μου συστησε χειρουργειο,με μονη λυση το κοψιμο στο κοκκαλο που εξεχει.μια διαδικασια που οπως ειπε την εχει κανει δεκαδες φορες με επιτυχια κ γρηγορη επαναφορα στο σκυλι...
Μπορεις να αναφερεις το ονομα του κτηνιατρου αν θελεις, επιτρεπεται.

lastbreath

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2009
491
0
καλως ηρθες και περαστικα στο σκυλακι σου!!
απο που τον ειχε παρει ο φιλος σου?

dedalus11

Member
23 Μαϊου 2010
8
0
Αθηνα-Ηλιουπολη
καλως ηρθες και περαστικα στο σκυλακι σου!!
απο που τον ειχε παρει ο φιλος σου?
Ευχαριστω φιλε...
Αυτο ειναι ενα αλλο θεμα....
Το σκυλι αγοραστηκε απο εκρτοφειο στην Ιταλια κ συγκεκριμενα στην ναπολη κ λεγεται Del Lucrino http://www.pastoretedesco-dellucrino.com/Boardingfordogs.htm

Αποφασισα να επικοινωνησω μαζι τους-μεσω mail-βοηθωντας με μια φιλη μου που ξερει πολυ καλα ιταλικα,για να παρω γενεολογικο δεντρο κ γονεις οτι δεν εχουν δυσπλασια αλλα δεν πηρα καμια απαντηση,οποτε κ τους πηρα τηλεφωνο κ με τα χιλια ζορια μιλησα με καποιον υπευθυνο-στα αγγλικα βεβαια-οπου μου ειπε οτι εχει χαλασει το internet κ δεν βλεπουν αλληλογραφια κ οτι δεν ασχολουνται με computer κ αλλες τετοιες βλακειες..
Ζητωντας του να μου στειλει τα παραπανω μου ειπε απλως οτι ολα τα σκυλια τους ειναι απαλλαγμενα δυσπλασιας κ ετσι τελειωσε η κουβεντα μας....
Οχι οτι περιμενα να βγαλω ακρη..αλλα για το γμωτο κ σκεφτομαι σοβαρα να το αναφερω στον κυνολογικο ομιλο Ιταλιας...

lastbreath

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2009
491
0
να ειναι ολα τα σκυλια τους απαλλαγμενα απο δυσπλασια και ο δικος σου να εχει και βαριας μορφη μαλιστα κατι δεν μου κολλαει!
δεν ξερω ας μας πει καποιος που γνωριζει καλυτερα αν γινεται να συμβει αυτο,αλλα θεωρω πως οχι!

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.794
4.093
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Ποιος ξέρει, μπορεί να είναι κληρονομικοί και περιβαλλοντικοί παράγοντες μαζί, μην το ψάχνεις... το σημαντικό είναι τώρα να γίνει καλά και να ευχαριστηθεί τη ζωή της!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.925
20.333
Γιάννη, θα σου πρότεινα να επικοινωνήσεις με κάποιον από τους mods, αν γίνεται να προσθέσουν στον τίτλο του θέματός σου, την βαριά δυσπλασία. Μήπως προσέξουν μια ώρα νωρίτερα και πουν την γνώμη τους, συμφορουμίτες που ξέρουν και έχουν άποψη. Αρκεί να δουν ότι δεν πρόκειται μόνο για καλωσόρισμα νέου μέλους.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
καλώς ήρθες και πολλά περαστικά στην σκυλίτσα σου!:)

Να ρωτήσω αν έχεις τα χαρτιά της μικρής, pedigree κλπ;

valeria

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2009
563
3
Αθηνα
Χαραλαμπιδης λεγεται...(αυτος που ειναι στο περιστερι)
Καλημερα, κατα τη γνωμη μου εισαι πολυ τυχερος, ο συγκεκριμενος γιατρος ειδικευεται στην ορθοπεδικη και ειναι πολυ καλος.

Κι εμεις εκει καναμε την εγχειρηση και τωρα ο μικρος ειναι μια χαρα.

Αν καταλαβα καλα απο αυτα που εγραψες παραπανω την ιδια εγχειρηση με μας θα κανετε (εκτομη της κεφαλης).

Αν οντως κανετε αυτη, να ξερεις οτι θεωρειται εγχειρηση ρουτινας και ενω καποιοι αλλοι ορθοπεδικοι (που βεβαιως ειναι αστερια αλλα το παιζουν φιρμες!!!!!) ζητανε 1000-1200 ευρω, τελικα το κοστος ειναι γυρω στα 600.

Εγω συγκεκριμενα πληρωσα 650 αλλα του εκανα και στειρωση μαζι, δηλαδη 550 η εγχειρηση και 100 η στειρωση.
Αν θελεις βοηθεια σε οτιδηποτε στειλε μου πμ.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Η επιλογή κουταβιού από γεννήτορες ελεύθερους δυσπλασίας μειώνει την πιθανότητα δυσπλασίας!
Δεν την μηδενίζει....
Πρόκειται για πολυπαραγοντική πάθηση οπότε είναι δύσκολο να την μηδενίσεις!

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
foibos θα έχει όμως αξία να βρει τους προγόνους απο το pedigree και να ελέγξει αν είχαν κάνει όντως εξετάσεις και τι χαρακτηρισμό είχαν πάρει.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.322
Μέλη
20.086
Νεότερο μέλος
xaskoulini