Βιβλίο Πρώτων Βοηθειών

Paminho

Active Member
17 Αυγούστου 2009
33
0
Καλησπέρα παιδιά. έχω μια λύκαινα 9 μηνών και θέλω να μάθω περισσότερα για τις ασθένειες των σκυλιών και πως μπορεί να δώσει κάποιος τις πρώτες βοήθειες. ξέρει κανείς να μου προτείνει κάποιο βιβλίο;;
Επίσης θέλω να τις αγοράσω περιλαίμεο για τα τσιμπούρια κτλ..Έχεται να προτείνετε κάποιο;;
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Ποια αρρωστια σε ενδιαφερει να μαθεις?

Τι πρωτες βοηθειες σε τι "ατυχημα"?

Δαγκωμα φιδιου?Χτυπημα απο αυτοκινητο?Φολα?Σπασιμο ποδιου?Παθολογικο προβλημα?

Περιλαιμια ειναι τα γνωστα Scalibor και Bayer υπαρχουν ομως και αλλα εξισου αξιολογα!

Να σου κανω και εγω μια ερωτηση?Κτηνιατρος εχει η σκυλιτσα σου?

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Αν ρωτήσεις τον κτηνίατρο σου θα σου πει τι πρέπει να κάνεις σε κάποιες περιπτωσεις.
1. Τσίμπημα μέλισσας η φιδιού η άλλο έντομο
2. Κάποιο κόψιμο
3. Θερμοπληξία
4. Κανένα κάταγμα
5. Φόλα
6. Σπάνια κάποια επιληπτική κρίση.
Αυτά είναι και τα πιό συχνά... αλλά ότι και να κάνεις σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ΜΟΝΟ μέχρι να φτάσεις στον κτηνίατρο.
Εγω έκανα μία έρευνα στο internet...βρήκα τα βασικά..και για πιό πολλές λεπτομέρειες ρώτησα και τη γιατρό μου...

Paminho

Active Member
17 Αυγούστου 2009
33
0
Καλησπέρα παιδιά! έχω κτηνίατρο απλά θα ήθελα να μάθω κάποια βασικά πράγματα..

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Σόδα....και ίσως κάποιο αντισταμινικό (πχ.Benadryl). Ένεση κορτιζόνης μόνο εαν δείξει ότι πρήζεται που σημαίνει ότι είναι αλλεργικός. Αλλιώς δεν χρειάζεται.
Κόψιμο...εαν δεν χρειάζεται ράψιμο...καλό πλύσιμο με Betadine...και γάζα αλλά με συχνές αλλαγές. Στα κοψίματα από δαγκώματα... πρέπει να μείνει ανοιχτό το τραύμα για να επουλωθεί από μέσα προς τα έξω. Αν κλείσει με ράψιμο μπορέι να μολυνθεί άσχημα. Επίσης, κάθε μέρα θέλει με μία σύριγγα, χωρίς τη βελόνα, να μπάινει betadine μέσα στη πληγή.
Ελαφριά διαστρέματα...πάγο στο σημείο που ε΄χει χτυπήσει ο σκύλος, δέσιμο και κτηνίατρο. Στο σπάσιμο...αυτοσχέδιος νάρθηκας με γάζες και κτηνίατρος αμέσως.
Αυτά είναι τα πολύ βασικά..
Θερμοπληξία...τυλίγουμε τον σκύλο με βρεγμένες πετσέτες και έναν ανεμιστήρα η σε μπανιέρα με νερό για να πέσει η θερμοκρασία του σώματος. όχι, παγωμενο νερό και παγάκια.Θερμόμετρο κάθε λίγο για να τσεκάρουμε ότι έχει πέσει η θερμοκρασία. Επίσης, τρίψιμο με οινόπνευμα τις πατούσες, και το εσωτερικο των ποδιών του. Εννοείται ότι παμε βουρ στον γιατρό.
Με τις φόλες..είναι λίγο περίπλοκο. Καλό είναι να ξέρουμε τι είδους δηλητήριο έχει φάει ο σκύλος. Εμετός αμέσως και κτηνίατρος. Η ατροπίνη δεν είναι πάντα σωτήρια..θέλει προσοχή.
Αυτά πάνω κάτω είναι τα βασικά...νομίζω...

aris83

Well-Known Member
17 Απριλίου 2010
202
0
Γέρακας
Με τις φόλες..είναι λίγο περίπλοκο. Καλό είναι να ξέρουμε τι είδους δηλητήριο έχει φάει ο σκύλος. Εμετός αμέσως και κτηνίατρος. Η ατροπίνη δεν είναι πάντα σωτήρια..θέλει προσοχή.
Αυτά πάνω κάτω είναι τα βασικά...νομίζω...
Να ρωτήσω κάτι;πως μπορούμε να δημιουργήσουμε εμετό στον σκύλο;

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Καταρχήν ο εμετός πρέπει να προκληθεί μόνο κατά τις πρώτες 2 ώρες από τη στιγμή που ο σκύλος έχει φάει κάτι τοξικο. Πρώτον καλό είναι να του δώσουμε λίγο φρυγανιά για να μαζέψει τα υγρά του στομαχιού. Αμέσως μετά μπορούμε να δώσουμε μία κουταλιά αλάτι, περίπου ανα 10 κιλά βάρους του σκύλου. Μπορούμε να ξαναδώσουμε αν σε 10 λεπτά ο σκύλος δεν έχει κάνει εμετό. Αλλά αμέσως στον κτηνίατρο γιατί με τον εμετό φεύγει ένα μικρό ποσοστό του δηλητηριου...και κάθε λεπτό που περνάει ο οργανισμός απορροφά πιό πολύ το τοξικό.
Το σιρόπι ipecac που προκαλέι εμετό θέλει πολύ προσοχή γιατί από μόνο του είναι τοξικό και μπορέι να προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά.
Εννοέιται ότι ο σκύλος πρέπει να μην έχει ΄χασει τις αισθήσεις του για να του προκαλέσουμε εμετό....
Αχρείαστες να είναι όλες αυτές οι πληροφορίες...να χτυπήσω ξυλο...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.322
Μέλη
20.086
Νεότερο μέλος
xaskoulini