Βλέπετε θετικότερα όσους συμπαθεί ο σκύλος σας;

Ranja

Well-Known Member
28 Νοεμβρίου 2010
254
0
Athens downtown
Ας υποθέσουμε ότι υπάρχουν άτομα που δεν σας κάνουν ούτε κρύο ούτε ζέστη. Ή, ακόμα, και άτομα που δεν συμπαθείτε ιδιαίτερα. Επηρεάζεστε αν δείτε το σκύλο σας να τους συμπαθεί, να επιδιώκει την επαφή και τα χάδια μαζί τους? Αλλάζει η στάση σας, ή και η συμπεριφορά και τα πιστεύω σας, απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους?

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Εγω θα πω το ανάποδο: όσους δν συμπαθω εγω, η μικρη δν τους πλησιάζει. Τυχαίο; Δν νομίζω!

Baloo

Well-Known Member
7 Αυγούστου 2011
179
2
14
Κρήτη
Εγώ επηρεάζομαι πάρα πολύ, δίνω μεγάλη σημασία στην συμπεριφορά τους, μάλιστα έχει τύχει να μην επιτρέψω σε άτομο να μπει στο σπίτι μου γιατί η αντίδραση του σκυλιού μου ήταν πολύ επιθετική απέναντί του και όπως αποδείχθηκε, πολύ καλά έκανα. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι αντιπαθώ όσους γαυγίζουν τα σκυλιά μου. Απλά επειδή εκείνα "διαβάζουν' διαφορετικά τους ανθρωπους από μένα, προσέχω πάρα πολύ την αντίδρασή τους.

Ranja

Well-Known Member
28 Νοεμβρίου 2010
254
0
Athens downtown
Είπα να σας ρωτήσω μιας και, αν θέλει ο θεός, ίσως αποκτήσω κι εγώ ένα σκυλάκι κάποια στιγμή μέσα στο 12. Με ενδιαφέρουν πολύ οι απόψεις σας, ευχαριστώ για τις απαντήσεις:)

betelgeusse

Well-Known Member
14 Μαϊου 2011
301
2
38
germany
Νομιζω πως σε αυτο παιζει ρολο και η ρατσα του σκυλου.Ο λεννυ ειναι υπερβολικα επιφυλακτικος με τους αγνωστους και θα γαυγισει κατα 99% σε καποιον που δεν γνωριζει.Και χρειαζεται πολυ χρονο μεχρι να γινει φιλικος με καποιον ανθρωπο που γνωρισε.
Ισως μονο σε καποιες ακραιες εκδηλωσεις αντιπαθειας του λεννυ θα λαμβανα υπ΄οψιν μου την γνωμη του.
Σε αντιθεση με τον λεννυ υπαρχουν σκυλια που συμπαθουν σχεδον τους παντες.Αρα φανταζομαι οτι δεν παιζει μεγαλο ρολο ποιον θα συμπαθησει ή οχι ο σκυλος.
Οσο για αυτο που λεει η chilliJRT το εχω παρατηρησει και εγω αλλα πιστευω οτι απλα ο σκυλος καταλαβαινει την αντιπαθεια μου και αντιδρα αναλογως.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ναι παίζει ρόλο και η φυλή..αλλά και η κοινωνικοποίηση και το ταμπεραμέντο..

Αν αυτά έχουν μία βάση.., πιο πολλά θα βλέπαμε σε ένα σκυλί εκ φύσεως κοινωνικό.. παρά σε ένα επιφυλακτικό σκυλί..
Αν π.χ. ο σκύλος μου..(westie) που είναι απίστευτα καλοπροαίρετος δεν έχει υπάρξει ακόμα κάποιος να μην τον συμπαθήσει..(απλά σε μερικούς κάνει πιο πολλές χαρές, σε μερικούς λιγότερες) εκεί θα παραξενευτώ πραγματικά..

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Εμένα το βλαμμένο μου δεν συμπαθεί κανέναν εξ αρχής και γαβγίζει όλο τον κόσμο, εκτός κι αν τη βάλω εγώ σε διαδικασία να συμπαθήσει. Τη μόνη που συμπάθησε εξ αρχής ήταν η γιαγιά μου! Γενικά όμως σνομπάρουμε και γαβγίζουμε όλο το κόσμο! :)

katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
mayasfriends.blogspot.com
Αν ηταν να συμπαθω οσους κ τα σκυλια μου θα αγαπουσα μονο οσους ερχονται συχνα σπιτι μου ! Οι δικες μου στο δρομο ουτε αποφευγουν κανεναν ουτε ομως κανουν σαν τρελες για χαδια ,σαν να μην υπαρχει κανενας γυρω και ισως αν τις δωσουν σημασια η Ζαιρα να χαιδευτει ,η αλλη ακομη πιο σπανια . Αν καποιος ερθει πρωτη φορα στο σπιτι παντα γαυγιζουν ,μετα ηρεμουν ,μυριζουν και ισως τη πρωτη φορα να μη παιξουν αλλα απο τις επομενες φορες αρχιζουν τα φιλακια και τις μαλαγανιες τους . Η μια αντιγραφει την αλλη στη συμπεριφορα.

Δεν επηρεαζομαι απο αυτο αλλα επηρεαζομαι απο το αντιθετο...δηλαδη αν καποιος συμπαθει τα σκυλακια μου ειμαι θετικη απεναντι του ενω αν δειξει την αντιπαθεια του γι'αυτα θα βρω 1000 στραβα πανω του κατευθειαν!

Ranja

Well-Known Member
28 Νοεμβρίου 2010
254
0
Athens downtown
Δεν επηρεαζομαι απο αυτο αλλα επηρεαζομαι απο το αντιθετο...δηλαδη αν καποιος συμπαθει τα σκυλακια μου ειμαι θετικη απεναντι του ενω αν δειξει την αντιπαθεια του γι'αυτα θα βρω 1000 στραβα πανω του κατευθειαν!
Κι αυτό ενδιαφέρον!

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Χμμ... άμα συμπαθήσει κάποιον το βέλγικο που εγώ τον αντιπαθώ θα αναθεωρήσω τις απόψεις μου γιατί πιο καχύποπτο ον απ' αυτό δεν υπάρχει :D:D

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Τη δικιά μου δεν την εμπιστεύομαι ούτε με σφαίρες! :shake:
Κουτσοί στραβοί στον άγιο παντελεήμονα.
Να της λέω εγώ "φατον/τη ρε!". Τίποτα αυτή! Μόνο γλύκιες και αγαπούλες ξέρει να κάνει.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Όχι δεν βλέπω τίποτα θετικότερο γιατί ο σκύλος μου δεν ξέρει την λέξη συμπάθεια!
Ο σκύλος μου είναι καχύποπτος σε ότι κινείται, άλλοτε αυτό που κινείται θα ξεπεράσει τα όρια και θα επέμβει, άλλοτε όχι!
Αυτός που φυλάει δουλεύει και δεν έχει συμπάθειες άρα δεν έχω και εγώ!
Τα παραπάνω για τους αγνώστους!Για του οικείους, χαλί να τον πατήσεις...

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
Αν και νόμιζα ότι ο μικρός κάνει χαρές και παιχνίδια σε Ο,ΤΙ κινείται, 2-3 φορές που έχει πάει κάποιος να με πλησιάσει κοκαλώνει και τον κοιτάει με ένα μισητό ύφος μέχρι να φύγει (το βλέμμα του Ρούμπυ τον ακολουθεί ενώ είναι ακίνητο το κεφάλι) και αν πάει να πλησιάσει πάρα πολύ αρχίζει και γρυλίζει. Αυτό με βάζει σε υποψίες οπότε παρακολουθώ κι εγώ την κίνηση του άλλου.
και τις τρεις φορές αυτοί που με πλησιάζανε μόλις είδαν τον σκύλο που κοκάλωσε απομακρύνθηκαν. (μία σκατούλα 30 εκατοστά είναι εν τω μεταξύ). Δεν νομίζω να ήταν τυχαίο. Οπότε έχω αρχίσει να έχω υποψίες για κάποιους.
Δεν συμπαθώ/αντιπαθώ αυτούς που μου "λέει" ο σκύλος μου,γιατί συνήθως ο άχρηστος συμπαθεί κάτι παιδάκια που έρχονται και του τραβάνε χαστούκια για "χάδια", απλά πχ όταν βλέπω ότι κοκαλώνει σε κάποιον τότε πηγαίνω πιο κοντά στην αστυνομία ή γενικά όπου έχει περισσότερο κόσμο.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.859
8.067
Οχι δεν τους βλεπω θετικοτερα, οι σκυλοι μου συμπαθουν ολο τον κοσμο, ειδικα ο μικρος νομιζει οτι ο κοσμος ειναι αγγελικα πλασμενος, οι ανθρωποι ολοι υπεροχοι με ψυχες αγγελων και ευχομαι και ελπιζω να μεινει παντα στην πλανη του.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Στις περιπτώσεις ανθρώπων που θα συμπαθήσει η Μόκα...
Εννοώ, με την πρώτη συνάντηση (έστω και με τη δεύτερη, ή την τρίτη)... ή, να πω σωστότερα, θα τους εμπιστευτεί τόσο, ώστε να τους πλησιάσει μέσα στο πρώτο 5λεπτο...
Οπωσδήποτε θα ψάξω κάποιο λόγο για να τους δω θετικά!
Δεν μπορεί, κάτι θετικό θα έχουν που, είτε το ξέρω ήδη, είτε πρέπει να αλλάξω γνώμη και να τους συμπαθήσω...:)

doggy3

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2011
97
0
Τελικά τα σκυλιά έχουν ένστικτο!

Ο δικός μου πίστευα οτι συμπαθεί όλο τον κόσμο. Όποιον δει να μπαίνει στο σπίτι πάει και του τρίβετε και χοροπηδάει για τον χαιδέψει. Στο δρόμο όποιος τον κοιτάξει πάει και του κάνει χαρές....ακόμα και μια φίλη μου που δεν είναι συνηθισμένη στα σκυλιά και δεν του δίνει σημασία ούτε τον χαιδεύει, τη συμπαθεί αλλά δεν ασχολείται μαζί της. Στα παιδάκια ξαπλώνει αμέσως κάτω ανάποδα για να τον χαιδέψουν και ας είναι κ λίγο άγαρμπα μαζί του. Σε κάποιους απλά είναι πιο επιφυλακτικός, δηλ. τους κοιτάει πηγαίνει γύρω τους αλλά δεν αφήνει εύκολα να τον πιάσουν.

Πριν 3-4 μέρες ήρθε ένας εκπαιδευτής στο σπίτι για να συζητήσουμε την πιθανότητα εκπαίδευσης μαζί του. Αυτή ήταν και η πρώτη φορά που γάβζισε κάποιον και δεν τον πλησίαζε καθόλου....όπως αποδείχτηκε ούτε ο εκπαιδευτής συμπαθούσε τη συγκεκριμένη ράτσα. Γενικά ούτε εγώ τον συμπάθησα...αλλά ο μικρός τον "μυρίστηκε" κατευθείαν!

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Γενικα ο δικος μου ειναι επιφυλακτικος.Δεν πλησιαζει και δε δεχεται πολλα χαδια και αυτο το σεβομαι.Δεν θα αντιδρασει ασχημα,αλλα θα δειξει δυσαρεσκεια γυρνωντας αλλου το κεφαλι.
Στους γνωστους μου ομως ειναι ιδιαιτερα χαδιαρης.

2 περιπτωσεις ομως με εβαλαν σε σκεψεις και αναθεωρησα την αποψη μου οτι ειναι γενικα ετσι σε ολους.

α)Ηρθε μια φιλη μου που δεν ειχε ξαναδει(γιατι μενει σε αλλο νομο) και με το που την ειδε,ετρεξε πανω της,τριβοταν,περνουσε κατω απο τα ποδια της(εβρισκε λιγο...) κουνουσε ολο τον πωπο και οχι μονο την ουρα!Ετσι φερεται μονο σε εμενα οταν ενθουσιαζεται.

β)Καθομασταν σε παγκακι στο κεντρο της πολης και περνουσε πολυς κοσμος απιστευτα κοντα του.Ηταν το σημειο τετοιο.Αυτος αδιαφορος.Καποια στιγμη τεντωνει λαιμο και σωμα και κοιταει προς τα περα.Ανησυχησα,και προσπαθουσα να δω τι κοιταει.Δεν καταλαβαινα.Αρχισε να βγαζει δοντια(ο Εκτορας!) και να γαβγιζει μεσα απο τα σωθικα του.Τα χρειαστηκα.Δεν καταλαβα τι γινοταν.Τον κρατησα δυνατα και περιμενα.Γαβγιζε σε εναν 50αρη που απλα περνουσε κατα μηκος του πεζοδρομιου.Ο καημενος δεν τον ειχε προκαλεσει,φαινοταν ηρεμος και οι κινησεις του ηταν αδιαφορες.Ο Εκτορας εκνευριστηκε τοσο πολυ ,που πηδουσε στα 4 σα βατραχι.Ο ανθρωπος εννοειται δεν τολμησε να πλησιασει περισσοτερο και πηγε απο αλλου.Ακομα δεν ξερω τι δεν αρεσε στο σκυλο μου και αντεδρασε ετσι.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.330
Μέλη
20.101
Νεότερο μέλος
nikolapetr