Βοήθεια! Μύκητες!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Λοιπόν, το γουρούνι (το Μουφ) ανέπτυξε δερματικό γύρω από το στόμα και τη μύτη του. Τον πήγα στην κτηνίατρο σήμερα και είπε ότι είναι πιθανό ringworm, δηλαδή μυκητίαση ή κάτι τέτοιο. Του έκανε καλλιέργεια και θα μάθουμε την επόμενη βδομάδα τι γίνεται. Στο μεταξύ παίρνει αντιβίωση. Την αρρώστεια είναι πιθανό ότι την κόλλησε, αν την έχει, από τους λαγούς που αφθονούν στον κήπο του καινούριου σπιτιού και από το πολύ μούφιασμα και σκάψιμο.

Θέλω συμβουλές για το τι μέλλει γενέσθαι από δική σας πείρα και κυρίως τι να κάνω εγώ διότι, λέει είναι κολλητικό και για τους ανθρώπους. Φυσικά θα καθαρίσω σπίτι και αυτοκίνητο, αλλά δεν είναι ρεαλιστικό να πιστεύω ότι θα φύγουνε όλες οι Μουφότριχες από παντού. Θα πάρω βέβαια τηλέφωνο και τη γιατρό μου να δω τι γίνεται και από κει και μήπως υπάρχει τίποτα που να μπορώ να πάρω από τώρα.

Να αρχίσω να πανικοβάλλομαι; Είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε υπό συνεχή μυκητίαση; Πόσο κολλητική θα είμαι με άλλους ανθρώπους; Πώς καθαρίζεται το σπίτι αξιοπρπώς; Ως συνήθως, σας μερσώ ιδιαιτέρως για ό,τι συμβουλές έχετε.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.973
7.551
Ο μυκητας ζει και επωαζει μονο στην υγρασια και την κλεισουρα, βοηθαει το σκοταδι που δε βλεπει ηλιος το σημειο να το στεγνωσει, να το "ψησει". Οταν πλενεις κατι/καπου να εισαι σιγουρη οτι στεγνωσε καλα το σημειο που επλυνες. Βασικα δεν υπαρχει λογος να πλυνεις ειδικα για αυτο, δεν θα σκοτωσεις κατι. Στεγνωμα και ξηρο περιβαλλον ειναι η μονη σου λυση για να ξεφορτωθεις τους μυκητες.

Ως εκ τουτου ουτε οι τριχες του Μουφ αυτες καθαυτες αποτελουν κινδυνο, δυσκολο ετσι κι αλλιως να κουβαλανε το μυκητα, το δερμα του τον κουβαλαει, αλλα κι αν εχουν, μονο μεσα σε περιβαλλον υγρο κ μουχλερο θα τον κρατησουν ζωντανο.

Εσυ ειδικα οταν χαιδευεις/μεταχειριζεσαι το Μουφ αν φοβασαι, μπορεις να πλενεις τα χερια σου με betadin scrub μετα που δεν καταλαβα ακριβως τι κανει, γιατι δεν ειναι οτι τον σκοτωνει απο οτι θυμαμαι, αλλα αυτη την οδηγια ελαβα. Μπορει να μην επιτρεπει τη μεταδοση ή την επώαση, θα σε γελασω.

Εχω κολλησει ringworm σε φαση που οτι κι αν εκανα ημουν σε υγρο περιβαλλον, οποτε ηθελε μεγαλη μανουρα να προσεχω μη βγαλω κι αλλου κ μην κολλησω αλλους. Αλλα εν τελει δεν ηταν τιποτα τρομερο. Το στεγνα κ ξηρα ολα να ακολουθεις ευλαβικα και λιγο το betadin για το φοβο των Ιουδαιων κ θα σαι οκ.

Πολυ πιθανο να κολλησε απο τα λαγουδακια (λαγουμια, υγρασια ειδικα τετοια εποχη και ιδιως τα μωρα γατια-λαγουδακια κτλ που δεν εχουν ανεπτυγμενο πληρως το ανοσοποιητικο ειναι αρκετα επιρρεπη) αλλα μπορει κ να το κολλησε κ απο το εδαφος, απο μια σκιερη κ υγρη γωνια σε μια αποθηκη σου ας πουμε κτλ κτλ. Να το εχεις υποψιν.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ευχαριστώ, θα το προσέξω. Η κτηνίατρος μου είπε να σκουπίσω τα πάντα και να πλύνω ό,τι μπορώ με χλωρίνη. Όντως πρέπει να κόλλησε στον κήπο διότι έσκαβε πολύ πρόσφατα, κυρίως μέσα στους βασιλικούς και μετά μύριζε ολόκληρος σαν σάλτσα για μακαρόνια. Ευτυχώς που έχω απυγραντή στο σπίτι και κυρίως στο υπόγειο. Πάντως μου είπε να αποφέυγω τα πράγματα όπου τρίφτηκε.

Αφήστε τα και πάλι έβαλε μισό κιλό, οπότε πρέπει να αδυνατίσει.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.973
7.551
Χλωρινη;;; Χμμμμ... Τι να σου πω, δε συμφωνω. Η δερματολογος μου οταν κολλησα εγω δε μου πε τιποτα τετοιο. Ουτε μου ανεφεραν τιποτα οι κτηνιατροι οταν επιασε μυκητες το σκυλι (τοτε εγω δεν ειχα κολλησει) ούτε παλιοτερα με το γατι απο το οποιο κολλησα που ρωτησα πως να απολυμανω.

• Like
Reactions: l.Kyveli and Sara

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Χλωρινη;;; Χμμμμ... Τι να σου πω, δε συμφωνω. Η δερματολογος μου οταν κολλησα εγω δε μου πε τιποτα τετοιο. Ουτε μου ανεφεραν τιποτα οι κτηνιατροι οταν επιασε μυκητες το σκυλι (τοτε εγω δεν ειχα κολλησει) ούτε παλιοτερα με το γατι απο το οποιο κολλησα που ρωτησα πως να απολυμανω.
Και τι εκανες; Επισης πόσον καιρό πήρε να γίνει καλα το σκυλι;

Με καλέσανε κιόλας μόλις να μιλήσω στο Princeton στο συνέδριο για τα 1600 από τη δολοφονία της Υπατίας, οπότε πρέπει οπωσδήποτε να δω τι θα κάνω με το Μουφ διότι δεν θα μπορώ να το πάρω μαζί μου αν είναι ακόμα άρρωστο μετά απο 5 βδομάδες.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.973
7.551
Σκουπιζα καλα καλα, φροντιζα να ειναι τα παντα θεοστεγνα μετα το σφουγγαρισμα ή πλυσιμο τελος παντων και σιδερωσα οτιδηποτε σιδερωνοταν - α ναι κ στις ψηλες θερμοκρασιες νομιζω δεν αντεχουν οι μυκητες. Και betadin scrub οταν επιανα τη γατα/ το σκυλο, οχι μανιωδως, καποιες φορες τη μερα. Μεγαλη προσοχη κατω απ τα νυχια.

Επισης οσο μπορουσα αεριζα καλα το σπιτι κ εβγαζα μαξιλαρια ριχταρια κλπ τετοια στον ηλιο.

Το καλα ειναι σχετικο, δεν ηταν σε εμφανες σημειο οποτε μια χαρα φαινοταν, η τριχα αλλωστε απο κει που επεσε θα εκανε καιρο να ξαναβγει κι ας ειχε φυγει ο μυκητας. Νομιζω 1 μηνα συνολο μαζι με τις 2 βδομαδες προληψης μεσα - που δεν επιτρεποταν να παει σε αλλα σκυλια μην τα κολλησει.

• Like
Reactions: Sara

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.973
7.551
Παρεμπιπτοντως η μυκητιαση δεν ειναι αρρωστια, δεν ξερω πως να εξηγησω τη διαφορα αλλα δεν θα χαρακτηριζα καποιον φερων μυκητα αρρωστο με την τυπικη εννοια.

• Like
Reactions: Sara and Orilis

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Επομενως εχω αλλες εξι βδομαδες μεχρι το συνεδριο και επιτηρηση για το κατουρημα.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Λοιπόν, μίλησα με την κτηνίατρο που μου είπε ότι κοίταξε για την ώρα εκείνες τις γυάλινες διαφάνειες με τα δείγματα του Μουφ και είπε ότι δεν είδε σπόρους (;) από μύκητες. Αυτό που είδε είναι διάφορα λευκά αιμοσφαίρια, αν κατάλαβα καλά, που δείχνουν σίγουρα μόλυνση, οπότε καλά που δίνουμε στο Μουφ αντιβιοτικό. Οι καλλιέργειες θα έρθουν σε 10 μέρες και στο μεταξύ θα του ξεκινήσουμε ΚΑΙ τα αντιμουχλικά φάρμακα ελπίζω αύριο όταν ευδοκήσει να τα φέρει το φαρμακείο. Εννοείται ότι κοντεύω να πάθω εγκεφαλικό και το Μουφ φυσικά το χαβά του. Ο αριθμός πλυντηρίων δε που έχω βάλει μέχρι τώρα είναι να σου φύγει το καφάσι.

Να δούμε τώρα πώς πείθουμε το Μουφ να κοιμηθεί στο κρεβάτι του για τις επόμενες 10 μέρες. Θα μουρλαθούμε και οι δυο.

KaterinaSp

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
390
174
Ηράκλειο
Το δείγμα που πήρε ήταν ξεσμα Σαρα; Εχει αποκλείσει τη δεμοδεκτική ψώρα;
Ρωτάω γιατι η λαθος διάγνωση που είχαν πρωτοκάνει στον Σπόρο όταν είχε δεμοδηκωση ήταν μυκητιαση, μάλλον μοιζει αρκετά η κλινική εικόνα...
Αν ειναι μύκητες, ξέρω ότι η υγρασία και το χαμηλό ανοσοποιητικό (πχ λόγω stress) ευνοούν τον παλιομυκητα...
Ο,τι κι αν ειναι περαστικά σας!!!

• Like

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.973
7.551
10-15 μέρες κάνει ο μύκητας να επωάσει σε φυσιολογικές συνθήκες αλλά για την εξέταση κάνουν κάτι και παίρνουν αποτελέσματα σε 2-3 μέρες, γιατί να περιμένετε τόσο πολύ; Τα αντιμυκητιακά φάρμακα, ειδικά τα από στόματος, είναι ιδιαίτερα τοξικά, δεν είναι να τα παίρνει ελαφρά τη καρδία αν δεν έχει μύκητα.

Η αντιβίωση όπως κατάλαβες ήταν μέτρο που δεν έχει σχέση με το μύκητα, οπότε κι αυτή προληπτικά (άρα πιθανώς αχρείαστα) την παίρνετε, απλά λογικά είναι κάτι πιο ελαφρύ.

• Like

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Παιδια, μέσα σε όλα αυτά πεθαίνει ο πατέρας μου και πρέπει να πάω Ελλάδα. Και μετά έχω το Princeton όπου γίνεται συνέδριο από αυτά που είναι μια φορά στα 1600 χρόνια. Το ότι με καλέσανε και μόνο είναι μεγάλη υπόθεση. Το Μουφ πρέπει επομένως να γίνει καλά το ταχύτερο, οπότε η θεραπεία πρέπει να γίνει τώρα. Την αντιβίωση την χρειάζεται διότι έχει μολύνσεις και ερεθισμένα μάτια. Τώρα η καλλιέργεια λέει τόσον καιρό παίρνει.

Πώς λέγεται η δεμοδήκωση στα αγγλικά;

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Το δείγμα που πήρε ήταν ξεσμα Σαρα; Εχει αποκλείσει τη δεμοδεκτική ψώρα;
Ρωτάω γιατι η λαθος διάγνωση που είχαν πρωτοκάνει στον Σπόρο όταν είχε δεμοδηκωση ήταν μυκητιαση, μάλλον μοιζει αρκετά η κλινική εικόνα...
Αν ειναι μύκητες, ξέρω ότι η υγρασία και το χαμηλό ανοσοποιητικό (πχ λόγω stress) ευνοούν τον παλιομυκητα...
Ο,τι κι αν ειναι περαστικά σας!!!
Τα δειγματα που πηρε ητανε τριχες απο το σημειο εκεινο που τις εβαλε σε μπουκαλακι για καλλιεργεια και επιπλεον ξεσμα που το κοιταξε στο μικροσκοπιο και δεν βρηκε μεν μυκητες, βρηκε ομως λευκα αιμοσφαίρια διαφόρων ειδων που μου τα ειπε αλλα τα ξεχασα. Θα την παρω τηλεφωνο για τη δεμοδηκωση.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Καλά, έχει τρομερή πλάκα στο φαρμακείο. Είναι υποχρεωμένοι από το νόμο να μας φακελλώνουν όλους, συμπεριλαμβανομένων και των σκυλιών! Έφτιαξαν μόλις ηλεκτρονική καταχώρηση για το Μουφ με το όνομα Ατταλος + το επώνυμό μου, ημερομηνία γέννησης, κλπ. Τώρα με έχουνε κανονικά και περιμένω να μου φέρουνε τα αντιμουχλικά, να τα συζητήσω με το φαρμακοποιό που έχει πανεπιστημιακό πτυχίο και ειδικότητα και όχι τον φαρμακοτεχνικό και μετά θα με βάλουνε να υπογράψω ως κηδεμόνας ότι έλαβα γνώση με βάση τον ομοσπονδιακό νόμο, κλπ. κλπ. κλπ.

Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι γιατί τα κανονικά του φάρμακα τα παίρνω απο την κτηνιατρική κλινική και τα αντιμουχλικά από ανθρώπινο φαρμακείο που έχει τμήμα σκύλων.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
E γιατί κάποια φάρμακα είναι κοινά, όπως τα συμπληρώματα, τα παυσίπονα κτλ.
Όπως χονδροιτίνες και γλυκοζαμίνες μπορείς να δώσει ανθρώπινες έτσι και πολλά άλλα σκευάσματα...

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Μπα, εχω ειδικα συμπληρώματα για το Μεγαλειότατο. Εν τω μεταξύ έχουν ήδη μπλέξει τις συνταγές διότι μπλέξανε τα μπούτια τους με τις διαφορετικές ημερομηνίες γέννησης που θέλουνε. Κι εγώ την έχω αράξει στο πιεσόμετρο και παίρνω την πίεση μου και τρώω γαριδάκια διότι θα σκάσω αν δεν αρχίσω το γουρούνι με τα φάρμακα αμέσως. Ήδη βλέπω εφιάλτες ότι κακοθανατίζει αγρίως. Ή κακοθανατίζει ο πατέρας μου και δεν μπορώ να πάω να τον δω διότι καμιά πανσιόν δεν παίρνει το γουρούνι αφού είναι άρρωστο. Ή κακοθανατίζοην και οι δυο.

Και πάλι μου ήρθανε μόλις ότι δεν έχουνε το φάρμακο και πρέπει να το παραγγείλουνε! Θα φάω τα λυσσακά μου σήμερα...