Βοήθεια! Μύκητες!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Καλά, ήτανε τόσο ανεύθυνοι και αρχισανε τις ψευτιες για πολλοστη φορα που εκανα ελληνικο καυγα! Ειχα χρονια να το κανω. Τωρα ειμαι σε αλλο φαρμακειο και μου ειπανε το εχουνε.

Σωπάτε και μόλις ειπανε θα μου κανουνε και εκπτωση διοτι ειναι πανακριβο, 143 δολαρια!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Δυστυχώς τα φάρμακα στην Αμερική είναι πανάκριβα. Μάλιστα με ρωτήσανε αν είμαι σίγουρη ότι θέλω να το αγοράσω μια και είναι ακριβό και τους κοίταξα με ύφος που δεν σήκωνε αστεία, οπότε σχολιάζει η κοπέλα "dogowner, I get it". To φάρμακο απέξω λέει Gris-Peg, αλλα θυμάμαι ήταν μακρύτερο το όνομά του στη συνταγή. Το κοίταξα στο ίντερνετ και λέει είναι Griseofulvin. Είναι για μύκητες.

Πάντως είναι δύσκολο να αφήνω το Μουφ έξω απο το δωμάτιο, οπότε το αφήνω να έρχεται παντού όπως συνηθίζει. Προσευχηθείτε μόνο να μην έχει μύκητες, αλλά αυτό θα το μαθουμε την άλλη βδομάδα. Στο μεταξύ είδα ότι άρχισαν να φυτρώνουν τρίχες πάνω στην πληγή. Υποθέτω είναι καλό σημάδι; Επίσης έφυγε η μόλυνση από τα μάτια του.

Σημειωτέον ότι στην Αμερική συνήθως δεν σου δίνουν το κουτί με το φάρμακο αλλά στα βάζουν σε ειδικό πορτοκαλί μπουκαλάκι που γράφει απέξω της Παναγιάς τα μάτια. Γράφει επίσης να μην πίνει αλκόλια ο ασθενής και να μην οδηγεί διότι μπορεί να ζαλιστεί!

• Like
Reactions: Aslan and GRDANE

KaterinaSp

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
390
174
Ηράκλειο
Αυτα τα απο του στόματος αντιμηκυτιασικα (και τα ανθρώπινα) ειναι πολύ πιο ακριβά απο τα τοπικά (κρέμες, αλοιφές), αλλα ειναι και πιο αποτελεσματικά. Προσοχή θελει στη δόση, γιατι κάποια απο αυτα ειναι βαριά για το συκώτι, ενίοτε προτείνουν και εξετάσεις σε μακροχρόνια λήψη.

• Like
Reactions: Yorkaddict

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.675
11.105
Athens
Ρώτα και τον κτηνίατρο και για πόσες μέρες μετά την έναρξη της θεραπείας μπορεί να είναι μεταδοτικό. Μπορεί στη βδομάδα ή 10 μέρες να είναι ακίνδυνο μετά - κάτι τέτοιο θυμάμαι εγώ με μια σκύλα που είχα με μήκυτα αλλά δεν θυμάμαι τι μήκυτα...

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Το προβλημα ειναι οτι λογω του ταξιδιου μου στην Ελλαδα, θα πρεπει να αφησω το Μουφ στην κτηνιατρο του που θα το βάλει σε απλλμόνωση. Εδω φοβουνται τις μηνυσεις, οποτε ειμαι τυχερη και που θα το παρει. Του εχω κλεισει και σε κανονικη πανσιον, δεν προκειται ομως να τον παρουνε που να χυπηθω κατω. Εδω δεν τον παιρνανε μια φορα διοτι το εμβολιο του για bordtella ητανε σε ενεσιμη μορφη και οχι σε σπρεϊ για τη μυτη! Να δω τι θα κανω με γο Princeton...

Pitsinaki

Well-Known Member
23 Απριλίου 2014
449
1.015
Παλαιό Φάληρο
Ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρό και να σας αφήσει το συντομότερο δυνατόν. Όταν θα βγουν οι εξετάσεις θα είσαι εκεί ή Ελλάδα;
Δεν υπαρχει δυνατότητα να μείνει με κάποιον φίλο σου ή γνωστό σου ή είσαι πιο σίγουρη αν μείνει με την Κτηνίατρο;;
Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να είσαι πιο ήσυχη στο ταξίδι σου εδώ..

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Οχι, δεν θελω να μεινει με φιλους μου αφου η ασθενεια μπορει να ειναι κολλητικη. Η κτηνιατρος ειναι πιο σιγουρη. Δυστυχως δεν θα ειναι η κατασταση η καλυτερη δυνατη, αλλα πρεπει να παω στην Ελλαδα λογω του πατερα μου. Με το Princeton θα ειναι ακομα πιο ζορικα τα πραματα διοτι θα πρεπει να τον αφησω καπου κατα τη διάρκεια του συνεδριου αφου το ξενοδοχειο δεν αφηνει ανεπιτηρητο σκυλο μεσα στο δωματιο και δεν μπορω να τον αφησω στο αυτοκινητο για πολλες ωρες.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Για sitter δεν το βλεπω διοτι ειναι Thanksgiving week, ασε που δεν εμπιστευομαι κανεναν. Θα πρεπει να τους παιρνω απο το ipad καθε μερα να βλεπω το Μουφ και θα ανησυχω απο πανω. Μακαρι να μην ειναι μυκητες, αλλα και παλι δεν θα τον παρουνε στην κανονικη πανσιον αφου παντα φοβουνται τις μηνυσεις, δηλαδη το εθνικο σπορ εδω. Κι εδω που τα λεμε μπορει κι εγω να φαω μηνυση.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ok, βλέπω ότι η μεγάλη πληγή άρχισε κάπως να μικραίνει, το ίδιο και η μικρή και μάλιστα άρχισαν να φυτρώνουνε πάλι τρίχες. Αυτό καλό σημάδι δεν είναι; Κι εγώ δεν έχω παρουσιάσει εξανθήματα για τίποτα μέχρι τώρα που κανονικά θα έπρεπε αν είχε μουχλιάσει το Μουφ. Βεβαίως μετά από όλα αυτά, αν τον αφήσω ξανά να παίζει με λαγούς, να μου τρυπήσετε τη μύτη.

Και καλά εγώ που κάθομαι και λιβανίζω το Μουφ όλη μέρα και πάλι αρρωσταίνει. Εκείνοι οι σκύλοι που είναι παρατημένοι πώς και δεν έχουνε πάθει πανούκλα;;

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Μου είπε η κτηνίατρος ότι κολλάει στους ανθρώπους. Δεδομένου ότι είμαι όλη μέρα με το Μουφ, θα έπρεπε λογικά να είχα αρρωστήσει. Δεν είμαι σίγουρη πάντως για το πώς πάει το Μουφ.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.973
7.551
θα έπρεπε λογικά να είχα αρρωστήσει.
Ε, όχι.
Δεν πάει με τη συχνότητα της επαφής.
Επίσης δεν αρρωσταίνεις, κολλάς απλά. Αν και εφόσον βρει τις καταλληλες συνθήκες ο μύκητας να επωάσει.

• Like
Reactions: Sara

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
υπαρχει και το ντακταριν...
αλλα ισως και γι αυτό υα δικα μας αργουν σε θεραπείες...
δεν αργούν μια χαρά είναι τα φάρμακα... απλά μεγάλο ποσοστό του κόσμου σταματάει τα φάρμακα (κρέμες/πούδρες/χάπια κτλ) νωρίς.. χωρίς να ολοκληρωθούν οι ημέρες που ''πρέπει''...

KaterinaSp

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
390
174
Ηράκλειο
Η αποτελεσματικότητα των φαρμάκων εξαρτάται απο τις ευαισθησίες/ αντοχές των μικροοργανισμών σε αυτα και αυτό συχνά ειναι διαφορετικό μεταξύ διαφορετικών χωρών, πόσο μαλλον μεταξύ διαφορετικών ηπείρων... Πχ , αλλα αντιβιοτικά δίνουν για πνευμονία στην Ελλάδα και αλλα στην Αγγλία, άλλοι οι πληθυςμοι Μικροβίων και άλλες οι ανθεκτικότητες.
Φυςικα εξαρτάται και απο το αν ολοκληρώνουμε σωστά τη θεραπεία η την παρατάμε με την παραμικρή φαινομενική βελτίωση.
Λες ntoulis να έχουμε εδώ το ίδιο φάρμακο τόσο φτηνό; Ειναι χάπι; Τίποτα δεν αποκλείεται με τις φαρμακευτικές...