Βοήθεια! Ο σκύλος μου έπνιξε ενα γατάκι

mariahusky

Member
10 Αυγούστου 2016
7
2
27
Βοήθεια ! Σημερα ο σκύλος μου (husky , 1.5 έτους ) έπνιξε ενα απο τα νεογέννητα γατάκια της γάτας της γιαγιάς μου. Την προηγούμενη εβδομάδα γέννησε και ενώ ο σκύλος μου τα παει μια χαρα και συμβιώνει αρμονικά στον κήπο με τις γάτες που εχουν ερθει , εχει πάθει μανία με αυτα τα γατάκια και παει συνεχώς και τους γαβγίζει ενώ ειναι και η μαμά τους εκει και τα υπερασπίζεται γρυλιζοντας . Εγω καθε φορά που τον άκουγα πηγαινα και τον μάλωνα και τον εδιωχνα θεωρώντας οτι ήθελε να παίξει . Σημερα πηρε ενα γατάκι στο στόμα του και άρχισε να τρέχει και φυσικά το σκότωσε . Τι κανω απο εδω και πέρα ;

mariahusky

Member
10 Αυγούστου 2016
7
2
27
Μην το αφήνεις να πηγαίνει; ή άστον με την γάτα να του βγάλει κανένα μάτι χαλαρά για να είστε πάτσι μετά..
δεν μπορώ να τον έχω δεμένο όλη μέρα μέσα στον κήπο όπου θεωρητικά είναι "δικός του" χώρος

mariahusky

Member
10 Αυγούστου 2016
7
2
27
ε τότε απομόνωσε τις γάτες...τι πιο απλό?

όπως και να χει κάποιος από τους δύο πρέπει να απομακρυνθεί
Η γάτα γέννησε κατω απο την σκάλα αν μπορούσα να την απομονωσω θα το ειχα κανει προ πολλού αλλα αμα κλείσω τον χώρο δεν θα μπορει να βγει ουτε η ίδια και επίσης αν προσπαθήσω να μετακίνησω τα υπόλοιπα γατάκια μαύρο φίδι που με έφαγε θα βγάλει το δικό μου μάτι και με το δίκιο της πέρα απο το οτι ειναι χωμένα σε μια γωνιτσα και δεν θα έφτανα καν να τα πιάσω

• Like
Reactions: dnassib

mariahusky

Member
10 Αυγούστου 2016
7
2
27
Η ερώτηση μου ειναι πως πρεπει να συμπιφερθω και να τιμωρησω τον σκύλο επειδη θεωρώ και ελπίζω οτι η γάτα με την πρωτη ευκαιρία θα μετακινήσει τα μικρά της αυτη τη φορά

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Να τον τιμωρησεις κατόπιν εορτής; για πιο λόγο; θα καταλάβει λες για ποιον λόγο τον τιμωρησες;

Πες μας λίγα λόγια για τον σκύλο σου, για τον χαρακτήρα του, πως ζει για να μπορούμε να και εμείς κάποια πράγματα τα οποία θα έχουν βάση.

• Like
Reactions: Haris Drazen

mariahusky

Member
10 Αυγούστου 2016
7
2
27
Εκείνη την ώρα τον έπιασα του φώναξα και έφαγε και μεροικες σφαλιάρες άρα λογικα κατάλαβε τι εκανε . Ειναι υπακουος οταν θελει δηλαδη κάποιες φορές με αγνοεί ενώ του εχω μάθει καποια πραγματα οπως σήκω ,κατσε , ελα . Ειναι φύλακας δηλαδη γαβγίζει στους άγνωστους ενώ ειναι φιλικός με τους γνωστούς . Με τις γάτες δεν είχαμε ποτε πρόβλημα αφου εχει τύχει να ξαπλώνει διπλα απο μια αλλη γάτα σαν να μην συμβαίνει τιποτα χωρις να κανει το παραμικρό .Προς το παρόν τον εχω δεμένο και δεν σκοπεύω να τον αφήσω μεχρι αυριο. Ειναι σωστο να τον αφήσω και χωρις φαγητό ή δεν θα καταλάβει γιατι το εκανα;

• Like
Reactions: ioanna a

Captain hook

Well-Known Member
11 Απριλίου 2016
405
785
Στην γειτονιά μας η αδέσποτες γάτες είναι αμέτρητες. Πολλές από αυτές έχουμε καταφέρει να τις στειρωσουμε καποιοι φιλοζωοι της γειτονιας ενώ άλλες περιμένουν την σειρά τους. Εμείς επειδή είμαστε οι μόνοι με κήπο που δέχονται γάτες και δεν έχουν φόλες έχουμε φιλοξενήσει πάρα πολλές φορές λεχωνες γάτες με τα μωράκια τους. Εάν η γάτα σε ξέρει και σε εμπιστεύεται θα σε αφησει να πάρεις τα μωρά της και Ν τα μεταφέρεις. Τώρα Εάν κάτι τέτοιο είναι αδύνατο άσε τα ζώα να βάλλουν μόνα τους τα όρια τους (με κίνδυνο να χάσει ο σκύλος κάνα μάτι ή να πνίγει η γάτα τελειως)

• Like
Reactions: ioanna a

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Είσαι εντελώς λάθος στον τρόπο που τιμωρεις.
Δεν θα έχεις κανένα όφελος από τις τιμωρίες που αναφέρεις.
Ξεκινά να διαβάζεις θέματα στην κατηγορία του φόρουμ εκπαίδευση και συμπεριφορά.

mariahusky

Member
10 Αυγούστου 2016
7
2
27
Είσαι εντελώς λάθος στον τρόπο που τιμωρεις.
Δεν θα έχεις κανένα όφελος από τις τιμωρίες που αναφέρεις.
Ξεκινά να διαβάζεις θέματα στην κατηγορία του φόρουμ εκπαίδευση και συμπεριφορά.
Ευχαριστώ για τη συμβουλή

mariahusky

Member
10 Αυγούστου 2016
7
2
27
Στην γειτονιά μας η αδέσποτες γάτες είναι αμέτρητες. Πολλές από αυτές έχουμε καταφέρει να τις στειρωσουμε καποιοι φιλοζωοι της γειτονιας ενώ άλλες περιμένουν την σειρά τους. Εμείς επειδή είμαστε οι μόνοι με κήπο που δέχονται γάτες και δεν έχουν φόλες έχουμε φιλοξενήσει πάρα πολλές φορές λεχωνες γάτες με τα μωράκια τους. Εάν η γάτα σε ξέρει και σε εμπιστεύεται θα σε αφησει να πάρεις τα μωρά της και Ν τα μεταφέρεις. Τώρα Εάν κάτι τέτοιο είναι αδύνατο άσε τα ζώα να βάλλουν μόνα τους τα όρια τους (με κίνδυνο να χάσει ο σκύλος κάνα μάτι ή να πνίγει η γάτα τελειως)
Ευχαριστω

genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
53
Δεν είναι όλοι οι σκύλοι φιλικοί με τα μικρότερα ζώα. Αν το ένστικτο του σκύλου σου είναι να κυνηγά, θα πνίξει ένα ένα τα γατιά και τη μάνα μαζί. Ο σκύλος σε προειδοποίησε, εσύ το άφησες να συνεχιστεί, δες πώς θα τον απομονώσεις από εκεί, αλλιώς απλά ξέχασε τα γατιά. Και να είσαι προετοιμασμένη ότι μετά την πρώτη επίθεση σε γάτα, θα υπάρξει συνέχεια. Ο σκύλος σας με γατιά δε θα μπορεί να θεωρηθεί πλέον ασφαλής.

Vromet

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2016
82
116
Περιόρισε τον σκύλο άμα δεν μπορείς να περιορίσεις τα γατιά. Καλύτερα να περιόρισεις τον σκύλο παρά να τον δεις με ένα μάτι και να χάσεις τα γατιά. Δεν μπορείς να τον βάλεις στο σπίτι όσες μέρες η γάτα θηλάζει τα μικρά ; Επίσης μην χτυπάς τον σκύλο για τιμωρία. Όταν ο σκύλος έχει κάνει πριν πολύ ώρα δεν καταλαβαίνει ποιο είναι το σωστό και ποιο το λάθος . Πρέπει να τον πιάσεις απαυτόφωρο για να καταλάβει το λάθος του.

• Like
Reactions: Ήρα & Freedom