Βοήθεια για την τροφή!


giannistzw

Member
7 Οκτωβρίου 2011
19
0
Καλησπέρα παιδιά, όπως έχω ξαναπεί είμαι τρισευτυχισμένος ιδιοκτήτης μιας ημίαιμης κουτάβας! Μέχρι τώρα της έπαιρνα Artemis, και παρά τα όσα είχα διαβάσει και είπα να τη δοκιμάσω να δω πως θα κάτσει και στο σκυλί, είχα δει πολύ καλά αποτελέσματα! κανένα εμετό, ελάχιστα κόπρανα, τα οποία δε μύριζαν κόπρανα :p, σφιχτά με μαύρο χρώμα, τρελή ενέργεια και τρίχωμα να καθρεφτίζεσαι! Δηλαδή μου έκατσε καλά και η σκυλίτσα μου τη λάτρεψε! Αλλά επειδή έχω επενδύσει πολύ συναισθηματικά επάνω της, θέλω τη γνώμη σας: Δεν έχω τρελές οικονομικές δυνατότητες, και γι'αυτό δεν μπορώ να διαθέσω 70άρια για τροφή (και μην αρχίσετε σας παρακαλώ τα άμα δεν είχες γτ πήρες σκύλο! Δεν δίνω 70άρια για τον ίδιο λόγο που εγώ δεν τρώω καθημερινά ψαρονέφρι και βιολογικά προϊόντα, γιατί δεν μπορώ!). Αλλά επειδή έχουν ακουστεί πολλά για αυτή την τροφή και δε θέλω να συμβεί κάτι στο κοριτσάκι μου, μπορείτε να μου προτείνετε κάποια καλύτερη αλλά οικονομική? Να σας πω ότι είναι 5 μηνών και 13 κιλά, και με την άρτεμης της δίνω 500 γραμμάρια την ημέρα. Οπότε στην ουσία η 20άκιλη που κάνει 30 ευρώ, μου κρατάει 1 μήνα και κάτι! O κτηνίατρος μου αντιπρότεινε την Brit Care σε οικονομικές, αλλά θέλω να ρωτήσω: Αν π.χ. οι ακριβές τροφές χρειάζονται 150 γραμμάρια την ημέρα, τότε λογικά θα δίνω το 1/3! Άρα θα κρατάει περισσότερο και στην ουσία θα δίνω λίγα παραπάνω λεφτά και όχι τα διπλά όπως μου φαίνεται, έτσι? Μπορείτε να με βοηθήσετε? Και συγγνώμη για το μέγεθος του ποστ! Ευχαριστώ πολύ!!!
 




giannistzw

Member
7 Οκτωβρίου 2011
19
0
Ευχαριστώ για την απάντηση! Και γω έτσι σκέφτομαι, ότι δλδ αφού έκατσε καλά στη σκυλίτσα μου να μην την αλλάξω, αλλά δεν ξέρω μακροχρόνια τι επιπτώσεις μπορεί να έχει! Λόγω του ότι δεν έχουν ακουστεί και τα καλύτερα... Θέλω απλά να πω, ότι αν οι 15κιλες που κάνουν 60-70 ευρώ, έχουν δοσολογία 150-200 γραμμάρια για τα κιλά της την ημέρα, στην ουσία θα μου βγει πιο φθηνά έτσι δεν είναι?
 


io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Ετσι ειναι οπως τα λες.
Σου προτεινω να κανεις οτι εκανα και εγω οταν ηρθε η ωρα να αποφασισω τι τροφη θα δωσω στα κοριτσια μου.
Διαιρεις το ποσο ζυγιζει το τσουβαλι που παιρνεις με το ποσες μερες σου διαρκει. Ετσι βρισκεις ποσο καιρο παιρνας με ενα τσουβαλι. Μετα διαιρεις το κοστος αγορας με τις μερες. Ετσι βρισκεις ποσο σου κοστιζει η τροφη ανα ημερα.
Πας σε ενα πετ σοπ και κοιτας ποσο κοστιζει η ταδε τροφη που σε ενδιαφερει και ποσο πρεπει να δινεις καθε μερα.
Αν το κοστος ειναι με μικρη διαφορα πχ δινεις 1 ευρω τωρα και αν αλλαξεις τροφη 1,15 (τυχαιο το παραδειγμα) αν πιστευεις οτι μπορεις να ανταπεξελθεις τοτε δωσε την καλυτερη τροφη που μπορει να σηκωσει η τσεπη σου.
Η αδελφη μου που εχει 12 κιλα σκυλο το 13,5 τσουβαλι της κραταει λιγο παραπανω απο διμηνο και ναι ειναι απο τις τροφες με τα 70αρια.

Παντως πολλα γραμμαρια τροφης ρε παιδι μου για τοσο μικρο σκυλο. Αν ειχες 25 κιλα σκυλο ποσο θα εδινες? 1 κιλο την ημερα? Εντυπωση μου κανει.
 


giannistzw

Member
7 Οκτωβρίου 2011
19
0
Ευχαριστώ πολύ! Αυτό λέω να κάνω και εγώ... Να μπορέσω να δίνω την καλύτερη τροφή που μπορώ! Τώρα το σκέφτομαι για την doglovers που είδα ότι έχει πάρει πολύ καλά σχόλια! Βγαίνει στα 50 ευρώ με έξοδα αποστολής το 15κιλο και στα δικά μας τα κιλά βγαίνει γύρω στα 150-170 γραμμάρια την ημέρα!!! Οπότε θα μου βγει πολύ λιγότερο! (Αυτή που παίρνω τώρα είναι η puppy, και είναι στην ουσία το ψιλομάξιμουμ γιατί είμαστε και πολύ δραστήριοι και φαγανοί) Την ξέρετε αυτή την doglovers; doglovers Πλήρες γεύμα Σκύλου, Πλήρες γεύμα γάτας, Συγγνώμη αν δεν κάνει να βάζω λινκ, απλά αν μπορείτε να τη δείτε κι εσείς λίγο να μου πείτε!
 






miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
Πιστεύω ότι με εξετάσεις αίματος, που θα σου έδειχναν αν είναι ΟΚ ή αν της "λείπει" κάτι... θα είχες το κεφάλι σου ήσυχο στο να συνεχίσεις να της δίνεις την ίδια τροφή δίχως κανένα άγχος!
 


annie27mile

Well-Known Member
12 Οκτωβρίου 2011
181
2
Neapolh Nikaias
Δεν ξέρω για την Brit Care έχω τις επιφυλάξεις μου πλέον γιατί τη δοκίμασε ο δικός μου και αεριζόταν συνέεεεεχεια... καλά που 'ηταν καλοκαίρι τότε και είχαμε ανοιχτές πόρτες :) καλύτερα να πάρεις πρώτα τις μικρές 1,5 kg συσκευασίες αν πρόκειται να αλλάξεις την τροφή.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.151
Μηνύματα
896.325
Μέλη
19.956
Νεότερο μέλος
gpc