Βοήθεια με πρόβλημα ανορεξίας σκύλου!!

Minus

Member
2 Σεπτεμβρίου 2017
9
2
Χαίρεται σε όλους!
Έχω πρόβλημα με την σίτιση του σκύλου μου , είναι ράτσας Husky θηληκό το οποίο είναι 6μηνών. Ταίζεται μόνο με ξηρά τροφή και κατα την εκπαίδευση του πέρνει και λιχουδιές όποτε και αν πρέπει.Εκπαιδεύεται απο 50 ημερών μέχρι και 5 μηνών.Η εκπεδευση θα συνεχιστεί εντός λίγων ημερών.Οι τροφές που έχω δώσει είναι Happy Dog , Natura Diet , Brit , Royal Canin.Τρώει το 1/3 της προτινώμενης ποσότητας τροφής τους τελευταίους 2μιση μήνες.Έχω κάνει μίξη ξηρής τροφής με κονσέρβα σκύλου το οποίο της δημιούργησε μεγαύτερη όρεξη αλλά σε γενικές γραμμές ισχύει η ίδια ανορεξία.Επίσης δοκίμασα και να βρέξω την τροφή με λίγο νερό και λίγο λαδάκι , επίσης συνεχιζεται το πρόβλημα.Έχω δοκιμάσει να της δώσω λίγο κοτόπουλο το οποίο και έχει φάει με πολύ μεγάλη όρεξη , όπως και σαλάμι το οποίο επίσης έφαγε με όρεξη, της τα έδωσα για να δώ αν είναι επιλεκτική σε ότι τρώει η όχι.Γενικά έχω κόψει τις λιχουδιές και οτιδήποτε άλλο εκτός απο ξηρά τροφή λόγο του ότι είνια και λίγο επιλεκτική..Επίσης την άφησα ατάιστη σε 2 γεύματα (δηλαδή 1 μέρα) μετά φυσικά απο συμβουλή του κτηνιάτρου και μετά απο αυτό έφαγε κανονικά την ξηρά τροφή της.

Αυτές είνια οι πληροφορίες μου , τι μπορεί να γίνει πιστεύετε αν γνωρίζει κάποιος διότι με απασχολεί πάρα πολύ.Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Το σκυλάκι είναι κανονικό στα κιλά του η ελιποβαρες; Αν μπορείς βγάλε μία φωτογραφία από πάνω να φαίνεται η ράχη του. Κανονικά θα πρέπει να έχει ευκρινή μέση και να μην διακρίνονται (δύσκολο λόγο τριχώματος) αλλά.να μπορούν να ψηλαφηθουν τα πλευρά τα οποία πρέπει να καλύπτονται από ένα πολύ μικρό στρώμα λίπους.

Η τροφή πόσο χρόνο είναι διαθέσιμη; 20 λεπτά και αν δεν φάει την σηκώνεις. Μέχρι να καταλάβει ότι το φαγητό είναι αυτό και δεν υπάρχει εναλλακτική εκτός της πείνας. Το αίσθημα της αυτοσυντήρησης θα υπερισχύσει.

Πάντως κοίτα να είναι μια ποιοτική τροφή και σε συνεννόηση με τον κτηνίατρο σου αν μπορείς δώσε ψαρολαδο και καρυδελαιο

Minus

Member
2 Σεπτεμβρίου 2017
9
2
Το σκυλάκι είναι κανονικό στα κιλά του η ελιποβαρες; Αν μπορείς βγάλε μία φωτογραφία από πάνω να φαίνεται η ράχη του. Κανονικά θα πρέπει να έχει ευκρινή μέση και να μην διακρίνονται (δύσκολο λόγο τριχώματος) αλλά.να μπορούν να ψηλαφηθουν τα πλευρά τα οποία πρέπει να καλύπτονται από ένα πολύ μικρό στρώμα λίπους.

Η τροφή πόσο χρόνο είναι διαθέσιμη; 20 λεπτά και αν δεν φάει την σηκώνεις. Μέχρι να καταλάβει ότι το φαγητό είναι αυτό και δεν υπάρχει εναλλακτική εκτός της πείνας. Το αίσθημα της αυτοσυντήρησης θα υπερισχύσει.

Πάντως κοίτα να είναι μια ποιοτική τροφή και σε συνεννόηση με τον κτηνίατρο σου αν μπορείς δώσε ψαρολαδο και καρυδελαιο
Η τροφή παραμένει στα 15 λεπτά κάθε φορά , παρόλα αυτά το ίδιο και το ίδιο πάλι γίνεται.Σας έχω παραθέσει και φωτογραφία για να μπορέσετε να πάρετε μια ιδέα για τον σωματότυπο της.

Attachments

bat-iris

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2015
591
622
Εμένα μου φαίνεται αρκετά αδύνατη. Θα έκανα εξετάσεις αίματος αρχικά να αποκλείσω τα προβλήματα υγείας, μετά όλα τα άλλα νομίζω είναι εύκολα. :)

• Like
Reactions: d3ac0n

Minus

Member
2 Σεπτεμβρίου 2017
9
2
Εμένα μου φαίνεται αρκετά αδύνατη. Θα έκανα εξετάσεις αίματος αρχικά να αποκλείσω τα προβλήματα υγείας, μετά όλα τα άλλα νομίζω είναι εύκολα. :)
Ναι έχω ραντεβού για εξετάσεις αίματος οπότε περιμένουμε αυτό και μετά πράτουμε αναλόγως.

• Like
Reactions: bat-iris

Asmodeus

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2012
1.469
1.618
1η παρατηρηση , εχεις αλλαξει παρα πολλες τροφες για διαστημα 4 μηνων (φανταζομαι τη πηρες 2 μηνων). , 2η παρατηρηση ασχετα απο τη τροφη , εχει ενεργεια? τα κοπρανα πως ειναι?

• Like
Reactions: bat-iris

ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.022
SALONIKI
Καλημέρα και καλώς όρισες.

Πρώτα πρώτα εκπεδευση απο 50 ημερών ειναι πολυ νωρίς.
Κανονικά θελει απο 4-5 μηνών και μετα.
Το άλλαξες πολλές τροφες σε σύντομο χρονικό διάστημα τα
μπερδεύεις με κοσέρβα και ειναι Καλοκερι που υποφέρουν ειδικά
τα χάσκι και δεν τρώνε καλα. Το σκυλί όντος φαίνεται αδύνατο.
Πάρε μια καλη τροφή απο 50-60€ το σακί και ξεκινά απο την αρχη.

• Like
Reactions: d3ac0n and Asmodeus

Minus

Member
2 Σεπτεμβρίου 2017
9
2
Καλημέρα και καλώς όρισες.

Πρώτα πρώτα εκπεδευση απο 50 ημερών ειναι πολυ νωρίς.
Κανονικά θελει απο 4-5 μηνών και μετα.
Το άλλαξες πολλές τροφες σε σύντομο χρονικό διάστημα τα
μπερδεύεις με κοσέρβα και ειναι Καλοκερι που υποφέρουν ειδικά
τα χάσκι και δεν τρώνε καλα. Το σκυλί όντος φαίνεται αδύνατο.
Πάρε μια καλη τροφή απο 50-60€ το σακί και ξεκινά απο την αρχη.
Καλημέρα , εκπαίδευση κουταβιού μη φανταστείς τίποτα ιδιέταιρο. Εκπαίδευση σε θέματα όπως τουαλέτα πάνα μπαλκόνι , να παίζει στο κρεβατάκι της να μην την τρελαίνουμε με πάρα πολύ παιχνίδι γιατί είναι ράτσα που είναι πολύ παρορμητική και σιγά σιγά το λουρί και βόλτα.Τώρα θα συνεχιστεί η εκπαίδευση σε θέματα υπακοής σε βόλτα σπίτι πως να συμπερεφέρεται σε άτομα που βλέπει να μην χοροπηδάει πάνω τους κλπ. Σε γενικές γραμές είναι φοβερά υπάκουη και πολύ ενεργητικό σκυλί οπότε φαντάζομαι πως το θέμα με την τροφή είναι απλά θέμα του ότι επιλέγει και όχι οτι έχει απώλεια όρεξης.Την έχω πάει και σε κτηνίατρο για υπέρηχο στομάχου και μου είπε πως είνια λίγο πρησμένο το στομάχι της έχει κάποιο φούσκωμα και και ακολουθούμε μια συνταγή με χάπια για το στομάχι, διότι είχαμε αρκετά συχνά εμετό.Και μετά απο αυτό θα γίνουν και εξετάσεις αίματος. :)

Minus

Member
2 Σεπτεμβρίου 2017
9
2
1η παρατηρηση , εχεις αλλαξει παρα πολλες τροφες για διαστημα 4 μηνων (φανταζομαι τη πηρες 2 μηνων). , 2η παρατηρηση ασχετα απο τη τροφη , εχει ενεργεια? τα κοπρανα πως ειναι?
Την πήρα 31 ημερών ακριβώς διότι η η οικογένια που μου την έδωσε εφευγε απο Ελλάδα , και τώρα είναι 5 μηνών και 3 εβδμάδων συγκεκριμένα.Ενέργεια έχει πάρα πολύ παιχνίδι βόλτες κλπ όλα φυσιολογικά και τα κόπρανα είνια σκληρά όπως πρέπει χωρίς διάροιες. 1 φορά έχει μόνο διάροια πάνω στην αλλαγή τροφής.Για αυτό πιστεύω πως το πρόβλημα κυρίως είναι επιλεκτικότητα τροφής και όχι τόσο ανορεξίας αμα υπολογίσω το καλοκαίρι κιόλας.

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Husky χμ, τώρα το είδα αυτό.

Ο σκύλος είναι πολύ αδύνατος, η τρίχα έχει κακή εμφάνιση ( δεν εννοώ το μάδημα, αυτό στους 6 μήνες δυνάμει θα μπορούσε να είναι φυσιολογικό ) και η στάση του σώματος είναι λάθος.

Για να ξεκινήσει ο σκύλος εκπαίδευση 50 ημερών αυτό σημαίνει πως τον έχετε από ακόμη μικρότερη ηλικία.

Δεδομένου ότι ο απογαλακτισμός απ' την τοκετοομάδα ξεκινάει στις 30+ μέρες και ξεκινάει η κοινωνικοποίηση του κουταβιού ώστε να παραδοθεί στις 60 - 70 ημέρες στους νέους ιδιοκτήτες, δε μπορώ να καταλάβω τι εννοείτε κάνατε εκπαίδευση; Μήπως εννοείτε κοινωνικοποίηση; Και πραγματικά αναρωτιέμαι αν πρόκειται όντως για εκπαίδευση, με τι ασχολείται αυτός που σας είπε να ξεκινήσετε εκπαίδευση στις 50 ημέρες. Σας παρακαλώ πολύ αν είναι επαγγελματίας εκπαιδευτής πείτε του ότι ένα μέλος απ' το dogforum τον απεκάλεσε ηλίθιο και πονηρό που εκμεταλλεύεται καταστάσεις.

Με πολύ απλά λόγια, πήγαινε τώρα σε άλλο κτηνίατρο. Είναι απαραίτητο να γίνει ψηλάφηση και πιθανόν εξετάσεις αίματος και πιθανόν αν κριθεί απαραίτητο και όσες αλλεργικές είναι διαθέσιμες.. Κι εφ' όσον παίρνετε ήδη χάπια για κάτι άλλο, αυτό σημαίνει πως υπάρχει κτηνίατρος που δεν έδωσε σημασία, ή δεν ενδιαφέρθηκε για το εν λόγω ζήτημα. Πηγαίντε αλλού τώρα. Αν εσείς δε μπορούσατε να φάτε και το δέρμα σας λέπιαζε, οι δικοί σας θα είχαν ξεσηκώσει το σύμπαν. Κάντε το ίδιο για το σκύλο σας.

Κι όσο για τις τροφές, δοκίμασε να δώσεις ολιστική. Happy Life της Versele Laga, ή Belcando.

Να χαίρεσαι το σκυλάκι σου.

Minus

Member
2 Σεπτεμβρίου 2017
9
2
Husky χμ, τώρα το είδα αυτό.

Ο σκύλος είναι πολύ αδύνατος, η τρίχα έχει κακή εμφάνιση ( δεν εννοώ το μάδημα, αυτό στους 6 μήνες δυνάμει θα μπορούσε να είναι φυσιολογικό ) και η στάση του σώματος είναι λάθος.

Για να ξεκινήσει ο σκύλος εκπαίδευση 50 ημερών αυτό σημαίνει πως τον έχετε από ακόμη μικρότερη ηλικία.

Δεδομένου ότι ο απογαλακτισμός απ' την τοκετοομάδα ξεκινάει στις 30+ μέρες και ξεκινάει η κοινωνικοποίηση του κουταβιού ώστε να παραδοθεί στις 60 - 70 ημέρες στους νέους ιδιοκτήτες, δε μπορώ να καταλάβω τι εννοείτε κάνατε εκπαίδευση; Μήπως εννοείτε κοινωνικοποίηση; Και πραγματικά αναρωτιέμαι αν πρόκειται όντως για εκπαίδευση, με τι ασχολείται αυτός που σας είπε να ξεκινήσετε εκπαίδευση στις 50 ημέρες. Σας παρακαλώ πολύ αν είναι επαγγελματίας εκπαιδευτής πείτε του ότι ένα μέλος απ' το dogforum τον απεκάλεσε ηλίθιο και πονηρό που εκμεταλλεύεται καταστάσεις.

Με πολύ απλά λόγια, πήγαινε τώρα σε άλλο κτηνίατρο. Είναι απαραίτητο να γίνει ψηλάφηση και πιθανόν εξετάσεις αίματος και πιθανόν αν κριθεί απαραίτητο και όσες αλλεργικές είναι διαθέσιμες.. Κι εφ' όσον παίρνετε ήδη χάπια για κάτι άλλο, αυτό σημαίνει πως υπάρχει κτηνίατρος που δεν έδωσε σημασία, ή δεν ενδιαφέρθηκε για το εν λόγω ζήτημα. Πηγαίντε αλλού τώρα. Αν εσείς δε μπορούσατε να φάτε και το δέρμα σας λέπιαζε, οι δικοί σας θα είχαν ξεσηκώσει το σύμπαν. Κάντε το ίδιο για το σκύλο σας.

Κι όσο για τις τροφές, δοκίμασε να δώσεις ολιστική. Happy Life της Versele Laga, ή Belcando.

Να χαίρεσαι το σκυλάκι σου.
Εκπαιδευση σε εισαγωγικα απλα πραγματα να παρακολουθουμε να πηγαινει στην πανα ναι της μαθουμε το κρεβατακι να το νιωθει σπιτι της και να ειναι ανετα και τα πηγε περιφημα, τωρα πλεον συμπεριφερεται αψογα τουαλετα εξω σε πολυ μεγαλο βαθμο ηρεμη υσηχη χωρις ζημιες σπιτι και βολτες 3 φορες τη μερα απο 45 τουλαχιστον πλην την βραδυνη που διαρκει και περισςοτερο και της αρεσει νερο παντα μαζι μας για να μην αφυδατωνεται..Ο κτηνιατρος εδωσε αγωγη για χαπι στομαχου διοτι ειδε φουσκωμα στο στομαχι της.Και εχω ραντεβου σε 3 μερες για εξετασεις αιματος κλπ.Ψηλαφηση εγινε στο στομαχι πλευρα και επισης της χορηγησε 3 ενεσεις για το στομαχι της μου ειπε.Ο κτηνιατρος μου εχουν πει ειναι πολυ σεβαστος στην περιοχη και εχει καλο ονομα μου τον εχουν συστησει παρα πολλοι.Οσον αφορα την εκπαιδευση μην παρεξηγηθει η εννοια εχουν γινει ηπια πραγματα για καλυτερο εδαφος μετεπειτα εκπαιδευσης. Κατι αλλο που θα μπορουσε να φανει χρησιμο;

• Like
Reactions: Grifos

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Με συγχωρείτε και δεν είμαι κτηνίατρος, αλλά εφ' όσον έπονται εξετάσεις έδωσε ενέσεις για καταπολέμηση συμπτώματος χωρίς να γνωρίζει την αιτία;

Πόσο νερό πίνει ο σκύλος; Αν χτυπήσετε απαλά με τα δάχτυλα σας το στομάχι του σκύλου ο ήχος που ακούγεται είναι βαθύς και κούφιος;Είχατε κανένα σκυλοκαβγά στη βόλτα ή κάποιο τραυματισμό που να προκάλεσε αμυχές;

Πριν από αρκετά χρόνια είχα ξεκινήσει να πηγαίνω σε ένα κτηνίατρο διότι είχε πολύ καλή φήμη και με είχε συγκινήσει διότι είχε φύγει από γιορτή στα Βλάχικα Κυριακή μεσάνυχτα για να πάει στο σπίτι φίλου στο Κερατσίνι. Έκτοτε όμως μου έκανε αρκετές πατάτες. Κι οι κτηνίατροι άνθρωποι είναι, κάποιες φορές το μυαλό δε μπορεί να είναι στη θέση του. Μήπως να συμβουλευόσασταν και κάποιον άλλο;

45 λεπτά ήπια άσκηση είναι πάνω στο ξεκίνημα της σπίντας του Χάσκι, στο ζέσταμα, εκτός κι αν κάνετε εντατική άσκηση. Αποφύγετε πάντως τις μεγάλες ανηφόρες γενικά, ειδικά τώρα με τη ζέστη κι ακόμη πιο ειδικά ώσπου να λυθεί το θέμα με τη διατροφή του σκύλου.

Last edited:

Minus

Member
2 Σεπτεμβρίου 2017
9
2
Με συγχωρείτε και δεν είμαι κτηνίατρος, αλλά εφ' όσον έπονται εξετάσεις έδωσε ενέσεις για καταπολέμηση συμπτώματος χωρίς να γνωρίζει την αιτία;

Πόσο νερό πίνει ο σκύλος; Αν χτυπήσετε απαλά με τα δάχτυλα σας το στομάχι του σκύλου ο ήχος που ακούγεται είναι βαθύς και κούφιος;Είχατε κανένα σκυλοκαβγά στη βόλτα ή κάποιο τραυματισμό που να προκάλεσε αμυχές;

Πριν από αρκετά χρόνια είχα ξεκινήσει να πηγαίνω σε ένα κτηνίατρο διότι είχε πολύ καλή φήμη και με είχε συγκινήσει διότι είχε φύγει από γιορτή στα Βλάχικα Κυριακή μεσάνυχτα για να πάει στο σπίτι φίλου στο Κερατσίνι. Έκτοτε όμως μου έκανε αρκετές πατάτες. Κι οι κτηνίατροι άνθρωποι είναι, κάποιες φορές το μυαλό δε μπορεί να είναι στη θέση του. Μήπως να συμβουλευόσασταν και κάποιον άλλο;

45 λεπτά ήπια άσκηση είναι πάνω στο ξεκίνημα της σπίντας του Χάσκι, στο ζέσταμα, εκτός κι αν κάνετε εντατική άσκηση. Αποφύγετε πάντως τις μεγάλες ανηφόρες γενικά, ειδικά τώρα με τη ζέστη κι ακόμη πιο ειδικά ώσπου να λυθεί το θέμα με τη διατροφή του σκύλου.

Σαφως και αποφευγω εντονη ασκηση με ζεστη ηλιο κλπ.Ο κτηνιατρος χωρηγησε ενεση διοτι εντοπισε καποια φουσκωματα στο στομαχι για να της το ηρεμησει διοτι την ημερα των ενεσεω ειχαμε κλαμα του σκυλου και με το που εκλεγε δαγκωνε και εγλυφε την κοιλια της και το πεταγμα για να γλειψει την κοιλια ηταν αποτομο και φαινοταν οτι την ενοχλει κατι.Οσον αφορα οι βολτες μεχρι να ξεκαθαρισει η υγεια της εχουν ελαφρως περιοριστει σε διαρκεια κατι που μου επεσημανε ο κτηνιατρος.

Minus

Member
2 Σεπτεμβρίου 2017
9
2

Κανενας καβγας ειτε τραυματα θα δοκιμασω να κανω αυτο με το στομαχι της.Σας ευχαριστω! :)

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Κάτι ακόμη που αφορά τη βόλτα και θα μπορούσε να αφορά και τα προβλήματα του σκύλου. Έχετε κατά νου ότι αν λυσσάει ο σκύλος να τραβήξει στη βόλτα γιατί δεν εκτονώνεται αρκετά αυτό μπορεί να του δημιουργήσει προβλήματα και ειδικά την ώρα που πίνει νερό. Νεράκι παίρνετε μαζί σας στη βόλτα; Στον αντίποδα αν ο σκύλος είναι υποτονικός στη βόλτα είναι και αυτό ζήτημα. Σε καμία περίπτωση δε νοείται το 6 μηνών Χάσκι να κουράζεται στα 45 λεπτά ακόμη κι αν τρέχετε στο δρόμο. Επομένως πόσο ενεργητική είναι στη βόλτα. Και κάτι ακόμη, το τράβηγμα πώς ακριβώς το αντιμετωπίσατε κατά την εκπαίδευση σας;

Minus

Member
2 Σεπτεμβρίου 2017
9
2
Κάτι ακόμη που αφορά τη βόλτα και θα μπορούσε να αφορά και τα προβλήματα του σκύλου. Έχετε κατά νου ότι αν λυσσάει ο σκύλος να τραβήξει στη βόλτα γιατί δεν εκτονώνεται αρκετά αυτό μπορεί να του δημιουργήσει προβλήματα και ειδικά την ώρα που πίνει νερό. Νεράκι παίρνετε μαζί σας στη βόλτα; Στον αντίποδα αν ο σκύλος είναι υποτονικός στη βόλτα είναι και αυτό ζήτημα. Σε καμία περίπτωση δε νοείται το 6 μηνών Χάσκι να κουράζεται στα 45 λεπτά ακόμη κι αν τρέχετε στο δρόμο. Επομένως πόσο ενεργητική είναι στη βόλτα. Και κάτι ακόμη, το τράβηγμα πώς ακριβώς το αντιμετωπίσατε κατά την εκπαίδευση σας;
Στην βολτα δεν τραβαει ειναι η αληθεια πλεον γενικα δεν το εκανε αυτο σε μεγαλο βθμο απο μικρη αλλα ειναι απολυτα ενεργητικη της αρεσει μυριζει θελει να τρεξει το οποιο την εχω αφησει να το κανει σε κλειστο χωρο σε παρα πολυ μεγαλο κτημα ελεγχομενα..Γενικα βολτα θελει να πηγαινει παρα πολυ βλεπει λουρι και στηνεται να της το περασω ειναι χαρουμενη και καθολου υποτονικη.Το θεμα του τραβηγματος αντιμετωπιστικε με clicker απο εκπαιδευτη και λιχουδιες οποτε εκρινε πως πρεπει να τις παρει ο εκπαιδευτης..Εγινε σταδιακα σε αυλη , μετα στο κτημα και μετα σιγα σιγα σε περπατημα σε υσηχα μερη δρομους κλπ και μετα σε πιο πολυσυχναστα οπως παρκα κοντα σε μερη που ακουγονται αυτοκινητα για να μην της ερθουν αποτομα ολα μαζι..Αυτα κατοπιν εισηγησης του εκπαιδευτη.