Βοήθεια με σοβαρή περίπτωση

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Φίλε-η manin με συγκίνησες. Στα λόγια είναι όλοι καλοί. Από πράξεις πάσχουμε. Η υπογραφή σου αντιπροσωπεύει πλήρως τα; λεγόμενά σου. Μακάρι να πάνε όλα καλά.

manin

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2012
458
250
Ο Κανέλλος είναι πάλι σπίτι. Θα ξαναπάει αύριο για ορό και πάλι Δευτέρα για νέες εξετάσεις.
Το μαγειρευτό αναβάλεται γιατί πρεπει να πάρει τροφή για νεφρά.
Να δω πως θα πάει....

manin

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2012
458
250
Μια φίλη από εξωτερικό μου πρότεινε το solidago.
Είναι φυτό που βοηθάει τα νεφρά.
Ψάχνοντας πιο πολλές φορές έπεφτα πάνω στο goldenrot και αναρωτιέμαι αν είναι το ίδιο.
Έχει κανείς προηγούμενη εμπειρία από αυτα ή παρόμοια;

Οι ομοιοπαθητικοί κτηνίατροι λογικά θα έχουν χρησιμοποιήσει τέτοια σκευάσματα έτσι;
Βρήκα ένα θέμα εδώ με ομοιοπαθητικούς, αλλά πολύ παλιό...

Last edited:

manin

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2012
458
250
Τις τελευταιες μερες τον έχω σπίτι και πάμε βάζουμε ορό και πάλι σπίτι.
Τον βγάζω καθε 1,5-2 ώρες για κατούρημα, 5-10 λεπτά, για να ψιλοκουράζεται κιολας και να πίνει νερό για τα νεφρά του.
Πήρα το Nephrosolid (A.Vogel) που περιέχει 69% GoldenRod.
Θα του δίνω και σέλινο, που μου το πρότεινε κάποιο μέλος. Τον ευχαριστώ.

Κάπου διάβασα ότι τα φάρμακα για το καλαζάρ, περιέχουν άλατα. Υπήρξε μια περίπτωση όπου κάποιος έδινε αλατισμένο φαγητό και διατηρούσε τα καλαζαρικά σκυλιά του σε καλή κατάσταση.
Ξέρω βέβαια, ότι το αλάτι θα επιβαρύνει τα νεφρά, αλλά από την άλλη θα πίνει και πιο πολύ νερό.
Θα το ψάξω κι άλλο. Ελπίζω να μην είναι μπαρούφες μόνο....

Ζεόλιθος : Δεν έχω καταλάβει τι κάνει κι αν μπορεί να βοηθήσει.
Αν ξέρει κάποιος, τα φώτα του παρακαλώ...
Κόκκινο κρέας, βοηθάει τον αιματοκρίτη, αλλά επιβαρύνει κι αυτό τα νεφρά.
Σπλήνα μου είπαν ότι βοηθάει τον αιματοκρίτη, χωρίς μειονεκτήματα.

Το θέμα είναι πως κάνω την αλλαγή σε BARF χωρίς να επιβαρυνθούν κι άλλο τα νεφρά;
Αυτη τη στιγμή τρώει Royal Canin Renal.

Εννοείται ότι αν κάποιος κτηνίατρος γνωρίζει και θέλει να βοηθήσει πάνω σε αυτά, θα το εκτιμούσα.

Last edited:

manin

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2012
458
250
Λιναρόσπορος....
Βοηθάει το ανοσοποιητικό, τη νεφρική ανεπάρκεια, και την αναιμία

Ψάχνω κατάστημα με βότανα και βιολογικά προιόντα, αλλά δεν....Αύγουστος γαρ...
Αν γνωρίζετε κάποιο ανοιχτό αυτές τις μέρες.....

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Δεν μπορω να σε βοηθησω γιατι δεν εχω εμπειρια πανω στο θεμα, θελω απλα να ευχηθω να πανε ολα καλα και μπραβο σου γι αυτο που κανεις για τον μικρο :)

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Μπράβο σου για την προσπάθεια! Γενικά, πώς τον βλέπεις τον σκυλάκο αυτές τις μέρες μετά τον ορό;

Δε μιλάς με την ομοιοπαθητική κτηνίατρο που είχαν αναφέρει σε άλλο thread, η οποία φαίνεται να ειδικεύεται και σε θέματα λεισμανίωσης; Δεν την ξέρω προσωπικά, ούτε γνωρίζω για την δουλειά της, αλλά μου φαίνεται σοβαρήκαι, όπως η ίδια γράφει στην σελίδα της, ασχολείται πολύ και με θέματα διατροφής. Κατερίνα Λουκάκη, Κτηνίατρος | Κατερίνα Λουκάκη, Κτηνίατρος

manin

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2012
458
250
Δεν είχα βγάλει άκρη από το άλλο θέμα...
Μάλλον από το πολύ ψάξιμο και διάβασμα δεν εβλεπα μπορστά μου...
Θα προσπαθήσω να επικοινωνήσω...

Ευχαριστώ

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Μίλησα με τη κα Λουκάκη και μου έδωσε κάποιες οδηγίες.
Χαίρομαι! Πες μας κάποια στιγμή πως σου φάνηκε και αν βοήθησαν, για να έχουμε και εμείς μια εικόνα...

Κοίτα, ξέρω δεν είναι το ίδιο, αλλά πρόσφατα πραγματικά ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΗΚΑ με αυτή την ιστορία και νιώθω ότι αφού κατάφερε και αναρρώνει με πολλή αγάπη και φροντίδα ο Απόλλωνας, το ίδιο μπορεί να συμβεί και με την δική σου ψυχή.... https://www.facebook.com/ermioni.gi...86917359521.1073741849.100000346552186&type=3

(ζητώ συγγνώμη για το off topic μέρος, ελπίζω να συμφωνείτε ότι στην ουσία έχει να κάνει με αυτό που προσπαθεί να καταφέρει ο manim...)

manin

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2012
458
250
Καλησπέρα, ο Κανελάκος παίρνει καθημερινά βιταμίνη C και Ε, Nephrosolid που περιέχει σε μεγάλο ποσοστό GoldenRod, κάνει καθημερινά ορό και από σήμερα ξεκινάει βρασμένο σέλινο και λιναρόσπορο.
Τα 2 τελευταία δε έχουν άμεση σχέση με νεφρά, αλλά βοηθάνε το ανοσοποιητικό.
Παρόλα αυτά η κρεατινίνη πήγε στο 4,6.

deliaki

Well-Known Member
26 Μαϊου 2011
447
45
41
ελληνορωσων
και εμας τοσο ηταν η κρεατινινη αλλα την ριξαμε,τι τροφη δινεις?ο γιατρος σε αυτη τη περιπτωση τι σου ειπε να κανεις?τι ειδους θεραπεια ακολουθειτε αναλυτικα?μπραβο σας παντως που ασχολειστε και το ψαχνετε τοσο,τυχερος μεσα στην ατυχια του ο σκυλακος που εχει εσας :)

manin

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2012
458
250
Τρώει τη Renal της Royal Canin...

Γενικά είναι πεσμένος. Όχι τόσο όσο όταν είχαμε ξεκινήσει τους ορούς, αλλά σχετικά με 2-3 μήνες πριν.