Βοήθεια! Scabs!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Βρίσκομαι ακόμα στο Νιου Χάμσαϊρ και κατευθύνομαι προς Βερμόντ, οπότε σταμάτησα σ' ένα Μακντόναλντς που έχει τσάμπα ασύρματο ίντερνετ για το εξής: όπως χάιδευα το Μουφ βρήκα πάνω στην πλάτη του scabs, που νομίζω στα ελληνικά τα λέμε "κακάδια πληγής"? Έψαξα πρόχειρα στο ίντερνετ και λέει ότι μπορεί να το τσίμπησε τίποτα. Αποκλείεται να ξύθηκε μόνο του διότι δεν φτάνει/ξύνεται ποτέ εκεί. Έχω τέτοια πράματα ξαναβρεί πάνω του τότε που τον έστειλα σε κείνη τη φάρμα προ διετίας και μου τον παραμελήσανε και έπαθε ιστορίες, αλλεργίες και διάρροιες. Για την ώρα το Μουφ είναι μια χαρά, αλλά φοβάμαι μην έχει τίποτα διότι τέτοια πράματα δεν είναι φυσιολογικά και έχω ήδη βρει δυο.

Εννοείται ότι του βάζω κάθε μήνα, ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΟΤΑΤΑ Frontline Plus. Είναι δυνατόν να το τσίμπησε τσιμπούρι? Δεν βρήκα τίποτε άλλο πάνω του. Για την ώρα ανησυχώ και έχω κάνει κατάλογο κτηνιάτρων από δω μέχρι τα σύνορα με τον Καναδά διότι αύριο πάμε στο Μέην. Να του βάλω την πιπέτα που προορίζω για τις 1 Ιουνίου για την περίπτωση που πέρασε η επίδραση της προηγούμενης? Και κάτι άλλο: αν το βρωμο-Frontline Plus του κερατά επιτρέπει στα τσιμπούρια να πίνουν έτσι το αίμα του Μουφ κυριολεκτικά με το μπουρί της σόμπας, να το αλλάξω και να του βάζω Advantix II? Υπάρχει κάτι που καλύπτει το Frontline Plus και που δεν καλύπτει το Advantix II? Να του κάνω επίσης φαρμακευτικό μπάνιο όταν θα γυρίσουμε την άλλη βδομάδα στο Καλαμποκιστάν?

Σας μερσώ ιδιαιτέρως, ως συνήθως, και θα κοιτάξω για απαντήσεις όταν θα σταματήσω στο επόμενο Μακντόναλντς της εθνικής οδού.

Edit: πόσο συχνά βάζουμε το Advantix II?

Last edited:

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Κανονικά η αμπούλα μπαίνει μια φορά το μήνα.
Αν όμως το Μουφ κολυμπάει ή βρέχεται συχνά τώρα το καλοκαίρι, όπως ο δικός μου, ο γιατρός συστήσει ανά 20ήμερο.

Κι' εγώ βρήκα ένα σήμερα, αλλά είναι από χτύπημα. Κάπου κοπάνησε και έκανε πληγίτσα και μετά κακάδι. Υπάρχει τέτοια περίπτωση, να έχει χτυπήσει κάπου το Μουφ?

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.809
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Οντως το Frontline επιτρέπει στα τσιμπούρια να κολλήσουν και να πιουν αίμα, και τα σκοτώνει σε 24 ώρες. Η Advantix λέει τα αποθεί και γι'αυτό την προτιμώ. Μια φορά το μήνα βάζω, πάμε για μπάνιο μεν, αλλά όχι τόσο συχνά.

Περαστικά στο Μουφάκι

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
ΟΚ, θα του βάλω τότε την τελευταία πιπέτα του Frontline Plus που έχω μαζί μου και θα παραγγείλω το Advantix II ώστε να είναι εκεί όταν θα έρθω. Για την ώρα το Μουφ είναι καλά, αλλά την τελευταία φορά που είδα αυτά τα πράματα πάνω του αρρώστησε άσκημα σε κανα-δυο μέρες.