Βοήθεια

Siempre

Active Member
16 Φεβρουαρίου 2014
39
0
Καλησπερα σε ολους.Εχω ενα σπιτς αρσενικο 11μηνων.Το σκυλι εχει ενα μικρο ιστορικο.Ας τα παρουμε με την αρχη.Καιρο τωρα,ο Κασπερ εκανε ελαφρα διαρροια(εννοοντας οτι τα εβγαζε ''κρεμμωδη'') ΑΛΛΑ 1 φορα στις 5.Ρωτησα τον κτηνιατρο στις αρχες και μου εδωσε αντιβιωση-χαπια για 4 μερες για να στρωσει το στομαχι του οπως μου ειπε.Παραλληλα ειχα αλλαξει και τροφη και δεν ειδαμε διαφορα.Μετα απο λιγο καιρο,(Πριν 2 βδομαδες)και ενω το σκυλι συνεχισε να εχει αυτα τα συμπτωματα,ξανα πηγα στο γιατρο και μου εδωσε ΑΛΛΗ αντιβιωση-χαπια (4 μερες) λεγοντας οτι το σκυλι έχει μικροβιο στο εντερο του. Μετα απο 1-2 μερες αφου τελειωσε η αντιβιωση το σκυλι-στη βολτα του-αρχισε να τρωει χορτα και να ξερναει.Εγω το αφησα γνωριζοντας οτι κανει καλο για να περασει η κοιλια του ΟΜΩΣ λογο απειριας μου τον αφησα να φαει χωρις να βλεπω οτι τρωει μονο πρασινο.Γυρνοντας σπιτι το σκυλι δεν ετρωγε με τιποτα ολη μερα.Ρωτώντας,μου ειπαν οτι υπαρχει περιπτωση να εφαγε κανα αγκαθι και να του εκανα ζημια στο στομαχι.Τον αφησα νηστικο 24 ωρες για να στρωσει και τον αρχισα σιγα σιγα μικρα γευματα στεγνου ρυζιου.(Το δικο μου μυαλο πηγε στα χαπια,οτι δηλαδη μπορει να τον πειραξαν). Μετα μια μερα ρυζιου,λοιπον,και ενω το ετρωγε με ορεξη το ρυζι τον ξανα γυρισα σε κροκετες και ενω στην αρχη ζοριζοταν λιγο να την φαει,μετα ετρωγε κανονικα και με ορεξη.Και ενω ολα φαινοντουσαν οτι πανε καλα,χθες το πρωι εκανε 3 φορες διαρροια(Τα εβγαζε σαν νερο δηλαδη).Το βραδυ τα εκανε κανονικα και σημερα το πρωι που ξυπνησα ειχε κανει εμμετο σε κιτρινη μορφη.

ΥΓ1.Το σκυλι τρωει απο μικρος ξηρα τροφη .
ΥΓ2.Ο κτηνιατρος που το παω,θεωρειται απο τους καλυτερους στη Κοζανη.
ΥΓ3.Αυτο για τον εμμετο δεν το ειπα ακομα στο γιατρο καθως το εκανε σημερα το πρωι και ειμαι στη δουλεια
ΥΓ4.Νομιζω πως η λυση πλεον ειναι να το κανουμε καποιου ειδους εξετασεις

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
Ασε τον σκύλο σου νηστικό, τουλάχιστον για 24 ώρες και με ελάχιστο νεράκι. Το απολύτως απαραίτητο. Πήγαινε στον γιατρό [να σου πω, να πας σε άλλον;] και κάντε στο σκυλάκι σωστές εξετάσεις. Αντιβίωση για ποιό μικρόβιο του δώσατε; Πως το ανακαλύψατε; Ισως είναι πλέον απαραίτητη μια καλλιέργεια κοπράνων και οπωσδήποτε μια γενική αίματος, να πάρετε μια σφαιρική εικόνα της κατάστασής του. Την ξηρά, ξέχνα την για μερικές μέρες, εκτός αν συμφωνήσετε με τον γιατρό, να του δώσετε φαρμακευτική w/d ή i/d για να έρθει λίγο στα ίσα του. Τόσες μέρες με διάρροια και εμετούς, θα έχει εξαντληθεί το κουτάβι.

Επίσης, απέφυγε όσους σου λένε κουταμάρες, για την χορτοφαγία. Ολα το κάνουν. Το έχουν ανάγκη και για να κάνουν εμετό, όταν δεν νοιώθουν καλά το στομάχι τους. Ο μόνος κίνδυνος, είναι να προσέξεις, μήπως ο χώρος που έχουν φυτρώσει, τα χορτάρια που μασουλάει, είναι ψεκασμένος με φυτοφάρμακα.

Περαστικά του :)

• Like
Reactions: Aslan and vek

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
@Siempre εμεις περασαμε ενα παρομοιο προβληματακι πριν κανα μηνα. Πηγαμε σαβ/κο στο εξοχικο,οπου τα κοπρανα ηταν κανονικα και απο δευτερα μεχρι τεταρτη εκανε νερο,κι οταν λεω νερο...το εννοω. Αφου μιλησαμε με την κτηνιατρο μαςς, δωσαμε για 3 μερες ρυζι (λαπα) και κοτοπουλο (νεροβραστο) αλλα η βελτιωση ηταν ελαχιστη. Ξανα επικοινωνια με την κτηνιατρο η οποια προτινε hills i/d. Κατοπιν πειραμε 3 μερες hills ID (2kg) και την δευτερη μερα με hills επανηλθε σε φyσιολογικα επιπεδα. Μετα αγορασαμε αλλη μια συσκευασια hills id(2kg) για να κανουμε ομαλα την μεταβαση απο hills στην ξηρα τροφη που ετρωγε προ του προβληματος, και εκτοτε, ολα πανε ρολοι! Αν και με την hills δεν εστρωνε το θεμα θα καναμε καλλιεργεια κοπρανων να δουμε τι προκαλει το προβλημα. Για καλη μας τυχη συνηλθαμε πριν την καλιεργεια! Περαστικα σας ευχομαι.

Siempre

Active Member
16 Φεβρουαρίου 2014
39
0
Παιδιά εμμετο δεν μου ξανα εκανε.Το σκυλι τρωει κανονικα.Ο γιατρος μου προτεινε να αγορασω λεει μια πιο ακριβη τροφη και μου ειπε οτι καλο θα ηταν να τον παω σε μια κλινικη εδω για εξετασεις γενικες.(αιμα ουρα κοπρανα συκωτια κλπ) αλλα το κοστος λεει θα ειναι πανω απο 100ευρο.Δεν εχω την δυνατοτητα να δωσω 100 ευρο αυτη τη στιγμη.Κ διαρροια επισης δεν ξανα εκανε.

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
τροφή όντως πρέπει να αλλάξεις αν δεν του κάθεται καλά δηλαδή αν έχει κακη ποιότητα στα κόπρανα στο τρίχωμα κλπ...Όσο για τις εξετάσεις ούτως ή άλλως γενικές καλό είναι να κάνουν μια φορά το χρόνο...και χωρίς προβλήματα υγείας τις κάνουμε προληπτικά...