Βοηθειαα! Τραβάει στη βόλτα


circuscat

New Member
21 Νοεμβρίου 2020
3
0
25
Καλησπερα ειμαι καινουρια στην ομαδα και θα ηθελα την συμβουλη σας. Εχω ενα σκυλακι ημιαιμο Στράτφορντσαιρ θα ελεγα οτι ειναι (ετσι μοιαζει), αρσενικο 3 ετων. Ειναι πολυ ευγενικο και καλο οπως και ολα τα ζωακια και με αγαπαει. Τον πηρα απο το δρομο για να τον σωσω. Εχω ομως προβλημα με την βολτα τραβαει παρα πολυ, ιδρωνω καθε φορα και πονανε τα χερια μου. Ιδικα αν δει αλλο σκυλι η γατα γινεται ο χαμος. Μια φορα με εριξε και κατω και χτυπησα πολυ ασχημα το ποδι μου οταν ειδε ενα αλλο σκυλι σε μια αυλη. Αγχωνομαι πολυ καθε φορα στην βολτα για το τι προκειται να γινει. Δεν το διασκεδαζω καθολου φοβαμε μην μου φυγει καθως ειναι παρα πολυ δυνατο σκυλι η μην πεσω παλι. Εχω ακουσει οτι μετα τα 1.5 - 2 χρονια ηρεμουν. Εμενα ειναι 3! Τι να κανω βρε παιδια να περιμενω κι αλλο? Καθε μερα θελει δυο φορες την μερα βολτα κατω απο αυτες τις συνθηκες. Εκπαιδευση δεν εχουμε κανει με ανθρωπο μονο εγω απο κατι βιντεο προσπαθησα αλλα με αγνοει. Αν και στα αλλα τα σκυλακια που εχω ειχαμε κανει εκπαιδευση και δεν εγινε τιποτα. Απλα τα αλλα τα κουμανταρεις οσο κι αν τραβανε γιατι ειναι πιο ευκολα και οχι τοσο δυνατα οπως αυτος. Θα ηρεμισει?:cry:
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.860
Καλώς ήρθες στο φόρουμ :)

Εκπαίδευση με εκπαιδευτή, γιατί δεν κάνετε;
Από άποψη ή για οικονομικούς λόγους;
 


sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Καλωσήρθες circuscat, να χαίρεσαι τον πιτσιρίκο σου!
Όχι, δε θα ηρεμήσει, τουλάχιστον όχι όπως το εννοείς :) Το φυσιολογικό περπάτημα ενός σκύλου είναι συνήθως με γρήγορο ρυθμό, στάσεις κάθε όποτε κάτι τους τραβήξει την προσοχή - δηλαδή συνέχεια! - και συχνές αλλαγές κατεύθυνσης γιατί, ξανά, κάτι τους τράβηξε την προσοχή! Ουσιαστικά πρόκειται για το φυσιολογικό τους περπάτημα, και όχι για κουταβίσια συμπεριφορά. Οπότε, δεν έχεις καμία ελπίδα να "σοβαρευτεί", έχεις όμως πολύ καλές προοπτικές να αλλάξεις αυτή τη συμπεριφορά μέσω της εκπαίδευσης.
Δε μπορώ να ξέρω τι πήγε στραβά με τις προηγούμενες απόπειρες εκπαίδευσης που αναφέρεις, είναι όμως λάθος να πιστεύεις ότι η εκπαίδευση "δεν πιάνει".
Δεν έχει νόημα να μπαίνεις σε σωματική αντιπαράθεση με το σκύλο σου, θα χάνεις πάντα. Χώρια που συνήθως όταν συναντούν αντίσταση στο λουρί, απλά οι σκύλοι θα βάλουν περισσότερη δύναμη.
Δοκίμασε να αυξήσεις λίγο το ρυθμό που περπατάτε. Όταν σε τραβάει, κάνε αλλαγές στην κατεύθυνση ή περιστροφές γύρω από τον ευατό σου, παρασέρνοντας μαζί και το σκύλο. Σταματήστε συχνά, βάλε τον να κάτσει, και συνεχίστε πάλι. Ο σκοπός σου είναι να στρέψει την προσοχή του σε σένα, αντι να προσπαθήσει εκείνος να δώσει το ρυθμό. Επιβράβευσε κάθε φορά τη σωστή συμπεριφορά. Επανάλαβε άπειρες φορές :) Δεν έχεις φλέξι, ούτε λουρί 2 μέτρα, σωστά;
Προσπάθησε να εντοπίζεις πριν από το σκύλο σου τις γάτες, τους άλλου σκύλους, φαγητό ή ό,τι άλλο τον εξιτάρει. Τουλάχιστον να μη σε αιφνιδιάζει με απότομα τραβήγματα. Αν μπορείς να τα αποφύγεις σε πρώτη φάση, έχει καλώς, αν όχι απομακρθυνθείτε ψύχραιμα αλλά γρήγορα - μέχρι τουλάχιστον να δουλέψετε λίγο τις εντολές που θα αποφασίσεις ότι χρειάζεστε.
Αυτό που θα σου προτείνω κυρίως όμως, είναι να βρεις έναν καλό εκπαιδευτή, που θα δει εσένα και το σκύλο σου, και θα σε κατευθύνει πιο σωστά.
 


circuscat

New Member
21 Νοεμβρίου 2020
3
0
25
Εχουμε αλλα τρια σκυλακια θυληκα περα απο αυτον που κανανε εκπαιδευση και δεν επιασε. Γιαυτο νομιζω οτι δεν θα κανει τιποτα, αυτες ομως οπως ειπα δεν ειναι τοσο δυνατες οσο αυτος. Τα κοιταω ολα γυρω μου αλλα στις γειτονιες ποτε δεν ξερεις αν θα σου πεταχτει κανενα σκυλι απο το πουθενα με ιδιοκτητη η χωρις. Επισης τα σπιτια γυρω μου εχουν σκυλια στις αυλες και τρελενεται οταν βγαινει για βολτα φωναζουν ολα μαζι. Για γατες κοιταω αλλα ειναι τοσες πολλες ιδικα κατω απο αυτοκινητα δεν τις βλεπω αυτος ομως ναι και τραβαει να χωθει κατω απο τα ξενα αυτοκινητα. Περισσοτερο ειναι η δυναμη του γιατι αν τα εκανε αυτα ενα μικρο σκυλι θα το επαιρνα και αγκαλια που λεει ο λογος, αυτος εχει μυες σαν ανθρωπος! χαχαχα
 


sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Η επιτυχία (αποτυχία αν θες) της εκπαίδευσης εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Μπορεί να μη σου έδωσαν σωστές συμβουλές, μπορεί να μην τις ακολούθησες σωστά, μπορεί να εγκαταλείψατε πολύ γρήγορα, μπορεί χίλια δυο. Αυτό δε σημαίνει ότι η εκπαίδευση δεν αποδίδει, και ότι η μόνη ελπίδα για ομαλή συμβίωση είναι να αλλάξει από μόνος του ο σκύλος! Αν περιμέναμε να μας λυπήθούν οι σκύλοι μας, καήκαμε όλοι :ROFLMAO:
 


circuscat

New Member
21 Νοεμβρίου 2020
3
0
25
Και ειναι τοσο καλος ο καημενος με αγαπαει το ξερω. Θα δωσω αλλη μια ευκαιρια στην εκπαιδευση τοτε. Μακαρι να γινει κατι γιατι αν σπασω κανενα ποδι την πατησα:confused: Εχουμε και γατουλες και σκυλακια ολα τα καλα :LOL: Αφηστε που ολοι οι ηλικιωμένοι στη γειτονια λενε τοσα καθε φορα μαλλον με φαγανε με τα ματια τους. Ολο παραπονα ενω τα καημενα τα σκυλακια μας δεν κανουν τιποτα και μαζευουμε παντα ακαθαρσιες. Καθε φορα που με τραβαει αισθανομαι οτι καποιοι απο αυτους το ευχονται να πεσω μαζι με το σκυλακι:ROFLMAO:
 
Last edited:




Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.529
6.957
Είναι πολύ σημαντικό να ΜΗ χρησιμοποιείς φλέξι ή κανα 2μετρο οδηγό όπως σε ρώτησε η @sis (στην ανάλυση της οποίας υποκλίνομαι).

Μια "ένσταση" μόνο ( :p ) :
Δεν έχει νόημα να μπαίνεις σε σωματική αντιπαράθεση με το σκύλο σου, θα χάνεις πάντα.
Ωρέ ξέρεις τι μπουρί με έχει κάνει ο δικός μου 9 χρόνια τώρα;;; Από το ένα χέρι μόνο, νταξ (ουπς, δεν ακούστηκε πολύ καλά αυτό)! Ξέρεις πόσα κόλπα μου χει μάθει για το πώς να εκμεταλλεύομαι λουριά κ σαμάρια ώστε να μην εκμεταλλευτεί αυτός τη δυναμή του στο φουλ;;;;; Σ'αυτή τη σχέση, τουλάχιστον το ένα μέλος είναι σούπερ εκπαιδευμένο :ROFLMAO:
 


ΒασιλικηΖ

Well-Known Member
26 Σεπτεμβρίου 2020
276
246
41
Το ότι ο σκύλος θα φτιάξει μόνος του δεν συμβαίνει ποτέ οπως σου είπαν και παραπάνω.
Το φτιάξιμο στο μυαλό του σκύλου είναι να τραβάει όλο και πιο πολύ.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.601
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3