Βοηθεια γιατι θα μου στριψει!!!!!

valeria

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2009
563
3
Αθηνα
Καλησπερα!Λοιπον, οπως γνωριζετε εχω ενα πολυ γλυκουλι, μωρουλι, ομορφουλι τσιουαουα 8 μηνων, το οποιο το πηρα απο μια οικογενεια που δεν το ηθελε αλλο.Φυσικα, δεν εχει χαρτια.Τον Μπλανκι τον ειχαν κανει δωρο στο παιδι της οικογενειας και απο ο,τι καταλαβα οι γονεις του ειναι αγορασμενοι απο πετ σοπ.

Στο θεμα μας τωρα: Πριν ενα μηνα τον ακουω να κλαιει στο αλλο δωματιο, παω κι εγω να δω τι συμβαινει και τον βλεπω με τα 2 μπροστινα ποδια στο κρεβατι σαν να μου λεει "μαμα ανεβασε με, δε μπορω μονος μου!".Σκεφτομαι πλακα μου κανει το χαζο αφου αυτος τα πηδαει ολα , καναπεδες, κρεβατια, το σκυλοπαρκο, ολα!Τον ανεβαζω και φευγω απο το δωματιο, μετα απο λιγο ξανα τα ιδια, λεω κατι συμβαινει δε μπορει, του λεω την εντολη "κατσε"και ιδου: το ενα ποδι το εχει κανονικα λυγισμενο ενω το αλλο σχεδον τεντωμενο (στη θεση "κατσε").
Το επομενο πρωι τον παω σε εναν κτηνιατρο που μου συστησαν απο τη φιλοζωικη που ειμαι μελος.Του βγαζει ακτινογραφια ο γιατρος και μου λεει οτι εχει κακωση στο γονατο, συνιστα ξεκουραση, οχι σκαλια και να παρει αντιφλεγμονωδη για μια εβδομαδα και θα γινει περδικι μου λεει.Περναει η βδομαδα και τιποτα δε γινεται, ισα ισα που μερικες φορες ψιλοκουτσαινε. Τον παω σε δευτερο γιατρο, τον Μαραγκο γιατι ολοι πινουν νερο στο ονομα του.Παει να τον εξετασει αλλα επειδη ο Μπλανκυ δεν καθοτανε, κοιταξε μονο την ακτινογραφια και μου λεει κι αυτος οτι ειναι κακωση στο γονατο , να μην αμησυχω και να ξαναπαω σε μια εβδομαδα.Εν τω μεταξυ το σκυλι εχει ξαναρχισει να πηδαει στους καναπεδες(στο κρεβατι δεν μπορει, του εχω φτιαξει ομως σκαλοπατακι χεχε) αλλα μερικες φορες κουτσαινει και φαινεται οτι το "φυλαει" το ποδαρακι του.Ξαναπαω στον Μαραγκο, του κανει ηρεμιστικη, του βγαζει ακτινογραφια και η διαγνωση ειναι η εξης: δυσπλασια ισχιου.Μου συνταγογραφει sinoguin small(περιεχουν χονδροιτινη και γλουταμινη) ,τα οποια θα τα παιρνει το σκυλι για 3 μηνες και μου λεει να ξαναπαω σε ενα μηνα για επανεξεταση.
Τελοσπαντων, επειδη ηθελα και μια τριτη γνωμη,πηγαμε σημερα το απογευμα στον Βλαχοπουλο στη Ν. Σμυρνη, που επισης λενε οτι ειναι πολυ καλος.Ειχα μαζι μου και τις ακτινογραφιες.Του εκανε ηρεμιστικη ενεση, κλινικη εξεταση και του εβγαλε αλλες 2 ακτινογραφιες!!! Το πορισμα: α) Ασηπτικη Νεκρωση της Κεφαλης του Μηριαιου και β) Εξαρθρωση Επιγονατιδας.Λεει οτι ειναι κληρονομικες παθησεις και συμβαινουν συχνα στις μικροσωμες φυλες.Αντιμετωπιζεται μου ειπε μονο με χειρουργικη επεμβαση, μου ειπε να το σκεφτω και να ξαναπαω σε ενα μηνα για να αποφασισουμε τι θα γινει.
Λοιπον, εγω τωρα ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΝΑ ΚΑΝΩ?????
Ο καθενας λεει κατι διαφορετικο, ποιον να πιστεψω??? Εχετε καποιον αλλο που να εχει ειδικοτητα στην Ορθοπεδικη υποψην σας????
Βοηθεια!!!!!!!!!!!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Σκέφτηκες να πας στο πανεπιστήμιο? Συνήθως οι κτηνιατρικές σχολές ξέρουν αρκετά, κυρίως όταν πρόκειται για τις τελευταίες ιατρικές εξελίξεις. Δεν έχω ιδέα πώς το κάνει αυτό κανείς στην Ελλάδα, αλλά είναι μια ιδέα και ίσως μπορούν να σε βοηθήσουν οι άλλοι. Επίσης καμιά φορά αναφέρονται τα ονόματα διαφόρων καλών ορθοπεδικών κτηνιάτρων, οπότε σίγουρα θα βρεις κάποιον.

Εύχομαι περαστικά. Μια πολύ καλή βιταμίνη που δίνεται σε περιπτώσεις δυσπλασίας είναι το Dasuquin. Το δίνω εγώ στο δικό μου το Μουφ που έχει ελαφρά δυσπλασία, και έχω ακούσει τα καλύτερα λόγια γι' αυτήν απ' όλους.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Μαλλον ο Βλαχοπουλος ειναι πολυ γρυγορος με τα χειρουγρεια !! (ειναι και καλα τα λεφτα!!)
Μια γωστη πηγε εκει τον σκυλο της για μια επεμβαση στον ωμο- και ενω απο την αλλη μερια δεν ειχε προβλημα- ηθελε να το χειρουργησει και αυτο= ενω δεν ειχε συνελθει ο σκυλος ακομα καλα καλα απο το πρωτο χειρουργειο!!
Μετα χασαμε επαφες- αλλα απ οτι ξερω, ο σκυλος ηταν μια χαρα για αρκετο καιρο ακομα και χορις το χειρουργειο στον αλλο ωμο!

Καλος και "ειδικος" ορθοπαιδικος ειναι ο Μιχαλης Φλαρακος ( ειναι στο ιατρειο του Κτενα στην Νεα Ερηθραια).

valeria

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2009
563
3
Αθηνα
Καλημερα!Μηπως εχει καποιος το κινητο του Βλαχοπουλου να μου το στειλει με πμ????
Γιατι χθες το βραδυ,και ενω το σκυλι κοιμοταν πολυ βαθια, ξυπναει γυρω στις 2,κ εμφανως αποπροσανατολισμενο κανει πεντε βηματα και σωριαζεται στο πατωμα, δεν κανω πλακα, μηπως λιποθυμισε???και μετα εμεινε εκει να κοιμαται.Τον παιρνω αγκαλια και τον ειχα πανω μου για αρκετη ωρα και παιδια ηταν σαν πεθαμενο, κοιμοταν καιδεν καταλαβαινε τιποτα, συνηθως ο μπλανκυ δεν ειναι ετσι, με την παραμικρη μου κινηση παντα ανοιγει τα ματια του να δει που παω.Μαλλον καποια στιγμη τα χαραματα εφυγε απο το κρεβατι μου και πηγε στο δικο του στο σαλονι και κατουρηθηκε πανω του.Το πρωι που ξυπνησα ,τον βρηκα διπλα μου παντως.Τον πηγα στο σαλονι να κατσει γιανα φυγω για τη δουλεια και σε καποια φαση σηκωνεται για να παει να τα κανει στην πανα του και δεν περπατουσε καλα, κουτσαινε παρα πολυ ολη την ωρα,καιπηγαινε πολυ αργα,μεχρι χθες το απογευμα περπατουσε κανονικα ομως, τι μπορει να εγινε?Φταιει η κλινικη εξεταση???
Εχω φρικαρει τωρα ειναι μονος του στο σπιτι και δεν ξερω αν ειναι καλα.
Αν μπορειτε να μου δωσετε το κιν του Βλαχοπουλου σας παρακαλω.
Κι τις προηγουμενες φορες οι αλλοι γιατροι του ειχαν κανει ηρεμιστικη ενεση και μετα με το αντιδοτο ηταν μια χαρα.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση ο Μαραγκός να μην είδε οοοολα αυτα που ειδε ο Βλαχόπουλος..
Τι να πω..
Εχω ακούσει και γω καλά λόγια για τον Φλαράκο...
Μάλλον θα χρειαστεις και μία τρίτη γνώμη τελικά...

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Καλημερα!Μηπως εχει καποιος το κινητο του Βλαχοπουλου να μου το στειλει με πμ????
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]6972442799 (φαντάζομαι δεν χρειάζεται πμ εφόσον το βρήκα στο internet).

Εύχομαι περαστικά!

[/FONT]

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Τώρα είσαι μαζί του στο σπίτι? Μήπως να μην τον αφήσεις μόνο του? Να τον άφηνες τουλάχιστον σε κάποιο φιλικό/συγγενικό σπίτι ώστε να σε ενημερώνουν για το πώς πάει?

valeria

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2009
563
3
Αθηνα
Μονος του ειναι,δεν εχω καποιον να τον κρατησει, θα φυγω νωριτερα απο τη δουλεια.Μιλησα με τη γιατρο που τον ειχα παει οταν τον πρωτοπηρα και θα τον παω το μεσημερι να τον δει, ειναι στο Αττικο Νοσοκομειο.
Θα σας ενημερωσω,ευχαριστω για το ενδιαφερον και τις αμεσες απαντησεις!

Α! μου ειπαν και για τον κ. Κεστη στο Χαλανδρι οτι ειναι πολυ καλος , τον γνωριζετε,τι λετε?

Frenchiefan, σ' ευχαριστω παρα πολυ ,θα παρω τον Φλαρακο τη Δευτερα να κλεισω ραντεβου.

valeria

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2009
563
3
Αθηνα
Update:
Λοιπον,η πολυ γλυκια και προθυμη κτηνιατρος κ. Μαυρακη, αφου ειδε και τις 4 ακτινογραφιες, συμφωνει με τον κ. Βλαχοπουλο οτι ο Μπλανκυ εχει ασηπτη νεκρωση της κεφαλης του μηριαιου (legg calve perthes disease) , ειναι 100% σιγουρη και κοβει και το χερι της γι'αυτο!!(δεν κανω πλακα, αυτο μου ειπε κατα λεξη.)
Μου ειπε να κανω το χειρουργειο οσο νωριτερα γινεται γιατι εχει αδυνατησει πολυ το ποδι του Μπλανκυ και αν το αφησουμε κι αλλο θα ατροφησει και επειδη θα στηριζεται μονο στο αλλο, μακροπροθεσμα θα αποκτησει κι εκεινο προβλημα.
Οποτε,απο τους 4 κτηνιατρους που εχω δει μεχρι σημερα , οι 2 συμφωνουν, κατι ειναι κι αυτο.Θα ππαω και στον Φλαρακο απο Δευτερα και αν ειναι και αυτος της ιδιας αποψης,θα μπουμε για εγχειρηση την επομενη Τριτη.
Θα παρω και αδεια απο τη δουλεια 10 μερες και ο Θεος βοηθος.:)
Για τη λιποθυμια του σκυλιου και τον γενικοτερο χθεσινοβραδινο αποπροσανατολισμο του η γιατρος δεν ανησυχησε ιδιαιτερα και το απεδωσε στη δραση της ηρεμιστικης ενεσης, ευτυχως!!:)
Γιατι παιδια,εγω κοντεψα να παθω καρδιακο χθες το βραδυ ,δεν εχω ξαναδει ανθρωπο να λιποθυμαει ,ποσο μαλλον σκυλο, νομιζα οτι πεθανε το μωρο μου!!!!!!

little_pony

Well-Known Member
24 Αυγούστου 2008
179
0
Χαλκίδα
Εμας μας εκανε σημερα ακτινογραφια ο κ. Χαραλαμπίδης (ερχεται απο Αθηνα καποιες μερες στη Χαλκιδα).. Απο οσο εχω ακουσει ειναι αρκετα καλος ορθοπαιδικος..
Περαστικα στον Μπλανκυ!!

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Ο Κέστης είναι πολύ καλός και πολύ πιό φτηνός σε σχέση με τον Βλαχόπουλο...
Το συζήταγα σήμερα κατα τύχη με κάποιον που έχει ασχοληθει πολύ με αυτά...
Αν θες μπορω να σου βρω το τηλέφωνό του...

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Έλειπα εκτός Αθηνών και τώρα είδα όλες αυτές τις εξελίξεις με τον Μπλάνκυ. :shock: Κατερίνα, το έχει το τηλ. του Κέστη η Βαλέρια, το θέμα είναι να τον βρει. Έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για τον συγκεκριμένο και πως έχει σώσει ζώα που είχαν προβλήματα. Εμείς έχουμε πάει μόνο για στείρωση εκεί και για δερματικά παλιά. Για τον Φλαράκο ξέρω πως ειδικεύεται σε ορθοπεδικά αλλά δεν έχω ακούσει εμπειρίες. H Μαυράκη στο Αττικό Νοσοκομείο έχει μετεκπαιδευτεί στο εξωτερικό στην ορθοπαιδική κι εκεί πηγαίνουμε τα ζώα μας αλλά δεν είχαμε ιδιαίτερο ορθοπεδικό πρόβλημα μέχρι τώρα, κάτι ψιλό μόνο. Περαστικά γρήγορα εύχομαι.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.322
Μέλη
20.085
Νεότερο μέλος
DimitrisK.