Βοηθεια για rottweiler


Marios@ktm

Active Member
20 Μαϊου 2020
27
4
34
Καλημερα στο φορουμ κ καλως σας βρηκα!Ειμαι καινουριος κ θα ηθελα τα φωτα σας επειδη πριν κανω κατι το ψαχνω οσο δεν παει...Λοιπον εχω καταληξει σε αποκτηση κουταβιου ροτ.Εχω τν επιλογη να αποκτησω απο φιλο μου σε λιγο καιρο το οποιο ειναι απο γνωστο εκτοφειο της χωρας μας κ λογικα θα την βαλει με αντοιστιχο αρσενικο εκτροφειου...Η δευτερη επιλογη ειναι απο εκτροφειο...Τι προτεινετε?Επισης θα ηθελα να ρωτησω κατι τελευταιο...Ποιους εκτροφεις στην Ελλαδα θεωρειτε σωστους με καλα σκυλια?(Αν απαγορευετε να πειτε λογο διαφημισης στειλτε μου π.μ)Πιστεύετε οτι εξω(Σερβια,Γερμανια κτλπ) στν ιδια τιμη θα εβρισκα καλυτερο σκυλο?
 


Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Καλημέρα, το θέμα είναι καθαρά υποκειμενικό, κάποιος που για μένα μπορεί να μην είναι καλός εκτροφέας για κάποιον άλλον να είναι ο καλύτερος. Για μένα ας πούμε, πέρα από την υγεία, πολύ σημαντικό κριτήριο ήταν τα σκυλιά του εκτροφέα να μένουν μαζί τους όπως και η γέννα και η ανατροφή να γίνει μέσα στο σπίτι, και όχι σε κάποιο εξωτερικό κένελ. Για κάποιον άλλον είναι ένα ασήμαντο κριτήριο το συγκεκριμένο.
Μπορεί να πάρεις έναν σκύλο από Γερμανία, Ολλανδία κλπ με το καλύτερο pedigree και να μη σου βγει όπως το ονειρευόσουν, μπορεί να πάρεις έναν σκύλο από Ελλάδα και να σου βγει αυτό που ήθελες και περίμενες. Δεν τι εννοείς με το να είναι ο σκύλος καλύτερος, δεν νομίζω κι όλας να υπάρχει κάποιος που θα σου πει πάρε από το τάδε εκτροφείο, θα πάρεις τον καλύτερο σκύλο. Τουλάχιστον εαν το έλεγαν σε εμένα σίγουρα δεν θα εμπιστευόμουν το άτομο που μου το είπε. Επίσης παίζει ρόλο και για τι θες έναν σκύλο.
Να ζητήσεις εξετάσεις υγείας, το λιγότερο που θα πρέπει να εχουν και οι δυο γονείς είναι ακτίνες δυσπλασίας και ένας απο τους δυο να έχει κάνει JLPP εξέταση.
Τέλος, επειδή είναι μια δυναμική φυλή να είσαι όσο το δυνατόν πιο σίγουρος ότι μπορείς να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις της, να έχεις στο νου σου ότι μπορεί κάποια στιγμή να χρειαστείς τη βοήθεια ενός εκπαιδευτή και να θυμάσαι ότι μέχρι την εφηβεία είναι μια πολύ κρίσιμη περίοδος για έναν τέτοιο σκύλο. Μετά ισχύει σε μεγάλο βαθμό το "ό,τι έσπειρες θα θερίσεις".
 


Marios@ktm

Active Member
20 Μαϊου 2020
27
4
34
Εχεις δικιο κ αυτο που ρωτησα ειναι σχετικο σιγουρα απλα αν ειχε καποιος "κακη" εμπειρια απο καποιον εκτροφεα γι αυτο ρωτησα...Επισης ο σκυλος θα εκπαιδευτει γι αυτο σκεφτομουν τν πρωτη επιλογη αφου ο σκυλος ειναι εκτροφειου ωστε να ημουν πιο ανετος οικονομικα για τν εκπαιδευση του...Ολες οι γνωμες δεκτες!
 


Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Μιλάμε για ζωντανούς οργανισμούς, όταν απευθύνεσαι σε εκτροφέα έχεις μεγάλες πιθανότητες να πάρεις έναν σκύλο πολύ κοντά στο πρότυπο καθώς και να είναι απαλλαγμένος απο κληρονομικές ασθένειες, δεν παύει όμως να υπάρχει και μια μικρή πιθανότητα να μην είναι έτσι.
Συνεπώς μπορεί κάποιος να έχει κακή εμπειρία από κάποιον εκτροφέα γιατί του έδωσε κουτάβι που εμφάνισε δυσπλασία χωρίς να σημαίνει ότι ο εκτροφέας είναι κακός.
 




Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Εαν θες εξήγησέ μας λίγο παραπάνω τι εννοείς με την πρώτη επιλογή και πως το έχεις στο μυαλό σου.
 


Marios@ktm

Active Member
20 Μαϊου 2020
27
4
34
Λοιπον η πρωτη επιλογη ειναι οτι ενας πολυ φιλος μου εχει μια θηλυκια γνωστου εκτροφειου κ συντομα θα τν βαλει να ζευγαρωσει με εναν αρσενικο κ αυτος εκτροφειου που λογικα θα του προτεινει ο εκτροφεας απο τν οποιο τν πηρε...Το καλο ειναι πως δν θα διαθεσω λεφτα για τν αγορα του κουταβιου οποτε θα τα λεφτα ολα θα διατεθουν για τν εκπαιδευση του
 


Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Εισαι σιγουρος οτι ο φιλος σου θα διαλεξει το καταλληλο κουταβι για σενα και τις αναγκες σου; Εχει τις γνωσεις για κατι τετοιο;

Αν δηλαδη διαθεσεις χρηματα για την αγορα δεν θα διαθεσεις μετα για την εκπαιδευση του;

Θες να μας πεις πληροφοριακα απο ποιο εκτροφειο ειναι η σκυλα του φιλου σου καθως και ποια εκτροφεια εχεις δει μεχρι τωρα;
 
  • Like
Reactions: vek


Marios@ktm

Active Member
20 Μαϊου 2020
27
4
34
Σου εχω στειλει πμ γιατι δν ξερω αν επιτρεπεται να πω το ονομα τιυ εκτροφεα
 


zoup

Active Member
25 Μαϊου 2020
27
16
46
Έχω κάποιες απορίες να εκφράσω. Επειδή δεν γνωρίζω και επίσης με 2 εκτροφείς που έχω μιλήσει μάλλον κατάλαβα λάθος.

Όταν είσαι κάτοχος θηλυκού εκτροφικού σκύλου και αποφασίσεις σε συνεννόηση με τον εκτροφέα σου να ζευγαρώσεις το σκύλο σου, η όλη διαδικασία δεν είναι υπό την επίβλεψη του εκτροφέα? Προφανώς ο εκτροφέας μπαίνει σ' αυτή τη διαδικασία επειδή το θηλυκό είναι των αντίστοιχων προδιαγραφών που έχει θέσει στις εκτροφές του. Άρα:

Η γέννα δεν γίνεται σύμφωνα με τους "κανόνες" του εκτροφείου - ΚΟΕ?

Τα όποια έξοδα που απαιτούνται για να είναι ασφαλής και νόμιμη η γέννα ποιος τα καλύπτει?

Αν όλα πάνε καλά, ποιος δηλώνει τη γέννα (ο ιδιώτης ή το εκτροφείο)?

Τα κουτάβια είναι στο χέρι του κατόχου του θηλυκού σκύλου για το πως θα τα διαχειριστεί, επιλέξει, εξετάσει ή οτιδήποτε χρειαστεί, ή του εκτροφέα?

Ο εκτροφέας μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία για την ψυχή της μάνας του?

Εννοείται ότι τα περισσότερα ερωτήματα είναι ρητορικά!
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Η συνεννόηση που αναφέρεσαι αφορά συνήθως την συμβουλή - βοήθεια του εκτροφέα σε περίπτωση που θες να ζευγαρώσεις την σκύλα που απέκτησες από αυτόν - αν και εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις (μεγάλη συζήτηση - δεν είναι η καθαροαιμία από μόνη της "εισιτήριο" αναπαραγωγής).
Αυτό σημαίνει πρακτικά πως ξεκινάς εκτροφή, με επωνυμία εκτροφείου και δήλωση της γέννας στον ΚΟΕ.
Να θυμίσω πως εκτροφέας είναι ο ιδιοκτήτης της σκύλας που κάνει την γέννα, που αναφέρεται στο pedigree. Μπορεί επίσης να υπάρξει και το καθεστώς της συνιδιοκτησίας.

Μπορείς βέβαια όλα αυτά να τα παρακάμψεις και να γίνεις άλλος ένας που ζευγαρώνει την σκύλα του, να μην δηλώσεις καν την γέννα, να μην βρεις καν κατάλληλο επιβήτορα, να μην έχεις κανένα εκτροφικό πλάνο, να είσαι της λογικής "ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε και ό,τι αρπάξει ο κ@λος μας".... :D

Υπάρχει βέβαια και άλλου τύπου "συνεννόηση", όπως το "νοίκιασμα" σκύλας.
Εδώ ίσως κολλάνε τα "ρητορικά" ερωτήματα που έθεσες.
 
  • Like
Reactions: ΒασιλικηΖ


zoup

Active Member
25 Μαϊου 2020
27
16
46
Μου κάνει απλά εντύπωση αυτό που ανέφερε πως, στην περίπτωση που το πάρει από το φίλο του δεν θα πληρώσει κάποιο αντίτιμο. Εμένα 2 εκτροφείς (διαφορετικών φυλών, υποτίθεται σοβαροί, δεν είμαι και ο πιο έμπειρος), σε συζητήσεις που έγιναν σχετικά με πιθανή αγορά θηλυκού κουταβιού τους, μου ανέφεραν τα εξής:
1. Το κουτάβι ξεκάθαρα θα περάσει στην ιδιοκτησία μου.
2. Αν έχω υπομονή να περιμένω το κατάλληλο γι 'αυτούς ζευγάρωμα.
3. Αν δεν έχω πρόβλημα να μη στειρώσω τη σκύλα.

Τότε υπάρχει η δυνατότητα με δικά τους έξοδα, με δικές τους ενέργειες, ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΥΘΥΝΗ και αφού έχει περάσει την ηλικία των 2 ετών το σκυλί, να μπω σε διαδικασία να ζευγαρώσει με το αρσενικό που θα έχουν επιλέξει. Εννοείται με δήλωση γέννας, με τις εξετάσεις, με τα πάντα που χρειάζονται για να χαρακτηριστεί επίσημη η γέννα.
Στην περίπτωση που όλα πάνε καλά, ανάλογα με τον αριθμό των κουταβιών που γεννηθούν, το εκτροφείο θα πάρει τα κουτάβια που δικαιούται ο κάτοχος του αρσενικού (μάλιστα μου εξήγησαν ότι σε φυσιολογικές συνθήκες, συνήθως είναι 2) και τα υπόλοιπα θα τα αγοράσουν καταβάλλοντας μου κάποιο αντίτιμο.
Στην όλη συζήτηση, πουθενά δεν μου άφησαν την επιλογή (στην περίπτωση που θα μπω στη συγκεκριμένη διαδικασία), ότι μπορώ να το παίξω εκτροφέας και να υπόσχομαι κουτάβια σε γνωστούς και φίλους.
Αυτά σκεπτόμενος, βρήκα την αφορμή για να θέσω τα ερωτήματά μου. Απλά για να ενημερώνομαι από πιο έμπειρους και γνώστες, έτσι ώστε όταν πάρω την τελική μου απόφαση και κάνω την επιλογή μου, να έχω και τις όποιες περισσότερες γνώσεις και πληροφορίες.
 
  • Like
Reactions: TARA and mareco


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Ολο αυτό που περιγράφεις μου κάνει σαν την "ενοικίαση" που ανέφερα πιο πάνω.

Αναρωτιέμαι...
Από τη στιγμή που εσύ θα είσαι ο ιδιοκτήτης της σκύλας, τί εκτροφικό όνομα θα έχουν τα κουτάβια που θα έρθουν στον κόσμο; Ποιός θα φαίνεται ως εκτροφέας;
Τί ακριβώς εννοούν με το "ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΥΘΥΝΗ";
Η σκύλα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μεταφέρεται στον χώρο τους;;
Οταν γεννήσει, ποιός αναλαμβάνει τα κουτάβια, το σωστό μεγάλωμά τους, την ευθύνη για αυτά, μέχρι να μεγαλώσουν;
Πώς ακριβώς γίνεται η δουλειά;
:rolleyes:
 


zoup

Active Member
25 Μαϊου 2020
27
16
46
Ολο αυτό που περιγράφεις μου κάνει σαν την "ενοικίαση" που ανέφερα πιο πάνω.

Αναρωτιέμαι...
Από τη στιγμή που εσύ θα είσαι ο ιδιοκτήτης της σκύλας, τί εκτροφικό όνομα θα έχουν τα κουτάβια που θα έρθουν στον κόσμο; Ποιός θα φαίνεται ως εκτροφέας;
Τί ακριβώς εννοούν με το "ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΥΘΥΝΗ";
Η σκύλα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μεταφέρεται στον χώρο τους;;
Οταν γεννήσει, ποιός αναλαμβάνει τα κουτάβια, το σωστό μεγάλωμά τους, την ευθύνη για αυτά, μέχρι να μεγαλώσουν;
Πώς ακριβώς γίνεται η δουλειά;
:rolleyes:
Μου εξήγησαν τι σημαίνει εγκυμοσύνη, τις ανάγκες που θα έχει η σκύλα, τις extra απαιτήσεις που θα έχει από εμένα (το σκυλί), τις extra ευθύνες που θα χρειαστεί να αναλάβω, τους κινδύνους που ενδέχεται να παρουσιαστούν, τις εξετάσεις τις οποίες χρειάζονται. Σε περίπτωση που δεν αισθάνομαι σίγουρος για όλα αυτά, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να μεταφέρω τη σκύλα στον χώρο τους. Εννοείται με το ελεύθερο να συμμετέχω στην όλη την διαδικασία (υποχρέωση όχι επιλογή), με συνεχή ενημέρωση και επαφή. Είτε με τον ένα τρόπο (στον χώρο μου), είτε με τον άλλο (στον χώρο τους), οι άνθρωποι μου εξήγησαν πως αναλαμβάνουν τα πάντα.
Η συζήτηση σταμάτησε εκεί. Δεν μπήκα σε άλλες λεπτομέρειες. Ούτε βέβαια γνωρίζω τα διαδικαστικά για να μπορέσω να ρωτήσω και να ενημερωθώ για κάτι άλλο. Δεν γνωρίζω καν αν όλο αυτό είναι κάτι συνηθισμένο ή όχι. Είναι οι πρώτες μου συζητήσεις. Βέβαια όπως έγραψα και παραπάνω, μου το πρότεινα και οι δύο. Έτσι θεώρησα πως είναι κάτι σύνηθες, τουλάχιστον σε ανθρώπους που τους κάνουν "κλικ". Μπορεί να κάνω και λάθος.
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Μπορείς να πάρεις θηλυκό και να μην την ζευγαρώσεις;;;
Υπάρχει αυτή η δυνατότητα;
Φαντάζομαι πως όλα αυτά εξαρτώνται από την εξέλιξη της σκύλας ή δεν ανέφεραν καν αυτήν την παράμετρο;
Για εξετάσεις υγείας, συμμετοχή σε εκθέσεις μορφολογίας ή εξετάσεις εργασίας πχ έκαναν λόγο;
 
  • Like
Reactions: ΒασιλικηΖ


TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.168
2.985
ΑΤΤΙΚΗ
Είναι σχετικά σύνηθες και πολύ καλό κατά την γνώμη μου, οι εκτροφείς να επιδιώκουν να έχουν τις αναπαραγωγικές σκύλες τους σε σπίτια, με τις οικογένειές τους και οχι στο εκτροφείο. Εννοείται ότι η ευθύνη της γέννας και όλες οι υποχρεώσεις που προκύπτουν από αυτή, βαραίνουν τον εκτροφέα. Από εκεί και πέρα, τα υπόλοιπα είναι θέμα της οικονομικής συμφωνίας μεταξύ του ιδιοκτήτη της σκύλας και του εκτροφέα.
 


zoup

Active Member
25 Μαϊου 2020
27
16
46
Μπορείς να πάρεις θηλυκό και να μην την ζευγαρώσεις;;;
Υπάρχει αυτή η δυνατότητα;
Φαντάζομαι πως όλα αυτά εξαρτώνται από την εξέλιξη της σκύλας ή δεν ανέφεραν καν αυτήν την παράμετρο;
Για εξετάσεις υγείας, συμμετοχή σε εκθέσεις μορφολογίας ή εξετάσεις εργασίας πχ έκαναν λόγο;
Ναι φυσικά. Εννοείται ότι δεν είμαι υποχρεωμένος να ζευγαρωσω τη σκύλα μου. Μπορώ απλά να πάρω την κουταβίνα και να μην ασχοληθώ με γέννες. Θα τη στειρώσω κι όλα καλά. Απλά σε περίπτωση που θέλω να μπω στη διαδικασία γέννας, θα πρέπει να περιμένω κατάλληλη γέννα για να πάρω κουτάβι.
 
  • Like
Reactions: Yorkaddict


TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.168
2.985
ΑΤΤΙΚΗ
Επειδή διάβασα το θέμα από την αρχή, επιτρέψτε μου μια παρατήρηση. Καλό είναι, ιδιαίτερα στην εποχή που ζούμε να ψάχνουμε οικονομικές "λύσεις" για την απόκτηση του σκύλου μας. Όμως εφόσον έχουμε αποφασίσει να πάρουμε καθαρόαιμο κουτάβι φυλής, γινόμαστε ουσιαστικά οι εμπρακτοι υποστηρικτές της εκτροφής, οι επί της ουσίας συνεχιστές της ιστορίας της φυλής που έχουμε επιλέξει.
Δεν ξέρω τι ιδιαίτερη συμφωνία υπάρχει μεταξύ του γνωστού του θεματοθετη και του εκτροφέα των ροτβάιλερ. Πιθανόν το δωρεάν κουτάβι να είναι η "αμοιβή" του ιδιοκτήτη της θηλυκιας και σίγουρα μπορεί να κάνει για αυτό ότι καλύτερο θεωρεί εκείνος.
Ο όποιος προβληματισμός μου έχει να κάνει με την φτηνή/χαμηλού κόστους εκτροφικη γέννα, αυτή που δίνει φτηνα κουτάβια. Εννοείται ότι ο κάθε εκτροφέας πρέπει και για εκτροφικους λόγους κάποιες φορές να χρησιμοποιεί τα σκυλιά του. Ομως είναι περισσότερο σημαντικό να ανοίγει τις γραμμές του και να ψάχνει να βρει άλλους σκύλους που θα προσθεσουν στοιχεία στην εκτροφή του, τέτοια που θα την πάνε μπροστά. Αυτό σαφέστατα έχει οικονομικό κόστος (και όχι μόνο) και ένα κομμάτι του κατά την γνώμη μου οφείλει να το επιβαρυνθεί και ο λάτρης της φυλής και μελλοντικός ιδιοκτήτης ενός κουταβιου.
Άρα ναι μεν να πάρουμε το δωρεάν εκτροφικο κουτάβι του λαρτζ εκτροφέα/φίλου αλλά ας έχουμε σε μια άκρη του μυαλού μας την σκέψη ότι κανένα από αυτά τα καθαρόαιμα εκτροφικα κουτάβια δεν πρέπει να γεννιούνται επειδή απλά υπάρχουν οι εύκολα διαθέσιμοι αρσενικός και θηλυκιά.
 
  • Like
Reactions: Hlianna and zoup


zoup

Active Member
25 Μαϊου 2020
27
16
46
Επειδή διάβασα το θέμα από την αρχή, επιτρέψτε μου μια παρατήρηση. Καλό είναι, ιδιαίτερα στην εποχή που ζούμε να ψάχνουμε οικονομικές "λύσεις" για την απόκτηση του σκύλου μας. Όμως εφόσον έχουμε αποφασίσει να πάρουμε καθαρόαιμο κουτάβι φυλής, γινόμαστε ουσιαστικά οι εμπρακτοι υποστηρικτές της εκτροφής, οι επί της ουσίας συνεχιστές της ιστορίας της φυλής που έχουμε επιλέξει.
Δεν ξέρω τι ιδιαίτερη συμφωνία υπάρχει μεταξύ του γνωστού του θεματοθετη και του εκτροφέα των ροτβάιλερ. Πιθανόν το δωρεάν κουτάβι να είναι η "αμοιβή" του ιδιοκτήτη της θηλυκιας και σίγουρα μπορεί να κάνει για αυτό ότι καλύτερο θεωρεί εκείνος.
Ο όποιος προβληματισμός μου έχει να κάνει με την φτηνή/χαμηλού κόστους εκτροφικη γέννα, αυτή που δίνει φτηνα κουτάβια. Εννοείται ότι ο κάθε εκτροφέας πρέπει και για εκτροφικους λόγους κάποιες φορές να χρησιμοποιεί τα σκυλιά του. Ομως είναι περισσότερο σημαντικό να ανοίγει τις γραμμές του και να ψάχνει να βρει άλλους σκύλους που θα προσθεσουν στοιχεία στην εκτροφή του, τέτοια που θα την πάνε μπροστά. Αυτό σαφέστατα έχει οικονομικό κόστος (και όχι μόνο) και ένα κομμάτι του κατά την γνώμη μου οφείλει να το επιβαρυνθεί και ο λάτρης της φυλής και μελλοντικός ιδιοκτήτης ενός κουταβιου.
Άρα ναι μεν να πάρουμε το δωρεάν εκτροφικο κουτάβι του λαρτζ εκτροφέα/φίλου αλλά ας έχουμε σε μια άκρη του μυαλού μας την σκέψη ότι κανένα από αυτά τα καθαρόαιμα εκτροφικα κουτάβια δεν πρέπει να γεννιούνται επειδή απλά υπάρχουν οι εύκολα διαθέσιμοι αρσενικός και θηλυκιά.
Μα γι' αυτό ακριβώς σχολίασα στο συγκεκριμένο θέμα και ανέφερα τις πρώτες εμπειρίες που αποκόμισα από τις αρχικές συζητήσεις που έκανα με εκτροφείς. Ακόμα κι αν όπως πολύ σωστά σημειώνει η TARA υπάρχει συμφωνία ως "αμοιβή" να είναι ένα κουτάβι από τη συγκεκριμένη γέννα, δεν πιστεύω πως ένας σωστός εκτροφέας θα αδιαφορήσει στην πιθανή επιθυμία του κατόχου της σκύλας να χαρίσει το κουτάβι σε όποιον αυτός νομίζει. Θεωρώ πως θα πρέπει να συμφωνήσει κι ο εκτροφέας σε ποιον θα καταλήξει το όποιο κουτάβι του δωρίσει. Αν δεν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε και ο ίδιος ο εκτροφέας συμβάλλει με τη σειρά του, σε μια ενδεχομένως μη ελεγχόμενη μελλοντική "εκτροφική γέννα" μεταξύ δύο φίλων, προς οποιαδήποτε εκμετάλλευση.
Για να μη παρεξηγηθώ, δεν μιλάω συγκεκριμένα για τον θεματόθετη. Ο άνθρωπος μπορεί να είναι ο πιο κατάλληλος και υπεύθυνος που μπορεί να υπάρξει.
 


zer0c0de

Member
17 Δεκεμβρίου 2019
6
0
54
Καλημερα στο φορουμ κ καλως σας βρηκα!Ειμαι καινουριος κ θα ηθελα τα φωτα σας επειδη πριν κανω κατι το ψαχνω οσο δεν παει...Λοιπον εχω καταληξει σε αποκτηση κουταβιου ροτ.Εχω τν επιλογη να αποκτησω απο φιλο μου σε λιγο καιρο το οποιο ειναι απο γνωστο εκτοφειο της χωρας μας κ λογικα θα την βαλει με αντοιστιχο αρσενικο εκτροφειου...Η δευτερη επιλογη ειναι απο εκτροφειο...Τι προτεινετε?Επισης θα ηθελα να ρωτησω κατι τελευταιο...Ποιους εκτροφεις στην Ελλαδα θεωρειτε σωστους με καλα σκυλια?(Αν απαγορευετε να πειτε λογο διαφημισης στειλτε μου π.μ)Πιστεύετε οτι εξω(Σερβια,Γερμανια κτλπ) στν ιδια τιμη θα εβρισκα καλυτερο σκυλο?
Η Ελλάδα πιστευω οτι εχει παρα πολυ καλους εκτροφεις...Σερβια θα σου προτεινα να μην....Γερμανια πανακριβα και δεν υπαρχει λογος