Βοηθεια να βρω ενα cavalier

stefan

Member
17 Ιουλίου 2008
7
0
Καλησπερα σας.
Εδω κι ενα χρονο προσπαθω να αποφασισω για το τι σκυλακι να παρουμε στην οικογενεια δεδομενου οτι εχω δυο μικρα παιδια.
Μετα απο πολυ ψαξιμο και μιλαω ειλικρινα , αποφασισαμε οτι το καταλληλο σκυλι ειναι το cavalier king charles spaniel, χωρια που το εχουμε ερωτευτει.
Ομως τι τιμες ειναι αυτες!!!! Ο ενας εκτροφεας ζηταει 1000 και ο αλλος 1500. Δεν υπαρχει τροπος να βρουμε ενα σκυλακι χωρις να δωσουμε τους μισθους δυο μηνων??? Εκτος αυτου δεν συμφωνω και με την τακτικη και την βρισκω κερδοσκοπικη.
Μπορει κανεις να βοηθησει???

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
πολυ καλη η επιλογη σας :)και συγχαρητηρια που το ψαξατε τοσο καλα, για να το ψαξατε σημαινει οτι εχετε την διαθεση να κατανοησετε πραγματα που θα γραφτουν εδω και εχουν γραφτει και ξανα γραφτει και θα γραφονται οσο υπαρχει αυτο το φορουμ:)

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Εγω θα το πω και ας ειναι και βλακεια γιατι απο εκτροφες και τετοια δε σκαμπαζω. Απλα απο οτι εχω καταλαβει οσοι ασχολουνται σε αυτο το φορουμ με εκτροφες καταβαλουν πολυ προσπαθεια και χρονο και αγαπουν αυτο που κανουν. Ασε που τρεχουν σε εκθεσεις και εχουν μαθει τετοια ορολογια που ουτε στη βιολογια δε χρησιμοποιουμε-ρωτα και τον κοτσιδα που και αυτος σαν και μενα τα μισα δεν τα καταλαβαινει. Ολα αυτα φανταζομαι για να γινουν σωστα χρειαζονται εκτος απο χρονο και χρημα. Αρα ενας καλος εκτροφεας για να συνεχισει να ειναι καλος εκτροφεας δεν ειναι δυνατον να πουλαει το σκυλι 200-400 ευρω. Αλλωστε η ρατσα ειναι και ενα -ειδος πολυτελειας-. Αλλιως τοσα αδεσποτα υπαρχουν μπορει καποιος να επιλεξει απο εκει;)
Υ.Γ αμα λεω βλακειες πειτε μου

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Καλησπερα σας.
Ο ενας εκτροφεας ζηταει 1000 και ο αλλος 1500. Δεν υπαρχει τροπος να βρουμε ενα σκυλακι χωρις να δωσουμε τους μισθους δυο μηνων??? Εκτος αυτου δεν συμφωνω και με την τακτικη και την βρισκω κερδοσκοπικη.
Μπορει κανεις να βοηθησει???
Αγαπητή φίλη, ειλικρινά δεν καταλαβαίνω πως μπορούμε να βοηθήσουμε! :-?
Εάν δεν συμφωνείς με την αγοραπωλησία των σκύλων, υιοθέτησε δωρεάν ένα από τα δεκάδες αδέσποτα, τις αγγελίες των οποίων φιλοξενούμε στο φόρουμ (ενότητα «Προσφορά»).

Εάν επιμένεις σε Cavalier King Charles, ρίξε μια ματιά σε αυτό το θεμα: Θέλω κουτάβι ράτσας...αλλά και σε αυτό: καθαρόαιμα πανέμορφα κουτάβια

;)

Last edited:

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Θέλεις καλό σκυλί? Θα πάρεις από καλό εκτροφέα.
Θέλεις σκυλί πιθανά άρρωστο και με προβλήματα κληρονομικά υγείας, μορφολογίας, χαρακτήρα? Θα πάρεις ένα φθηνό από πετ σοπ ή από αγγελία που έβαλε ιδιώτης.
Μη συμφωνείς με την πρακτική δε σε αναγκάζει κανένας. Το μόνο που κάποια στιγμή ίσως σε αναγκάσει να συμφωνήσεις θα είναι οι συνθήκες - αν και το απεύχομαι.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Οι δυο-τρεις εκτροφεις Cavalier που υπαρχουν στην ελλαδα- ασχολουνται πολλα χρονια και εχουν παρα πολυ πειρα.
Τα Cavalier εχουν μεγαλο προβλημα (κληρονομικο) με καρδιοπαθεις, που εμφαμιζουν συνηθος μετα απο τα 4-5 χρονια ζωης τους (μια φιλη μου στην γερμανια, που ηταν εκτροφεας Cavalier, σταματησε μετα απο 5 γεννες και αλλεπαλληλα προβληματα, επειδη δεν μπρουσε να συμβιβαστει με αυτο και δεν ηθελε να προκαλεσει πονο και θληψη στου κουταβογονεις.).
Ετσι καταλαβαινεις, οτι ειναι αρκετα δυσκολο να βρεις σωστο εκτροφεα με σωστα σκυλια.
Ευτυχος καποιοι εκτροφεις που ξερω στην ελλαδα, διαθετουν την αναλογη πειρα και σοβαροτητα για να σου δοσουν υγιες κουταβι, επειδη προερχεται και απο υγιες γονεις.
Ασε που θα σου παραστεκονται και μετεπειτα με χρησημες συμβολες.
Τα 1000- 1500 ευρω ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ, για ενα κουταβι, που θα εναι για τα επομενα 12-15 χρονια μελος της οικογενιας σας.

Απο την αλλη υπαρχει και ο ΒΥΒ και τα πετ σοπ, οπου θα παρεις σκυλο χωρις καμια γνωση του Background του, πολυ πιθανο αρρωστο (αν την βγαλει) απο φαμπρικα κουταβιων, οπου βασανιζοταν η μανα του- και θα βασανιστει ακομα πιο πολυ αν παρεις τετιο κουταβι και τοτε θα γινεις συμμετοχος σε ενα εγκλημα που λεγεται "κερδοσκοπια με κουταβια".
Ασε που συνηθος εκει τα ακουμπας αυτα που γλυτοσες στην αγορα στον κτηνιατρο και ερχεται μια η αλλη!

stefan

Member
17 Ιουλίου 2008
7
0
Δεν συμφωνω με το εμποριο σκυλων ειτε αυτο λεγεται πετ σοπ ειτε εκτροφεας. Καταλαβα ομως οτι για να εχω εναν υγιη σκυλο πρεπει να πληρωσω πολλα (τα 1000 ευρω ειναι πολλα). Δεν επιλεγω τα αδεσποτα, γιατι προτιμω την προβλεψιμοτητα που σου προσφερει ενα σκυλι συγκεκριμενης ρατσας, λογω των παιδιων. Και παλι λογω των παιδιων θα πρεπει να στραφω σε εκτροφεα αν και θα επαιρνα απο πετ σοπ, γιατι πιστευω οτι κι αυτα τα σκυλακια εχουν ψυχη κι αξιζει να σωθουν ή να ζησουν μια καλυτερη ζωη μετα απο τα οσα εχουν περασει. Δεν θελω ομως να το διακινδυνευσω χανοντας προωρα ενα σκυλο απο πετ σοπ και στενοχωρώντας ετσι τα παιδια.
Τελος και σας απαλλασω απο το θεμα μου. Υπαρχει καποιος που να μπορει να μου δωσει στοιχεια για τους καλους αυτους εκτροφεις στην Ελλαδα, γιατι δεν ξερω αν αυτοι που βρηκα ειναι καλοι κι οχι αρπαχτοι?? Σημειωτεον εχω επικονωνησει με τον ΚΟΕ για προσφατες γεννες αλλα δεν εχουν καμμια ενημερωση απο το 2007.
Ευχαριστω για ολες τις απαντησεις και για τον χρονο σας.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Δεν συμφωνω με το εμποριο σκυλων ειτε αυτο λεγεται πετ σοπ ειτε εκτροφεας. .
με το εμποριο πτηνων,αλογων, βοοιδων κλπ, συμφωνεις?
τελος παντων, το θεμα δεν ειναι μονο τα παιδια που θα στεναχωρηθουν εαν χαθει προωρα ο σκυλος, θα στεναχωρηθει και η τσεπη σου, διοτι εαν το σκυλι εχει προβληματα υγειας και δεν πεθανει προωρα , θα δωσεις τα τριπλασια στην θεραπεια του- φαρμακα κλπ.
εκτος κι αν του κανεις ευθανασια, -βεβαια κι αυτη κοστιζει.
οσο για τον ΚΟΕ ,δεν ξερω... εγω θα επαιρνα τηλεφωνο τους εκτροφεις που θα μου εδινε και θα τους ρωτουσα εαν εχουν γεννα η εαν σκοπευουν να χρεωθουν και να κοπιασουν προσφατα, ωστε να βρισκεις εσυ και εμεις σωστα και υγιη σκυλια -και για εμας και για αυτα και για τα παιδια μας και για ολους:rolleyes:

stefan

Member
17 Ιουλίου 2008
7
0
Η τσεπη μου αντεχει να πληρωσει και ενα και δυο αρρωστα σκυλια προκειμενου να περασουν καποια παραπανω χρονια με υγεια. Δεν αντεχω αυτη την αντιμετωπιση οτι τα αρρωστιαρικα σκυλια των πετ σοπ δεν πρεπει να τα πλησιαζουμε γιατι δεν ειναι αριστα. Και με τους αρρωστους ανθρωπους που δεν ειναι "αριστοι" μηπως να τους απαξιωσουμε κι αυτους?? Επισης αυτα που δεν πουλιουνται τι γινονται? Μηπως καταληγουν σε χωματερες?? Αλλα εμεις τα σνομπαρουμε γιατι τα εκμεταλλευται καποιος επιτηδειος. Κι αυτα τι φταινε???

Τελος παντων ρωταω για συστασεις για εκτροφεις απο τους οποιους καποιος να εχει εμπειρια. Οχι απλα ονοματα. Θα ηθελα καποιον που να ειναι και ωραιος σαν ανθρωπος για να μπορω να εχω συνεργασια σε ολη την ζωη του μαζι με τον κτηνιατρο του.

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Stefan καταλαβαινω απολυτα την αποψη σου για τα σκυλακια απο πετ σοπ.
Εμενα το ριτακι μου ειναι ενα απο τα σκυλακια των πετσοπς. Με 3000 προβληματα. Αν μου πεις αν θα την ξαναπερνα θα σου πω ναι. Γιατι ειναι το Ριτακι μου. Οπως ναι θα σου πει και η Ροτι για τον ιγκυ της -αλλο σκυλι απο ανευθυνους με προβληματα-.
Αλλα νομιζω οτι ειναι οπως τα παιδια των φαναριων -ατυχης ισως η συγκριση παιδιου με σκυλιου αλλα ειναι πολυ γνωστο παραδειγμα-. Καθε φορα που ενα παιδακι μου ζηταει λεφτα δεν του δινω. Ματωνει η καρδια μου γιατι ξερω οτι αν δε μαζεψει το ποσο που πρεπει θα φαει τρελο ξυλο. Αλλα για καθε ευρω που θα δωσω αλλο ενα παιδακι θ βγει στο δρομο.
Καταλαβαινεις τον παραλληλισμο. Δεν ειναι απο αναισθησια αυτα που λεμε αλλα επειδη δε θελουμε αλλα τετοια πλασματακια. Ιδανικα θα επρεπε αυριο κιολας να απαγορευτουν τα πετσοπς να πουλανε σκυλια και ολα αυτα τα πλασματακια να βρουν οικογενειες που θα τα βοηθησουν να αντιμετωπισουν τα οποια προβληματα. Αλλα δυστυχως δε γινεται αυτο.
Αν λοιπον μου ελεγες οτι ερωτευτηκες ενα πετσοποσκυλο δε θα μπορουσα να πω οχι αστο. Αλλα οσο εισαι αποστασιοποιημενη κοιτα ενα σκυλακι απο εκτροφεις αν θες ρατσα. Αν οχι για το να αποφυγεις προβληματα υγειας σκυλιων και τσεπης -καλα κανεις και χεστηκες για την τσεπη σου αφου μπορεις, σωστη εισαι!- αλλα για να μη διαιωνιζεται η αηδια των πετσοπς.Ελπιζω να μη μακρυγορησα. Παλι.:)

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Η τσεπη μου αντεχει να πληρωσει και ενα και δυο αρρωστα σκυλια προκειμενου να περασουν καποια παραπανω χρονια με υγεια. Δεν αντεχω αυτη την αντιμετωπιση οτι τα αρρωστιαρικα σκυλια των πετ σοπ δεν πρεπει να τα πλησιαζουμε γιατι δεν ειναι αριστα. Και με τους αρρωστους ανθρωπους που δεν ειναι "αριστοι" μηπως να τους απαξιωσουμε κι αυτους?? Επισης αυτα που δεν πουλιουνται τι γινονται? Μηπως καταληγουν σε χωματερες?? Αλλα εμεις τα σνομπαρουμε γιατι τα εκμεταλλευται καποιος επιτηδειος. Κι αυτα τι φταινε???

.
ποιος εγραψε αυτα τα πραγματα? απο που τα συμπερανες? ειπαμε εμεις κατι τετοιο? που?
δεν ξερω τι γινονται, αυτο που ξερω ειναι πως εαν στηριζουμε αυτη την διαδικασια , θα υπαρχουν κι αλλα κι αλλα ,που θα σε κανουν να αναρωτιεσαι τι γινονται.
εχεις αναρωτηθει που καταληγει η μαμα τους ,μετα τις απανωτες γεννες χωρις ιατρικη φροντιδα?
ο επιτηδειος ,εχει εκμεταλευτει πρωτα την μαμα τους,τον μπαμπα τους , χιλιαδες σκυλια και θα συνεχισει να το κανει οσο ..οσο τι?
λοιπον,εφοσον "πονας" τα αρρωστιαρικα κουταβακια, παρε ενα και σωσε το, μην το σνομπαρεις... αλλα δεν το θες,το θες? παρτο.

stefan

Member
17 Ιουλίου 2008
7
0
Ξερεις τι xritaki μαλλον δεν ειμαι τοσο ακτιβιστρια δηλ. για να γινει κατι ετσι οπως το παμε , δηλ. μιλωντας μεταξυ μας σε καποιο φορουμ ή αν βρεθουμε μεταξυ μας, δεν γινεται απολυτως τιποτα . Θα επρεπε να βρεθει ενας τροπος πιο δυνατος, πιο ηχηρος, πιο δραστικος απο καποιον ή καποιους που εχουν δυναμη να επιβαλουν πραγματα. Το να μενουν τα σκυλακια στις βιτρινες και η τυχη τους να ειναι τοσο προδιαγεγραμμενη ή να τα παρει καποιος ανευθυνος και να τα πεταξει ή να πεθανουν στα αζητητα ειναι θλιβερο. Να μην εχουν δηλαδη καμμια τυχη αυτα για κατι καλυτερο, για μια θεραπεια στα προβληματα που μπορει να κουβαλανε αφου κανενας ενημερωμενος και ευαισθητοποιημενος δεν θα τα προτιμησει. Αφου ανεφερες παραδειγμα επετρεψε μου να σου πω οτι μου θυμιζουν τις απεργιες π.χ. των μεσων μαζικης μεταφορας , οι οποιες γινονται στις πλατες του κοινου και οι υπευθυνοι... περα βρεχει.
Σ'ευχαριστω για τον ομορφο τροπο σου.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Εγώ πάντως δεν κατάλαβα....
Από τη μια θέλεις να βρεις φτηνό Cavalier King Charles διότι τα λεφτά που σου ζητάνε οι εκτροφείς σου φαίνονται πολλά, από την άλλη ισχυρίζεσαι πως η τσέπη σου «αντέχει» να πληρώσει και ένα και δυο άρρωστα σκυλιά προκείμενου να περάσουν κάποια παραπάνω χρόνια με υγειά. :-?

Τελικά το πρόβλημα σου ποιο είναι? Να σώσεις ένα ζώο από το pet shop (αναρωτιέμαι γιατί η «φιλοζωία» σου εξαντλείται στο καθαρόαιμο της βιτρίνας, τη στιγμή που χιλιάδες αδέσποτα υποφέρουν στο δρόμο) ή να ψωνίσεις φτηνό σκύλο?

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Tωρα θα με κραξετε γτ θα ειμαι τελειως off σε σχεση με τα cavalier...

εχεις αισθηματα σαν ατομο και θες να αγαπησεις και εσυ και η οικογενεια σου ενα σκυλακι...μην κολλας στις ρατσες.ξερω θες ρατσας ωστε να προβλεψεις το χαρακτηρα του,αλλα αν παρεις ενα κουταβι απτο δρομο και δουλεψεις πολυ πανω του,με αγαπη,θα εχεις εναν αξιοζηλευτο σκυλο.Δεν ξερω απο standarts καθε φυλης,δεν ξερω τις δυσκολες ορολογιες οπως λεει και το xritaki,αλλα πιστευω στο σκυλο σαν υπαρξη.Αν ξεχασεις το θεμα ''ρατσα'' ειναι ολα σκυλια.:D

(δεν βοηθησα πανω στο θεμα cavalier αλλα ηθελα να το γραψω αυτο μιας και σημερα χαζευα παλι τα κουταβια στο πετ σοπ.δεν φταινε και αυτα αλλα καπως πρεπει να ''τραιναρουμε'' αυτη τη κατασταση...:()

stefan

Member
17 Ιουλίου 2008
7
0
Δεν συμφωνω με την αισχροκερδια των εκτροφεων ειπα οχι οτι δεν αντεχω να πληρωσω. Μπορω αλλα δεν θελω, αν και θα το κανω, λογω των παιδιων μου οπως εξηγησα ηδη.
Οσο για το αδεσποτο επισης εξηγησα το πως σκεφτομαι και οσο για την "φιλοζωια" μου να εξηγησω οτι εχω ηδη ενα αδεσποτο στο σπιτι μονο που μενει εκτος σπιτιου, στην αυλη.
Βλεπω ομως οτι βοηθεια δεν προκειται να δεχτω κι επειδη ειναι δυσκολο να καταλαβεις rottie , ζηταω πληροφοριες για εκτροφεις αυτο ειναι το προβλημα μου.Τοση ωρα απολογουμαι και δικαιολογουμαι για το αν ειμαι φιλοζωη ή οχι.:confused::confused::confused:

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
μην κολλας στις ρατσες.ξερω θες ρατσας ωστε να προβλεψεις το χαρακτηρα του,αλλα αν παρεις ενα κουταβι απτο δρομο και δουλεψεις πολυ πανω του,με αγαπη,θα εχεις εναν αξιοζηλευτο σκυλο)
δεν θα το ελεγα, και οι εκτροφεις τι θα κανουν? κλεφτες θα γινουν?:eek:

εξαλλου οι ρατσες δημιουργουνται για συγκεκριμενους λογους και η επιλογη που εκανε ειναι απολυτα ιδανικη για τον λογο που το θελει;)

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Δεν συμφωνω με την αισχροκερδια των εκτροφεων ειπα οχι οτι δεν αντεχω να πληρωσω. Μπορω αλλα δεν θελω, αν και θα το κανω, λογω των παιδιων μου οπως εξηγησα ηδη.
Οσο για το αδεσποτο επισης εξηγησα το πως σκεφτομαι και οσο για την "φιλοζωια" μου να εξηγησω οτι εχω ηδη ενα αδεσποτο στο σπιτι μονο που μενει εκτος σπιτιου, στην αυλη.
Βλεπω ομως οτι βοηθεια δεν προκειται να δεχτω κι επειδη ειναι δυσκολο να καταλαβεις rottie , ζηταω πληροφοριες για εκτροφεις αυτο ειναι το προβλημα μου.Τοση ωρα απολογουμαι και δικαιολογουμαι για το αν ειμαι φιλοζωη ή οχι.:confused::confused::confused:
Είναι απόλυτα θεμιτό να κάνεις έρευνα αγοράς πριν αγοράσεις σκύλο και να συνυπολογίσεις όλα τα δεδομένα (συμπεριλαμβανομένης και της τιμής) πριν καταλήξεις κάπου.

Αυτό που θεωρώ υποκρισία είναι να βαπτίζει κάποιος «φιλοζωία» την έρευνα αγοράς που κάνει, εξαντλώντας την ευσυγκινησία του στα κουτάβια των pet shops (αναρωτιέμαι εάν ήταν ακριβότερα από τα κουτάβια των εκτροφέων, αν θα τα αγόραζε κανείς για να… "σώσει μια ψυχή από τη γυάλα" ;))

Stefan, ότι για σένα είναι «αρπαχτή» και «αισχροκέρδεια», για ένα σωστό εκτροφέα είναι η αμοιβή του κόπου του. Η επιλεκτική εκτροφή, οι εκθέσεις, ο έλεγχος της υγείας των ζώων, η ποιοτική διατροφή, η φροντίδα των γεννητόρων είναι προϋπόθεση για υγιή κουτάβια και ευχαριστημένους πελάτες. Ότι πληρώνει κανείς, παίρνει.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
εχουμε κανει θεμα τα 100 διφραγκα φθηνοτερο τωρα.....
ποσο πουλανε τα πετ σοπ μωρε?

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
δεν θα το ελεγα, και οι εκτροφεις τι θα κανουν? κλεφτες θα γινουν?:eek:

εξαλλου οι ρατσες δημιουργουνται για συγκεκριμενους λογους και η επιλογη που εκανε ειναι απολυτα ιδανικη για τον λογο που το θελει;)
τωρα αν σου πω, οτι στο θεμα σκυλος-ρατσα ειμαι αντιθετος επειδη η φυση δεν αναγνωριζει ρατσες και τις εφτιαξαν οι ανθρωποι και παλι για δικο τους συμφερον ,με αποτελεσμα να γινεται η διακριση ''εχω σκυλο ρατσας ενω εσυ κοπριτη(?)'' ,θα με πεις τρελο κ παραξενο...:D:cool:

Ειμαι υπερ της δουλειας που κανουν οι εκτροφεις...οχι και να γινουν κλεφτες μωρε!!!:D