Βολτες

Mariatzou

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2017
110
10
37
Καλησπερα σας..
Βγαζω το σκυλακι μου βολτα 3φορες την μερα!ειναι γυρω στα 11μηνων!οταν χρονισει κ μετα ,θα μπορω να ελατωσω τις βολτες σε 2 φορες την μερα;εννοωντας οτι παμε βολτα κυριως για τουλετα.θα υπαρξει προβλημα αν τον παω δηλαδη δυο φορες;;και αυτο λογω ελλειψη χρονου!ευχαριστω!

Penguin

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2017
621
1.187
29
Κοίτα, αν το έχεις μάθει να τα κάνει και σε πάνα, ενδεχομένως να μην έχεις θέμα. Το να θες να κατουράει κάθε 12 ώρες μόνο εμένα μου φαίνετε λίγο ακραίο. Το κάναμε στην αρχή με την δικιά μου γιατι δεν γούσταρε βόλτες, και ο σκύλος δεν έπινε σχεδόν καθόλου νερό. Παρόλα αυτά είχε, τότε, την επιλογή να πάει στο μπαλκόνι αν ήθελε όποτε ήθελε, απλώς είχε συνδίασει το έξω ως τουαλέτα, και όχι το σπίτι.

Από την άλλη δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλό για τον σκύλο σου να βγαίνει μόνο για κατούρημα, ειδικά αν είναι γρήγορος/η σαν την δικία μου και κατουροχέζει στα πρώτα 2 λεπτά. Και εμάς οι δύο βόλτες την μέρα είναι σβέλτες, αλλα προσπάθω πάντα η μιά να είναι ποιοτική και ικανοποιητική σε ώρα.

Δεν θέλω να το πάρεις άσχημα, γιατί όντως μπορεί να άλλαξαν τόσα πολλά μέσα σε 11 μήνες από τότε που πήρες τον σκύλο σου εως τώρα, αλλά δεν το ήξερες τότε ότι δεν θα έχεις χρόνο; Τα πουντλ δεν έχουν μια σχετική ενέργεια;

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Αν βγάζεις το σκυλί μόνο για τις ανάγκες του μετά μην σου φαίνεται περίεργο αν θα γαυγιζει σε κάθε τι νέο (άνθρωπος ζώα πράγματα)
Εμένα είναι 9 μηνών και βγαίνει 3 φορές μόνο για ανάγκες + 2 μεγάλες βόλτες. Σύνολο 2μιση ώρες. Βέβαια η μία μεγαλη είναι 6 το πρωί πριν ξεκινήσουν οι δουλειές.

Κατούρημα μια φορά στις 12 ώρες είναι ότι πρέπει για κρυστάλλους και ουρολοιμώξεις.

• Like
Reactions: Eroe and Mariosgs

ChrisApo

Well-Known Member
7 Μαϊου 2016
705
894
40
Αν σου έλεγαν εσένα ότι απο εδω και πέρα δεν θα έβγαινες ποτέ απο το σπίτι σου παρά μόνο για να πας σούπερ μάρκετ πχ, τι θα έλεγες; η βολτα για το σκύλο δεν ειναι μονο για να μην κατουρησει/χεσει μέσα στο σπίτι. Ειναι η ψυχαγωγία του, η σωματική και πνευματική του εκτόνωση. Ο σκυλος που δεν παει βόλτα ειναι πολυ πιθανόν να αναπτύξει ανεπιθύμητες συμπεριφορές.

• Like
Reactions: Eroe

Mariatzou

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2017
110
10
37
Κοίτα, αν το έχεις μάθει να τα κάνει και σε πάνα, ενδεχομένως να μην έχεις θέμα. Το να θες να κατουράει κάθε 12 ώρες μόνο εμένα μου φαίνετε λίγο ακραίο. Το κάναμε στην αρχή με την δικιά μου γιατι δεν γούσταρε βόλτες, και ο σκύλος δεν έπινε σχεδόν καθόλου νερό. Παρόλα αυτά είχε, τότε, την επιλογή να πάει στο μπαλκόνι αν ήθελε όποτε ήθελε, απλώς είχε συνδίασει το έξω ως τουαλέτα, και όχι το σπίτι.

Από την άλλη δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλό για τον σκύλο σου να βγαίνει μόνο για κατούρημα, ειδικά αν είναι γρήγορος/η σαν την δικία μου και κατουροχέζει στα πρώτα 2 λεπτά. Και εμάς οι δύο βόλτες την μέρα είναι σβέλτες, αλλα προσπάθω πάντα η μιά να είναι ποιοτική και ικανοποιητική σε ώρα.

Δεν θέλω να το πάρεις άσχημα, γιατί όντως μπορεί να άλλαξαν τόσα πολλά μέσα σε 11 μήνες από τότε που πήρες τον σκύλο σου εως τώρα, αλλά δεν το ήξερες τότε ότι δεν θα έχεις χρόνο; Τα πουντλ δεν έχουν μια σχετική ενέργεια;
Εμενα δεν κανει την αναγκη του γρηγορα ,σιγουρα μετα το 15λεπτο !κ ρωτας αν εχει μια σχετικη ενεργεια ασφαλως την εχει ναι!ετσι η μεσημεριανη βολτα παντα ειναι στο 40λεπτο ενω η πρωινη κ η βραδινη στα 25λεπτα

Penguin

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2017
621
1.187
29
Εντάξει, 1,5 ώρα σύνολο βόλτα δεν είναι καθόλου λίγο. Από την στιγμή που το πρόβλημα είναι ο χρόνος θα μπορούσες να μειώσεις την διάρκεια μιας από τις βόλτες, ανάλογα με το ποία ώρα της μέρας σε πιέζει πιο πολύ χρονικά, της πρωινής πχ αν βίαζεσαι να πας στην δουλεία, διδάσκοντας την εντολή 'τουαλέτα' ή όπως θέλεις να του το πεις. Σίγουρα πάντως το δύο βόλτες την μέρα δεν είναι μια καλή επιλογή.

Mariatzou

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2017
110
10
37
Εντάξει, 1,5 ώρα σύνολο βόλτα δεν είναι καθόλου λίγο. Από την στιγμή που το πρόβλημα είναι ο χρόνος θα μπορούσες να μειώσεις την διάρκεια μιας από τις βόλτες, ανάλογα με το ποία ώρα της μέρας σε πιέζει πιο πολύ χρονικά, της πρωινής πχ αν βίαζεσαι να πας στην δουλεία, διδάσκοντας την εντολή 'τουαλέτα' ή όπως θέλεις να του το πεις. Σίγουρα πάντως το δύο βόλτες την μέρα δεν είναι μια καλή επιλογή.
Λες δεν ειναι λιγο κ αν τον δεις ποτε δεν θελει να γυρισει σπιτι το πιστευεις;;τραβαει πισω οταν φτανουμε στην πορταοση ωρα κ να τον παω παντα μα παντα θελει κ αλλο.

Penguin

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2017
621
1.187
29
Αν δεν εκτονόνεται ο σκύλος πολύ λογίκο μου φαίνεται να μην θέλει να γυρίσει. Ίσως να προσθέτατε λίγο τρέξιμο στις βόλτες; Λίγη εκπαιδευσή εντός και εκτός του σπιτίου κάθε μέρα (ζογκλερικά κολπάκια πχ). Γενικά πράγματα που θα τον κουράσουν παραπάνω από ένα απλό περπάτημα 40 λεπτών.

Mariatzou

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2017
110
10
37
Αν δεν εκτονόνεται ο σκύλος πολύ λογίκο μου φαίνεται να μην θέλει να γυρίσει. Ίσως να προσθέτατε λίγο τρέξιμο στις βόλτες; Λίγη εκπαιδευσή εντός και εκτός του σπιτίου κάθε μέρα (ζογκλερικά κολπάκια πχ). Γενικά πράγματα που θα τον κουράσουν παραπάνω από ένα απλό περπάτημα 40 λεπτών.
Ναι εχεις δικιο!θα επιχειρησω αυτο που λες!!σ ευχαριστω πολυ παντως