Βούρτσισμα δοντιών


Malamatenia

Well-Known Member
12 Ιουλίου 2007
199
0
Πόσοι πλένετε τα δόντια του σκύλου σας?
Είναι απαραίτητο αυτό?
Και αν ναι, πόσο συχνά?
 


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Εγώ ναι, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Διασφαλίζεις έτσι τη στοματική υγιεινή του. Το γλιτώνεις από πέτρα, ουλίτιδα και λοιπά, καθώς και από μικρόβια που μπορούν να του προκαλέσουν ασθένειες. Χρησιμοποιώ οδοντόκρεμα με γεύση κρέας για να μην αντιδράει. Είναι πιο ακριβή απ' τη δική μου :evil:
 


Ameli

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2008
179
0
Thessaloniki
εμενα ο κτηνίατρος μου είπε δεν είναι αναγκη , αν του δίνεις (πως λέγονται γ@μ*τ*??) κατι ασπρα που μασουλαει σε ένα μεγάλο ασπρο κουτί με λιγο μπλε που δείχνει τα σαγόνια σε ζωγραφια κάποιου σκύλου-'εγινα κατανοητή για το προιόν ?? :?
Και συνεχίζω...σε συνδιασμό με τα είδικά κοκκαλάκια από τον κτηνίατρο και καλή ξηρα τροφή.
Αλλος πάλι ελεγε οπωσδήποτε βούρτσισμα !
Κάποιος πιο ειδικός?Τελικά είναι απαραίτητο η όχι?
 


CostasKontadakis

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2008
112
0
Τι είναι καλύτερο για τα δόντια μας; Να μασάμε σκληρές τροφές περιμένοντας να φύγει η πλάκα από τα δόντια μας; Η να τα βουρτσίζουμε καθημερινά;
Το ίδιο συμβαίνει και με τα δόντια του σκύλου μας. Το τι είναι πιο δύσκολο το ξέρουμε. Αν δεν είναι εφικτό το βούρτσισμα τότε η δεύτερη λύση είναι κόκαλα, dental sticks και άλλα που υπάρχουν στο εμπόριο. Η ακόμα και τα δυο μαζί.
Το καθημερινό βούρτσισμα των δοντιών του σκύλου είναι αναντικατάστατη φροντίδα. Φυσικά τον πρώτο λόγο έχει η προδιάθεση που παρουσιάζεται σε πολλές φυλές για την περιοδοντική νόσο. Υπάρχουν σκύλοι που ποτέ δεν τους έγινε καθαρισμός δοντιών από κτηνίατρο, ποτέ δεν βουρτσίστηκαν τα δόντια τους και ποτέ δεν είχαν ούτε ουλίτιδα… Και άλλοι πάλι που με όοολες τις φιλότιμες προσπάθειες των ιδιοκτητών κάθε 2 χρόνια χρειάζονται καθαρισμό…
 


chrisadult

Well-Known Member
22 Ιανουαρίου 2008
73
0
Αθηνα
το τι πηρα και της εδωσα να δοκιμασει για μασημα απο αυτα που λενε οτι βοηθανε τα δοντια δε λεγεται, ασπρα, μαυρα, στικ, σε σχημα κοκαλου, μεγαλα, μικρα, με διαφορες γευσεις... με το ζορι τα μυρισε και γυρισε τη μουρη της απο την αλλη...της πηρα οδοντοπαστα και δοκιμασα με οδοντοβουρτσα, παλαιψα, ιδρωσα, τα παρατησα. τελικα της τα κανω με το δαχτυλο μου και λιγη οδοντοπαστα μια φορα τη βδομαδα.
 


CostasKontadakis

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2008
112
0
Ελάχιστοι σκύλοι θα καθόντουσαν αν ξαφνικά ο ιδιοκτήτης τους θα έπιανε ξαφνικά ένα πράγμα άγνωστο σε αυτά και θα τους το έχωνε μέσα στο στόμα τους… «Μάθε τον» να το δέχεται.
 


chrisadult

Well-Known Member
22 Ιανουαρίου 2008
73
0
Αθηνα
το μια φορα τη βδομαδα ειναι ελαχιστο δηλαδη? και το τριψιμο με το δαχτυλο που μου ειπαν ειναι η ευκολη λυση? θα επιμεινω τοτε, εστω μερα παρα μερα!
 




Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Εγώ δοκίμασα με μια παλιά οδοντόβουρτσα και ματώνανε.

Και μου σύστησε ο κτηνίατρος να βουτάω μια γάζα σε μαγειρική σόδα, και να τους τα τρίβω με τη γάζα.
 


CostasKontadakis

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2008
112
0
Βουρτσίζουμε με μετρια δυναμη ακόμα κι αν ματωνουν. Χωρις γάζα. Με οδοντοπαστα. Ολα αυτα αν ΔΕΝ υπαρχει πετρα. Αν υπαρχει τοτε πρωτα ενας σωστος καθαρισμος.
 




Ameli

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2008
179
0
Thessaloniki
CostasKontadakis said:
. Φυσικά τον πρώτο λόγο έχει η προδιάθεση που παρουσιάζεται σε πολλές φυλές για την περιοδοντική νόσο. …
Ποιες φυλές εχουν προδιαθεση :?:
 




Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
Γειά σας,

Εγω προσωπικά δίνω BARF στο σκύλο μου (καθημερινά κόκαλα με κρέας) και τα δόντια του πραγματικά λάμπουν! Βέβαια δεν είναι ούτε 2 ετών και δεν ξέρω πότε βγάζουν πλάκα τα δόντια τους αλλά πιστεύω πως αυτός ο τρόπος διατροφής εξασφαλίζει και υγιεί δόντια.

Μια φορά του έδοσα ένα στικ με γεύση μέντας η κάτι τέτοιο και ούτε που το ακούμπησε...

Ας μας πούν κι άλλοι Barfers τις εντυπώσεις τους.

Φιλία σε όλες τις μουσούδες σας.