Βρέθηκε τσοπανούλα (?), Αργυρούπολη

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Η κυρία βρέθηκε σήμερα, στο βουνό της Αργυρούπολης (Αττική). Έχει τσιπάκι μη καταχωρημένο. Είναι γύρω στα 28 κιλά, πιτσιρίκα, πολύ κοινωνική και κούκλα.

Για να έχει τσιπάκι, κάποιος νοιάστηκε κάποια στιγμή γι'αυτήν. Ελπίζω να βρεθεί και να νοιάζεται ακόμα... Αλλιώς, θα ετοιμαστεί να πάρει συνεντεύξεις από την ουρά των ενδιαφερόμενων που θα την ζητήσουν για υιοθεσία :rolleyes:

Αν και μοιάζει με τσοπανούλα, έχει ήδη αποφασίσει να πάει κόντρα στις σχετικές προκαταλήψεις, απλώνοντας την κορμάρα της στον καναπέ.

Θα την βρείτε στο 6978212553

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.936
20.349
Προσωπικά, καταλογίζω μεγάλο φάουλ στους κτηνιάτρους. Στους ίδιους; Στον σύλλογό τους; Στην δεοντολογία τους; Δεν ξέρω...:rolleyes:

Πας το σκυλί σου έστω και για απλή εξέταση; Για να δω κύριέ μου, έχει τσιπ ως ορίζει ο νόμος; Εχει!!! Μπράβο σας!!! Είναι καταχωρημένο; Μισό να το ελέγξουμε. Είναι!!! Ξαναμπράβο σας και πάμε για τα περαιτέρω.

Δεν έχετε τσιπάκι; Α...πολύ κακώς...μισό να βάλουμε πριν απ'οτιδήποτε και να το καταχωρήσουμε κιόλας. Δεν θέλετε; Δεν πειράζει. Να είστε καλά κι εσείς και το σκυλάκι σας...από δω η πόρτα παρακαλώ :) Neeeeeeeeeext..........

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Η αλήθεια είναι ότι οι κτηνίατροι δεν ασχολούνται και ιδιαίτερα με το θέμα της καταχώρησης του τσιπ. Και εγώ μόνη μου ζήτησα να γίνει η καταχώρηση. Και τώρα που το σκέφτομαι ξέρετε αν μπορώ να δω μόνη μου αν έχει γίνει η καταχώρηση ?
Καλή τύχη στην μικρή είναι κούκλα !!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.936
20.349
Μπορείς. Με τηλέφωνο στον Κτηνιατρικό Σύλλογο.
Κι εγώ πριν λίγες μέρες, επιβεβαίωσα και του μικρού.

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Δεν έχετε τσιπάκι; Α...πολύ κακώς...μισό να βάλουμε πριν απ'οτιδήποτε και να το καταχωρήσουμε κιόλας. Δεν θέλετε; Δεν πειράζει. Να είστε καλά κι εσείς και το σκυλάκι σας...από δω η πόρτα παρακαλώ :) Neeeeeeeeeext..........
Και μετά ξυπνήσαμε, όλοι παρέα.... :(
Άσ' τα βρε Μαρία, τα ξέρεις πως είναι. Μιλάμε για τους 'ίδιους' κτηνιάτρους που λένε ακόμα 'ας κάνει μια γέννα το σκυλάκι' ή/και 'έχω έναν πελάτη που γέννησε πριν λίγο το λυκόσκυλό του αν ενδιαφέρεστε να πάρετε κουτάβι καλό', κτλ κτλ...

Πάντως, ακόμα και όταν βάζουν τσιπάκι, το θέμα της καταχώρησης είναι μεγάλη ιστορία -- καθυστερεί ΤΡΑΓΙΚΑ, και δε μπορώ να καταλάβω γιατί, ακόμα και όταν το 'προωθούν' οι κτηνίατροι, άσε δε που πολλοί δεν ασχολούνται ΚΑΝ μετά που το βάζουν. Εγκληματικό, if you ask me...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.936
20.349
Το πότε θα καταχωρηθεί, δεν με αγχώνει καθόλου. Δεν ευθύνεται ο γιατρός γι'αυτό. Ας πάρει και καιρό, τι έγινε; Ας το έχουμε κι εμείς στον νου μας, να κάνουμε μια επιβεβαίωση μετά από εύλογο χρονικό διάστημα. Δεν χάλασε ο κόσμος.

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Το πότε θα καταχωρηθεί, δεν με αγχώνει καθόλου.
Εμένα πάλι με αγχώνει πολύ, γιατί είναι τρομακτικό - αν το σκεφτείς - εσύ να τα 'έχεις κάνει όλα', να νομίζεις ότι ανά πάσα στιγμή αν γίνει κάτι, ο σκύλος σου θα σκαναριστεί και θα βρουν ότι είναι δικός σου, αλλά να μην ισχύει τίποτε από όλα αυτά :( Και ξέρω αρκετά παραδείγματα που είχαν μείνει ήσυχοι μετά που έβαλαν τσιπάκι ότι το σκυλί είναι 'δηλωμένο' αλλά ΔΕΝ. Γι΄ αυτό, όπως είπες, θέλει και κινητοποίηση από μέρους μας στον σύλλογο για να ελεγχθεί εάν έχει καταχωρηθεί το τσιπ στο όνομά μας. Πάντως, για την ιστορία και μόνο, δεν μου κάθεται καθόλου καλά ότι ο 'εύλογος' αυτός χρόνος είναι 3 και 4 μήνες -- δηλαδή, έλεος, τόσο δύσκολο είναι να γίνεται πιο άμεσα;

Τελοσπάντων, κινδυνεύω να βγω off topic, οπότε το ξανακλείνω με ευχές για την μικρή τσοπάνα!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.936
20.349
Ο μέσος χρόνος ενημέρωσης, είναι πάνω από 6μηνο.

Δεν γνωρίζω όμως, τι ευθύνεται γι'αυτό. Δεν μπορώ να καταλογίσω ευθύνες, στις υπαλλήλους του συλλόγου, γιατί δεν ξέρω πως περνάνε τις μέρες τους στην δουλειά τους. Στα τηλέφωνα πάντως, είναι ευγενέστατες. Εξαιρετικές!!!

Αν -ο μη γένοιτο- χάσεις τον σκύλο σου, και δεν του φοράς ταυτότητα [γκρρρρρρ], παίρνεις τηλέφωνο στον σύλλογο και ζητάς επείγουσα καταχώρηση, δίνοντας προφορικά, ή με φαξ, ή με mail τα στοιχεία και το καταχωρούν επί τόπου, με διαδικασίες κατεπείγοντως, ακριβώς για να υπάρξει στο σύστημα, αν κάποιος τον βρει και επικοινωνήσει :)

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Δεν έχει εμφανιστεί κανένας να την αναζητήσει. Ούτε αφίσες "χάθηκε", ούτε δήλωση απώλειας στον ΠΚΣ ή στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Και επειδή το βλέπω πλέον χλωμό να βγει άκρη, έχει αρχίσει να ετοιμάζεται για υιοθεσία. Μπανιαρίστηκε, χτενίστηκε, έκανε εξετάσεις αίματος, είναι υγιέστατη και σύντομα θα στειρωθεί και θα εμβολιαστεί.

Για να σταματήσω να αναφέρομαι σε αυτήν με διάφορα χαριτωμένα όπως βόιδι, γουρούνα, χοντρή, μοσχάρα κλπ, αποφάσισα να τη βαφτίσω. Λάρα. Όχι απ'το κουκ-Λάρα, αλλά απ'το μου-Λάρα :mrgreen:

Είναι ένα χαζοχαρούμενο μεγαλοκούταβο, ενθουσιώδης αλλά και συνεργάσιμη. Πολύ καλή μέσα στο σπίτι, δεν έχει κάνει ζημιές και όταν δεν παίζει με τα σκυλιά ή δεν ζητιανεύει για χάδια, αράζει με τις ώρες, με μια προτίμηση στους καναπέδες. Έμαθε αμέσως το crate και να κάθεται πριν σερβιριστεί το γεύμα της. Δεν γκρινιάζει όταν μένει μόνη της και δεν λερώνει μέσα. Δεκτική στο χτένισμα, στο πασπάτεμα, στον γιατρό. Δεν έχει δείξει να έχει φοβίες και ανασφάλειες. Μόνο στο μπάνιο έπαθε έναν πανικό, και παρόλο που χρειάστηκε αρκετό ζόρι και πίεση, δεν της πέρασε απ'το μυαλό να γρυλίσει ή να δαγκώσει.

Καλή συνοδηγός, δεν αγχώνεται και δεν κάνει εμετούς στο αυτοκίνητο. Στη βόλτα ξεμυαλίζεται λίγο, και τραβάει στα πρώτα 2-3 λεπτά, ή όταν βλέπει κόσμο, σκυλιά, γάτες για να τους χαιρετίσει όλους. Με λίγη δουλίτσα θα στρώσει. Ήδη όταν δεν έχει ερεθίσματα περπατάει αρκετά καλά. Με τα σκυλιά και τους ανθρώπους είναι πολύ καλή. Με τις γάτες δεν προλαβαίνουμε να γνωριστούμε, συνήθως έχουν γίνει καπνός μέχρι να τις φτάσουμε. Στο σημείο που βρέθηκε όμως υπήρχαν και γάτες και ενώ ήταν ελεύθερη δεν ασχολήθηκε με το να τις κυνηγήσει.

Προσεχώς καλύτερες φωτό και βίντεο. Αν και δεν έχει ιδιαίτερη φωτογένεια. Από κοντά είναι πιο όμορφη.

Για όποιον θέλει να το διαπιστώσει, εδώ είμαστε :)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.325
Μέλη
20.090
Νεότερο μέλος
johnys