Βρέθηκε Great Dane - Βόλος

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Ο λογος που γραφτηκα στο φορουμ ηταν για να δημοσιευσω την αγγελια μου. Προκειται για εναν καθαροαιμο Μολοσσο ρατσας Great Dane που βρηκα την προηγουμενη εβδομαδα στο Βολο κοντα στην εξοδο της πολης στα τελευταια φαναρια της Λαρισης στα βενζιναδικα. Προσπαθησε να περασει το δρομο σαστισμενος και παραλιγο να τον χτυπησουν τα αυτοκινητα 2 φορες, κυριολεκτικα φρεναραν και σταματησαν στο χιλιοστο. 3/4 της ωρας μετα επεστρεψα κι ηταν ακομη εκει και πηγαινε περα δωθε χωρις να δειχνει οτι ξερει απο που ηρθε και πως βρεθηκε εκει. Προς το παρον φιλοξενειται σε σπιτι που εχουν κι αλλον σκυλο ιδιας ρατσας και θελουν να τον κρατησουν. Δεν κανουν καμια ερευνα να βρεθει ο ιδιοκτητης του και πραγματικα με εχουν εκνευρισει απιστευτα. Ισως βεβαια απο τη μια να ειναι καλυτερα διοτι αυτοι εχουν τον δικο τους σκυλο σε αριστη κατασταση, υγιεστατο και γυαλιστερο ενω αυτο που βρηκα ηταν σκετα κοκκαλα, μετρουσες ολους τους σπονδυλους της σπονδυλικης στηλης και με ερεθισμο σε καποιο σημειο απο αλλεργια σε ψυλλους. Διαβασα το αρθρο για τις κινησεις που πρεπει να κανει καποιος οταν βρει εναν σκυλο και τις εχω κανει ολες εκτος απο τα αφισακια που ο κτηνιατρος με συμβουλεψε να μην το κανω διοτι ο σκυλος ειναι σπανιου χρωματισμου και κοστιζει πραγματικα πολυ ακριβα οπως μου ειπε και ο,τι θα βρεθουν πολλοι επιτηδειοι να τον διεκδικησουν γι αυτο δεν θελω να αναφερω περισσοτερες λεπτομερειες. Ειναι περιπου 1,5 ετους και χωρις μικροτσιπ! Ακομα μια ανυθυνοτητα του πρωην ιδιοκτητη. Τα Great Danes στο Βολο και τις γυρω περιοχες δεν ειναι παρα πολλα και ισως οι κατοχοι γνωριζονται και μεταξυ τους οποτε σας παρακαλω μεταφερετε την πληροφορια αν υπαρχουν βολιωτες με τετοια σκυλια.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
φιλε μου
το κακο ειναι οτι δεν εχει μικροτσιπ.... οποτε δεν μπορει να αποδειχτει ιδικτητης περα απο την αντιδραση του σκυλου.
η κατασταση στην οποια περιγραφεις δηλωνει οτι ο σκυλος ειναι το λιγοτερο 10-15 μερες χαμενος, αν υποθεσουμε οτι εστω κατι τρωει.
απο την αλλη υπαρχει περιπτωση να τον εγκατελειψαν?
ο κτηνιατρος που μιλησες τον εξετασε στον σκυλο ή απλα εσυ ρωτησες και τον σκυλο τον κρατανε οι φιλοι χωρις εξετασεις?
πιθανα να ειναι αρρωστος και να χρειαζεται ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη.
ζητησε απο τους φιλους που τον κρατανε να πανε σε γιατρο για εξετασεις... αιματος, ερλιχειας, καλαζαρ.
αν δεν θελουν να τον κρατησουν τον σκυλο για οικονομικη εκμεταλλευση ( εγκλημα!!!) καλο ειναι να βαλετε και αφισακια.
απο την περιγραφη σου καταλαβαινω οτι ο σκυλος ειναι γεννα ιδιωτη ( αφου δεν εχει μικροτσιπ)
με αγνωστους γονεις και αγνωστα κληρονομικα νοσηματα.
επισης απο την αναφορα σου στην σπανιοτητα του χρωματος κατευθειαν καταλαβαινουμε οτι ειναι χρωματος γκρι ή μερλε.......
απο τα παραπανω να σε ενημερωσω οτι οι οικονομικες διαφορες ειναι μηδαμινες λογο χρωματισμου συγκεκριμενα για εκτροφικους σκυλους με αξιωσεις εκθεσεων η διαφορα ειναι περιπου 150 ευρω , φαντασου σε γεννα ιδιωτη.....
τα αφισακια θα σε βοηθησουν πολυ περισσοτερο να βρεθει ο ιδιοκτητης.... ακομα και μεσω διαδικτυου αν φανταστεις οτι αν ο σκυλος ειναι χαμενος 15 μερες ισως πρεπει να ψαξετε σε μεγαλυτερη περιοχη απο αυτην του βολου.
για να μην σας κοροιδεψουν ψαξτε απλα τον σκυλο για κανενα χαρακτηριστικο γνωρισμα και να μην φαινεται αυτο στην φωτο.
ευχομαι το καλυτερο αποτελεσμα για τον σκυλο
οποιο κι αν ειναι αυτο

Leda

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
123
0
55
Αγαπητε great dane ρωτα τους κτηνιατρους εκει στα Παλια για αρχη,ειναι αρκετοι.Αν γινεται ,βγαλε και καμια φωτο για να τους δειχνεις.Οι γιατροι μας δεν ειναι και τοσοι πολλοι,καποιος θα εχει αλουσει κατι ,ισως και να εχουν τηλεφωνηθει κιολας.Ρωτα ακομα και στο μεγαλο πετσοπ στην Λαρισης γιατι ,αν εμενε σε κεινη την περιοχη,απο κει ο ιδιοκτητης θα επερνε φαι.Δεν μουρχεται κατι αλλο στο μυαλο τωρα.Αν μαθω κατι θα σε ιδοποιησω.

Leda

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
123
0
55
Παρ'ολο που δεν τιμα την περιοχη μου,το εχουν αυτο το χουι οι Β..........τες.Αν σου ελεγα οτι ο δρομος για το Πηλιο ειναι γεματος απο αδεσποτα και μαλιστα καθαροαιμα,με λουρακι,με ενα σωρο.Καποιο σωματειο τρεχει,καποια μελη δηλ.αλλα δεν φτανουν.Ειναι απολιτιστοι και μη φιλοζωοι οι περισσοτεροι ,τουλαχιστον στο νομο μου, και το λεω εν πληρη συνειδηση,δυστυχως!!!!!

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Παιδια ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας. Ειχα μερες να μπω στο φορουμ μιας και δεν εχω σκυλο στο σπιτι μου προς το παρον. Τον πηγαν σε 2 κτηνιατρους, εκανε εξετασεις αιματος και για τις ασθενειες που αναφερατε, δεν γνωριζω τα αποτελεσματα διοτι εχω συγχυστει με τους ανθρωπους που το φιλοξενουν απο τα ψεμματα που με φλομωσαν και δεν εχω καμια διαθεση για περεταιρω κουβεντες. Το μονο που ξερω επειδη ηταν παρουσα τυχαια μια φιλη μου στο πρωτο κτηνιατρειο ειναι οτι ο σκυλος ειχε καποια αλλεργια στους ψυλλους οπως ειπε ο γιατρος κι ειχε εναν ερεθισμο σε καποιο σημειο, τιποτα σοβαρο κι ηταν ελλιποβαρης. Κατα τ'αλλα τον βρηκανε υγιη περα απο τις εξετασεις αιματος που δεν ειχαν βγει ακομη. Γνωριζω οτι οι συγκεκριμενοι ανθρωποι ειχαν ξαναζευγαρωσει το δικο τους σκυλι και πουλουσαν τα κουταβια κοντα στο χιλιαρικο (χωρις χαρτια βεβαια). Οποτε αντιλαμβανεστε τι εχει να γινει τωρα που θα εχουν ενα αναπαραγωγικα υγιες ζευγαρι στα χερια τους. Τωρα για το σεναριο της εγκαταλειψης τι να πω... Οπως ειπε κι ο φιλος πιο πανω ποσο δυσκολο μπορει να ειναι για να χαρισεις χωρις ουτε ενα ευρο καθαροαιμο great dane και μαλιστα σπανιου χρωματισμου? Απο τις αγγελιες ενδιαφερθηκαν ανθρωποι ακομη και να το αγορασουν κι ας ειναι ενηλικο. Ο τροπος για να πιστεψω οτι καποιος το εχασε θα ηταν να μου περιγραψει ακριβως τι φορουσε στο λαιμο του διοτι ειχε κατι χαρακτηριστικο. Αυτος ειναι κι ενας λογος που δεν βαλαμε αφισες για να μην βρεθουν κι αλλοι επιτηδειοι σαν αυτους που το εχουν τωρα. Ασε που τωρα που το εχουν δεν υπαρχει περιπτωση να μου πουν που ακριβως βρισκεται για να το φωτογραφισω απο φοβο μην χασουν το κελεπουρι που τους ηρθε ουρανοκατεβατο. Ρωτησα και σε κτηνιατρεια και σε πετ σοπ που αναφερατε πιο πανω αλλα κανενα αποτελεσμα. Μαλιστα ο ενας κτηνιατρος απο τους 2 που το εξετασε ειναι γνωστο στον κοσμο οτι μπλεκεται σε ζευγαρωματα καθαροαιμων και βγαζει μιζες απο τα κουταβια. Τι να πω... Αν καποιος το εχει χασει ας κανει κι αυτος μια ελαχιστη κινηση και θα μεσολαβησω εγω να παρει το σκυλι του πισω με το ετσι θελω...