Βρέθηκε pit bull

starface

Active Member
6 Απριλίου 2012
34
0
Καλησπέρα, πήρα την απόφαση να απευθυνθώ στο forum διότι προ 2 ημερών βρήκα ένα πιτ μπουλ με 2 κουτάβια σε πολύ άσχημη κατάσταση. ΝΑ σας πω εν τάχη την περίπτωση.
Κατοικώ στην Άρτα αυτό το διάστημα. Πηγαίνοντας για μπάνιο, στην εθνική Πρεβέζης-Ηγουμενίτσας είδα ένα πιτ μπουλ μαύρο(τιγρέ) με κόκκινο δερμάτινο κολάρο να προχωράει. Σκέφτηκα θα ανήκει σε κάποιον απο τριγύρω οπότε και θα το μαζέψει. 2 μέρες μετά πηγαίνοντας στον ίδιο προορισμό, πετάχτηκε μπροστά μου, το απέφυγα εγω και οι υπόλοιποι οδηγοί και απόρησα που ακόμη ήταν εκεί. Προχτές, την τρίτη φορά δηλαδή και κρίσιμη, το είδα μες τη μέση της εθνικής να τρώει μια πατημένη γάτα... Αντιλήφθηκα πως η κατάσταση ήταν τραγική. Λόγω της ταχύτητας που έτρεχα, αποφάσισαμέ να σταματήσουμε όπως γυρνάμε.Ήταν φιλική μαζί μου και με βοήθησε να την προσεγγίσω, τότε είδα ότι είχε και 2 κουτάβια μαζί της.Το πολύ 1 μήνος τα οποία φέρνουν σε πιτ μπουλ αλλα δεν μπορώ να κρίνω αν είναι καθαρόαιμα ή όχι. Ο τραγικός που τα είχε εγκαταλείψει τους έκοψε και τις ουρές πριν τα αφήσει... Όταν σηκώθηκε, ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση, σκελετωμένη και φοβισμένη. Επικοινώνησα με την φιλοζωική, πήγα σε κτηνίατρο που συνεργάζεται στην Άρτα.Την ζυγίσαμε 17,5 κιλά! Δεν γνωρίζω ιδιαίτερα απο την συγκεκριμένη ράτσα διότι έχω άλλη ράτσα σκύλου, αλλά νομίζω έπρεπε να είναι γύρω στα 28-30 κιλά.Μας είπαν πως αν την υιοθετήσουμε θα μας βάλει τσιπάκι δωρεάν, όπως και εμβόλια και για 6 μήνες τροφή.
Τέλοσπάντων, λόγω του ότι έχουμε κάνει βασική υπακοή στα σκυλιά μας με την κοπέλα μου, ήξερα περίπου πως να την προσεγγίσω. Είναι φοβισμένη αλλα δείχνει καλό χαρακτήρα και παιγχνιδιάρα.
Το σημαντικό πρόβλημα είναι τα κουτάβια τα οποία δεν μπορώ να τα υιοθετήσω και αυτά διότι ήδη έχουμε 2 σκυλιά, απο τα οποία το ένα είναι καυκάσου ποιημενικός και δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στα έξοδα με την κοπέλα μου.
Όποιος έχει την καλή θέληση να βοηθήσει με τα κουτάβια, ή με συμβουλές διότι δεν γνωρίζω πολύ καλα τα πιτ μπουλ, παρ'όλο που ο μεγαλόσωμος μου είναι αρκετά δύσκολος σκύλος σαν ράτσα.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη αν μακρηγόρησα.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
"Το σημαντικό πρόβλημα είναι τα κουτάβια τα οποία δεν μπορώ να τα υιοθετήσω και αυτά διότι ήδη έχουμε 2 σκυλιά, απο τα οποία το ένα είναι καυκάσου ποιημενικός και δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στα έξοδα με την κοπέλα μου."

Οπότε να υποθέσω οτι η Λούτσα υιοθετήθηκε (μα ήταν ονομα αυτο, ρε παιδια? ) Βαλε τις φωτο των κουταβιών στο φβ να τις προωθησουμε

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.936
20.349
Δεν υπάρχει λόγος, να τους φερθείς σαν...πιτ-μπουλ. Απλώς σαν πολύ μωρά, όπως κάνατε φαντάζομαι και με τα δικά σας. Δεν υπάρχει διαφορετική προσέγγιση, λόγω ράτσας, η οποία έτσι κι αλλιώς, δεν πολυπαίζει ρόλλο. Βασικά, ημίαιμα είναι και πολύ-πολύ μικρά. Αν μπορείς, κράτησέ τα με την μάνα τους για κανά μήνα ακόμη. Είναι πολύ σημαντικό, για την όσο το δυνατόν πιο ισορροπημένη συμπεριφορά τους μεγαλώνοντας, και στο μεταξύ, δες στο παρακάτω link, πως να κινηθείς, για να τα προωθείς συγχρόνως προς υιοθεσία. Οταν τα δώσεις, φρόντισε να δοθούν τσιπαρισμένα [και καταχωρημένα εννοείται] και με συμβόλαιο υιοθεσίας.

Μπράβο σας, που δεν γυρίσατε το κεφάλι...

[h=3]Χάσατε/ βρήκατε σκύλο?[/h]

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.936
20.349
Οπότε να υποθέσω οτι η Λούτσα υιοθετήθηκε (μα ήταν ονομα αυτο, ρε παιδια? )
Που το λέει καλέ, ότι την λένε έτσι και δεν το βλέπω; :shock:

starface

Active Member
6 Απριλίου 2012
34
0
Γκέλλυ το όνομα είναι συμβολικό!!δεν μας προβληματίζει το πως πρέπει να φερθούμε στα μωρά,αλλά στην μάνα που δεν ξέρουμε τον χαρακτήρα της!μέχρι στιγμής όλα πάνε καλά!Αν δεν την αναζητά κάποιος μάλλον θα την κρατήσουμε!τα μωρά είναι συνέχεια μαζί της αν και εκείνη αδιαφορεί λίγο για αυτά!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Που το λέει καλέ, ότι την λένε έτσι και δεν το βλέπω; :shock:
Αν το εγραφε το ονομα, με αυτό που διαλεξαν, δεν θα μπορουσες να μην το δεις! Απλά ετυχε να μιλήσω με το αλλο μελος του ζευγαριού προχτές!

Γκέλλυ το όνομα είναι συμβολικό!!δεν μας προβληματίζει το πως πρέπει να φερθούμε στα μωρά,αλλά στην μάνα που δεν ξέρουμε τον χαρακτήρα της!μέχρι στιγμής όλα πάνε καλά!Αν δεν την αναζητά κάποιος μάλλον θα την κρατήσουμε!τα μωρά είναι συνέχεια μαζί της αν και εκείνη αδιαφορεί λίγο για αυτά!
Η μάνα από όσο εμαθα γρυλλιζει οταν πλησιάζουν τα μικρά το μπωλ της. Τι ειναι τα μικρά? Αρσενικό-θηλυκό?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.936
20.349
...δεν μας προβληματίζει το πως πρέπει να φερθούμε στα μωρά,αλλά στην μάνα που δεν ξέρουμε τον χαρακτήρα της!
Θα σας το δείχνει εκείνη, κάθε μέρα που θα ξημερώνει. Μην αγχώνεσαι. Βλέποντας και κάνοντας. Μπορεί να είναι τόσο καλή, που να μην χρειαστεί να κάνεις απολύτως τίποτα. Προς το παρόν, αφήστε την μόνο, να σας συνηθίσει και να εγκλιματιστεί με τους ρυθμούς της, χωρίς να ασχολείστε ιδιαιτέρως μαζί της. Δείξτης που θα κοιμάται, θα τρώει και θα πίνει και τίποτα άλλο. Τα υπόλοιπα μετά από 15-20 μέρες.

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
μπραβο που τα πηρατε μαζι σας..ποιμενικο καυκασου εχει και ο γειτονας..εγω τον φωναζω αρνακι καυκασου..:dohh: εδω ο ντουλης λει να ανεβει στην πλατη του να πανε καμια βολτα μαζι ! :idea: αυτη η κινηση σας, θα σας επιστραφει..μονο το αληθινο ειναι ομορφο :yes:

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
λυπάμαι όσα τράβηξε η σκυλίτσα και φαίνεται αρκετά ταλαιπωρημένη και πολύ αδύνατη.εμένα μου κάνει κιόλας εντύπωση πώς ενώ τα παράτησαν,πρόλαβαν να κόψουν και στα κουτάβια τα αυτιά,ουρά χωρίς να υπάρχει λόγος.πραγματικά ο κόσμος δεν την παλεύει!

μπράβο σου που θα την υιοθετήσεις και θα δείς πώς σε λίγο καιρό θα είστε τέλεια μαζί.

Last edited:

starface

Active Member
6 Απριλίου 2012
34
0
μπραβο που τα πηρατε μαζι σας..ποιμενικο καυκασου εχει και ο γειτονας..εγω τον φωναζω αρνακι καυκασου..:dohh: εδω ο ντουλης λει να ανεβει στην πλατη του να πανε καμια βολτα μαζι ! :idea: αυτη η κινηση σας, θα σας επιστραφει..μονο το αληθινο ειναι ομορφο :yes:
καλημέρα!!ευχαριστούμε πάρα πολύ!!

starface

Active Member
6 Απριλίου 2012
34
0
λυπάμαι όσα τράβηξε η σκυλίτσα και φαίνεται αρκετά ταλαιπωρημένη και πολύ αδύνατη.εμένα μου κάνει κιόλας εντύπωση πώς ενώ τα παράτησαν,πρόλαβαν να κόψουν και στα κουτάβια τα αυτιά,ουρά χωρίς να υπάρχει λόγος.πραγματικά ο κόσμος δεν την παλεύει!

μπράβο σου που θα την υιοθετήσεις και θα δείς πώς σε λίγο καιρό θα είστε τέλεια μαζί.

ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση.στάθηκε τυχερή που δεν χτυπήθηκε απο αυτοκίνητο!μέχρι στιγμής είναι πολύ δεκτική.έκατσε ησυχη οταν την κάναμε μπάνιο και όταν την ψεκάσαμε για εξωπαράσιτα.σε λίγο καιρό θα έχει γίνει πάλι μία κούκλα!!στα μωρά έχουν κόψει την ουρά,όχι τα αυτιά!

Serge

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2012
743
296
Μπράβο βρε παιδιά!! Θα σας το ανταποδώσει 1000 φορές η γλυκιά μου... προωθώ τα μωράκια
Συγκινήθηκα...Τα κιλά είναι λίγα, και εμας ήταν τόσο και έχει φτάσει τα 25-26 κιλά, όπου είναι και τα φυσιολογικά για το σώμα του.

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
3 κουκλια!!! Μπραβο παιδια για τη πραξη σας, ευχομαι να υιοθετηθουν γρηγορα τα μωρα!!

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Κουκλιά είναι και τα τρία, ακόμα ένα μπράβο που ασχοληθήκατε μαζί τους.
Ευχομαι μια καλή τύχη για τα κουτάβια μιας και η μαμά την βρήκε την δική της :)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.799
8.004
Φτιάξε άλμπουμ στο φβ για τα μωρά με ωραίες φωτογραφίες κι ένα έξυπνο κείμενο, βάλε μας και λινκ εδώ να τα προωθούμε.
Με συγκινει πολύ η πράξη σου και το ήθος σου να μαζέψεις 3 σκυλάκια. Η μάνα είναι κοκκαλιασμένη, τα μωρά έχουν απογαλακτιστεί ή θηλάζουν ακόμη; Αν δίνεις μια ξηρά για κουτάβια στα μωρά μπορείς να ταίσεις με την ίδια και την μάνα αν θηλάζει ακόμα για να πάρει τα πάνω της.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.325
Μέλη
20.090
Νεότερο μέλος
johnys