Βρέφος και σκύλος

katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
mayasfriends.blogspot.com
Απο ποτε μπορουν να ερχονται σε επαφη τα βρεφη με τα σκυλακια μας; Δηλαδη να τα αγγιζουν με τη μυτη να τα μυρισουν κτλ .
Προσεχω το βαφτιστηρι μου και μου ειπανε να μην τα φερω σε επαφη (ειναι 2 μηνων) αλλα η Ζαιρα μου πηγε κ εκατσε σαν φυλακας μπροστα στο καλαθακι του μωρου ,κ ηταν τοσο γλυκο θεαμα !Και μυρισε τα ποδαρακια του μωρου...τωρα εκλεισα τη πορτα να μη πηγαινουν οι κοπροι μου κοντα. Αμα παθει τιποτα η μικρη με σκοτωσαν !!!

KaterinaAli

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2010
618
1
Πατρα
Καποια στιγμη ειχα ακουσει μια παιδιατρο στην τηελεοραση αν θυμαμαι καλα κ ελεγε οτι η καταλληλη ηλικια για να ερθουν σε επαφη σκυλος και μωρο ειναι μετα τους 3 μηνες....Τωρα βεβαια οι περισσοτεροι ανθρωποι που εχουν σκυλο, οταν ερχεται η ωρα για παιδι δεν τα στελνουν διακοπες για 3 μηνες...!
Στην περιπτωση σου τωρα...Δε νομιζω οτι συντρεχει λογος ανησυχιας για το οτι η μικρη σου πηγε κ μυρισε τα ποδαρακια του μωρου!Θεωρω οτι μια χαρα θα ειναι το μωρο!Υπαρχουν μελη του φορουμ με παιδια κ σκυλια οποτε θα σε κατατοπισουν πολυ καλυτερα απο μενα!

MichalisM

Active Member
2 Απριλίου 2011
43
0
Αν το σκυλί είναι εμβολιασμένο κτλ δεν τρέχει τίποτα. Το πρώτο μας σκυλί το πήραμε όταν ο γιος μου ήταν 3 μηνών και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Και πίστεψε με του έριχνε τρελό γλύψιμο από τις πατούσες μέχρι το πρόσωπο. Η παιδίατρος μας είπε ότι μόνο καλό του κάνει του παιδιού η επαφή με το σκυλί! Θέλει προσοχή όμως μην έχουμε κατά λάθος ατύχημα

giorgos kriti

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2008
584
0
σωστα...
αν εχει ολλα τα εμβολια και ειναι καθαρο
και το παιδι δεν εχει καποια αλεργια τοτε
μονο αντισωματα θα κανει το παιδι :D Και χαρες πολλες :p

MichalisM

Active Member
2 Απριλίου 2011
43
0
Επίσης βοηθάει πολύ η επαφή με το σκυλί στο να μην υπάρχουν στο μέλλον αλλεργίες! Καλό όμως είναι το να το βρίσκουν και οι γονείς του παιδιού χαριτωμένο, γιατί εγώ είχα μουρμούρα από δικούς μου ανθρώπους που άφηνα το μωρό μου με το σκυλί μου!!! φαντάσου τι μπορεί να συμβεί εάν το σκυλί σου γλύψει παιδί που οι γονείς του δεν αγαπάνε τα σκυλιά ή απλά δεν τους αρέσουν και πολύ. Θα βρεις τον μπελά σου και είναι κρίμα

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.082
Εγώ πάντως όταν γεννήθηκα στο σπίτι υπήρχε ήδη η Μίνι, ένα κατάμαυρο γκριφόν (πριν μου την πέσετε τότε δεν ξέραμε ότι είναι ομάδα φυλών και όχι φυλή και οι γονείς μου την είχαν πάρει από κάποιον που τους είπε ότι είναι γκριφόν) η οποία κοιμόταν κάτω από την κούνια μου και δεν άφηνε κανέναν να πλησιάσει το δωμάτιο μου αν δεν συνοδευόταν από τους γονείς μου. Από γλύψιμο δε άλλο τίποτε. Αυτός ο σκύλος με έκανε μόνο να γελάω και ποτέ δεν έπαθα τίποτε κακό από αυτήν εκτός από την μέρα που πέθανε και ήμουν 13 χρν και δεν θα το ξεχάσω ποτέ.

MichalisM

Active Member
2 Απριλίου 2011
43
0
ο γιος μου που είναι τώρα 5, πετάει την μπάλα επάνω στο κρεβάτι του παππού (ενώ ο παππούς κοιμάται) και το ποιμενικό ορμάει επάνω στο κρεβάτι (και στον παππού) να πιάσει την μπάλα! Ο μικρός περνάει υπέροχα, ο σκύλος περνάει υπέροχα, ο δε παππούς ο έρμος όχι και τόσο... Αλλεργίες δεν έχει απλά το μόνο κακό από το ότι έμαθε να αγαπάει τα ζώα είναι που καμιά φορά κουβαλάει καμία σαύρα από τον κήπο στη μαμά του (ακολουθούν υστερίες και πανικός φυσικά)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
... (πριν μου την πέσετε τότε δεν ξέραμε ότι είναι ομάδα φυλών και όχι φυλή και οι γονείς μου την είχαν πάρει από κάποιον που τους είπε ότι είναι γκριφόν) ...
Ναι...άλλη δουλειά δεν είχαμε να κάνουμε...:D

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Αλλεργίες δεν έχει απλά το μόνο κακό από το ότι έμαθε να αγαπάει τα ζώα είναι που καμιά φορά κουβαλάει καμία σαύρα από τον κήπο στη μαμά του (ακολουθούν υστερίες και πανικός φυσικά)
Γιατί είναι κακό αυτό? Προσφέρει και απευαισθητοποίηση στη μαμά! Ρώτα και τη δικιά μου που είναι παιδί της πόλης και με είχε να της πηγαίνω αγκαλιά με τους (τετράποδους, εξάποδους, κοκ) φίλους μου κάθε τόσο... Είμαι σίγουρη ότι πέρασε υπέροχα! :D

Κατερίνα έχω ανεβάσει κατά καιρούς κάποια άρθρα σχετικά με τον σκύλο και τα παιδιά που μπορεί να βοηθήσουν, θα τα βρεις στη βιβλιοθήκη. (Βαριέμαι να ψάξω και να βάλω links, το παραδέχομαι :p)

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
Εφοσον δεν ειναι δικο σου παιδι,δεν περνεις ρισκο.
Εγω την πρωτη επαφη την επετρεψα οταν ηταν 4 ημερων χαχαχαχα (στα ποδαρακια)

katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
Nαι σ'αυτο που λες εχεις δικιο ,αμα δεν ειναι δικο σου φοβασαι πιο πολυ...παντως τα εβγαλα μια φωτο πριν τα χωρισω :) Η γλυκουλα μου !! Η Φοιβη η γκρινιαρα δεν το συμπαθησε μου φαινεται .
Η κουμπαρα μου δεν εχει προβλημα ,το αλλο της το παιδι που ειναι 4 το φερνει κ παιζει με τα δικα μου κ του παππου μου το τερας που ειναι 35 κιλα,απλα αυτη δε τα χαιδευει τα σιχαινεται ,αλλα χωρις να το περναει αυτο στα παιδια της. Λογω αλλεργιας φοβηθηκε και μου ειπε να μη τα φερω σε επαφη ,αλλιως δε θα μου το εδινε καν να το κρατησω,αν φοβοταν τοσο τα μικροβια .
ΟΥΦ περασε κ αυτο...τελικα ειναι πιο δυσκολο να εχεις παιδι απο το να εχεις σκυλι :p χαχαχα

Attachments

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Ωραία εικόνα....καλά το σκυλί και το παιδί στο ίδιο περίπου μέγεθος ..χαχα

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Κατερινα βλεπω την φωτο του Yorkshire σε καθε ποστ σου και παθαινω κατι.Απο γειρατεια εφυγε το κουκλακι σου?Με συγχωρειτε για το off topic

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Πως εγινε ,την ειχες λυτη και πηγε πανω του?Εγω ετσι την επαθα πριν μηνες,τον δαγκωσε μεγαλος αδεσποτος σκυλος ευτυχως πισω κοντα στην ουρα και του εκανε 3 τρυπες,μου εφυγε η ψυχη τοτε,ηταν μολις 4 μηνων καπου.Δεν προλαβα για 1 λεπτο,οταν ετρεξα και εφτασα στο σημειο ηταν αργα.Ευτυχως ο σκυλος μου λογικα του γυρισε πλατη αλλιως θα τον δαγκωνε λαιμο η κεφαλι.Την γλιτωσε με αντιβιωση.

katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
Βασικα στη παραλια την ελυσα ,δεν ειχε κανενα, και εφτιαχνα τα πραματα μας ,αφησα για μισο λεπτο τη προσοχη μου απο αυτη και πηγε σε ενα σκυλο εκει περα που ουτε καν ειχα προσεξει οτι υπηρχε..την αρπαξε απο το κεφαλι ,την τιναξε και αυτο ηταν ...σπαρταρισε στην αγκαλια του αγοριου μου κ ξεψυχησε :( ασε... πολυ γρηγορα. Απο την απροσεξια μου την εχασα ... Να προσεχουμε πολυ πρεπει , ειναι απροβλεπτα καμια φορα...ειδικα τα μικροσωμα απο το τιποτα τραυματιζονται...μια σταλιτσα ηταν η Μαγιουλα μου :( Ειναι απο τις φασεις που λες να γυριζα το χρονο πισω.