Γάβγισμα στο αυτοκίνητο


druna

Well-Known Member
19 Νοεμβρίου 2015
125
107
47
Καλησπέρα, ζητάω σήμερα τα φώτα σας για ένα θέμα που έχω με το σκυλάκο μου και δεν μπορώ να λύσω. Είναι αδεσποτάκι, ελληνικός ποιμενικός αλλά μικρούλης, μολις 30 κιλά, ενός έτους.
Από μικρό είχε θέμα με το αυτοκίνητο, ζαλιζόταν, έκανε εμετό και φυσικά δεν του άρεσε. Αυτό όμως το ξεπεράσαμε και μάλιστα το καλοκαίρι που έμπαινε συχνά είχαμε μπει και σε μια σειρά. Έχει τώρα κάνα τεσσάρι μήνες που το να πας κάπου με σκύλο και αυτοκίνητο είναι άθλημα για γερά νεύρα. Γαβγίζει και όταν δεν γαβγίζει κλαψουρίζει. Μπαίνει τουλάχιστον μια φορά τη βδομάδα.
Αυτό που υποψιάζομαι είναι οτι το κάνει απο ανυπομονησία, γιατί ξέρει οτι πάμε βόλτα. Στο γυρισμό που είναι κουρασμένος, είναι πιο ήρεμα τα πράγματα, αλλά αν δει άλλο σκυλί έξω θα γαβγίσει. Δεν αρπάζεται, νομίζω οτι φωνάζει για παιχνίδι.
Καμιά ιδέα....
 






mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.650
19.883
@druna μια ιδέα, είναι box. Να είναι ο σκύλος περιορισμένος.
Αν είναι ήδη, δοκίμασε να τον σκεπάσεις να μην βλέπει έξω.
Αν δεν μπορείς να τον έχεις περιορισμένο και κουκουλωμένο, κάνε υπομονή. Μπορεί κάποτε να το ξεπεράσει :p
Εγώ μετράω 4 χρόνια μ'αυτό το μαρτύριο. Συνήθεια είναι :sick::sick::sick::confused:
 


druna

Well-Known Member
19 Νοεμβρίου 2015
125
107
47
Όταν ήταν μικρό, είχαμε crate. κάναμε ολόκληρη επιχείρηση για να το πάρουμε μαζί στις διακοπές, να είναι το σκυλάκι ήρεμο στο σπιτάκι του. Αποτέλεσμα? Γάβγιζε σε όλο το δρόμο, δεν πλησίασε το crate ούτε για πλάκα τρεις μέρες και τα βράδια κοιμόταν στα πόδια μας μέσα στη σκηνή. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που μπήκε στο crate, γιατί για κάτι τέτοιες περιπτώσεις το θέλαμε. Οπότε εφόσον δεν δούλεψε, τι να το κάνω?
το box είναι μια πρόταση, αλλά είναι σχετικά μεγάλο σκυλί για μικρο αυτοκίνητο, οπότε υπάρχει θέμα...
άσε που ακόμα και όταν είναι ξαπλωμένος, τα μυρίζει τα άλλα σκυλιά και πετάγετε!!!
με το box θα πρέπει να του το μάθω όπως και το crate φαντάζομαι και να τον βάζω μέσα συχνά για να μην το ξεχνάει έτσι?
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.650
19.883
με το box θα πρέπει να του το μάθω όπως και το crate φαντάζομαι και να τον βάζω μέσα συχνά για να μην το ξεχνάει έτσι?
Εγώ φίλε @druna γενικώς δεν ακολουθώ τέτοιες χρονοβόρες διαδικασίες, της θετικής εκπαίδευσης. Οπου και όποτε, πρέπει να μπουν, μπαίνουν με συνοπτικές και χωρίς δικαίωμα επιλογής. Δημοκρατικά πράγματα δηλαδή. Εναν κερατά που έχω και έχει συνήθως, αντίθετες από τις δικές μου απόψεις, δίνω μάχη και χάνουμε και οι δύο πάντα. Εκείνος στο ενισχυμένο crate του, αλλά δεν το βουλώνει το στόμα του ποτέ. Τέσσερα χρόνια τώρα. Ε...το λες και κάπως δίκαιο ε; :p

* Καλυμμένος πάντως, είναι αμυδρώς καλύτερα τα πράγματα. Χάνει κάποια από τα ερεθίσματα! Μέχρι τουλάχιστον, να κάνει κορδέλες το καλυφτήρι του.
 




Στατιστικά Forum

Θέματα
33.113
Μηνύματα
895.813
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf