Γάτα VS Σκύλος!!! (Help)


crida

Member
17 Μαϊου 2011
6
0
Καλησπέρα σε όλους!
Εδω κ 6 μηνες υιοθετισσα ενα αδεσποτο γατακι που ήταν τότε 6 μηνων. Είπα από Σεπτέμβρη να πάρω κι ενα σκυλάκι, αλλα όπως με συμβούλεψαν κάποιοι που έχουν κ γατα κ σκύλο, θα έπρεπε να πάρω ένα κουτάβι μέχρι 1 μηνως, προκειμένου να το δεχτει η γάτα.
Προσφατα είδα ένα σκυλάκι ημίαιμο σέττερ περίπου 5 μηνών κ το ερωτευτηκα...Θηλυκό κι αυτό...θα ήθελα να το υιοθετισω αλλα επειδή είναι ήδη ανεπτυγμένο φοβάμαι οτι θα φρικάρει η γάτα μου!:paja1:
έχετε κάποια ιδέα η εμπειρία πάνω σε αυτό το θέμα???τι να κανω???

Ευχαριστώ και πάλι!
 


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
το σίγουρο είναι ότι ενος μηνός κουτάβι δεν παίρνουμε (εκτός κι αν δεν έχει μανούλα πιά :( )

απο γάτες......είμαι άσχετος
πάντως
υποθέτω ότι εξαρτάται απο την γάτα....
 


crida

Member
17 Μαϊου 2011
6
0
Δε θέλω να κανω πειράματα με το σκυλάκι που θέλω....αν ήξερα τουλάχιστον πως θα συνηθιζε η μία την άλλη.... ¨(
 


ShadyWorld

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
197
0
33
Cyprus
εχω 2 περσικους γατους.... η μια ειναι 8 μηνων και ο αλλος σχεδον 2 χρονων... πριν αναμιση μηνα περιπου αποκτησα το τσιουαουα μου... ειχα και εγω τον ιδιο προβληματισμο.... τεσπα... οταν ηρθε το σκυλακι μου σπιτι εβαλα τους γατους μου μαζι του να δουμε τι θα κανουν... στην αρχη οι γατες φοβουνταν το σκυλο.... τωρα η μια παιζει μαζι του αλλα ο μεγαλος μου φοβατε και παει να τον γρατσουνισει αλλα δεν το κανει... εννοειτε πως δεν ζουν μαζι καθως τα γατακια μου εχουν το δικο τους δωματιο.... αλλα οταν τους βγαζω εξω ο ενας κρυβεται και η αλλη παιζει με το σκυλι.. τωρα ομως εξαρτατε απο το χαρακτηρα.... οι αδεσποτες γατες ειναι πιο αγριες να το πω.... οι περσικες δεν τους νοιαζει και πολυ ...
 


crida

Member
17 Μαϊου 2011
6
0
[Το τσιουαουα ποσο χρονων ειναι???
εγω λογω δουλειας λειπω τα πρωινα κ αυτα θα ειναι μεσα στο σπίτι...κ η γατα μου ειναι καλή κ ησυχη, αλλα ενασ σκυλος είναι ενασ σκυλος!κ ειναι κ μεγαλοσωμο αυτο που θέλω,,,
 


bullmastiff_chief

Well-Known Member
12 Μαϊου 2010
131
0
Φιλη / φιλε Crida εξαρταται απο το χαρακτηρα των ζωων ΟΜΩΣ αν μπορεις να επιβαλεσαι και να ειναι ξεκαθαρο στα τετραποδα σου οτι ελεγχεις απολυτα το περιβαλλον στο οποιο ζουν θα προσαρμοστουν γιατι τα ζωακια θελουν κυριως να ικανοποιουν εσενα.

Εγω ειχα ενα γατο 2 χρονων οταν ξαφνικα μια μερα του εφερα σπιτι ενα αρσενικο μπουλμαστιφ 45 κιλων. Ενοειται πως ο γατος φρικαρε και αρχισε να φωναζει (εβγαζε ηχους που δεν ειχα ξανακουσει) αλλα για βδομαδες δεν τα αφησα ποτε μονα τους, ητανε παντα με επιβλεψη, παντα προσεχαμε και γενικως κινηθηκαμε αργα και σταθερα.

Διαφωνω καθετα με το "αστους κατω και θα τα βρουνε μονα τους" ειναι σκεπτικο αμολα καλουμπα. :p

Τωρα ο σκυλος στους 20 μηνες ειναι κοντα 60 κιλα και ο γατος 4 χρονων στα 6,5 παιζουν μαζι και κοιμουνται διπλα διπλα.

Απο κει και περα πρεπει να σκεφτεις σοβαρα για το τι σκυλο εχεις. Ενας σκυλος με ισχυρο prey drive και μαλιστα σε ενα σπιτι κλεισμενος χωρις αρκετη εκτονωση μπορει να μην κατεφερει ποτε να κατευνασει τα ενστικτα του. Επισης κινδυνευει και ο σκυλος απ' το γατο. Ενα νευρικο, φοβικο ή μη σωστα κοινωνικοποιημενο γατι μπορει να τραυματισει ενα σκυλο σοβαρα. Κυριως στα ματια.

Οποτε εν ολιγοις δεν ειναι ανεφικτο ισα ισα αλλα υπο προυποθεσεις. Αν επαιρνες ενα κυνηγοσκυλο 3 μηνων και ενα γατο 3 μηνων κατα 70-80% θα εκδηλωνε καποια στιγμη επιθεση. Γιατι αν εβλεπε στην αλλα ακρη του δωματιου ενα χνουδωτο πραμα να κινειται γρηγορα δεν θα μπορουσε να κρατηθει.
 


Diablo

Well-Known Member
16 Ιανουαρίου 2011
459
0
Συρος Κυκλαδες
6 μηνών μαλινουά μαζί με 2 γάτες ότι νάναι,και τον έφερα τελεταίο η γάτες υπήρχαν,τα πάνε μια χαρά,το μονο κακό είναι ότι όταν αυτές τρέχουν αυτός θέλει να παίξει και αυτές φοβούνται,όμως η γάτες είναι έξω από το σπίτι και όχι δικιές μου, αλλα της βλέπει πολλές ώρες την μέρα.
 




crida

Member
17 Μαϊου 2011
6
0
ευχαριστώ πολύ.
Η γάτα μου είναι πολυ του εξω και είναι πολυ κοινωνικοποιημένη.
Ο σκύλος που θελω να παρω είναι ενα ημίαιμο σεττερ κ αυτη τη στιγμή εχει πάθει καταθλιψη μεσα σε ενα κλουβί μιας πανσιον αδεσποτων κ είναι πολύ θλιμένο....
εχω ενα σπιτι με τεραστιο κήπο, αλλα δεν θέλω να έιναι δεμένο έξω οταν λέιπω...απο την άλλη μέσα στο σπίτι δε θέλω να κλείνω το σκύλο η τη γάτα μέσα σε δωματιο....αμαρτία είναι....
 


johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Δε θέλω να κανω πειράματα με το σκυλάκι που θέλω....αν ήξερα τουλάχιστον πως θα συνηθιζε η μία την άλλη.... ¨(
Συμφωνώ με όσα σου έγραψε ο bullmastiff_Chief και, επιπλέον: Δες το νικητή του 11ου Διαγωνισμού Φωτογραφίας!!!:)
 




roky + maroyso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
1.434
44
guess
εγω θα σου προτεινα να το παρεις..πιστευω πως θα τα βρουν σιγα σιγα με την γατα...ειναι αμαρτια μωρε το κακομοιρο το σκυλι κλεισμενο στο κλουβακι του!! παρτο γρηγορα γτ μετα θα ειναι δυσκολο να προσαρμωστει (αμα ειναι πσυχωλογικα πεσμενο)
 


BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Τα σκυλιά είναι κοινωνικά ζώα σε αντίθεση με της γάτες. Αν το επιτρέψει η γάτα δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα.
 




l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.642
7.753
Και μένα η γάτα μου ζει παρέα με τους σκύλους χωρίς πρόβλημα. και αν την παραενοχλήσουν κιόλας επειδή θέλουν παιχνίδι τους σηκώνει το χέρι και ρίχνει σφαλιάρες..Εκεί βρίσκομαι βέβαια εγώ και επεμβαίνω ώστε να μην εξελιχθεί σε τίποτα κακό η σφαλιάρα αν και βρίσκουν και από μόνα τους την ισοροπία τους.
Είναι πολύ όμορφος ο σκύλος που θέλεις να πάρεις , θα το δουλέψεις στην αρχή με υπομονή και μετά θα δεις ότι θα τα βρουν. Μην ανησυχείς, μια χαρά θα τα βρούνε! :)
 




tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
MYTH BUSTERS. .... αλα Dogforum.gr

" Τσακωνωνται σαν την γατα με τον σκυλο ......" ----------> BUSTED
Ο σκυλος θα τα παει πολυ καλα με την γατα ΤΟΥ
Η γατα θα τα παει πολυ καλα με τον σκυλο ΤΗΣ

Δυο ξενα - αγνωστα μεταξυ τους ζωα θελουν χρονο για την προσαρμογη και την αναπτυξη εμπιστοσυνης μεταξυ τους
Ο τροπος και ο απαιτουμενος χρονος σε καθε περιπτωση ειναι αναλογος των δυο ζωων
....στο τελος το αποτελεσμα ειναι σχεδον παντα μια ευτυχισμενη οικογενεια