Γαία - Λέαρχος Ελληνικός ποιμενικός

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Να προτείνω τότε να σκεφτείτε την πιθανότητα αναγνώρισης της Γαιας ως ΛΕΤ ?

geozac

Well-Known Member
26 Μαϊου 2014
58
143
Να προτείνω τότε να σκεφτείτε την πιθανότητα αναγνώρισης της Γαιας ως ΛΕΤ ?
Εχει αρκετά λευκά μέσα στο γενεολόγιο της όμως τα σκυλιά που έχω δεί δεν μοιάζουν με ΛΕΤ.
Ο ΟΦΕΠ δεν τα ξεχωρίζει οπότε είναι λογικό να υπάρχουν τα αίματα.
Νομίζω ότι θα είναι πάντα μεταξύ των δύο,είναι πολυ μικρή ακόμα βέβαια και ο χρόνος θα δείξει.

• Like
Reactions: sea-mol

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
Να τα χαίρεσαι! :)

Πολύ ωραία η περιγραφή του χαρακτήρα τους!

ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.811
59
ΑΘΗΝΑ
Η Ξένια θεωρώ πως είναι από τα ομορφότερα θηλυκά ΕΠ, και με καλά αίματα πίσω της.
Βάλε μας όμως και καμία φωτογραφία να καμαρώσουμε και τον Γοριλάκο.

geozac

Well-Known Member
26 Μαϊου 2014
58
143
Κάποια σκυλιά πραγματικά αξίζει να τα δείς απο κοντά.
Το σκυλί χάνει στην φωτογραφία,απο κοντά απλα προκαλεί το θαυμασμό σου όχι τόσο απο θέμα μορφολογίας αλλα θέμα συμπεριφοράς-βλέματος εκπέμπει μήνυμα σιγουριάς, αυτοπεποιθησης και το σημαντικό ειναι οτι το περνάει στους απογόνους.
Το είδα στην αδερφη του Λέαρχου (δεν ξέρω αν το πρόσεξες ptf στην έκθεση) το βλέπω και στον ίδιο καθημερινά στη βόλτα,υπάρχουν αρκετές αγέλες απο αδέσποτα που έρχονται επιθετικά πάνω μας στην βόλτα μόλις πλησιάσουν αρκεί να γυρίσει να τα κοιτάξει και εκει βλέπεις να γυρίζει ενας διακόπτης στα μάτια τους,ξαφνικά θέλουν να γίνουν φίλοι του.
Αρχικά νόμιζα ότι ήταν θέμα πρότερου εργασιακού βίου αλλα τελικά φαίνεται ότι είναι στον γονότυπο.

Last edited:

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
και οταν ειπατε, Γοριλάκο, φανταστηκα οτι το εννοούσατε σαν παρατσούκλι.... πού να φανταστώ ότι όντως ειναι γοριλάκος

geozac

Well-Known Member
26 Μαϊου 2014
58
143
Ναι το όνομα του είναι,οι κτηνοτρόφοι συνηθίζουν να δίνουν ονόματα με βάση κάποια χαρακτηριστικά του σκύλου.

ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.811
59
ΑΘΗΝΑ
Ο Γοριλάκος όντως είναι εντυπωσιακός (σε σωματότυπο θυμίζει κάπως έναν αγαπημένο μου αρσενικό, τον Λιάπη).
Όσον αφορά στο θέμα χαρακτήρα όντως έχω ακούσει τα καλύτερα!

PXM-DANBULL

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2014
692
2.264
Ναι το όνομα του είναι,οι κτηνοτρόφοι συνηθίζουν να δίνουν ονόματα με βάση κάποια χαρακτηριστικά του σκύλου.
Ζητώ συγγνώμη για το offtopic, αλλά όταν οι κτηνοτρόφοι ονόμασαν το σκυλί Λιάπη, τι ακριβώς χαρακτηριστικά είχαν κατά νου.:sneaky:

• Like
Reactions: d-friend