Γαβγίζει σε όλους και χωρίς λόγο...


pola

Active Member
13 Νοεμβρίου 2010
31
0
χιος
Δεν ξερω τι τον επιασε.. γαβγιζει σε περαστικουσ σε αλλα σκυλια ακομα και σε μωρα κουταβια...πως να του το κοψω?? βοηθεια με κανει παντου ρεζιλι...
 




pola

Active Member
13 Νοεμβρίου 2010
31
0
χιος
μπασταρδακι μικρο (περιπου 10-11 κιλα) ειναι 1,5 χρονων και τον εχω περιπου ενα χρονο και εχει αρχισει να το κανει πολυ εντονα τον τελευταιο μηνα..
 




pola

Active Member
13 Νοεμβρίου 2010
31
0
χιος
σταματαει ..γενικοτερα με ακουει παρα πολυ..οταν τον βρηκα ηταν πολυ τρομαγμενος και φοβοταν τους παντες.. τωρα εχει παρει τα πανω του και γαβγιζει..δεν ξερω τι μπορει να εγινε και να του στραβωσε ετσι...απλα δεν ξερω τι μπορω να κανω να του το κοψω σιγα σιγα..οταν γαβγιζει και παω κοντα του για να τον μαλωσω το καταλαβαινει απο μονος του και παει στο κρεβατι του πριν φωναξω..
 




pola

Active Member
13 Νοεμβρίου 2010
31
0
χιος
οταν ειμαι μπροστα ολα καλα.οταν γυρναω ομως την πλατη μου αρχιζει..βγαινει βολτα μονος του συνηθως..αρχισα να τον πηγαινω εγω και να τον μαλωνω οταν κανει βλακειες...αλλα μπροστα μου κρατιεται..οταν πια λεω ενταξει το ξεπερασαμε και τον αφηνω παλι μονο του αρχιζει..
 


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Προφανώς δεν θα τον αφήσεις να ξαναπάει μόνος του βόλτα... Δεν είναι μόνο τα γαυγίσματα αλλά και ένα σωρό κίνδυνοι, από αμάξια, από φόλες, από άλλα επιθετικά σκυλιά, να ζευγαρώσει...και ένα σωρό άλλα.... Αφού τον αγαπάς γιατί τον αφήνεις να πάει μόνος του βόλτα?
Πάντα μαζί και πάντα με λουρί, εκτός κι αν βρείς ένα περιφραγμένο χώρο, όπου θα μπορείς να τον λύσεις και θα νιώθεις σίγουρη/ος αφού θα έχεις τσεκάρει πρώτα το χώρο
 




pola

Active Member
13 Νοεμβρίου 2010
31
0
χιος
μενω στις φοιτητικες εστιες και εχουμε μια τεραστια περιφραγμενη αυλη..και αλλοι φοιτητες εχουν σκυλια με αλλα τα παει καλα με αλλα οχι..μεχρι τωρα επαιζε σχεδον με ολα και χαιρομουνα να τα βλεπω να τρεχουν περα δοθε..οσο για ζευγαρωμα εχει ζευρωσει με μια σκυλιτσα που ειναι στειρωμενη (και ακομα ορεξεις).προχθες ομως ενας φιλος πηρε ενα beagle 2 μηνων και του γριλιζε..αν ειναι δυνατον..παντα με τα μωρα ηταν πολυ καλος
 




l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.642
7.753
Pola εφόσον πάει μόνος του βόλτα δεν μπορείς να γνωρίζεις και τι του συνέβη σε κάποια βόλτα του και στράβωσε. Καλή η ελευθερία αλλά εφόσον τον έχεις επιλέξει για να περάσετε μαζί πολλά χρόνια ακόμη πρέπει να μάθεις εσύ πρώτα να τον ελέγχεις. Για λίγο καιρό τουλάχιστον μην τον αφήνεις μόνο του στο περιφραγμένο χώρο της εστίας και συνοδευέ τον παντού για να δεις τι γίνεται και να μπορέσεις να διορθώσεις συμπεριφορές ανά πάσα στιγμή.
 




mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.652
19.886
Μην απορείς. Κι εγώ δεν το 'ξερα αλλά έμαθα οτι γίνεται :rolleyes:
pola, μην ζητάς βοήθεια. Ο σκύλος σου όσον αφορά τις βόλτες του, είναι αδέσποτος. Αρα, δεν μπορεί κανένας ούτε να βγάλει συμπεράσματα, ούτε και να δώσει οδηγίες.
Οταν αποφασίσεις να του φέρεσαι όπως πρέπει σε έναν δεσποζόμενο σκύλο και αποκτήσεις άποψη για το αν και το τι του συμβαίνει, όταν κυκλοφορεί έξω, ίσως να μπορέσει κάποιος να σε βοηθήσει.