Γαλλικό Μπουλντόγκ: Γιατί να ΜΗΝ το πάρω




Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.847
ΑΘΗΝΑ
Κ μόλις μου βγήκε χορηγούμενη ανάρτηση στο fb από byb για κουτάβια...από σελίδα που νομίζω ότι έχει αναφερθεί πολλές φορές στο forum κ για ευνόητους λόγους έχω κόψει τα στοιχεία από το print screen. "Με ή χωρίς pedigree, με πολύ κόκκαλο, σε εξωπραγματικές τιμές, από 1000€ και πάνω"!
Screenshot_20180604-174446_Chrome.jpg
4 χιλ στην τσέπη δλδ, έτσι απλά...με τις μουσούδες που βλέπω στις φώτο με τα κουτάβια, χωρίς να είμαι έμπειρος στα γαλλικά, απορώ αν θα βγάλουν πάνω από 1-2 καλοκαίρια στην Ελλάδα... :(
 
  • Like
Reactions: vrmode


ChrisApo

Well-Known Member
7 Μαϊου 2016
705
894
38
Κ μόλις μου βγήκε χορηγούμενη ανάρτηση στο fb από byb για κουτάβια...από σελίδα που νομίζω ότι έχει αναφερθεί πολλές φορές στο forum κ για ευνόητους λόγους έχω κόψει τα στοιχεία από το print screen. "Με ή χωρίς pedigree, με πολύ κόκκαλο, σε εξωπραγματικές τιμές, από 1000€ και πάνω"!
View attachment 67971
4 χιλ στην τσέπη δλδ, έτσι απλά...με τις μουσούδες που βλέπω στις φώτο με τα κουτάβια, χωρίς να είμαι έμπειρος στα .γαλλικά, απορώ αν θα βγάλουν πάνω από 1-2 καλοκαίρια στην Ελλάδα... :(
Ε μπορεί με κάθε μπλε κουταβι ( :whistle:I'm blue da ba dee da ba daa
Da ba dee da ba daa, da ba dee da ba daa, da ba dee da ba daa
Da ba dee da ba daa, da ba dee da ba daa, da ba dee da ba daa…:whistle:) να δινουν και ενα τσουβάλι pedigree 15kg δώρο.
 


Gelly fr.

New Member
16 Οκτωβρίου 2018
2
1
31
Ο τίτλος ξενίζει… Με αφορμή όμως το γεγονός ότι η φυλή δυστυχώς έχει γίνει μόδα, καθώς και το γεγονός ότι η φυλή είναι πλέον σακατεμένη, θέλω να παραθέσω μερικά πράγματα, του τι σημαίνει η κατοχή ενός γαλλικού μπουλντόγκ στην πράξη.

Δεν θα αναφερθώ στο γεγονός ότι δεν πρέπει να τα αγοράζουμε από pet shops, ιδιώτες και εκτροφείς αμφιβόλου ποιότητας – αυτό έχει εξάλλου εξαντληθεί εκατοντάδες φορές στο forum.

Μιας όμως και αρκετοί υποψήφιοι θεωρούν ότι τα έξοδα περιορίζονται στην αγορά και παραβλέπουν τα μετέπειτα, θα επικεντρωθώ ιδιαίτερα σε αυτά. Δεν θα μιλήσω για τα «πάγια» θέματα και έξοδα ενός σκύλου, αλλά για αυτά που απαιτεί επιπλέον η φυλή λόγω των ιδιαιτεροτήτων της. Όπου μπορώ θα αναφέρω και ενδεικτικά κοστολόγια.

ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΑ ΕΞΟΔΑ

Υπέρηχος καρδιάς
Aπαραίτητος πριν από κάθε προγραμματισμένη ολική νάρκωση. Διότι λόγω του αναπνευστικού τους η καρδιά μπορεί να έχει επιβαρυνθεί.

Ακτινογραφίες
Σε επιγονατίδα και σπονδυλική στήλη: Σε μια πιο «κανονικοποιημένη» φυλή ένα «κούτσαμα» ή περίεργο περπάτημα μπορεί να παραπέμπει και σε απλό διάστρεμμα ή και σε κάτι πιο σοβαρό. Στην περίπτωση του γαλλικού μπουλντόγκ μπορεί να χτυπάει καμπανάκι για πρόβλημα σε επιγονατίδα, ή ακόμη χειρότερα, σπονδυλική στήλη. Ειδικότερα το τελευταίο, εάν σου τύχει σε βαριά μορφή ή δεν το προλάβεις, μπορεί να αποβεί το μοιραίο (παράλυση, ευθανασία). Περισσότερα για το θέμα βλ. και εδώ: http://www.dogforum.gr/v3/υγεία.ασθένειες-17/γαλλικό.μπουλντόγκ.sos.σε.συμπτώματα.στομαχιού-23367/

Αν θέλεις να ξέρεις τι σου γίνεται, κάνεις μια ακτινογραφία και στα δύο, ώστε να πάρεις μια πρώτη εικόνα. Ενδεικτικά, κόστος για ακτινογραφία γύρω στα 70€. Aν υπάρχει πρόβλημα στη σπονδυλική στήλη, τότε η απαιτούμενη μαγνητική κοστίζει περί τα 500-600€ (χώρια τα έξοδα επέμβασης)

Αναπνευστικό πρόβλημα
Στην πιο ήπια του μορφή, γίνεται επέμβαση στη μαλακή υπερώα – κόστος εδώ δεν θυμάμαι, αλλά μπορεί να μας ενημερώσει συμφορουμίτισσα που την είχε κάνει πέρυσι. Σε πιο βαριά μορφή όπου η "κοινή" επέμβαση δεν αποδίδει και το σκυλί πλέον κινδυνεύει σοβαρά, πάμε για πιο πολύπλοκη επέμβαση, δυστυχώς μόνο στο εξωτερικό, με κόστος γύρω στα 2.500€ (χωρίς τα ταξιδιωτικά έξοδα).

Επίσης, σκυλιά με αναπνευστικό πρόνβλημα πρέπει να κάνουν υπέρηχο καρδιάς - γιατί η καρδιά τους επιβαρύνεται σημαντικά.

Αλλεργίες
Επίσης συχνό πρόβλημα. Εδώ υπολογίζουμε τα έξοδα τεστ αλλεργίας – που ευτυχώς δεν έχει χρειαστεί να τα μάθω.

Αντιολισθητικά δάπεδα
Δεν είναι κτηνιατρικό έξοδο, αλλά αν το πλακάκι σου γλιστράει, υπολόγισε σε τουλάχιστο 25€/τ.μ. για ένα αντιολισθητικό συνθετικό δάπεδο/χαλί ώστε να «περισώσεις» όσο μπορείς την ευπαθή σπονδυλική στήλη και την επιγονατίδα.

ΟΙΚΙΑΚΑ ΕΞΟΔΑ

Κάποια από αυτά ακούγονται γελοία, αλλά είναι πραγματικά:

ΔΕΗ
Με το που ανεβαίνει η θερμοκρασία πάνω από τους 30 βαθμούς απαιτείται aircondition στο χώρο που μένει ο σκύλος. Μπορεί το 30 βαθμοί να φαίνεται υπερβολή, στην πράξη όμως δεν είναι: Ένα γαλλικό που θα τρέξει/παίξει στους 30 βαθμούς εύκολα μπορεί να υπερθερμανθεί. Απαιτείται λοιπόν να μπορεί να κάνει γρήγορα “cool down” για να αποφύγει το ενδεχόμενο θερμοπληξίας.

Επομένως υπολογίστε τις κιλοβατώρες του aircondition που υπό άλλες συνθήκες δεν θα χρησιμοποιούσατε.

ΕΥΔΑΠ
Εάν το σκυλί έχει πρόσβαση σε μπαλκόνι ή αυλή, τους καλοκαιρινούς μήνες απαιτείται επιπλέον «ψυκτική» μέθοδος, π.χ. μικρή πισίνα φουσκωτή. Αν αναλογιστούμε ότι το νερό της πρέπει να αλλάζει στην χειρότερη των περιπτώσεων ανά 2 μέρες, συνυπολογίστε αυτά τα κυβικά νερό στο λογαριασμό της ΕΥΔΑΠ.

ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ

Κουβάλημα
Εδώ πολλοί θα γελάσουν, αλλά έχω αυτόπτες μάρτυρες στο φόρουμ.
Τα γαλλικά απαγορεύεται να ανεβοκατεβαίνουν σκάλες λόγω των ορθοπεδικών προβλημάτων που προαναφέρθηκαν. Ανεξαρτήτως από το αν έχουν πρόβλημα ή όχι, δεν θα πρέπει να το κάνουν, για να μην προκληθεί πρόβλημα.

Κοινώς, θα χρειαστεί αρκετές φορές να κουβαλήσει κανείς το 12-14κιλο γαλλικό του αγκαλιά κατεβαίνοντας και ανεβαίνοντας σκάλες, είτε γιατί χάλασε το ασανσέρ, είτε γιατί στον ξενώνα που πήγαμε διακοπές δεν έχει ασανσέρ κλπ. Ή για να το ξεκουράσει όταν θα κοντεύει να πάθει collapse από το αναπνευστικό του στη ζέστη. Αρκεί να πω, ότι στο συμβάν με τη σπονδυλική στήλη που είχα στη δικιά μου, στις βόλτες για πολύ καιρό, την ανέβαζα και κατέβαζα στα χέρια στο πεζοδρόμιο κατά τη βόλτα.

Εάν λοιπόν κάποιος έχει πρόβλημα με τη μέση του ή δεν μπορεί να σηκώνει βάρος, ας το ξανασκεφτεί.

Πρωινές βόλτες το καλοκαίρι
Από το Μάιο-Ιούνιο και μετά, οι μεγάλες πρωινές βόλτες του Σαββατοκύριακου είναι στις 7 το πρωί… Μετά από αυτή την ώρα κινδυνεύει να σου πάθει θερμοπληξία.

Εν κατακλείδι:

Το γαλλικό μπουλντόγκ είναι μια δελεαστική πρόταση, ειδικά ως "αστικό" σκυλί με λιγότερες ανάγκες εκτόνωσης σε σχέση με άλλες φυλές. Ωστόσο, δυστυχώς η φυλή είναι "κατεστραμμένη". Και τελικά είναι σκυλί με ειδικές ανάγκες σε φροντίδα και σε έξοδα.

Αν θα ξανάπαιρνα γαλλικό μπουλντόγκ; Η λογική λέει όχι


Γεια σας !
 


Gelly fr.

New Member
16 Οκτωβρίου 2018
2
1
31
Γεια σε όλους! Είμαι καινούργιο μέλος και μπήκα στο φόρουμ ψάχνοντας έναν καλό εκτροφέα για γαλλικό μπουλντογκ! Ψάχνω μέρες σε διάφορα τοπικ πληροφορίες μέχρι που έπεσα πάνω σε αυτό το θέμα! Πραγματικά ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες που μοιράστηκες και εσυ vrmode και ολοι που συμπλήρωσαν πληροφοριες ,γιατί με βοήθησαν στο να καταλήξω να μην προχωρήσω σε αγορά frenchie! Δεν θα άντεχα να μου πάθει κάτι το κουτάβι μου. Εχω παθει σοκ με τα προβλήματά που βγάζουν και το τόσο μεγαλο ποσοστό άρρωστων γαλλικών. Κρίμα γιατί είναι ψυχούλες. Όλα τους
 
Last edited:
  • Like
Reactions: vrmode


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.123
10.076
Athens
Και να προσθέσω ένα ακόμη πρόβλημα στο οποίο δεν είχα δώσει σημασία και το είχα μέχρι πρότινος σε δεύτερη μοίρα: Προβλήματα στα μάτια όπως εντρόπιο, διστιχίαση και ξηρά μάτια (λόγω του ότι είναι εξώφθαλμα) με ευκολία σε τραυματισμούς του κερατοειδή. Ο οφθαλμίατρος που μας έχει αναλάβει κάνει χρυσές δουλειές με γαλλάκια και παγκ.
 
  • Like
Reactions: Gelly fr.


North Hawk

Member
29 Απριλίου 2020
8
0
43
Πρώην κάτοχος Γαλλικού Bulldog , ένα υπέροχο σκυλάκι κλόουν ΑΛΛΑ με πολλές ιδιαιτερότητες :

1 : Το καλοκαίρι ( όπως είπαν πιο πάνω τα παιδιά ) δεν βγαίνει με τίποτα πριν τις 11 το βράδυ , για πρωί μέχρι τις 9 με το ζόρι .
2 : Μόλις πιάσει Ιούνιος προβλέπεται το κλιματιστικό , λόγω την μουσουδας του έχει μεγάλο πρόβλημα με την ζέστη , μπορεί να μείνει από καρδιά .
3 : Ξιροδερμιες ανάμεσα στην ζαρές που κάνει στην μύτη του , συνεχώς πρέπει να έχεις βαμβάκι με χαμομήλι .
4 : Εάν είσαι κοντά σίγουρα θα καταλάβεις πως κάπου εκεί είναι και το ίδιο γιατί αφήνει αέρια που μπορεί να μην αναπνεύσεις εάν είσαι κοντά ( τώρα θα γελάτε αλλά όταν βρεθείτε σε αυτή την στιγμή θα με θυμηθείτε )
5 : Ροχαλιζει λες και έχει κρεατάκια .

Στα συν :

1 : Πως δεν θέλει πολλές βόλτες , εάν κι εγώ τον είχα πολύ αθλητικό , άνετα 4 τετράγωνα κάθε βράδυ τον πήγαινα περίπατο .
2 : Φαγητό πολύ λίγο , αλλά τρώει ότι άλλο του βάλεις αμέσως .
3 : Μπορεί να κοιμάται και από την βαρεμάρα του να βαριέται να βγει βόλτα , ζει για τον ύπνο .

Γενικά είναι τόσο αστείο που ξεχνάς τα αρνητικά , βέβαια πρέπει ειδικά το καλοκαίρι να θυμάσαι πως θα χάνεις πολλές βόλτες γιατί ο σκύλος πρέπει να βγει στις 11 το βράδυ έξω :cool: